Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Becali de la Educaţie

Stirea cu Gigi Becali care îi spunea unei ziariste că e ţărancă proastă a fost la concurenţă, vinerea trecută, cu ştirea despre ministrul PD al educaţiei, care i-a luat la şuturi pe profesori. Mai că făcea spume la gură domnul Hărdău când spunea că vor fi zburaţi din sistem 14 dascăli, iar alţi 80 vor avea parte de diminuări de salariu pentru că au corectat greşit tezele de la bacalaureat. E normal să fie pedepsiţi dascălii, care nu ştiu ce-i evaluarea şi care îşi bat joc de copii, dar e anormală prestaţia actualului ministru al educaţiei. Recorectarea lucrărilor, prin sondaj, nu este reprezentativă, atât timp cât din eşantion fac parte doar tezele de limba şi literatura română. La această disciplină s-au dat multe note umflate, nu pentru un plic cu bani sau pentru o pungă de cafea, ci din cauza subiectelor şi baremelor aiuritoare trimise de Ministerul Educaţiei. La partea de literatură, baremul este extrem de general şi încurajează diferenţe de notare chiar şi de peste două puncte. Dincolo de subiectivismul baremului, s-au comis greşeli ştiinţifice neasumate de domnul Hărdău, care oricum are un discurs plin de gafe gramaticale. La testele naţionale s-a confundat atributiva cu temporala. La bac, subiectul controversat legat de condiţia intelectualului prin referire la un roman de Rebreanu, Preda sau Camil Petrescu este o altă sursă a greşelilor de corectare. Este necesară o responsabilizare a examinatorilor, dar, înainte de a se da sancţiuni, e bine să li se stabilească foarte clar drepturile şi obligaţiile. Nici contractul individual de muncă al dascălilor din această ţară şi nici un alt act normativ nu prevăd obligativitatea de a participa la examen, aşa cum ar fi normal, întrucât procesul de învăţământ înseamnă şi evaluare, nu doar predare şi învăţare. În prezent, profesorii corectează sau supraveghează pe bază de tabel, în care semnează că sunt de acord să respecte o metodologie plină de lacune privind drepturile şi îndatoririle. Mulţi semnează ca primarul. În condiţiile în care participarea la examene este o activitate suplimentară şi benevolă, aşa cum consideră ministerul, atunci ar trebui să existe un contract de muncă pe durată determinată. Acest lucru nu există, ca să nu mai vorbim că plata celor implicaţi în examene e mai proastă de la un an la altul. Ministrul Hărdău este una dintre marile erori ale actualei guvernări. După ce liberalii au refuzat cu nesimţire să finanţeze educaţia, aşa cum s-a promis în campania electorală, democratul Mircea Miclea şi-a dat demisia. PD-ul n-a sărit să-l apere, deşi Miclea ştia mult mai bine problemele învăţământului. Au acceptat să dea educaţia pe mâna prefectului de Cluj, care dă din gură, la fel ca Gigi Becali, fără a avea soluţii de reformă şi fără o echipă de profesionişti. Ministrul educaţiei vorbeşte de şpăgari, de profesori cu multe norme, care afectează calitatea învăţământului, dar domnul Hărdău însuşi este cel care a terfelit legile calităţii în educaţie.

"Adevarul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 07.08.2006 04:21 | 996 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

08.08.2006 07:31 elaisa

In acest articol sunt cateva...alunecari: a fost evident ca notele umflate la bac, la limba romana, n-au fost umflate din cauza baremului. Baremele sunt clare, domnilor, si in niciun caz nu incurajeaza diferente de notare de doua puncte. Subiectul la literatura a fost, de asemenea, clar: ca li s-a parut unor elevi neclar, asta e altceva. Cand se studiaza Camil Petrescu, orice profesor se centreaza pe conditia intelectualului. Mentionarea celorlalti doi scriitori le-a dat elevilor constiinciosi posibilitatea sa aleaga, poate si sa faca paralele, asociatii.

Iar daca e vorba de 4-5 puncte diferenta, fiti siguri ca nu e vorba de o punga de cafea. Sustin cu tarie ca salariile mici nu legitimeaza frauda, care in invatamant e, in primul rand, una morala.Marturisesc ca, mai mult ca niciodata, in aceasta toamna mi-e rusine sa dau ochii cu elevii mei.

Acum vreo doi ani, un elev in clasa a XII-a m-a intrebat cat mai costa un 10 la bac.



Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

69 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN