Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Fără "protocoale" pentru comisiile de examinare

În cadrul unor şedinţe organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean împreună cu Prefectura, directorilor de şcoli şi diriginţilor de la clasele terminale le-a fost adus la cunoştinţă calendarul activităţilor pentru desfăşurarea examenelor naţionale. În acelaşi context celor prezenţi li s-a explicat că fondurile pentru comisiile de examinare vor fi asigurate de către autorităţile locale şi de unele fundaţii. De asemenea, au fost expuse precizările ministerului referitoare la neimplicarea cadrelor didactice sau a părinţilor la colectarea de fonduri pentru susţinerea sau organizarea de protocoluri pentru profesorii examinatori la testele naţionale sau bacalaureat. După întâlnirile cu directorii şi diriginţii claselor a VIII-a şi a XII-a, a fost stabilit un grafic de instruire a părinţilor cu privire la aceste dispoziţii ale ministerului, pentru ca informaţiile să ajungă la toţi cei implicaţi. Reprezentanţii IŞJ Bihor se arată încrezători că numărul sesizărilor referitoare la colectarea de bani pentru "protocol" va fi foarte mic şi că nu vor exista probleme din această cauză.
Crisana

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 25.04.2007 14:44 | 2093 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (21)

0 0

25.04.2007 18:29 cristi_pirtea

Am mai auzit din astea, sa fim seriosi, traim in Romania...

0 0

25.04.2007 19:47 paulajosan

Anul trecut am fost pentru prima data la corectat, la Teste Nationale. In afara de o cafea, apa si niste covrigei nu ni s-a dat nimic.

Nu stiu in alte parti cum e, dar aici asa s-a procedat si mi se pare mai mult decat corect.

0 0

25.04.2007 21:44 minimarinica

Cristi are mare dreptate. Atata vreme cat traim in Romania...

0 0

25.04.2007 22:50 sorinborodi

Cum adica,iar ma duc la Cluj la corectat cu slana in straita,beau o cafea in gara

si o apa minerala si o bere la Urania ?(explicatie pentru pentru nelocalnici: cea mai ordinara "cofetarie" din Cluj).

Cand se va pricepe de catre toti (guvern,om de rand,parinte etc) ca educatia e pe bani ? Asa mai direct spus.Adica e ceva ce necesita sacrificii din partea mai multor 'factori'.

In Canada,spun prieteni de-ai mei,ca nu le merg nevestele la 'job' ca e mai

ieftin sa stea cu plozii acasa sa se ocupe de educatia lor.Plozi am scris aci in sens nepeiorativ.

Si,ca sa nu par incoerent,ce vreau sa spun ,de fapt ? Ca educatia e un act ce

costa.In general.La noi,de mai multi ani incoace,actul educational s-a

demonetizat.A ajuns de rasul lumii.O chestie la care,cica,toti se pricep,ca la fotbal si politica.Si,din pacate,nu vad,eu unul,nici o iesire din acest ..... nonsens

0 0

26.04.2007 10:15 vioscout

Ha, ha... gluma zilei.

Stimati colegi, organizatorii exemanelor, respectiv MECT, ar trebui sa dea dovada macar ca au auzit de management organizational. Adica, sa asigure o minima decenta membrilor comisiilor prin alocarea unei diurne strict necesare. Am fi astfel feriti de initiativele parintilor si ale colegilor nostri, directori sau diriginti. Si cred ca ne-am simti altfel, demni de menirea noastra de dascal.

0 0

26.04.2007 10:28 popadaniel72

Probabil in acest an ministerul se va gandi sa mareasca considerabil indemnizatia celor ce participa la bac, daca singura lor problema este protocolul(banii care se strang pentru protocol). Iar "protocol" (apa, cafea) ar trebui sa ofere ministerul, mai ales ca in acest an se anunta o vara fierbinte.

0 0

26.04.2007 12:08 ramclaudia

Eu am fost anul trecut la corectat. Încă de dimineaţă am fost anunţaţi că dacă dorim să servim prânzul, va trebui să ne înscriem pe o listă şi să-l plătim.

În rest, am primit apă şi cafea.

Să fim serioşi, banii de protocol nu îi primesc corectorii, ci alţii....

0 0

26.04.2007 19:33 professorbujor

Exista o mare grija in mandra noastra tzarisoara pentru contra coruptiei;se dau lupte grele pe tot frontul.Mai cu seama in invatzamant.Caci ,in rest ,toate lucrurile se desfasoara absolut igienic din punct de vedere care este...

0 0

28.04.2007 11:38 lililistanciu

Am fost si eu anul trecut la corectat intr-un centru de Testare Nationala si nu ni s-a dat nici apa. Haideti sa fim seriosi,de cate ori nu ne-am uitat la televizor la sedintele faimoase in care de hotaraste soarta natiunii , si am vazut mesele goale. Da de unde? Peste tot apa, sucuri naturale, cafea, prajituri. Curateania a inceput tot timpul cu segmentul educatie. Sa dea dovada de bun simt si sa stea cu nimic pe masa si la urma sa dea indicatii. Nu sunt adepta protocolului , dar acolo unde am fost -nici apa? Unde scrie? Si la caine ii dai apa si o bucata de paine

0 0

28.04.2007 14:55 professorbujor

Aia e : ca noi nu suntem caini si,in consecinta ,nu meritam nici apa,nici paine.

0 0

29.04.2007 10:15 catarina

asa cum spunea si lililistanciu am fost corector la testele nationale si desi se stie ca in aceste situatii profesorii stau ore si ore sa termine de corectat tezele,pina la ora 12.00 nu ni s a dat nici macar un pahar de apa nicidecum altceva.iar atunci cind am intrat din intimplare in incaperea in care erau membrii comisiei acestia aveau destule pe masa.ba chiar unul mirosea si a bautura.

nu cred ca vre un cadru didactic are pretentia la fripturi sau icre negre,dar totusi....sa nu ii pui la dispozitie nici macar apa?mi se pare de a dreptul cinic.

0 0

29.04.2007 11:39 marianadascalu

Si anul acesta se strang bani pentru protocol. Deja actiunea a inceput, dar cadrele didactice de la corectura nu au primit decat o cafea si au venit cu apa de acasa....

0 0

29.04.2007 14:52 tim_unltd

asta e buna!! gluma mai tare ca asta nu am auzit pe ziua de azi!! pai, daca nu ma insel, nu era voie nici inainte! si....asa ca sa o lasam balta cu hotarirea ministerului...se va proceda mereu cum o dicteaza interesele unora sau altora! dragii mei,sa fim seriosi!

0 0

29.04.2007 16:26 adarina

Ministerul interzice dar,cand vin reprezentanti de-ai lor in controale sa-i vedeti ce mese li se asaza!!! Si celor din inspectorate la fel.Noi,muritorii de rand,de ce n-am muri?Inclusiv de foame,ca ne inlocuiesc repede cu oameni care n-au nici o legatura cu invatamantul dar le umplu bine portofelele asa-zisilor inspectori!!!

Si tot fiind seriosi,cum scrie tim,ne va lua...stiti cine,ala cu coarne,ca degeaba vorbim,nu rezolvam nimic.Faptele conteaza,si adevarul e ca n-are nimeni interesul de a scoate invatamantul din prapastie.

Ce cauta un inginer in constructii sa fie ministru al invatamantului?Probabil ca sa demoleze si bruma de educatie care a mai ramas!

Vai de noi!!!

0 0

29.04.2007 18:35 simonique

Acele fabuloase protocoale despre care se tot vorbeste nu au rolul sa influenteze evaluarea din moment ce exista bareme, punctaje, criterii etc.De 7 ani de cand corectez va asigur ca nu m-am ingrasat la Testele nationale / Capacitate si am corectat cum mi-au dictat constiinta, pregatirea stiintifico-metodica si baremele.

0 0

30.04.2007 16:06 bayron

dar de ce ministerul nu face o comisie,care sa corecteze lucrari prin sondaj si apoi cei care sunt prinsi pe picior gresit sa fie sanctionati mai aspru? sau comisia exista dar nu isi face treaba pentru ca se descopera ca lucrarile umflate sunt ale copiilor de oameni sus pusi.

0 0

30.04.2007 21:42 professorbujor

De aceea ,vin si zic : " La naiba cu testele ,tezele unice si toate aceste mimari de reforma!"Scolerul care a incheiat un ciclu de invatzamant ,va proba daca este in stare de a accede acolo unde binevoieste ,daca va raspunde corespunzator interviului fixat de unitatea scolara aflata in orizontul elevului.Altminteri,va fi cale libera imposturii,coruptiei,etc.Personal am avut experienta de a vedea zeci de absolventi de liceu cu media 10 la bac,10 la mate,dara cu 1,.. la testarea de la o anumita facultate ,la un anumit centru universitar care sesizase oarece treburi.Se aude ,domnilor specialisti intr-ale reformelor?Cica ,se dezbate nu stiu ce proiect ,nu se stie in ce cadru ;doar asa,ca mai emana oarece pareri care nu intereseaza pe cei de sus care sunt specialisti, care au scris zeci ,chiar sute de articole sau carti ,la umbra unei imense bibliografii.Eu nu prea am vazut specialistii in stiintele educatiei facand cercetare si argumentarea palavrelor teoretice prin scoli aflate mai la periferia interesului social.Ba,cred ca ,la etapa actuala,cercetarea se face doar prin cartile altora;mai cu seama de prin afara tarii.De fapt ,sunt notorii plagiatele practicate la cel mai inalt nivel.

0 0

30.04.2007 23:26 teoinf

catre, id ul bayron,..., se vede ca nu a-ti participat in cadrul unor comisii de examen sau de coectare, sau in comisii judetene,... Ceea ce spuneti dumneavoastra nu este adevarat.Sunt numai barfe auzite pe la colturi, sa stiti ca in centrele de corectare comisia lucreaza la greu poate peste 14 ore pe zi, chiar si mai mult.In ultimul an angajatorul deci mec ul la aceea vreme a platiti foarte prost, membrii comisiilor, pe profesorii corectori nu. Si universitarii sa stiti ca nu se mai inghesuie..., pt sumele infime care se dau. Anul acesta chiar si pt supraveghere, multi colegi nu se vor implica. Si inca ceva si pt id ul professorbujor, ..., de ce credeti ca exista in sistem doar impostori si corupti...Si iarasi o practica veche se aduc acuzatii fara dovezi. intradevar dupa parerea mea criza din sistem se adanceste, decalajele cresc,strategia Mect este fara de perspectiva si fermitate, iar masa mare a celor din sistem nu au competentele necesare si nici nu doresc a le dobandi, referitor la schimbare, legislatie, atitudine fata de elev..., etc

0 0

01.05.2007 19:10 bayron

pt teoinf, eu nu am spus ca nu se munceste la corectura, dar sunt multe lucrari "umflate" si probabil cunoasteti si dumneavoastra unele practici ale colegilor nostrii.

0 0

02.05.2007 16:03 dinel

Stimati colegi,

Cu toate ca sunt invatator si nu particip la corectatul unor lucrari pentu examene , vin sa va sustin punctul dvs.privind PROTOCOLUL .

Nu exista in lume o institutie in care sa patrunda anumite persoane cu un scop bine definit prin finalitatea sa sa nu se bucure de ospitalitatea gazdei

Oare la nivel de ministere, de diferite departamente ,de inspectorate,

de organizatii de tot felul nu exista un anumit protocol ?

De ce scolile ,indiferent de rangul lor ,sa nu se bucure de un fond banesc special pentru situatii cu caracter pur didactic ?

Sunt niste inventii acele afirmatii

prin care se sustine " teza" ca rezultatele de la examene sunt influentate de "protocolul destinat profesorilor"

Cu stima ,

D

0 0

02.05.2007 17:20 happiness

Politicienii oare nu au parte de protocol in vizitele lor prin tara?Stau la masa fara un pahar de apa?!Sa fim seriosi...Nu se asteapta nimeni la specialitati,dar totusi...

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

1 vot | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN