Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Simpozion stiintific international

UNIVERSITATEA ,,1 DECEMBRIE 1918" ALBA IULIA

Catedra de Limbi Moderne din cadrul Facultăţii de Istorie - Filologie

organizează

Simpozionul Catedrei de Limbi Moderne

TRADITIE SI INOVATIE INTR-O EUROPA UNITA DIN PERSPECTIVA MULTICULTURALA

in perioada: 27-28 OCTOMBRIE 2006

TEMATICA SIMPOZIONULUI NOIEMBRIE 2006
Cea de-a cincea editie a simpozionului cu participare internationala organizat de Catedra de Limbi Moderne va avea loc in intervalul 27-28 OCTOMBRIE 2006, tematica simpozionului din acest an este TRADITIE SI INOVATIE INTR-O EUROPA UNITA DIN PERSPECTIVA MULTICULTURALA. Colectivul catedrei invita cadre didactice si cercetatori de la universitati din tara si strainatate sa participe cu lucrari si prelegeri, lucrarile prezentate urmand a fi publicate in volumul Annales, volum acreditat de CNCSIS.


Taxa de participare si publicare este de 35 € /lucrare, indiferent de numărul autorilor si poate fi achitata in contul R047TREZ002504601X000270 deschis la Trezoreria Alba Iulia. Iar pentru participantii străini in contul RO60RNCB1100000001630015)/ EURO deschis la BCR Filiala Alba Iulia. O copie xerox a documentului de plata va insoti lucarea in extenso. Lucrarile in format electronic-CD, precum si un exemplar listat vor fi predate organizatorilor dupa sustinerea acestora, nefiind necesara expedierea lor prin posta. Corespondenta se poate realiza pe adresa:

Universitatea ,,1 Decembrie 1918”;
Facultatea de Istorie si Filologie, CATEDRA DE LIMBI MODERNE,
Str. Nicolae Iorga Nr.11-13, Alba Iulia.
Telefon: 0258/811412, interior 177.

Persoane de contact:

Crina Herteg -crina_herteg@yahoo.com
Aura Cibian - aura_cibian@yahoo.fr

SIMPOZIOANELE ANTERIOARE ORGANIZATE DE CATEDRA DE LIMBI MODERNE:

Primul simpozion internaţional al Catedrei de limbi moderne, simpozion intitulat ,,Bicentenar Victor Hugo” a fost organizat în mai 2002 în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj si s-a bucurat de participarea unor prestigioase cadre didactice din tara si din strainatate (Franta, SUA).

În perioada octombrie-noiembrie 2003 a avut loc al doilea simpozion cu participare internaţională. Tema principala a simpozionului a fost Călătorii Identitare din care s-au desprins două teme secundare: Voyage pentru secţiunea Limbi şi literaturi romanice (Franceză, Spaniolă, Italiană) şi Identitati Culturale (Cultural Identities) pentru secţiunea Limbi şi literaturi germanice (Engleză, Germană). Aspectele lingvistice au fost incluse şi tratate în secţiunile: Traductologie şi Probleme de lingvistică, iar lucrările cu caracter didactic au fost incluse în secţiunea Didactică. Simpozionul a fost structurat pe tematici şi secţiuni, secţiunile simpozionului au fost:

Limba si Literatura Franceză
Limba si Literatura Engleză
Limba si Literatura Spaniolă
Limba si Literatura Germană

La simpozion au participat numeroase cadre didactice ale universităţilor din ţară: Universitatea,,Al. I.Cuza” din Iaşi, Universitatea ,,Dunărea de Jos” Galaţi, Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj, Universitatea Tehnică din Cluj, Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj, Universitatea din Piteşti, Universitatea ,,Petrol-Gaze”din Ploieşti, Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest, Timişoara, Universitatea ,,Politehnica” Timişoara, Universitate din Târgovişte, Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu Mureş, Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu; şi din străinătate: Universitatea din Nantes, Franţa, Universitatea de Stat din Chişinău, Republica Moldova, Universitatea din Belgrad, Serbia, Universitatea Shantou din China, Universitatea Zhejiang Wanli din China.

Lucrările prezentate la simpozion au fost publicate în volumul Annales Universitatis Apulensis, Series Philologica (ISSN 1582-5523), nr.4, Tom.3. Volumul Annales, acreditat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi editat de Universitatea ,,1 Decembrie 1918”, Facultatea de Istorie şi Filologie, începând cu anul 1999 a ajuns la cel de-al 4 lea număr. Volumul din acest an cuprinde lucrări bine documentate şi cu o tematică variată iar ca dimensiuni acesta depăşeşte volumele editate până acum în Seria Philologica.

28-29 Octombrie 2004 cea de-a patra editie a simpozionului anual a cuprins urmatoarele sectiuni :

FRANCEZA-Politici culturale intr-o Europa unita

ENGLEZA-Cultural Identities (I)

În perioada 5-6 noiembrie 2005 Catedra de Limbi Moderne a Facultaţii de Istorie şi Filologie, Universitatea ,,1 Decembrie 1918” a organizat cel de-al patrulea simpozion cu participare internationala avand urmatoarele sectiuni

FRANCEZA: FRANCEZA - Infernul in literatura si cultura franceza
ENGLEZA - Interferente cultural- literare

Vă rugăm să redactaţi lucrările folosind una din versiunile de procesare de text: WORD ( 98, 2000). Lucrările vor fi redactate în limbile franceză, engleză, germană pe format A4, pe o singură faţă, la un rând.

Textul va fi aliniat “justified”,

marginile vor fi: sus 3 cm (cu excepţia primei pagini a lucrării, care va avea 5 cm);

jos 2 cm;

stânga 2 cm;

dreapta 2 cm.

Lucrarea se va redacta cu font Times New Roman, cu următoarele specificaţii:

titlul va fi scris cu TNR bold, 14 pt, centrat;

la două rânduri (de 12 pt. fiecare) sub titlu se vor scrie autorii, cu majuscule în TNR italic, 12 pt., se vor preciza gradul didactic şi instituţia ( 1. functia didactica-TNR bold; 2. Prenume ; 3. Numele cu majuscule- TNR italic; 4. instituţia in ghilimele, orasul ).

Rezumatul obligatoriu se va scrie cu TNR italic, 12 pt. la 2 randuri (de 12 pt. fiecare) sub nume, prenume si institutie

La două rânduri sub rezumat se scrie textul lucrării, 12 pt. la un rand

Titlurile capitolelor şi subcapitolelor vor fi scrise cu font TNR, 12 pt, bold si vor fi numerotate cu cifre romane sau arabe.

Notele vor fi trecute la subsolul fiecarei pagini TNR 10 pt.

Bibliografia va fi trecuta la sfarsitul lucrarii in urmatoarea ordine: Bibliografie-centrat 12 pt, iar autorii vor fi scrisi in ordine alfabetica : autor-bold, lucrarea-italic 12 pt.

Paginile se vor numerota pe verso cu creionul.

Lucrarea trebuie sa aiba numar par de pagini

Notă:

- Lucrarile vor fi predate organizatorilor dupa prezentarea acestora in format electronic- CD si un exemplar listat..

- Lucrarile vor fi publicate în volum cu ISSN

Lucrarile care nu intrunesc conditiile mentionate mai sus, nu vor fi publicate (pot fi doar sustinute in cadrul simpozionului).

Pemtru inscrieri exista un formular online care poate fi accesat in cadrul www.uab.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 01.08.2006 18:08 | 1207 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN