Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Elevii, mai destepti decat ministrul educatiei!

El a sustinut sus si tare ca steagul Uniunii Europene are 15 stele, contrazicandu-i pe cei mici, care se documentasera. Aflat intr-o vizita in teritoriu, Adomnitei i-a intrebat pe scolari cate stele are steagul Uniunii Europene.

Cand copiii de numai 11 ani i-au raspuns corect ca are 12 stele, ministrul i-a contrazis, de mai multe ori, spunandu-le ca, de fapt, are 15. Ministrul le-a recomandat pe un ton „parintesc” sa se mai documenteze, dupa ce a insistat cu intrebarea pana cand un elev i-a raspuns dupa bunul plac.

Incurcati de raspunsul demnitarului, elevii s-au pus pe numarat. Si cand o fetita a venit la ministru cu o foaie pe care numarase stelele de pe steagul UE, Adomnitei a persistat in greseala si a trimis-o sa mai numere o data.

Intr-un final, in cadrul conferintei de presa, cand a fost intrebat de ziaristi cate stele a numarat el pe steagul UE, ministrul a recunoscut ca nu sunt 15, ci 12, dar a spus ca greseala este a consilierilor care i-au redactat eronat un material.

„Am avut un material! De-abia astept sa ajung la Bucuresti si sa am o discutie cu ei (n.r. - consilierii)”, a afirmat Cristian Adomnitei. Ministrul a dat vina pe consilieri, in loc sa recunoasca faptul ca nu a stiut sa raspunda la o intrebare simpla, pe care, de altfel, a adresat-o chiar el elevilor.
Evenimentul zilei, Eugenia Mihalcea

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: profchim | 14.05.2007 05:42 | 3666 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (21)

0 0

14.05.2007 10:11 mimi_camp

nu facem politica dar, deja e al doilea din cei trei.

0 0

14.05.2007 10:38 uleanu

jenant

poate intentionat consilierii au strecurat gresala .

0 0

14.05.2007 12:57 tedicoman

EXISTA UN PLAN DE DISTRUGERE A INVATAMANTULUI PRIN MANAGEMENT DEFECTUOS.NU CREDEAM CA SE POATE CINEVA MAI INCOMPETENT DECAT HARDAU SI MAI PERFID DECAT ANDRONEASCA.ATUNCI CAND MICLEA A TAIAT IN CARNE VIE,CEI CARE S/AU OPUS AU FOST,,,SINDICATELE,DECI NU SE VREA REFORMA NICI IN RANDUL DASCALILOR.DE CE VA MAI PLANGETI CAND NU DORITI CONCURSURI DE DEPARTAJARE,CAND INTEPENITI PE POSTURI SAU VA REZOLVATI PROBLEMELE PRIN TRANSFERURI SAU SERVILISM LA INSPECTORATE?HAI SA FIM CINSTITI SI SA RECUNOASTEM CA NOI SUNTEM DE VINA,ACESTI MINISTRI SUNT SI EI REZULTATUL SISTEMULUI ROMANESC DE INVATAMANT,SUNT PRODUSUL NOSTRU,AL DASCALILOR.

0 0

14.05.2007 15:55 dinel

"CURAT-MURDAR",coane Cristian Adomnite !

0 0

14.05.2007 15:57 dinel

....Adomnitei! (corectare)

0 0

14.05.2007 17:45 happiness

Nu greseala in sine este cel mai grav aspect,cat lipsa de demnitate a unui om care dupa ce ca greseste,nici nu are bunul simt sa recunoasca asta!Ce sa le mai ceri atunci copiilor?!Ce pretentii sa mai avem de la elevi in acest caz?Oare chiar e asa de greu sa te documentezi inaintea unei zile asa de importante?Eu,ca profesor si diriginte,m-am simtit datoare sa caut informatii despre 9 mai.Domnul ministru de ce n-o fi avut acest impuls,oare?....

0 0

14.05.2007 18:21 dama

Nu a avut timp. Este campanie electorală.

0 0

14.05.2007 18:54 teo_tudora

Oare de ce toti ministrii nostri sunt cam la fel?Eu zic ca parca meritam mai mult!

0 0

14.05.2007 19:12 andronescu

Nu cred ca exista intelegere pentru astfel de oameni.In afara ca a gresit arunca si vina pe consilieri,este vorba de educatie,de anii petrecuti in scoala care sunt prea putini pentru a ocupa aceasta pozitie.Probabil ca liberalii sunt preocupati sa ramane la conducere indiferent ce ministrii au.Adevarul ca din 1990 n-am avut decat o singura valoare:Andrei Marga,care am inteles ca a trecut la liberali insa a refuzat acest post prea compromis.

0 0

14.05.2007 21:34 sorinborodi

Dincolo de penibilul de situatie,stau si imi inchipui echipa 'ministeriala' inainte de vizita de lucru,pritocind ceva intrebari care sa dea bine la popor.Una din ele a fost aceea cu stelutele de pe steag.Zice materialul ' Adomnitei i-a intrebat pe scolari cate stele are steagul Uniunii Europene'.Pai ce intrebare e aceasta,sa fim seriosi !

Timp pierdut !

0 0

17.05.2007 21:48 professorbujor

Partea cea mai interesanta din vizita ministeriala nu a constat in numararea stelelor de pe nu stiu care steag ci,marinimia singulara a acestui ministru care a dorit sa premieze pe respectivii elevi cu oarece prajiturele platite din propriul buget;doar ca nu prea se inghesuia nimeni sa le si aduca.Cam mirosea a sabotaj.Astept si eu vizita distinsului ministru care sa ma intrebe si pe mine cate stele sunt in univers si sa ma premieze si pe mine cu 100 de euro,chiar daca n-am sa stiu raspunsul corect.

0 0

19.05.2007 19:23 imbuz06

Suntem ,,tari'' in a critica.Sunt de acord cu tedicoman.Doar ca n-as generaliza....

0 0

20.05.2007 07:42 gabi_tzuu

Ce s-ar fi intamplat daca greseala ar fi fost facuta de un cadru didactic in prezenta domnului ministru? Cat la suta i s-ar fi taiat din salar?

0 0

20.05.2007 07:53 iby_ke

Asa elev asa profesor... Cea mai mare vina a noastra este ca nu suntem uniti... Atunci cand am fost si suntem obligati sa promovam elevi care nu vin pe la scola, noi ii promovam ca suntem obligati de director... de ce nu facem greva atunci cand sut examene (capacitate, bacalaureat), atunci sa stam in greva 1 luna. Sa vedem ce s/ar intampla cu copii ministrilor sa, nu poata sa-si sustina examenul de bacalaureat... sa se decaleze bacalaureatul cu un an sa il sustina in anul urmator... DE CE NU??? Altfel nu vom obtine nimic... vom avea in continuare de suferit... dar vom avea elevi ca actualui ministru... noi l-am invatat, noi l-am educat... acesta este produsul nostru ... cel care nu e capabil sa numere pana la 12...

0 0

20.05.2007 17:41 sorinabrb

Ma supar rau pe acesti colegi care dau vina TOT pe cadrele didactice pt prostia altora!S-A FACUT DE RAS!!! Nu e de vina nici invatatoarea pe care a avut-o,nici profesorul!!!EL si atat!NU este vorba de nici un sistem de invatamant romanesc!Aici e vorba de cei sapte ani de acasa-ai gresit,recunosti!Pentru TOATE problemele din Romania suntem de vina noi,cadrele didactice?!Tot noi? Sa fim seriosi!

0 0

20.05.2007 20:40 vioscout

Cand vrei sa distrugi ceva, promovezi incompetenta. In cazul de fata, avem un inginer constructor care, are o singura "problema" cu scoala, a fost DIRIGINTE... de santier, pe "mosiile" liderului "spiritual" de partid. Probabil, ratiunea de a controla banii publici pentru investitiile din educatie, a fost singura care ne-a "onorat" cu un asemenea ministru. La o adica, la educatie este ca la fotbal, se pricepe oricine...

0 0

21.05.2007 10:07 maris_69

Sunt de acord cu colega care spune ca incompetenta ministrului nu are legatura numai cu noi dascalii.Este vorba de un pic de bun simt.De a-ti cere scuze cuiva daca ai gresit chiar daca acesta este un copil.Pacat ca trebuie sa ne fie rusine de un asemenea ministru.Atunci de ce noua ni se reproseaza orice mica greseala?

0 0

21.05.2007 16:38 dama

Dacă a câştigat Băsescu, care sprijină mult şi recunoaşte rolul învăţământului şi respectă dascălii!!??...., atunci va fi bine şi pentru noi. Eu cred că au nevoie de noi doar cât să-i votăm şi apoi pa!

0 0

28.05.2007 13:06 tedicoman

Cunosc nenumarate cazuri in care elevii care gandesc sunt sanctionati cu nota minima pentru ca inteligenta lor vie, care interogheaza inainte sa inghita continuturi pe nedigerate,e luata drept tupeu, asa ca sa nu se supere stimata colega sorinabrb.Multi copii sunt placuti de anumite cadre didactice doar in masura in care reproduc cunostinte in loc sa le... produca.Din pacate, inteligenta copilului e inteleasa ca un afront adus personalitatii indestructibile a profesorului bolnav de propriul eu, hiperbolizat la modul artificial,prin autoritatea de tip dictatorial sau razbunari infantile.Probabil ca si Adomnitei a placut unui dascal la un moment dat prin... lipsa sa de personalitate.Daca dvs.,sorinabrb.,sunteti incantata de asemenea practici-atat de obisnuite inca de pe vremea cand eram si eu eleva- si pretindeti ca ministrii nostri au aparut ex nihilo,ca e "EL si atat",atunci...no comment.

0 0

19.06.2007 13:38 laurentziu_roshu

tedicoman , eu va respect opinia, dar nu am intâlnit niciodata "cazuri in care elevii care gandesc sunt sanctionati cu nota minima pentru ca inteligenta lor vie, care interogheaza inainte sa inghita continuturi pe nedigerate". Totdeauna am apreciat inteligenta elevilor, si la fel au apreciat si colegii sau colegele de cancelarie. Ma bucur ca inca mai sunt numerosi elevi buni, care au pastrat interes pentru studiu. Dar numarul acestora e totusi in scadere. Imi place foarte mult sa vad elevi care interogheaza inainte sa inghita continuturi , dar din pacate tot mai rar vad asa ceva, multi elevi nu mai interogeaza nimic findca nu mai au interes pentru scoala. Multi liceeni nici nu mai trec pe la scoala decât rar,...iar de la ore pleaca direct la bar. desi profesorii incearca sa le asigure ore cât mai atractive. Nu vreau sa acuz pe nimeni...sunt niste probleme sociale...elevi observa vedetele din tara care câstiga sume colosale si care nu au ajuns vedete prin invatarea matematicii, literaturii române sau istoriei. In România , multe vedete nu au facut nimic alceva decât sa danseze, sau sa cânte muzica lautareasca sau manele, sau sa apara in emisiuni ca "BigBrother" si, imediat dupa aceea sa primeasca sume uriase de la televiziuni, sau chiar sa fie angajati pentru alte diverse emisiuni. Multi copii se gândesc: de ce sa mai invete daca prin invatzat nu ar ajunge asfel de vedete?? Am intâlnit si multi parinti care veneau sa-si invoiasca copii de la scoala pentru a merge la cursuri de dans. Dar nu-i acuz pe parinti...ei doar doresc sa le asigure copiilor cele mai bune sanse in viata, si au observat ca , in societatea noastra, nu sunt prea apreciati si rasplatiti financiar cei care au invatat in scoala.

0 0

19.06.2007 13:48 laurentziu_roshu

Desigur am citit stirea de la inceputul paginii, consider ca ministrul educatiei Cristian Adomnitei a gresit, dar asta nu inseamna ca profesorii din România gresesc si ei la fel, si ,in plus profesorii din România nu au nicio vina daca ministrul nu stie câte stele are steagul Uniunii Europene si ca nu accepta numaratoarea- corecta- a copiilor.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN