Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Profesorii autori de subiecte nu au fost platiti nici in ziua de azi

Profesorii care au muncit la elaborarea subiectelor pentru Examenele Nationale 2007 nu au fost platiti nici pana in ziua de astazi! Motivul este pe cat de simplu, pe atat de stupefiant: documentele prin care trebuia aprobata efectuarea platilor s-au plimbat prin birourile ministerului, timp de 4 luni.

Pe 16 ianuarie, MECT dadea un comunicat de presa, in care anunta ca au fost alocati "337.500 lei pentru cheltuielile aferente colaborarii cu cei 896 de profesori, la cuantumul de 9 lei/ora". Asa se lauda fostul ministru la vremea respectiva. In comunicat mai scria insa si ca cei 31 de experti coordonatori din Serviciul National pentru Evaluare si Examinare au primit 166.

516 lei, lucru de care nu ne indoim.

Ce sustine ministerul si cum s-au intamplat lucrurile in realitate sunt doua lucruri total diferite. Nu degeaba profesorii, care au lucrat la subiecte si care nu si-au primit banii nici pana in ziua de azi, ne-au declarat: "Va spun, cu mana pe inima, ca am facut munca voluntara, ca pe vremuri, intr-un ritm record, cu termene precise si cu foarte multe modificari, de la o etapa la alta, pentru ca domnii coordonatori de la SNEE nu au avut o strategie clara", ne-a spus o profesoara de chimie, din Galati. Cristian Mirescu, directorul SNEE, a spus ca dumnealui a inaintat la Directia generala buget-finante documentul cu propunerile pentru plata profesorilor inca din ianuarie. Mihai Paunica, directorul directiei, a spus ca: "Nu am cum sa localizez in timp cand am primit documentele de la SNEE. Cred ca dupa doua saptamani le-am trimis inapoi. Prin martie au fost discutate din nou si trimise mai departe". De ce le-a luat 4 luni de zile domnilor din minister sa finalizeze analizele? "Ce credeti, ca e asa simplu? Ce e asta, un interogatoriu? Eu sunt o veriga dintre cele 5-7 persoane, care trebuie sa-si puna semnaturile pe documentul respectiv!", s-a infuriat domnul Paunica. Este foarte clar ca verigile din minister nu reusesc sa formeze un lant, de vreme ce, in 4 luni, directorii si functionarii MECT nu au fost capabili sa finalizeze actele pentru ca profesorii, care au muncit ca negrii pe plantatie pentru a termina, la timp, subiectele, sa-si primeasca banii.

Mihail Hardau, fostul ministru al Educatiei, a semnat ordinul pentru plata profesorilor de-abia pe 3 aprilie. In total, au fost alocati 404.668 lei, din fondurile MECT. Ciudat este ca, in ordinul ministrului, apar 942 de profesori, care urmeaza sa fie platiti, prin intermediul inspectoratelor scolare. Daca adunam insa cei 896 de profesori cu cei 31 de experti SNEE, care au elaborat subiectele (cifrele date de minister in ianuarie), nu ies 942 de profesori. Cine sunt cei 15 specialisti, care apar in plus in ordinul ministrului, nu stie nimeni, sau nu vrea sa spuna. elena.larion@gandul.info

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: admihi64 | 17.04.2007 17:07 | 1033 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

18.04.2007 09:35 admihi64 - Autor

e greu de comentat, nu-i asa?vorbele nu-si mai au rostul..

0 0

03.05.2007 17:52 dinel

Dragi profesori,

Nu va mai plangeti ca nu veti avea castig de cauza in ceea ce va priveste retribuirea orelor suplimentare depuse pentru intocmirea EXAMENELOR NATIONALE 2007,pentru ca EFORTUL dvs nu este luat in calcul. DE CE ? _____RASPUNS:

Banii sunt retribuiti INVERS PROPORTIONAL cu munca depusa !

Asteptati pana cand acele SEMNATURI de sefi de catedra sau de coordonatori nu vor mai avea mirosul banilor pe cerneala lor si veti vedea ca totul va merge cum va doriti .

Se vor limpezi problemele in scurt timp pentru ca se va trece la o constientizare a responsabilitatilor pe care trbuie sa si le asume fiecare la locul de munca ,fara sa ceara alti bani in plus.



Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

672 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN