Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

ACUZAŢIILE SINDICATELOR DIN ÎNVĂŢĂMÂNT

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) crede că este posibil ca fondurile alocate proiectelor de investiţii din învăţământ să fi fost dirijate spre 'anumită clientelă politică', se spune într-un comunicat remis, joi, agenţiei NewsIn, de către această organizaţie sindicală. FEN cere Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEdC) să facă publice toate informaţiile referitoare la modul în care au fost cheltuite până acum fondurile primite de la Guvern pentru sistemul de învăţământ, precum şi dovada monitorizării de către sindicate a proiectelor.

Hotărârea FEN vine după declaraţiile de miercuri ale premierului Călin Popescu Tăriceanu, care invita organizaţiile sindicale să monitorizeze mai atent proiectele MEdC.

"Se pare că domnul Tăriceanu este dezinformat de ministrul Mihail Hărdău. Ministerul Educaţiei este cel care la ora actuală nu vrea să respecte termenii acordului. Prin acel act trebuia constituită o comisie mixtă care să monitorizeze elaborarea şi implementarea proiectelor. Această echipă s-a întâlnit doar de două ori, şi asta după ce FEN a solicitat imperativ consitituirea comisiei şi funcţionarea ei. Aceste reuniuni au fost pur formale. Până în acest moment, nu am primit nici un fel de documente referitoare la modul în care au fost cheltuiţi banii. Mai multe informaţii ne-au parvenit de la presă decât de la MEdC", a declarat Cătălin Croitoru, preşedintele FEN.

Nicio persoană de la FEN nu a participat la monitorizarea elaborării proiectelor, se mai spune în comunicatul remis agenţiei NewsIn.

Federaţia Educaţiei Naţionale i-a cerut, miercuri, premierului Tăriceanu să stabilească în cel mai scurt timp posibil o întâlnire la care să se discute modul în care a fost respectat acordul încheiat în 2005, care a condiţionat stingerea conflictului de muncă.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: admihi64 | 31.08.2006 11:33 | 905 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

01.09.2006 22:01 galaoan

mai bine domnulCroitoru s-ar ocupa de recuperarea restantelor financiare ale sindicalistilor din anii anteriori cum a facut FSLI a carui sindicalisti si-au recuperat aproape integral sumele si ar vedea deasemeni ce fac liderii lui in teritoriu.

0 0

03.09.2006 21:08 vioscout

Care sindicat... cel pro LNl sau care ....

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

672 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN