Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii invata sa predea pe calculator

Ministerul Educatiei a semnat ieri acordul cu Intel Corporation, prin care aproximativ 60.000 de profesori romani din invatamintul preuniversitar urmeaza sa fie pregatiti, din 2007 pina in 2009, pentru a putea folosi si transmite mai departe noile tehnologii. „Dorim ca acest program de dezvoltare profesionala a profesorilor sa fie pus in aplicare in acest an, cel mai tirziu pina la 1 septembrie 2007“, a declarat Dumitru Matei, secretar de stat la Ministerul Educatiei.

In urma acestor cursuri, profesorii vor putea dezvolta proiecte cu ajutorul tehnologiei, pentru a-i instrui mai bine pe elevi, vor sti sa utilizeze calculatorul si Internetul ca instrumente de cercetare si comunicare, pe care le-ar putea folosi pentru a evalua mai bine activitatea elevilor. „Programul ii ajuta pe profesori sa obtina competentele necesare pentru a face fata provocarilor secolului 21“ si pentru a-i ajunge din urma pe elevi, care sint cu mult inaintea dascalilor in ceea ce priveste tehnologiile noi, a explicat Brenda Musilli, director pentru educatie la Intel Corporation.

Trainingul se va finaliza cu o examinare si eliberarea unui certificat oficial.
Oana Craciun. Cotidianul, 12 ian 2007

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 13.01.2007 08:42 | 2372 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (9)

0 0

13.01.2007 23:22 adimatu

In sfarsit o veste buna.

Trebuie sa vedem care va fi curriculumul, cate ore vor fi alocate si , mai ales, unde si cine va sustine formarea.

In fundatia EOS ne ocupam de multi ani deja de acest lucru. Este deosebit de important cine sustine aceste cursuri pentru ca in judet au fost colegi la cursurile de "reciclare" organizate de univeritate si din ce am auzit a fost pierdere de timp. Ca de obicei oamenii au punctat o activitate, s-au cheltuit banii si atat.

Dascalii trebuie sa invete sa utilizeze calculatorul pentru a-l folosi la clasa, la disciplina lui, nu "sa predea cu calculatorul".

0 0

14.01.2007 13:46 smars

Este intr-adevar o veste care bucura cadrele didactice.Dar, aceste cursuri sunt si pentru invatatori/institutori sau decat pentru profesori? Consider ca si invatatorii/institutorii trebuie pregatiti in acest domeniu, ca sa se poata bucura de avantajele acestui proiect.

0 0

14.01.2007 18:25 25

Vor fi dotate scolile cu calculatoare performante ? Credeti sincer, ca o persoana trecuta de 50 de ani mai vrea sa invete sa utilizeze calculatorul? Privind spre colegii mei ma indoiesc .Dar nimic nu este imposibil .Visez la o scoala moderna de cand ma pregateam sa devin invatatoare cu foarte multi ani in urma .

0 0

14.01.2007 19:44 elena_7pitesti

Ma bucura foarte mult aceasta veste.

Am 52 de ani si ma pot lauda ca stiu foarte bine sa utilizez calculatorul, chiar o parte din lectii le desfasor pe calculator. Am creat lectii si le predau in AeL, am realizat prezentari in Power Point, sunt dispusa oricand sa particip la astfel de cursuri.

Trebuie sa se mediatizeze acest lucru si la nivel de judet. Este bine ca cei care participa la aceste cursuri sa aiba chemare, nu sa VINA PENTRU A INSUMA PUNCTE-necesare la intocmirea dosarelor pentru salariile si gradatiile de merit.

0 0

14.01.2007 19:49 mariro

Niciodata nu e tarziu! Visam si eu o scoala moderna, crezand ca voi iesi la pensie si nu o voi gasi... De anul viitor, dorinta mea va prinde viata! Peste doua luni voi face 52 de ani si utilizez calculatorul de 9 ani! Doresc tuturor indeplinirea dorintelor!



In ceea ce priveste stirea de mai sus: la aceste cursuri se inscriu tot cei care se mai pricep cat de cat sa utilizeze calculatorul, in speranta ca vor invata lucruri noi... Cei care nu au pus niciodata un deget pe tastatura, nu indraznesc sa se inscrie! Deci... bani cheltuiti degeaba, asa cum spunea si adimatu. (cei care se inscriu nu invata nimic nou, iar ceilalti, care ar trebui sa se inscrie nu o fac)

0 0

14.01.2007 19:59 sorinborodi

Intr-adevar,o veste buna !Si sa dea Domnul sa nu se transforme aceasta

actiune laudabila intr-un mastodont incontrolabil gen AEL,cu eficienta

mai mult decat discutabila.

Legat de acest aspect,tin neaparat sa pun niste intrebari (retorice oare?),la care astept raspunsuri de la cei priceputi.



1.Daca este adevarat ca: s-a atribuit FARA LICITATIE firmei Siveco contractul pentru informatizarea scolilor si liceelor.Daca a existat o licitatie,sa stim si noi,prostimea,tugulanii de rand,la ce data s-a desfasurat si ce alte oferte au fost analizate.



2.Daca este adevarat ca:costul total al implementarii sistemului AEL se apropie de 200 MILIOANE DOLARI,din care aproape 100 milioane dolari au fost atribuiti in cel mai miselesc mod posibil,dupa pierderea alegerilor de un anumit partid in 2004



3.Daca este adevarat ca:suma amintita mai sus este comparabila,de exemplu,cu TOTALUL SALARIILOR ANUALE ale profesorilor in anul 2005



4.Daca este adevarat ca: dupa 'consumarea' a doua transe din banii alocati,cand lucrurile nu erau batute in cuie,AU EXISTAT OFERTE facute

de Fujitsu Siemens si Bull,care au depus separat oferte de programe si

aparatura cu caracteristici tehnice superioare si cu preturi mai mici



5.Daca este adevarat ca:pretul de implementare al sistemului este de

aproape 3500 DOLARI pe laborator si deja s-a 'intrat'in circa 4000 de

laboratoare.



6.Daca este adevarat ca:pretul de realizare al unei lectii,cerut de

Siveco,este aproape 12.000 DOLARI



7.daca este adevarat ca fiecare din ZECILE DE MII de teste incorporate

in AEL sunt platite de minister cu aproape 20 DOLARI bucata



8.Daca este adevarat ca fiecare switch a fost platit cu 7.000.000 lei,

cand PRETUL PIETEI era 4.000.000 lei



9.Daca este adevarat ca firmele FSC si Softwin au dorit sa se implice

in sistem,dar AU FOST IGNORATE



10.Daca este adevarat ca preturile produselor si serviciilor respective, au fost pastrate 'la rece',datorita unei clauze de

CONFIDENTIALITATE, (cand e vorba de bani publici !!!)



11.Daca este adevarat ca o aplicatie gen Bacalaureat,vanduta de Siveco

ministerului,costa circa 1 MILION DOLARI



12.Daca este adevarat ca se fac presiuni indirecte de sus ca profesorii

sa utilizeze sistemul,de parca se poate cere unui profesor:semestrul acesta esti obligat sa folosesti metoda conversatiei de minim 2000 de ori, problematizarea de 200 ori si brainstormingul de 20 de ori



Asadar,cine da raspuns la intrebarile de mai sus ?

In ce priveste acordul prezentat in stire,inca o data,numai de bine !

0 0

15.01.2007 00:37 emil

Nu va entuziasmati! Stirea mi se pare proasta si nu buna!

Din pacate, programul Intel este facut in colborare cu aceeasi firma!!! Prin urmare, probabil vom avea aceleasi probleme corect semnalate de colegul sorinborodi.

Se va pastra in contiunare, probabil, aceeasi ofensiva a produselor proaste ce nu folosesc colegilor, sub masca unor asa zise "instruiri"...
Rspunsul la intrebarile colegului sorinborodi este DA, chiar mai rau...

0 0

17.01.2007 18:11 nikbogem

Mai bine s-ar incepe cu o dotare reala a laboratoarelor cu calculatoare pentru ca acestea nu exista sau sunt insuficiente si vechi!

0 0

17.01.2007 21:47 emil

Cel mai bine e sa dai "servicii", care se platesc scump si se contabilizeaza greu. "Teparilor" IT din Romania le convine sa vanda "servicii", "implementari", care nu sunt verificabile...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 1 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

122 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN