Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Scola de Vara a Educatiei De Excelenta 5-17 iulie Constanta

Cursurile sunt sustinute de Prof. Florian Colceag, reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education; M.A. in Education, specializare in Gifted Education, Utah State University, Departamentul de Educatie, si alti experti, si se vor finaliza cu diploma de specialist in Gifted Education acordata de IRSCA Gifted Education
Cursurile se adreseaza cadrelor didactice din invatamantul primar si prescolar din toata tara avand ca finalitate conceperea si elaborarea curriculei pentru educatia de excelenta in Romania adresata gradinitelor si scolilor din Romania
Scoala de Vara de la Constanta are un dublu scop: sa faca accesibila participarea la formarea profesionala in cat mai multor cadre didactice din tara avand in vederea promulgarea Legii 17 in 2007; sa faciliteze scrierea curriculei pentru o educatie de excelenta bazandu-se pe know-how-ul si experienta internationala in domeniu, cu un inalt grad de realism si profesionalism din partea cadrelor didactice direct implicate in procesul instructiv educativ in Romania.
In vederea elaborarii curriculei pentru educatia de excelenta in Romania adresata gradinitelor si scolilor din Romania, recomandam participantilor sa se familiarizeze cu rezultatele la nivel mondial, realizand o cercetare amanuntita pe web si in mod special a Curriculum Online- pus la dispozitie de Guvernul Marii Britanii pentru "transformarea actului de predare si invatare in scolile Britanice imbunatatind accesul la tehnologiile ICT si resursele multimedia pentru toti elevii"
Numar de locuri cu cazare: 14
Numar de locuri total: 60
Cazarea cursantilor din tara este asigurata la Colegiul Tehnic Tomis din Constanta in limita a 14 de locuri (15 lei/ persoana/noapte – camere mari de 6 paturi + masa la cantina colegiului - 20 lei/pers/zi/3mese)
Inscrierea se realizeaza urmand instructiunile FISEI DE INSCRIERE. Telefon de contact: Adina Tulbure, 0765 65 44 13, numai in intervalul orar 12 -17 pm.
Taxa curs: 250 RON/participant
Achitarea taxei (va rugam sa pastrati dovada achitarii pentru prima zi de curs) se face pana cel tarziu 1 iulie prin ordin de plata catre:
Asociatia non-profit IRSCA GIFTED EDUCATION

Cont bancar IBAN (RON):

R010 FNNB 0012 0227 6145 RO01

deschis la Banca FinansBank, Sucursala Doamnei

Cod Fiscal: 17262316

Incurajam in mod deosebit cadrele didactice din Judetul Constanta sa urmeze scoala de vara pentru conditiile financiare deosebit de avantajoase lor
Toti cursantii din tara, platitori de cazare (in regim personal sau la Colegiul Tomis), sunt scutiti de taxa de curs
Cursurile vor avea loc in sala mare a Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta cu urmatorul program:
9:30 - 12 Curs in Gifted and Talented Education (Florian Colceag)

12 - 14 Pauza de pranz

14 - 16 Curs in Gifted and Talented Education (Florian Colceag)

16:30 - 19:30 CreativitAS- "Inteligenta creativa" (Istvan Csibi - Infospeed si Asociatia Culturala MANDALA) –total 10 ore: 6-10 Iulie si InfoSPEED- "Citire si Memorare Rapida" (Alexandru Bordea - Infospeed) – total 6 ore: 6-8 Iulie

Despre cursuri si module:
1. Curs in Gifted and Talented Education

Curs de Scriere Curricula in Gifted Education

Continut:
Concepte despre giftedness

Notiuni fundamentale ale dezvoltarii umane
Nivele de dezvoltare
Dezvoltarile asimetrice (asincrone) ale copiilor gifted
Nivelele dezintegrarii pozitive
Natura si conceptele despre inteligenta si creativitatea umana: modele, si teorii, modelul inteligentei multiple
Modele si teorii asupra supradotarii si talentului: implicit, explicit, altele
Caracteristicile cognitive, afective si sociale ale copiilor supradotati si talentati
Identificarea copiilor gifted si talented

Fundamentele procesului de identificare
Identificarea ca proces al luarii de decizii
Modele de identificare; stiluri de invatare
Politici educative
Identificarea in practica: studiul unor exemple de cercetare, tipuri de elevi gifted
Modelul celor 3 inele
Educarea copiilor gifted: modele instructive si aplicative

Accelerarea si imbogatirea curriculei
Planificarea si dezvoltarea curriculara
Caracteristicilor mediului de invatare
Continut, proces didactic si modificarile produsului in functie de nevoi
Strategii curriculare, moduri de predare
Programe pentru cei supradotati si talentati
Analiza institutiilor si programelor relevante din intreaga lume
Adaptarea curriculei in contexte diferite, elevii vizualo-spatiali versus elevii auditorio-secventiali.
Evaluarea progresului
Probleme speciale

Gifted si familia, giftedness si caracteristicile culturale
Nevoile emotionale, sociale si creative ale copiilor gifted
Grupuri speciale de gifted: minoritati, femei, supradotati cu dizabilitati, etc
Teme metodologice

Cunoasterea fundamentala a paradigmelor cercetarii educationale
Notiuni despre procesul de cercetare psiho-educational
Fundamentele masurarii si evaluarii
Evaluarea programului: notiuni fundamentale
Citirea literaturii stiintifice, metodologii de cercetare
Cum sa duci la implinire un proiect de cercetare empirica
Detalii:

http://www.supradotati.ro/curs_gifted.php
Suport online:

http://www.supradotati.ro/gifted-education

2. CreativitAS- "Inteligenta creativa"

(modul introductiv - 10 ore)

CreativitAS este mai mult decat un modul de creativitate, fiind conceput ca o experimentare a unui alt mod de a trai, in care bucuria creatiei este motorul principal al vietii: este reintoarcerea la resursa de creativitate a fiecarei fiinte. Modulul urmareste deprinderea tehnicilor de gandire creativa, a tehnicilor de explorare a subconstientului si supraconstientului, a tehnicilor de dinamizare a imaginatiei creatoare si a metodelor ce declansare a procesului inspiratiei. Este un produs educativ practic ce urmareste dezvoltarea abilitatilor creative si a proceselor de gandire creative disponibile si utile fiecarei persoane in abordarea tuturor provocarilor vietii.

Detalii:

www.infospeed.ro/creativitas.html

3. InfoSPEED- "Citire si Memorare Rapida" (modul introductiv - 6 ore)

Este un produs educativ unic, initiat si dezvoltat in tara sub directa indrumare a conf. dr. ing. Radu Budei, profesor al Universitatii Politehnice din Iasi, inventator roman cu rezultate remarcabile in domeniu.

Beneficiind de un patent oferit de aparatul de citire rapida (premiat in 2004 cu medalia de argint la Salonul de Inventica de la Geneva) produsul educativ se bucura de experienta de peste 10 ani a initiatorului in perfectionarea lui continua si de certificarea succesului si rezultatelor pozitive cunoscute in randul miilor de cursanti, elevi, studenti, angajati, oameni de afaceri.

Modul introductiv contine:

Aflarea vitezei de citire, a coeficientului de asimilare si a vitezei absolute
Chei de memorie pentru cuvinte si cifre
Mind map-urile
Tehnica citirii rapide
Creativitatea in procesarea informatiei
Tehnici de abordare a informatiei
Detalii:

http://www.infospeed.ro/infospeed.html

Despre IRSCA Gifted Education

Misiunea IRSCA Gifted Education este descoperirea si dezvoltarea potentialului fiecarui copil si tanar printr-o educatie de excelenta. Misiunea noastra este "sa promovam si sa sprijinim dezvoltarea persoanelor cu har si talent din toate domeniile", "Prin gifted education se respecta natura divina a omului si nu omul-marfa, omul de consum. Noi promovam omul creator, omul capabil sa-si dezvolte potentialele." Florian Colceag, Presedinte IRSCA Gifted Education.

IRSCA Gifted Education isi propune sa stimuleze si sa promoveze invatamantul si cercetarea romaneasca originala, sa atraga in aceasta activitate tineri dotati cu inclinatie spre cercetare, leadership, antreprenoriat si arte si sa contribuie la prestigiul acestor activitati pe plan national si international.

IRSCA Gifted Education este o asociatie non-profit, inregistrata in registrul asociatiilor si fundatiilor cu nr. 36/13.09.2004, cu o activitate recunoscuta la nivel national si international, partener UNESCO, membru WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children si respectiv ECHA - European Council for High Ability - cele mai inalte foruri internationale in domeniul educatiei de excelenta.

Initiator si prim fondator al Consortiului EDUGATE pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati precum si initiatorul legii educatiei tinerilor supradotati, capabili de performanta inalta – Legea nr.17/2007 intrata in vigoare la 18.01.2007. Initiatorul primului Program National al Educattiei de Excelenta, al Institutului National de Studii pentru Educatia de Excelenta, al primei Conferinte Nationale asupra educatiei tinerilor si copiilor supradotati si talentati, al programelor de descoperire a potentialului tuturor copiilor , al programelor de invatare accelerata, consultanta, mentorat si de imbogatire a curriculei scolare.

Experti

Florian Colceag

Presedinte EDUGATE si IRSCA Gifted Education

Profesor, Matematician, 20 de ani de experienta in gifted education si in antrenarea copiilor olimpici la matematica cu care a obtinut mai mult de 60 de medalii de aur la competitii internationale de matematicp; reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education. M.A. in Education, specializare in Gifted Education, July 2001, Utah State University, Education Department. Membru al: British Columbia Organization for Gifted Education; Hub Austega, the Australian organization for Gifted Education; Centre for Complex Studies, non-governmental, non-profit institute in Bucharest, Romania, Member of Director’s Committee, 2001; World Council for Gifted and Talented Children, Member and delegate to represent Romania in 1999, 2005, 2007; European Community, Arion Commission (sharing of education information between European countries based in Geneva), Member and Delegate of Romania 1999; National Council for Curricula Development (Romania), Member 1998; National Council for Educational Reform (Romania), Member 1997.

Istvan Csibi

Presedinte Asociatia Culturala MANDALA.

Absolvent al Liceului de Arta din orasul Tg. Mures (1984) si al facultatii de filologie al Universitatii din Iasi - Limba si literatura engleza (1990).

A facut studii de regie de teatru si a infiintat o companie de teatru-dans independenta: "Teatrul Magic Mandala", cu care a realizat numeroase spectacole. In anul 2004 a publicat romanul de succes: "Kama Pura – Orasul incantarilor".

Masterand in Management cultural si cooperare culturala internationala, Barcelona (Spania), 2005.

Educat in sfera artistica, a profesat ca actor, regizor de teatru, si coordonator de programe culturale internationale.

A elaborat un curs de Creativitate Generala bazata pe metoda holistica si pe principiile Psihologiei Transpersonale.

Alexandru Mircea Bordea

Trainer in citire rapida din 2005, atestat de conf.dr. ing. Radu Budei, fondatorul Programului InfoSPEED.

A sustinut traininguri la Iasi, Brasov, Cluj, Timisoara si Bucuresti pentru elevi, studenti si mediul de afaceri.

Trainer creativitate din 2006. A sustinut cursuri si pregatire in creativitate in cadrul Fundatiei Artediem. In prezent in formare ca trainer in invatare accelerata si ca formator in Gifted Education. Project manager Program InfoSPEED.

InfoSPEED este primul program de educatie permanenta, de dezvoltare a abilitatilor (lifelong skills) si de sustinere a "invatarii pe tot parcursul vietii” (lifelong learning) integrat Programului National Gifted Education, lansat de Consortiul EDUGATE. InfoSPEED are ca obiective invatarea centrata pe om si dezvoltarea abilitatilor sale pe viata.

InfoSPEED este membru EDUGATE din 2007.

Multumim in mod deosebit colegei noastre din Constanta, Adina Tulbure, Director Cercetare Tehnologii Didactice Creative, IRSCA Gifted Education; Director Executiv Creative Media & Art pentru sustinerea deosebita in organizarea Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta in Constanta.

Multumim calduros tuturor sponsorilor si partenerilor nostri in organizarea evenimentului.

Sponsor Principal:

Uniunea Populara Social Crestina.

Sponsori:
Plasty Prod.
Agentia de publicitate Ignis.
Parteneri:
Scoala "Dan Barbilian" Constanta.
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta.
Arhiepiscopia Tomisului.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: adinatulbure | 22.06.2007 10:04 | 3438 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

23.06.2007 08:02 m_ady

Minunata idee!Profesori de la care ai ce invata.

Sunt interesata! Locuiesc in jud Hunedoara. As vrea sa particip la cursuri dar nu stiu daca mai sunt locuri pentru ce veniti de departe.

0 0

23.06.2007 21:03 1956

Sunt din Dolj si as dori sa particip dar nu stiu daca mai sunt locuri libere. Astept un raspuns de la organizatorii pe care doresc sa-i felicit pe aceasta cale, multumesc!

0 0

25.06.2007 18:55 emil

Va rog sa contactati organizatorii. Se cauta educatoare!!

0 0

25.06.2007 22:16 adinatulbure - Autor

Datorita numeroaselor solicitari incerc sa mai gasesc locuri de cazare si la alt internat de liceu din orasul Constanta ( ma gandesc acum la unul o sa intreb maine si o sa raspund tot maine - va rog sa ne scrieti pe e-mail va vom raspunde negresit)

0 0

28.06.2007 10:59 floarebernad

mi-ar face plăcere să particip, însă nu-mi pot permite din motive financiare. eventual s-ar putea desfăşura în mai multe centre din ţară: Timtşoara, Cluj, Oradea

0 0

28.06.2007 11:02 adinatulbure - Autor

s-au suplimentat locurile cu inca 12 tot la Colegiul Tomis

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

672 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN