Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Eliminarea fraudelor: reguli stricte, bine gândite

Învăţământul a avut în ultimii 16 ani o degradare continuă. Fiecare ministru a venit cu schimbările proprii, care s-au dovedit mai mult sau mai puţin bune, dar nu s-a avut în vedere o strategie de dezvoltare a învăţământului pe termen lung. Programele şcolare sunt încă deosebit de încărcate, iar cunoştinţele ce trebuie acumulate de elevi sunt de multe ori nefolositoare. Nu se urmăreşte, cum ar trebui, dezvoltarea capacităţilor de înţelegere, de căutare, de integrare de cunoştinte cu aplicabilitate în plan real.
Învăţământul preuniversitar ar trebui să ofere elevilor, consiliaţi în mod corespunzător, posibilitatea de a-şi alege materiile studiate într-o mai mare măsură. Programele şcolare ale diferitelor materii trebuie descongestionate în mod real, iar examinarea curentă trebuie făcută într-un mod cât mai profesionist şi standardizat, de-a lungul întregului ciclu de şcolarizare. Pe baza rezultatelor astfel obţinute ar putea să se facă selecţia elevilor pentru admiterea în liceu sau în facultate. Bac-ul ar trebui să nu mai fie o miză pentru admiterea în facultate, de când facultăţile admit pe baza mediei de bac au apărut presiunile de creştere a mediilor obţinute de copii din partea părinţilor, cumpărarea de subiecte, examinatori şi supraveghetori. Sunt realităţi cunoscute în sistemul de învăţământ, dar care nu trebuie generalizate şi care nu trebuie să ducă la blamarea întregului corp profesoral. Regulile jocului au dus la obţinerea acestor rezultate. Alte reguli, mai bine gândite, stricte, verificabile, stabile pe termen lung ar elimina posibilităţile de fraudă a examenelor şi la formarea unor generaţii de tineri realişti, conştienţi de propria valoare, apţi să ia viaţa în piept fără a recurge la cumpărare de examene sau alte forme de fraudă.

"Gandul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 12.07.2006 21:42 | 484 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

13.07.2006 13:50 cdiasimi

In sfarsit, cineva care pune altfel problema. Si cata deptate are!

0 0

13.07.2006 17:23 iza-cris

acum doi ani subiectele de la examenul de titularizare au costat...3000 de euro.

Cum va imaginati ca o candidata(la un post de invatatoare)care,inaintea acestui concurs din 2003 a luat doar note de 3 si 4,a luat dintr-o data ZECE?

Se lauda peste tot,fara nici o opreliste,ca a dat banii castigati de sotul ei intr-un voiaj...

Iar altii,care invata...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN