Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect de mobilitate Leonardo da Vinci

Prin derularea acestui proiect de mobilitati, promotorul (Grupul Scolar de Transporturi Auto)si-a propus sa contribuie la dezvoltarea competentelor beneficiarilor (elevilor) in utilizarea de noi instrumente si tehnologii competitive din domeniul industriei constructoare de masini si sa accentueze latura practica a procesului de formare profesionala. De asemenea, promotorul a considerat ca este importanta si perfectionarea cunostintelor lingvistice ale stagiarilor, precum si a abilitatilor de comunicare, pentru ca acestia sa-si poata extinde orizontul socio-cultural; sa-i ajute sa fie responsabili si constienti de cerintele unui viitor loc de munca. Firmele de practica au fost selectate de partenerul spaniol pe baza unor criterii care au permis atingerea in conditii optime a obiectivelor privind formarea profesionala a beneficiarilor. Practica desfasurata in companiile de profil spaniole a contribuit la perfectionarea aptitudinilor profesionale ale stgiarilor si le-a oferit in acelasi timp o experienta europeana deosebit de utila.
In urma efectuarii stagiului beneficiarii au demonstrat cunostinte teoretice si practice in mecanica de motoare, s-au familiarizat cu instrumente si tehnici de ultima ora aplicabile in domeniu prin participarea activa in diagnosticarea di repararea de vehicule; au aprofundat utilizarea sistemelor de diagnosticare asistate de calculator, in special sistemul “on board diagnostic”. De asemena, si-au sporit competentele de utilizare a tehnicii de calcul si redactare a documentatiei specifice. Beneficiarii si-au perfectionat conostintele de limba straina la nivel de conversatie si in ceea ce priveste domeniul specific de activitate.
Prin stagiul derulat in cadrul companiilor straine, beneficiarii au venit in contact cu exigentele clientilor si cu responsabilitatile presupuse de un loc de munca, dezvoltandu-si cu atat mai mult abilitatile de comunicare intr-o limba straina. Aceste lucruri le-a sporit increderea in ei si in faptul ca vor reusi sa se integreze mai usor pe piata muncii.
Beneficiarii au primit la sfarsitul plasamentului un Certificat de participare la stagiu, precum si un Certificat de competenta lingvistica. De asemenea a fost emis si un Raport Final de Evaluare a plasamentului.
Practica efectuata in Spania este recunoscuta de Institutia de trimitere- Grupul Scolar de Transporturi Auto,care are prilejul sa-si perfectioneze metodele de instruire, in urma actiunilor de diseminare organizate in cadrul scolii, avand ca grup tinta atat elevii, cat si profesorii de specialitate. Proiectul a contribuit considerabil la cresterea prestigiului scolii si speram sa fie un punct de plecare in perspectiva unor viitoare colaborari intre cele doua institutii.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mihaela_chirca | 24.05.2007 22:08 | 1152 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN