Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cursuri Educatia 2000+ iulie-septembrie 2007

Pentru a vizualiza cursurile, conditii de inscriere, perioade, etc. va rugam sa accesati adresa http://www.cedu.ro/newsro001.php?id=72

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: king_george4 | 18.06.2007 09:10 | 3723 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (26)

0 0

19.06.2007 11:16 elenapop

Nu credeţi că scoatem cam mulţi bani din buzunarul nostru atât de mic pentru fel de fel de cursuri? Unii vor spune că nu te obligă nimeni să participi ... De ce nu se fac toate aceste cursuri prin CCD gratuit? Şi când mă gândesc că pe toate posturile de televiziune suntem criticaţi, arătaţi cu degetul ... Merită să investim din salariul nostru pentru educaţie?

0 0

19.06.2007 15:21 lilisor_adr

la inceputul anului scoalr 2006-2007 am completat o cerere de inscriere ptr un astfel de curs la CCD-ul din localitate dar se pare ca totul se rezuma la bani,caci acel curs-prins gratuit in programul de formare,cel putin initial-nu s-a realizat nici pana acum.Iar acum aflam ca se face in alta parte-bineinteles in Bucuresti-si se plateste.Halal,domnule ministru care ai pretentia unui invatamant de "15 stele"!!!

0 0

19.06.2007 17:32 king_george4 - Autor

Stimate Doamne, Stimati Domni,

Problema cea mare incepe de la lipsa unei comunicari eficiente in sistemul romanesc de invatamant. Si aici ne referim la informarea personalului didactic asupra obligativitatii/posibilitatilor de formare continua. Legea e simpla: Fiecare cadru didactic trebuie sa acumuleze 90 de credite intr-un interval de 5 ani. Aceasta obligativitate este suportata de la bugetul de stat si cursurile se desfasoara prin CCD-uri. CCD-urile fac cursurile lor sau cumpara cursuri de la diversi furnizori pentru profesorii inscrisi pe liste in functie de specialitate si nevoi de formare. Problema cea mare apare in momentul in care ani la rand CCD-ul sau ISJ-ul cumpara formare de la acelasi furnizor din diverse motive (care ne scapa) si apoi lumea sa plange ca nu a invatat nimic, ca nu a fost de calitate, ca au pierdut timpul de pomana. Va rog pe fiecare dintre dvs. sa aveti curajul sa va cereti drepturile. NU aveti nevoie doar de un certificat cu X credite ci aveti dreptul in primul rand la o formare de calitate, prin care sa simtiti ca se schimba ceva in activitatea dvs. curenta. Bani sunt la buget foarte multi pentru formare si vor fi din ce in ce mai multi...insa ei de multe ori o apuca pe alte carari nevazute. Lipsa de transparenta a sistemului de educatie afecteaza pe toata lumea. Nu scriu pentru a face reclama cursurilor Educatia 2000+, consider ca ele nu mai au nevoie de asa ceva si acei dintre dvs. care ati participat la cursurile noastre sunt convins ca stiti sa faceti diferenta. Va rog sa-mi trimiteti orice intrebare aveti despre formare in general sau cursuri pe adresa gpataki@cedu.ro si va voi raspunde cu cea mai mare placere. Va rog sa va ganditi la acest lucru: Aveti dreptul sa faceti formare finantata de stat, insa ea trebuie sa fie de calitate. Daca nu va convine ce va ofera CCD-ul puteti cere altceva. Este dreptul dvs. si nu creditele trebuie sa fie motivatia principala de a va forma. Ele vor veni in urma unui curs la care sa va faca placere sa mergeti.

Astept intrebarile dvs.



Cu stima,

George Pataki

Director Programe Formare

Centrul Educatia 2000+

0 0

19.06.2007 19:31 elenapop

Afirmaţi mai sus:"aveti dreptul in primul rand la o formare de calitate, prin care sa simtiti ca se schimba ceva in activitatea dvs. curenta". Aveţi perfectă dreptate. Pe banii cui? Avem nevoie de 90 de credite pentru că aşa funcţioneză sistemul. Eu cred că această metodă (cea cu acumularea de credite) trebuie ştearsă de pe faţa pământului. Dvs. nu sunteţi vinovat că-i bolnav sistemul! Ştiu că acele cursuri pe care le desfăşuraţi sunt deosebite, dar sunt prea scumpe.

0 0

19.06.2007 19:35 yulyana

Am facut un curs de Gandire Critica si Invatare Activa la Centru Educatia 2000+ in anul 2002, tot respectul pentru calitatea materialului si a formatorilor.

Pacat ca preturile cursurilor date la acel link sunt atat de mari :-(

0 0

19.06.2007 20:07 nicoletas

Sunt invatatoare si scoala noastra a avut norocul sa se numere printre scolile in care Centrul Edu 2000+ a desfasurat in perioada 1999-2001(sper ca nu gresesc anii)o multime de cursuri gratuit si am petrecut multe week-end-uri intr-un mod absolut placut interesant si instructiv. Am participat impreuna cu colegii mei, la toate cursurile organizate . Problema este ca au trecut mai mult de 5 ani de atunci si creditele nu mai sunt valabile. NU stiu daca are rost sa reluam aceleasi cursuri,doar pentru a acumula din nou nr. de credite, iar alte oferte mai bune inca nu am primit. Sunt oferte, dar fara credite si atunci...esti obligat sa le faci pe cele care valoreaza ceva ca si nr de credite si nu neaparat pe cele care ti-ar fi de folos.

0 0

20.06.2007 01:02 emil

Pentru elenapop: am in familie o persoana care este medic si care plateste pentru toate cursurile si obtine credite de formare profesionala. Sistemul de credite face parte dintr-un sistem sanatos si nu din unul bolnav, este valabil in toata lumea.

Pentru ceilalti: Puteti determina CCD sau Inspectorate scolare sa contracteze cursuri de perfectionare cu furnizori seriosi de formare, asa cum este Centrul Educatia 2000+. Pentru aceasta sunt bani suficienti. Puteti face proiecte prin care sa solicitati formare/perfectionare, solicitand bani de la finantatori guvernamentali sau de alt tip.

Puteti plati, si eu cred ca se pot gasi si cai de negociere.

Important este ca trebuie sa intelegeti ca educatia costa bani si ca nimic nu este gratis!

0 0

20.06.2007 11:38 king_george4 - Autor

Multumesc mult Emil pentru interventia ta in sprijinul ideii exprimate mai sus.

Stimati colegi, revin cu un "postulat" ce trebuie sa-l repet multa vreme probabil. A participa GRATIS la un curs nu inseamna ca este gratuit. Inseamna ca altcineva plateste pentru dvs. Din pacate chiar daca v-ati inscris la CCD pentru a urma cursuri s-ar putea sa ramaneti pe din afara fie ca nu se ofera cursul la care doriti sa mergeti, fie sunt alte prioritati, fie nu exista suficienti bani si pentru dvs. De aceea am publicat oferta noastra de cursuri cu inscriere individuala pentru acesta vara/toamna pentru categoria de oameni dezamagiti de cursurile primite pana acum, cei care vor sa invete continuu (si nu neaparat pentru un atestat cu credite), cei care nu au avut loc pe listele CCD. Desigur ca oferim cursurile noastre si prin CCD insa sunt inca putini directori "curajosi" care sa spuna DA cursurilor Educatia 2000+...pentru ca...nu suntem "de stat"!

Asteptam inscrierile dvs., sugestii, comentarii. Inchei prin a intari ca EDUCATIA este si trebuie sa fie o investitie in viitor. Retineti ca in UE si SUA oamenii iau credite de la banci sa investeasca in educatia lor. Desigur ca nu e cazul Romaniei unde lumea alearga dupa hartii si nu, cum ar fi normal, dupa competente si abilitati.

0 0

20.06.2007 13:59 marian_dorin

In cazul meu , de ceva - chiar mare - vreme , am urmarit cu deosebit interes cursurile de formare pe care ni le pune la dispozitie Centrul Educatiei 2000+ , insa , cu mari regrete , trebuie sa afirm ca NU mi-am putut permite sa urmez vreunul , din cauza preturilor foarte costisitoare pe care le practicati!

Totusi , putina "decenta" ar trebui sa fie... in sensul ca preturi mai mici - cursanti mai multi si doritori...

Sper ca nu v-am deranjat cu parerea mea , insa va rog respectuos sa o luati ca o parere sincera si aplicabila in situatia mea.

Va multumesc!

0 0

20.06.2007 14:00 marian_dorin

Totodata , tin sa va anunt ca mi-am procurat majoritatea cartilor pe care Editura 2000+ le editeaza si imi plac foarte mult!Insa ... si acestea cu greu mi le-am putut permite...

0 0

20.06.2007 14:01 marian_dorin

Si atunci , ajungem la concluzia clara :

PE BANII CUI sa facem toate acestea??

0 0

20.06.2007 16:31 nona76e

Imi cer scuze ca intrebarea mea nu este strict la cursurile organizate de Educatia 2000+. Am vazut intrand pe site o serie de carti pe care le-as dori , dar din pacate sunt oferite ca discount la cartile vandute. Stie cineva cum se procedeaza? in ce valoare tr sa achizitionezi ca sa le primesti?

Multumesc

0 0

21.06.2007 00:23 dana_t

Am o propunere: daca MECT da anul acesta 100 de euro pentru a ne cumpara carti, softuri, etc., oare suportul de curs nu se poate evalua separat, ca sa fie cel putin acesta decontabil, iar restul sa reprezinte servicii de formare?

Eu vin la curs si abia astept!

Dana

0 0

21.06.2007 09:11 vioscout

Edu2000+ este unul dintre furnizorii de servicii educationale recunoscut si apreciat pe masura. Faptul ca acest centru lucreaza pe bani este firesc, traim sau mai bine zis incercam/tindem spre o normalitate, in care regulile pietei libere, in care relatia cerere si oferta, sa functioneze. Faptul ca CCD-urile in general- fara a jigni pe cineva!- nu furnizeaza servicii de calitate, este o constatare, din nefericire pentru multi dintre noi, reala. In schimb, reformele mult trambitate, nu au ajuns la fondul problemelor putrede din educatie si f.f. multi, au interese ca lucrurile sa nu evolueze pozitiv.

Este nevoie de formare, de credite minime si mai ales de o reforma mentala a tuturor educatilor, educabililor si mai ales guvernantilor ...

0 0

21.06.2007 16:49 king_george4 - Autor

Am sa incerc sa raspund la toata lumea pe cat posibil.



@marian_dorin: Suntem o institutie care se auto-sustine din banii pe care-i incaseaza. Nu ne vin banii de la MEC sau mai bine zis nu suntem bugetari. Preturile sunt fixate de catre departamentul financiar pentru toate produsele Educatia 2000+ si reflecta in principiu costurile directe + nevoile institutionale (firmele trebuie sa aiba un minim de profit altfel n-ar functiona)+ marje/limite de pret existente pe piata (preturi practicate de competitori). Deci, stimate domn, nu noi dorim sa practicam preturi la care dvs. ziceti ca n-aveti acces. Economia de piata ne obliga la acest lucru. Mai mult decat atat calitatea unui serviciu trebuie sa fie si este direct proportionala cu pretul platit (de ex. daca dvs. dispuneti de 7000 de Euro va puti cumpara in mod normal un Logan si nu un Mercedes C-classe). Imi cer scuze daca n-am nimerit exemplul. Va multumim ca ati cumparat si utilizat ghidurile noastre. Din nou va intreb, sunteti la curent cu preturile din librarii? Va dau exemplul personal de acum cateva zile cand am cautat o carte pe domeniul istoriei si n-am gasit nimic "decent" sub 30 de RON. Intrebati pe banii cui puteti cumpara? Pai aveti cateva surse: Scoala, autoritatea locala, Casa Corpului Didactic, granturi scolare, donatii particulare. Insa e adevarat, pentru fiecare ban care nu provine din buzunarul propriu trebuie alergatura, efort si perseverenta.



@nona76e- pentru tot ce tine de publicatii va rog sa scrieti un e-mail Andreei Adam la adresa aadam@cedu.ro



@dana_t- am putea lua in calcul acesta varianta. Voi discuta cu managementul finaciar sa vedem daca e posibil, legal, etc.



@vioscout- multumim foarte mult de aprecieri si aveti mare dreptate cu reformele...de orice fel.

0 0

21.06.2007 16:59 king_george4 - Autor

Am sa incerc sa raspund la toata lumea pe cat posibil.



@marian_dorin: Suntem o institutie care se auto-sustine din banii pe care-i incaseaza. Nu ne vin banii de la MEC sau mai bine zis nu suntem bugetari. Preturile sunt fixate de catre departamentul financiar pentru toate produsele Educatia 2000+ si reflecta in principiu costurile directe + nevoile institutionale (firmele trebuie sa aiba un minim de profit altfel n-ar functiona)+ marje/limite de pret existente pe piata (preturi practicate de competitori). Deci, stimate domn, nu noi dorim sa practicam preturi la care dvs. ziceti ca n-aveti acces. Economia de piata ne obliga la acest lucru. Mai mult decat atat calitatea unui serviciu trebuie sa fie si este direct proportionala cu pretul platit (de ex. daca dvs. dispuneti de 7000 de Euro va puti cumpara in mod normal un Logan si nu un Mercedes C-classe). Imi cer scuze daca n-am nimerit exemplul. Va multumim ca ati cumparat si utilizat ghidurile noastre. Din nou va intreb, sunteti la curent cu preturile din librarii? Va dau exemplul personal de acum cateva zile cand am cautat o carte pe domeniul istoriei si n-am gasit nimic "decent" sub 30 de RON. Intrebati pe banii cui puteti cumpara? Pai aveti cateva surse: Scoala, autoritatea locala, Casa Corpului Didactic, granturi scolare, donatii particulare. Insa e adevarat, pentru fiecare ban care nu provine din buzunarul propriu trebuie alergatura, efort si perseverenta.



@nona76e- pentru tot ce tine de publicatii va rog sa scrieti un e-mail Andreei Adam la adresa aadam@cedu.ro



@dana_t- am putea lua in calcul acesta varianta. Voi discuta cu managementul finaciar sa vedem daca e posibil, legal, etc.



@vioscout- multumim foarte mult de aprecieri si aveti mare dreptate cu reformele...de orice fel.

0 0

21.06.2007 17:40 mirelar

Domnule Pataki,nu ne puteti cere sa intelegem in totalitate punctul dvs de vedere, atat timp cat nu-l inntelegeti pe al nostru: eu am ~2oo euro salar /luna din care chiar credeti ca pot "rupe" 100-130 euro pentru un curs +cheltuielile de transport+ masa+ cazare ? Ati amintit de granturi scolare : unde sa le cautam?

multumesc!

0 0

21.06.2007 18:14 tedicoman

CCD-ul nu-mi inspira niciun fel de incredere, se dau adeverinte care atesta niste cursuri-fantoma doar de dragul de a avea o acoperire jenanta.Din pacate,calitatea actului de invatamant a ajuns o evidenta scriptografica si mai putin factica.M-am inscris de atatea ori la cursuri care nu au avut loc.Sunt dispusa sa platesc astfel de cursuri, dar cine imi garanteaza calitatea lor?

0 0

21.06.2007 18:31 tedicoman

Neseriozitatea si lipsa de flexibilitate,neprofesionalismul celor din minister, ministrii autisti...iata de ce am ajuns in halul acesta de complacere, nemultumire si umilinta.A venit numita Miorita Got si ne-a facut noua, evaluatorilor, o penibila lectie de disciplina,ca unor copii retardati. Apoi a inceput sa-si conteste superiorii. Penibil! Asta ca sa vedeti ce spirit de echipa exista in minister.

0 0

21.06.2007 19:48 egipt

tinand cont ca celor din provincie, participarea la astfel de cursuri le este ingradita nu numai din cauza costului acestuia, puteti sa ne oferiti variante rezonabile de cazare?

0 0

21.06.2007 19:55 pistol_mada

destul de scumpute...si la ccd se dau banuti..asa ca....tara lui papura voda...

0 0

22.06.2007 01:27 ine_li

D-le Pataki, m-ar interesa daca sunt cursuri organizate de CEDU si in limba maghiara.

Multumesc, L. Eniko.

0 0

22.06.2007 18:44 laurian

Exista si cursuri in cadrul CCD fara plata dar la acestea participa "favorizatii" inspectoratelor . Muritorii de rand trebuie sa plateasca bani pe care nici macar nu vor putea sa-i mai recupereze vreodata.Asta este regula in frumoasa si bogata noastra tara.

0 0

24.06.2007 22:22 elagh

Admiratie pt eficienta ,profesionalsmul formatoarelor Sofia Dobra siEliza cernescu

0 0

02.07.2007 09:12 floarebernad

cei 100 euro ar putea avea şi această destinaţie, nu credeţi?

0 0

28.07.2007 13:59 teacher22

Rugam organizatorii cursurilor sa ne raspunda daca ne putem inscrie la cursuri platind cu cei 100 euro.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

4 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN