Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Consiliile elevilor, cu care se lauda ministerul, exista doar pe hartie

Dintr-un studiu recent al "Salvati Copiii" reiese ca doar 64,9% dintre elevii intervievati stiu despre existenta consiliilor elevilor in scolile lor, in timp ce 35,1% dintre ei nu stiu sau nu au auzit nimic despre astfel de consilii. De regula, liceenii cu rezultate scolare bune, din mediul urban, cu predilectie fete, sunt mai informati decat elevii din invatamantul gimnazial sau profesional, din mediul rural si cu rezultate mai slabe la invatatura.

Raluca Voicu, presedinta Consiliului National al Elevilor si eleva in clasa a XII-a, a spus ca procentul celor care nu stiu mare lucru despre aceste consilii este "foarte important si indica faptul ca mai sunt multe de facut in acest sens. Inexistenta unui consiliu este o incalcare a re??gulamentului de organizare a scolilor". Presedinta CNE a lasat sa se inteleaga ca "intotdeauna au fost profesori reticenti la ideea acceptarii elevilor in consiliile scolii, la fel cum au existat si profesori, care i-au acceptat pe elevi stiind ca ei cunosc cel mai bine realitatea din scoala". Pentru a remedia situatia, CNE-ul va organiza o campanie proprie de promovare, si activitati de familiarizare cu organizarea si functionarea consiliilor. Problema ramane aceeasi: 35,1% dintre elevii romani nu isi cunosc drepturile, nici pana la ora actuala, iar profesorii sunt aceia care nu i-au informat cu privire la acestea.

Cat despre alte organizatii ale elevilor, pe care acestia sa le cunoasca, nici nu poate fi vorba. Din lungul sir de proiecte implementate de organizatiile non-guvernamentale, precum Parlamentul Tinerilor, Consiliul Local al Tinerilor, Guvernul sau Avocatul Elevului, doar cativa elevi implicati au stiut despre ce este vorba, majoritatea ridicand din umeri, pentru ca nu au auzit niciodata de ele.
Gandul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 22.03.2007 14:38 | 848 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

23.03.2007 12:31 adarina

Acest Consiliu de Administratie e,de fapt ,un Consiliu de marionete,unde cei prezenti,alesi dintre oamenii directorului,fac ce li se spune,nu e loc de comentarii.

Si suntem si atat de prost platiti,ma refer la cei care se implica cu adevarat,nu trantorii,mai ales cei de prin inspectorate,care incaseaza sume frumoase,plus alte foloase necuvenite,fara sa le pese ce se intampla.Si asa stau lucrurile din '90 incoace.

Si vor mai sta mult si bine,prietenii stiu de ce !!!

0 0

07.04.2007 12:07 duminica

Si in R. Moldova aceste "parlamente" suntun joc al maturilor pentru copii. Ne auto-amagim ca stam la capitolul "Democratie" bine, dar cind elevii dintr-un liceu au incercat sa protesteze ca le este frig, directoarea i-a luat "l-a pieptanat" unul cite unul, dupa care nimanui nu le mai era frig. Si asta e pentru ca aceste Parlamente au fost create pe linga Inspectorate, pe linga institutiile ce le gestioneay[ tot sefii.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN