Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Gradatiile de merit ale profesorilor, blocate

“Am elaborat un proiect de Ordonanta de Urgenta, prin care ne-am propus sa indepartam orice discriminare intre profesorii care primeau salariul de merit si cei care beneficiau de gradatia de merit,” a declarat Marius Nistor, presedintele Federatiei “Spiru Haret”. Potrivit liderului sindical, proiectul propus a fost insusit de Ministerul Educatiei, dar a fost respins de senatori pe motiv ca “aprobarea lui ar necesita un efort prea mare de recalculare a sumelor pentru premierea unor cadre didactice.”

"Gardianul"

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: crina_butarescu | 05.11.2006 00:27 | 1456 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

05.11.2006 10:02 mona-ton

Poate ce doresc eu sa spun , nu are legatura directa cu subiectul ca atare, dar din proprie experienta ma intreb, cumva retoric, DE CE la gradatia de merit prea putin sau chiar deloc se ia in considerare activitatea didactica la clasa si rezultatele obtinute?????!!!!!

0 0

05.11.2006 10:10 mona-ton

Intr-adevar diferenta intre salariul de merit si gradatia de merit e destul de mare(suma efectiva si durata acordarii).Iar la gradatie acces nu are ORICINE , chiar daca este un dascal adevarat care se implica in munca , cu elevii sai...si ar merita un "impuls "ptr. mai departe.

0 0

05.11.2006 13:29 lau

Oricine munceşte are acces la gradaţie precum şi activitatea de la catedra este luata în considerare ca şi rezultatele elevilor, dar să nu uităm că nu la toate disciplinele se dau examene sau sunt olimpiade şi să nu uităm faptuil că nu toate cadrele didactice au privilegiul de a lucra cu copii dotaţi şi foarte dotaţi.

0 0

05.11.2006 16:29 lara_ro

Din pacate, in unele orase, ca si la Constanta de altfel, inspectorii de specialitate decid cine merita si cine nu gradatia de merit. Daca esti in relatii bune cu inspectorul de specialitate si-l mai "perii" putin cand iti iese in cale ai toate sansele sa obtii, fara rezultate deosebite, acesta gradatie de merit.

0 0

07.11.2006 09:03 iby_ke

Nu sunt deacord cu ce scrie lau nu oricine care munceste are dreptul...eu am muncit am avut rezultate dar nu sunt agreata de cei care impart gadatiile... de ex. un intelectual (acest coleg intelectual a batut o colega / a fost si in ziar articol despre eveniment)are menirea de a imparti dupa voia sa gradatiile ( fost in comisia de impartire a gradatiei)...si atunci ce poti face?? nimic nimeni nu te sprijina la contestatii...

0 0

07.11.2006 09:30 despina6

Gradatia de merit si salariul de merit reprezinta marul discordiei in scoli. Eu cred ca noi profesorii nu putem fi evaluati altfel decat cu mult subiectivism. Cred ca exista cadre didactice care muncesc mai mult decat cei care iau astfel de recompense financiare si totusi nu primesc nimic in plus. Asta pentru ca au prea mult bun simt si nu le place sa iasa in fata pentru a se lauda in plen cu rezultatele lor remarcabile. Este penibila si jenanta postura in care ne pune de cele mai multe ori ministerul. Ne arunca niste bani ca sa ne batem pentru ei. Sa scotocim printre hartii pentru a cauta dovezi ale muncii noastre cu 1-4 ani in urma. Pentru a cauta diplome, tot felul de adeverinte si dovezi ale activitatilor noastre retroactive si ale perfectionarilor facute anterior. In plus, cand e vorba de bani, nu prea se joaca cinstit. Se fac tot felul de aranjamente. Pentru salariul de merit, punctajul defalcat se face in scoala. Mai bine am avea niste salarii decente si s-ar termina cu astfel de recompense stupide si subiective. Pentru un salariu decent in invatamant, niciodata nu sunt fonduri ci numai firmituri aruncate in bataie de joc, pentru a ne face sa ne certam intre noi.

0 0

07.11.2006 13:23 oana1964

pentru lau: nu mi se pare normal sa se ia in calcul participarea la proiecte gen PHARE sau de alt fel, sa se tina cont daca ai publicat in domeniu sau nu, daca ai fost autor de manuale sau nu, etc., in detrimentul muncii de la catedra. adica, se iau gradatii pentru altceva decat pentru meseria de profesor, din cate se poate vedea...

0 0

10.11.2006 12:41 iby_ke

De ce concursul de "Dosare " gradatie nu se face intre profesori. De ex. la noi directorul concureaza pe aceleasi locuri cu dascalii. DE CE NU CONCUREAZA DIRECTORII INTRE EI...??? ONOR MINISTER SI NICI LEGEA GRADATIILOR NU STIPULEAZA FAPTUL CA DIRECTORII DE SCOLI SI DIRECTORII DE LA CCD Si INSPECTORII SA CONCUREZE INTE EI NU CU MINE CA PROFESOR. UN DIRECTOR IN CV/UL PERSONAL ADUNA DE LA TOTI PROFESORII SCOLII TOT CE SE FACE...SI CA ATARE EL ARE MERITE...SA VEDEM CE S/AR INTAMPLA DACA DIRECTORII INTRE EI AR CONCURA ...ATUNCI AR FI UN BALCI DE NEDESCRIS...PENTRU/CA CE ACTIVAITAE AR MAI EXISTA???

0 0

10.11.2006 15:41 coripopescu

Sunt de acord cu cele spuse de colegul iby ke. De ce inspectorii nu concureaza intre ei? Cel mai bine ar fi sa se termine aceste motive de vrajba intre dascali si sa avem salariile mai mari. Cel mai deranjant este ca munca la clasa nu se ia in calcul deoarece se considera ca este platita prin salariu. Din acest motiv alergam toti dupa tot felul de activitati: articole publicate, simpozioane, parteneriate, concursuri, olimpiade, programe, etc.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

71 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN