Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministerul Educaţiei "îi lasă" pe absolvenţii de liceu la studii în străinătate

Ministerul va elibera o adeverinţă pentru toţi cei care au promovat examenul de bacalaureat şi care doresc să se înscrie la admiterea în universităţile din alte ţări.

Eliberarea adeverinţei care atestă rezultatele obţinute la bacalaureat se face pe baza unei solicitări scrise din partea inspectoratelor şcolare judeţene.

Solicitările trebuie să aibă anexate cererea absolventului şi documentele emise de inspectoratele şcolare judeţene. În ele trebuie să fie menţionate exact rezultatele obţinute de absolvent la examenul de bacalaureat.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ciobanudoina | 30.07.2007 15:02 | 987 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

01.08.2007 10:20 dama

Poate pentru absolvenţii de liceu este bine, dar pentru profesorii universitari din facultăţile autohtone reprezintă o palmă dacă nu şi o scădere a numărului şi calităţii studenţilor.

0 0

02.08.2007 18:14 corina_jga

In conditiile in care interesul pentru calitatea invatamantului universitar scade direct proportional cu finantarea per capita, la ce sa ne asteptam? Universitatile se vad nevoite sa sacrifice calitatea muncii lor in favoarea banilor care trebuie sa le vina de undeva. Si se ajunge sa avem licentiati slab pregatiti (nu toti, doamne fereste) si absolut incapabili sa isi gaseasca un job pe masura studiilor, cercetarea sa sufere, iar serviciul pe care il "presteaza" facultatile sa fie, pe alocuri, in afara cerintelor dictate de realitate (trebuie niste profesori sa isi pastreze catedra ca, de, mai au numai putin pana la pensie).

Si, in fond, toata lumea sufera: profesorii pentru ca au parte de studenti din ce in ce mai slabi, studentii pentru ca nici ei nu stiu ce li se cere exact si sunt constienti ca nici cu diploma in buzunar nu prea au sanse, angajatorii isi pierd increderea in ceea ce invatamantul superior poate sa produca.

Mie mi se pare ca decizia de a netezi calea celor care vor sa studieze in afara e buna. Nu spun ca le va fi mai bine odata ajunsi la o facultate in strainatate, poate vor descoperi ca in Romania se face mai multa carte. Dar pe piata europeana a muncii, vor avea sanse mai mari de a trai decent si de a nu regreta un regim care "dadea casa si munca la tineri, maica". Sau, de ce nu, se vor intoarce in Romania si vor profesa aici, aducand un pic din mentalitatea din unele tari europene, ca sa ii mai zgaltaie pe cei care dorm comod.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN