Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii români vor putea intra la universităţile spaniole cu diploma de bacalaureat

Este vorba despre Acordul între Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România şi Ministerul Educaţiei şi Ştiinţei din Regatul Spaniei, cu privire la înfiinţarea şi funcţionarea secţiilor bilingve româno-spaniole în liceele din România şi la organizarea examenului de Bacalaureat în aceste licee, semnat, luni, de ministrul Educaţiei, Mihail Hărdău, şi ambasadorul Spaniei la Bucureşti, Juan Pablo Garcia-Berdoy, la sediul Ministerului Educaţiei.
Obţinerea diplomei spaniole de bacalaureat permite accesul nemijlocit al absolvenţilor români în sistemul de învăţământ superior din Spania. De asemenea, partea spaniolă va trimite între unu şi trei profesori pentru fiecare secţie bilingvă româno - spaniolă înfiinţată în România, iar elevii acestor secţii care au rezultate deosebite la învăţătură vor pleca în călătorii de două săptămâni în Spania.
Din 1999 secţiile bilingve au funcţionat în baza prevederilor stipulate în două programe interguvernamentale succesive. În prezent, în România funcţionează secţii bilingve româno-spaniole în nouă licee, mai exact la Liceul Teoretic "Miguel de Cervantes" din Bucureşti, Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" din Bucureşti, Liceul Teoretic "Dimitrie Cantemir" din Iaşi, Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" din Bucureşti, Liceul Pedagogic din Ploieşti, Colegiul Naţional "Unirea" din Braşov, Colegiul Naţional "Carol I" din Craiova, Liceul Teoretic "Eugen Pora" din Cluj-Napoca şi Liceul Teoretic "Jean Louis Calderon" din Timişoara.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ciobanudoina | 27.03.2007 12:40 | 770 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN