Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Anii de liceu se vor reduce doar la trei

Astfel, potrivit precizărilor secretarului de stat Preoteasa, clasa a noua va fi inclusă în structura gimnazială, liceul urmând să cuprindă numai trei ani. De asemenea, proiectul preconizează desfiinţarea testelor naţionale şi accederea elevilor în liceu pe baza tezelor unice. Aceste teze unice ar urma să fie date de către elevi în fiecare an, începând din clasa a cincea, termenul prevăzut pentru declanşarea acestui nou sistem urmând a fi programată peste patru ani. În opinia secretarului de stat al Ministerului Educaţiei, una dintre motivaţiile modificării sistemului de învăţământ preuniversitar o reprezintă faptul că, în momentul absolvirii gimnaziului, la vârsta de 16 ani, potrivit legislaţiei în vigoare, un tânăr se poate angaja în muncă.
Curentul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 11.07.2007 11:36 | 1993 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (8)

0 0

11.07.2007 22:46 vioscout

Doamna secretar de stat a prins din zbor niste lucruri dar... asteptam sa le transforme in politici publice coerente si mai ales sustenabile!

Eu nu mai prea am rabdare, asa ca o rog pe dna Preoteasa sa se miste repede, in ton cu experienta dumneai la catedra si nu cu cea politica.

0 0

12.07.2007 00:43 diaconescumihaela

As dori sa se publice proiectul...ca sa putem studia si sa ne spunem parerea in cunostinta de cauza...Oare conteaza?

Am mai participat la astfel de sondaje...am vazut si parerile colegilor pe forum-uri si...nimic !!!

0 0

12.07.2007 08:24 8101961



Vor teze unice din clasa a V-a??? Mai bine le-ar incepe din clasa intai ca sa stim o treaba !Nu se gandesc si la sufletul copiilor? Cum isi traiesc ei cei mai frumosi ani ai copilariei? Sub amenintarile cu tezele unice? Vom in viitor un un popor de oameni stresati.

0 0

12.07.2007 10:14 cristi_pirtea

De ce ne mai miram de deciziile unui sistem incompetent, corupt si paralel fata de realitatile cu care se confrunta invatamantul?

0 0

12.07.2007 19:00 oanamihaela

În calculul mediei, teza aproape că nu contează: trebuie să existe o diferenţă de 3 puncte între ea şi media notelor la oral pentru ca media la obiectul respectiv să se schimbe cu 1 punct. Deci de ce se mai dă această teză? De ce să înveţe elevii pentru teze? De ce se dă teză la obiecte cu oră pe săptămână? Pentru ca să se obţină şi mai uşor o notă mare?

Există o mare contradicţie între importanţa tezei în cadrul mediei la un obiect şi importanţa tezei la gimnaziu în cadrul unui sistem (viitor) de selectare pentru liceu! Dar ce se poate face pentru creşterea importanţei tezei la liceu? Unde se vor da tezele la gimnaziu (ar trebui să se dubleze numărul de săli de clasă în ziua în care se dau tezele unice)?

0 0

12.07.2007 20:04 dama

Nimeni nu vorbeşte (din minister) de lipsa de motivare a elevilor pentru învăţat, de exemplele care le oferă societate de "baroni" fără şcoală, mafioţi care trăiesc bine, de fete care-şi obţin luxul cine ştie cum sau, mai bine, tip Monica Columbeanu şi atunci ce şanse avem noi profesorii să le cerem să înveţe. Credeţi că ei nu văd că profesorii sau alţi intelectuali sau tineri care au terminat o facultate fără prea multă căutare sau cu puţine oferte pe piaţă stau şi şomează şi nu au bani pentru a începe o afacere, a avea o casă sau a avea o familie. De ce nu se pune punctul pe "I"!!!!

0 0

12.07.2007 22:35 professorbujor

Lozinca actuala:invatamant romanesc neperformant,elevi slab pregatiti pe masura slabei pregatiri a educatorilor.Cine pune diagnosticul?Urmasul marelui carmaci care se pricepea la toate,adica actualul carmaci ,consiliat de marii specialisti de Cotroceni.Atunci,de ce milioane de romani sunt buni in exteriorul Romaniei?

0 0

20.07.2007 14:40 popanmc

Decât Monica Columbeanu, dragă dama, mai bine- mi îndrum copilul , educându-l în spiritul învăţării, după legea firii umane, ( pentru că ne reprezintă pe noi, părinţii, vrem saz nu ), să- şi folosească cunoştinţele într-o firmă de prestigiu de dincolo, unde ar putea să câştige, de zeci de ori mai bine decât în România.Dacă, în România, forţa de muncă a românilor este slabă, de ce dincolo aduce profit din plin , ONORAT STAT ROMÂN? Asta doreşti?Să rămâi fără tineri, plin de snobi şi parveniţi?Iar servitorii lor să fim noi şi copiii noştri ? Ce fac atunci un Cuza, un Ţepeş, un Ştefan , care au luptat pentru viaţa liberă a "tuturor românilor?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN