Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Scoala nr 2 Boldesti-Scaieni - Vizita de proiect in Hammel Danemarca

In perioada 20-26 mai 2007 doi profesori si trei elevi din scoala noastra au vizitat Danemarca in cadrul proiectului scolar Comenius1 "An open window" . Acest proiect are ca obiectiv principal realizarea unui stil de viata sanatos pentru elevii nostri .Coordonator al proiectului este o scoala din Marea Britanie iar parteneri scoli din Romania , Danemarca si Portugalia. De la locul unde e amplasata scoala din Hammel - intr-o regiune verde in apropierea unei paduri superbe , la casele din imprejurimi inconjurate de garduri vii si de o multitudine de flori care de care mai frumoase si de la locurile de joaca ale copiilor unele asemanatoare cu locurile de antrenament ale soldatilor nostri la tipurile de mancare si bauturi racoritoare servite de elevi in aceasta scoala totul ne duce cu gandul la un stil de viata sanatos.
In aceasta saptamana copii tuturor claselor mari impreuna cu elevii sositi de la scolile partenere au fost implicati in proiecte pe teme ecologice. O colaborare fructuoasa s-a realizat si intre profesorii din cele 4 scoli partenere. Ne-am impartasit informatii in legatura cu sistemele noastre de educatie , am vizitat centrul de resurse educationale al regiunii aflat la Skandenborg , o localitate in apropiere. Acesta era situat intr-o cladire cu 2 nivele si ne-a impresionat prin dotarea sa fiind de un real folos pentru elevi si pentru profesori . Am inteles ca in Danemarca educatia si sanatatea sunt prioritati nationale .
Am observat ca programa scolara din Danemarca e mult mai aerisita ca cea din Romania , profesorii de aici intr-adevar ii invata cum sa invete oferindu-le doar instrumente cu ajutorul carora elevii sa se descurce. Nu primeaza informatia ci mai mult lucrurile practice pe care ei le pot folosi mai tarziu.
A fost o experienta unica .
Activitatile din cadrul proiectului le puteti gasi accesand pagina de web : www.geocities.com/per_clausen/index.html

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: leocotac | 06.06.2007 06:12 | 1456 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (3)

0 0

07.06.2007 13:45 anne_marie

Felicitari!

0 0

07.06.2007 22:02 rafila_badea

FACETI DOMNILOR SELECTIE FOTOGRAFIILOR!Poze porno pe didactic!!MI se pare o sfidare la adresa didactic.ro!Vzionati toate pozele si veti avea "SURPRIZA"

0 0

13.06.2007 13:04 chrissy

Am o relatie de lucru cu danemarca de peste zece ani si am vizitat aceasta tara anul trecut.Am plans cand a trebuit sa plec si am realizat ca "cineva" ne vrea asa pentru ca nu am reusit sa ne dam seama ca avem un invatamant "supraincarcat"si expirat iar ei au totul foarte simplu si cu rezultate deosebite.E prea greu sa ne "coboram" la un asemenea sistem de invatamat,ar insemna sa ne calcam pe mandrie...........ce ziceti????????????

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

3 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN