Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Inspectorul general de Mureş sfidează justiţia şi Ministerul Educaţiei

Secretarul de stat Dumitru Matei s-a declarat extrem de mirat că recomandarea ministerului nu a fost pusă în aplicare şi a fost discutată în Consiliul de Administraţie al ISJ Mureş. "Există o adresă de revocare a deciziilor inspectoratului şcolar, de revenire la catedră a directorilor, ce trebuia imediat aplicată", a declarat Dumitru Matei. Dintre cei trei directori demişi, doar Mariela Corneanu, de la Liceul de chimie din Târgu Mureş, a intentat proces inspectoratului şcolar şi a obţinut, pe data de 13 iulie, şi o ordonanţă preşedinţială în acest sens. Însă ISJ Mureş a decis respingerea cererii Marielei Corneanu, pe motiv că fosta directoare ar fi dat instituţia în judecată. "Dacă sunteţi dispusă la o soluţionare pe cale administrativă a litigiilor, vă recomandăm să depuneţi la ISJ copii după cererile de renunţare la procesele intentate instituţiei noastre", se arată în documentul semnat de juristul inspectoratului.
Procesul pe fond se va judeca pe 5 septembrie, însă până atunci Suzana Ganţă se încăpăţânează să sfideze ministerul de resort şi justiţia. Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, acuză imixtiunile politice din sistem. "Învăţământul este un sector în care lucrurile au luat-o complet razna. Această doamnă Ganţă e în afara problemei", a declarat Dobre. Inspectoarei şefe îi pare rău că nu a dat afară mai mulţi inspectori sau directori. "Pe linie de partid mi s-a sugerat să aleg oameni tineri şi competenţi", aşa îşi justifică doamna Suzana Ganţă demiterile directorilor şi ale inspectorilor şcolari.

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 18.07.2006 09:24 | 762 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

19.07.2006 08:51 andion

Toate suzanele care au fost, sunt şi vor fi prin preajma învăţămâtului nu au "bibliotecă"ci numai "coc".

0 0

19.07.2006 17:15 vioscout

Aceasta individa este o rusine pentru invatamant si managementul educatiei.Faptul ca recunoaste public ca legea este incalcata flagrant, "invatamantul este apolitic", se pare ca la Mures ca si in atatea colturi ale tarii, se calca in

picioare orice demnitate umana. Atata timp cat invatamantul este politizat rezultatele negative vor continua. De fapt intreaga disolutie a educatiei este rodul POLITICULUI.

0 0

19.07.2006 23:44 ghibirdic_nina

din toate timpurile directorii sunt ,,pe concurs "de forma ptr ca in realitate sunt pusi politic.Isi impart posturile cu 2ani pana in alegeri asa ca nu vad ce trb.comentat .La noi pana si posturile de sef de catadra sunt politizate intr-un fel sau altul .Despre membr. consiliului de administratie ce sa va spun e de rasu-plansul ;eu va spun cum ele noi si dupa 1990 --- se aleg oameni cu tupeu si slugi fff credincioase sunt consiliati de directori sau marimi de sussusssss si in momentul in care se spune: faceti proruneri se ridica ,,poporul si propune " apoi se voteaza chipurile pe niste biletele ,se numara voturile si se da rezultatul .Daca cineva care e de buna credinta face o alta propunere si-a taiat craca de sub picioare nu prea il mai baga nnimeni in seama iar lingaii il prrivesc cu un dispret de ...ce sa va spun la noi in numele unor principii democratice ne conduce o fosta act de part care a fost .si .............in rest domnilor numai de bine

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

68 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN