Şcoala cu
bune practici

61 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Performanta de exceptie pentru olimpicii romani la matematica


Conform www.olimpiade.ro, singurul portal al olimpiadelor şi concursurilor şcolare din România, lotul român a obţinut 3 medalii de aur (Adrian-Ioan Zahariuc, Andrei-Bogdan Ungureanu şi Eduard-Gabriel Băzăvan) una de argint (Dragoş-Ioan Michnea) şi două de bronz (Marius Pachiţariu, Cristian Tălău). Conform organizatorilor Olimpiadei Internaţionale de Matematică 2006, în competiţia pentru obţinerea celor mai multe medalii de aur, România a fost depăşită de numai 3 ţări: China, Germania şi Coreea de Sud.
„Anul acesta, mai mult decât oricând, mă motivează teama de insucces. În mare măsură, asta a fost valabil şi anul trecut deoarece aşteptările profesorilor legate de mine erau foarte mari, dar atunci nu eram decât o tânără speranţă care putea să confirme sau nu.” a declarat Adrian-Ioan Zahariuc înaintea concursului în exclusivitate pentru olimpiade.ro.
„Eu cred că o pregătire şi apoi un succes sunt susţinute, premerse de o motivaţie puternică. Sunt necesare ore de pregătire tehnică (matematică), dar cred că un factor important este controlul emoţiilor (factorul psihologic)” a explicat Andrei-Bogdan Ungureanu factorii succesului.
Patru dintre componenţii lotului de anul acesta au participat şi la ediţia din anul precedent, confirmând prin rezultatele remarcabile valoarea lor şi a profesorilor care i-au pregătit. Tot în acest an, elevii români au luat primul loc la Balcaniada de Matematică. Lotul este aşteptat să sosească în ţară miercuri dimineaţă.
Mai multe detalii, fotografii şi interviuri sunt disponibile la adresa http://www.olimpiade.ro/stiri.php?stire=361. În premieră, vor fi disponibile şi interviuri cu olimpici din alte ţări participanţi la concursul din Slovenia. Portalul olimpiade.ro este creat şi susţinut de INTUITEXT, liderul pieţei de software educaţional din România.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: webmaster | 17.07.2006 17:25 | 889 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Parentingul reactiv

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

18.07.2006 13:04 geis

Felicitari tuturor celor ce au contribuit la acest succes. Inca o data MATEMATICA isi face datoria.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 15 evenimente

«AUGUST 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

49 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN