Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Festivalul Prieteniei – Şansa unor drepturi egale (Studiu asupra promovării egalităţii de şanse II)

Spectacolul-concurs “Festivalul Prieteniei” din cadrul proiectului cu acelaşi titlu, demarat pe data de 9 Mai 2005 – Ziua Europei – a deschis porţile unei adevărate “şcoli a vedetelor” în care educaţia incluzivă ocupă un loc primordial.
Deoarece în “Convenţia Naţiunilor Unite” cu privire la Drepturile Copilului se stipulează şi faptul c㠓toţi copii au aceleaşi drepturi şi că nu trebuie să fie victime vreounei discriminări”, şi România doreşte ca toti copii, indiferent de rasă, sex, etnie, religie, tip sau grad de deficienţă să se bucure de aceleaşi drepturi.
Raliindu-se acestui deziderat, iniţiatorii, organizatorii, coordonatorii şi realizatorii Festivalului Prieteniei încearcă an de an să pună în practică acest lucru realizând o punte de legătură între copiii din şcolile de masă, copii de rromi instituţionalizaţi sau cu deficienţe.
Într-un cât mai agreabil, în cânt, dans şi voie bună, elevii din grupurile dezavantajate se simt cu adevărat valorizaţi în aplauzele pline de afecţiune ale spectatorilor.
Stimulându-li-se astfel potenţialul restant, copiilor integraţi li se permite dezvoltarea compensatorie a unor funcţii menite să le suplinească pe cele deficitare facilitând în acelaşi timp un progres al relaţionării, cunoaşterii şi comunicării.
De la an la an Festivalul Prieteniei îşi doreşte să promoveze noi şi noi talente oferind şanse egale tuturor participanţilor, fără ca cineva, din grupurile defavorizate să aibă vreun complex de inferioritate, demonstrând astfel respectul pentru diversitatea umană.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: domar | 06.03.2007 18:48 | 706 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 2 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

106 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN