Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Dupa ce a decis de unul singur, ministrul...

Ce vreti? Sa stiti mai multe detalii despre tezele cu subiect unic? Nu va spun, pentru ca trebuie sa discutam si cu sindicatele, deoarece ei sunt profesori si stiu mai bine!", le-a raspuns, ieri, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, jurnalistilor care voiau sa afle mai multe despre noua gaselnita a MEC-ului, care a pus pe jar sute de mii de elevi si parinti: tezele cu subiect unic la clasa a VII-a. Pentru a ascunde lipsa unui cadru coerent de desfasurare a celor trei teze, la limba romana, limba materna si matematica, simultan, in toate scolile din Romania, Mihail Hardau s-a trezit ca trebuie sa discute cu liderii de sindicate metodologia aflata inca in lucru la minister, in conditiile in care peste o luna elevii trebuie sa inceapa tezele.Reprezentantii ministerului au incalcat Legea Invatamantului, pentru ca au schimbat maniera de organizare a evaluarii elevilor, in timpul anului scolar. Cu toate acestea, MEC continua sa afirme ca nu exista nici o schimbare, desi, prin precizarea facuta ieri, anume ca elevii vor fi supravegeati de profesori de alte discipline decat cele la care se sustin tezele si ca lucrarile vor fi notate in maximum 3 zile, in centre de corectura, tezele seamana cu un fel de Teste Nationale.

In mod obisnuit, la teza profesorul dadea un subiect, tot el corecta, iar lucrarea se regasea in proportie de 25% in media semestriala. Dupa reforma domnului Hardau, aceste teze se vor transforma, din punct de vedere al continutului si al modului de corectare, intr-un test national, iar din punct de vedere al valorii vor ramane tot un fel de teza, intrucat nota obtinuta va conta tot 25% la medie. Cel mai grav insa este ca MEC nu poate sa spuna ce anume va contine subiectul si cum va fi el redactat (tot pe baza de itemi sau ca teza normala), fapt ce ii ingrijoreaza teribil pe elevi, parinti si chiar pe profesori. Mai mult, MEC pretinde ca subiectul va fi usor de intocmit, intrucat toate manualele alternative aprobate (de regula, cate 3 la fiecare disciplina), respecta programa, dar nu ia in considerare ca ritmul de parcurgere a acestora ar putea fi diferit. Domnul ministru crede ca acest lucru nu are importanta si ca toti dascalii de romana vor preda poezia lui Eminescu la clasa a VII-a, simultan, in toata tara.

Daca aceste amanunte nu au fost luate in calcul, ministrul a spus ca ii va plati pe profesorii supraveghetori si ca, daca daca elevul nu poate veni la teza in ziua stabilita, atunci o poate sustine in alta zi, in acelasi semestru sau, in situatie de corigenta, in afara semestrului respectiv.

"Gandul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 21.10.2006 15:27 | 556 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN