Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Sindicaliştii din învăţământ fac presiuni pentru creşteri salariale

În urma solicitării Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Guvernul şi-a manifestat dorinţa de a începe discuţiile cu privire la problemele salariale din învăţământ înainte de fundamentarea bugetului pe anul 2008. "În acest moment, starea de tensiune în sistem a crescut", a declarat Cătălin Croitoru, preşedintele FEN, care a solicitat începerea de urgenţă a negocierilor pentru a nu se ajunge în situaţia din anii trecuţi, când începutul anului şcolar a coincis cu demararea acţiunilor sindicale.
Curentul

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 13.08.2007 09:36 | 6641 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (63)

0 0

13.08.2007 12:04 lililistanciu

Suntem invatati cu presiuni sindicale la fiecare inceput de an scolar, dar care, din pacate, nu se soldeaza cu rezultate satisfacatoare pentru cadre didactice.Se mai da cealalta transa de marire de salariu la 1 octombrie pentru toti profesorii?

0 0

13.08.2007 15:02 rodicavis

Noi asteptam cu disperare cealalta transa de marire de salariu si daca se obtine si cea de 10%inseamna ca avem cu adevarat lideri de sindicat care se zbat pentru colegii din invatamant

0 0

13.08.2007 17:51 teo_tudora

M-am saturat de liderii acestia de sindicat care parca sunt alesi pe viata si care duc grevele ,actiunile noastre etc.in derizoriu.Cand vor reusi sa faca salariiile noastre comparabile (nu neaparat egale, caci nu sunt absurda) cu a celor din justitie,armata chiar administratie,atunci ma inclin in fata lor si consider ca au cheltuit cu folos banii nostri,care nu sunt putini si despre care nu ne spune nimeni cum sunt folositi.

0 0

13.08.2007 22:58 adexahope

Ce mai tura-vura! Se apropie sfarsitul de an si ei, liderii, trebuie sa cheltuiasca intregul buget al sindicatelor(alocat pe anul acesta)! Si unde se cheltuiesc mai repede banii daca nu la Bucuresti, in hoteluri selecte si dineuri?!

0 0

14.08.2007 06:39 dayana5000

Pe banii cui,ma-ntreb...Si tot eu raspund(ca n-are cine...),pe banii ,,membrilor de sindicat'',chiar daca leafa ,se pare,va ramane neschimbata pentru multa lume.Si liderii acestia pe ce criterii se aleg,domnule?Ca nu prea sunt multumita de prestatia celui care ne ,,apara interesele''si-as vrea o schimbare.Anul acesta,ca de altfel mai tot timpul,s-a obtinut un bilet de odihna prin,,relatii''.Si multe altele.....

0 0

14.08.2007 19:20 minutza25

D-vstra vreti totul de la liderii de sindicat dar cand au loc miscarile sindicale nu participati ca "oricum nu se rezolva nimic".Fiti mai uniti dragii mei colegi si uitati-va la barna din ochii d-vstra nu la paiele celorlalti!

0 0

14.08.2007 22:10 professorbujor

Cresc lefurile la cei cu gradul didactic I;excelenta treaba !Aceasta vrea sa stimuleze toate cadrele didactice sa intre in posesia acestui grad,banuiesc.Eu consider aceasta masura drept o mare magarie,scuzata sa-mi fie exprimarea complet neacademica.

Adeca ,cel fara de grade simuleaza munca la catedra ? Ba ,eu cred ca foarte multi dintre cei cu gradul I au cam uitat sa mai faca meserie;nu-i asa ca nu am dreptate ? Nu vreau sa intru in statistici care demonstreaza clar lipsa de rezultate in gimnazii si licee unde predau gradele superioare.Aveti acces la statistici si rapoarte dupa teste si bacalaureat,asa ca puteti concluziona fara ajutoare de la UE.

Cei care au gandit aceasta masura sunt urmasii lui "Divide et impera !"Adeca ,de ce sa ne uitam la lefurile celor din politie,armata,magistratura,etc.care au ei legi speciale si la lefuri si la pensii si la asigurari de sanatate si multe alte cele,cand mai interesanta ar fi o cearta mioritica in interiorul dascalimii.Sau ,nu am dreptate ?!

0 0

15.08.2007 00:42 sorinborodi

Ca intotdeauna,pertinent comentariul d-voastra.

0 0

15.08.2007 08:52 ela52

Cei cu gradul I muncesc cu 10 % mai mult decat restul lumii ?

0 0

15.08.2007 12:16 otto

Sa nu mai vorbim de faptul ca cei cu gradul I la orice crestere salariala primesc mai mult decat debutantii, care au un salar mizer.. Cred ca era mai etic sa creasca cu un procent mai mare salariul la debutanti (sau cu o suma fixa pentru toti), astfel s-ar fi micsorat diferentele salariate nejustificate dintre cadre (depunem aceeasi munca).

0 0

15.08.2007 12:19 otto

Sa nu mai vorbim de faptul ca cei cu gradul I la orice crestere salariala primesc mai mult decat debutantii, care au un salar mizer.. Cred ca era mai etic sa creasca cu un procent mai mare salariul la debutanti (sau cu o suma fixa pentru toti), astfel s-ar fi micsorat diferentele salariate nejustificate dintre cadre (depunem aceeasi munca).

0 0

15.08.2007 14:39 professorbujor

In capitalismul adevarat,omul este platit in acord cu rezultatele muncii depuse iara nu dupa biografia sa.Prin consecinta,daca se vrea reforma in invatamantul de la Romania,cred ca ar fi timp sa ne uitam prin curtile celor care stau inaintea noastra si sa mai lasam ingamfarea prostului care se vrea original cu orice pret !

0 0

15.08.2007 17:32 alinne

Nu stiu care este justificarea pentru acesta crestere salariala cu 10% pentru cei cu gradul I, dar pentru a obtine gradul I trebuie sa ai cativa ani vechime la catedra si oricum acestia aveau un salariu mai mare decat un debutant sau unul cu definitivat. Oare cu aceasta gaselnita vor cei din minister sa atraga tinerii in invatamant? Atunci de ce se mai plang ca la concurs se prezinta tot mai multi candidati slab pregatiti? Ce oferi, aceea primesti!

Sa nu se inteleaga ca as avea ceva impotiva colegilor care au mai multa vechime in invatamant,dar oare noi cei tineri nu muncim la fel, nu suntem la fel de stresati dupa 4 ore ca si un coleg cu 20 de ani vechime?Impresia mea este ca nu se doreste, de fapt nici o reforma in invatamant si se merge pe principiul: "las-o ma ca merge asa" si daca profesorii fac greva nu-i mare lucru ca nu au ce sa ne faca rau, daca arunca cu creta in noi nu ne sparg capul.

0 0

15.08.2007 18:11 sorinborodi

Citind comentariile,cred ca scopul anuntului cu marirea a fost atins...

Uite cum am inceput sa ne mancam intre noi !

0 0

15.08.2007 18:55 criscris

Am 10 ani de invatamant.De curand am si gradul I.Am muncit mult ca sa ajung aici.De la inceput mi s-a spus ca obtinerea gradelor inseamna cresterea salariilor.Mi se pare corect sa creasca salariile,dar e incorect sa creasca numai pentru cei cu gradul I.

0 0

15.08.2007 19:10 floarebernad

am muncit pentru grad,iar obţinerea lui mă motivează să ţin ştacheta sus. asta nu inseamnă că nu sunt de acord cu mai tinerii mei colegi pe care îi iubesc si-mi face deosebită plăcere să fac echipă cu ei,

0 0

15.08.2007 22:19 otto

Sorin, aici nu ne mancam intre noi (cel putin eu n-am avut aceasta intentie..). Salariul oricarui cadru didactic mi se pare mic, eu nu am probleme ca salariile celor cu grad didactic se maresc.. Aici e problema de ce nu se maresc macar la fel la toate cadrele?? Un exemplu simplu: un incepator are salariu in jur de 5,5 mil, cu o crestere salariala de 10% ajunge la 6 mil rol. Un prof. cu gradul I cu 12 mil rol cu o crestere de 10% ajunge la 13,2 mil. Dar cu o crestere de 20%? Ajunge la 14,4 mil lei (un salariu destul de mic daca ne gandim la munca depusa).. Intrebarea mea este urmatoarea: de ce nu se cresc salariile cu o anumita suma indiferent de varsta (cei cu grad sa primeasca bonus in plus+anumite sporuri)

0 0

16.08.2007 01:27 sorinborodi

Raspunsul la aceasta intrebare e o cheie...care ar deschide multe alte enigme.

Ganditi-va astfel:sunteti mare politician,ajuns in fotoliul X din comisia Y.Acolo sunt de aparat niste interese,de te miri ce natura...nu intram in detalii.Ce mijloace ar fi la indemana ?Bani de dat la tot boboru',sa fie multumiti,nu sunt !...Salam,circ,TV, se da,dar parca nu e suficient...

Si atunci ce alte mijloace raman ?Pe vremuri si eu credeam ca anumite lucruri sunt pur si simplu aleatorii...Acum nu mai cred acest lucru..Niste sume de ordinul miliardelor nu pot fi distribuite aleator ici-colo ... sau acolo..ele merg acolo sau dincolo directionate cu intentie.Intamplarea intervine in anumite situatii...dar cu limite.

Mergand pe o mai directa,mai simpla judecata:cei ce au copt aceasta hotarare,cu aceasta marire selectiva,credeti ca sunt chiar atat de PROSTI incat sa nu isi dea seama ca primele dihonii ce se vor naste vor fi exact de natura celor ce le vedem mai sus ?

Cei ce au ceva de spus in aceasta privinta ,se manifesta,nu-i asa? Si uite ce zic ei....Cititi comentariile.

Ehehe,pentru a tine o suma de cetateni in frau,unii au facut scoli...

0 0

16.08.2007 12:43 criss23

domnule profesor bujor,cred ca munca dvs. ca profesor nu se compara cu munca unui invatator/educator...daca aveti chef intr-o zi sa predati,predati,daca nu le dati de conspectat sau le dati o tema de lucru in clasa...nu comparati efortul ca nu se compara,va spun eu...pentru noi munca e mult mai grea sa inveti fiecare copil in parte sa tina stiloul,...pana la a citi,a socoti,a canta,a desena,a face sport....etc...si unde parintii ne tin socoteala periodic?????????iar in alta ordine de idei,cu ce ma incalzeste un grad didactic?????????ca se intinde pe o gramada de ani,munca nemotivata,cu bani cheltuiti si cu o finalizare la gr. II de 5 ron???????asta da incurajare!!!...eu sunt inv.titulara,cu vechime de 14 ani cu gr. II si cu un salariu de 7oo ron,din care 200 ron ii cheltuiesc pe transportul pana la scoala lunar..credeti ca merita efortul si stresul mare din invatamant?????????? e motivat,oare???????mai ganditi-va!!!!!!!!!!!

0 0

16.08.2007 12:55 criss23

otto,mai ai de asteptat cum am asteptat si noi atatia ani...dupa 5 ani de liceu pedagogic,definitivat,grade..si cca 15 ani vechime......de-abia am ajuns la 700 ron...tu cat ai vrea sa ai de la inceput,nu te supara???atunci dif. de vechime,stresul acumulat in atatia ani unde mai sunt?????????hai sa vb. de prof. universitari care au 3200 lei lunar si depun o munca de 100 de ori mai mica decat noi,nu?asta da nedreptate si diferentiere...nu la noi unde dif. este atat de mica,nu crezi???????? tu cat ai salariul acum,daca nu te superi??????

0 0

16.08.2007 13:16 otto

Criss, nu stiu de ce sunteti asa rautacioasa.. Dumneavoastra n-ati inteles nimic din ce-am scris, si cred ca nici din cele scrise de d-l prof. Bujor..

0 0

16.08.2007 13:57 criss23

va cer scuze,dar o colega a folosit user-ul si parola mea pt. a va raspunde...nu cred ca a fost atenta la ce ati scris...toti suntem suparati si iritati de tot ce se intampla in invatamantul romanesc si probabil a avut un acces de furie...va cer scuze in numele ei...va rog sa mi le acceptati!!!!va multumesc anticipat!!!!!!!!!

0 0

16.08.2007 14:11 doraursulica

NUMAI PENTRU CEI CU GARDUL I? ASTA DA DISCRIMINARE SI BATAIE DE JOC!!!! DA CEI FARA GRADE.....SAU CU DEFINITIVAT SAU GRADUL DOI , CE MUNCESC MAI PUTIN? EU ZIC CA MUNCESC CHIAR MAI MULT CA SA AJUNGA LA ACELASI NIVEL CU COLEGII LOR! V-ATI INTREBAT CUM TRAIESTE UN DEBUTANT CU 760 LEI SI UN PROF CU GRADUL I CU PESTE 1500 LEI???

0 0

16.08.2007 15:55 1955

GRADUL I SE POATE OBTINE DUPA 10 ANI DE INVATAMANT. NU INTELEG DE CE SE TOT VORBESTE DE VECHIME. VI SE PARE MULT 10 ANI? DUPA CE O SA AVETI GRADUL I N-O SA MAI AVETI COMENTARII RAUTACIOASE.

0 0

16.08.2007 18:05 ancanastase1975

De acord cu cele spuse de domnul de dinaintea mea.Munca depusa pentru obtinerea gradului didactic I nu a fost deloc usoara, nu mai vorbim de emotiile din ziua inspectiei speciale cand, dupa orele de asistenta la clasa trebuie sa te "aduni" si sa-ti prezinti lucrarea in fata unor profesori universitari, a colegilor,a reprezentantilor comunitatii locale...Sunt multe sacrificii deloc de neglijat in spatele acestui grad didactic. Insa aici nu se comenteaza asta. Vreau doar sa spun ca, in sfarsit, e bine sa stiu ca imi rasplateste si mie cineva aceste eforturi!

0 0

16.08.2007 23:34 clau_2007

subscriu celor spuse de professorbujor. Nu stiu de ce de la o vreme am devenit rautacioasa poate din cauza multor nedreptati,sa ne amintim totusi unii dintre noi ,cum s-au luat cadrele didactice.............la propriu

0 0

17.08.2007 13:26 marchiza

Nu e deloc cinstit sa se majoreze doar salariile celor cu gr.I, care oricum erau substantial mai mari comparativ cu ale celor nu neaparat debutanti, ci cu gr.II, chiar si cu ceva vechime.Am 10 ani vechime, gr.II si 650 lei. Urmeaza ca abia in acest an sa ma inscriu la gr.I. Am convingerea ca muncesc mai mult si eficient fata de multi (nu vreau sa generalizez) colegi cu peste 20 ani vechime si gr.I.

0 0

17.08.2007 16:14 ancanastase1975

In concluzie, ce vreti sa spuneti? Ca cei care au gradul I nu mai muncesc?Sau nu muncesc la fel de mult ca cei cu gradul II? Sa fim seriosi! E o tara libera si se poate inscrie oricine la gradul I! Si eu am trecut prin momente in care salariile celor mai in varsta, (cu grade didactice) erau uriase fata de salariul meu, dar asta e!Am muncit, am imbatranit si am ajuns si eu sa ma bucur de roadele muncii mele!

0 0

17.08.2007 18:43 dan_history

Stimati colegi tineri, este prea multa incrancenare in posturile voastre! In opinia mea, in breasla noastra, exista o majoritate care munceste din greu si ceva cazuri disperate care isi bat joc. Asta nu depinde de gradul didactic ci de etica si bunul simt al fiecaruia. Nu uitati, cine se tot lauda ca munceste nu are timpul efectiv necesar sa o faca.

Consider ca aceasta majorare este o inechitate, o incercare jalnica de a-i dezbina pe dascali, si aici vorbesc din postura unui prof. cu gradul 1. Considerati ca avem noi vreo vina pentru aceasta falsa intentie, pentru ca eu cred ca nu va fi transpusa in practica?

0 0

18.08.2007 21:27 pistol_mada

pe principiul dezbina si stapaneste..vad ca au reusit ce si-au propus guvernantii nostri...pacat

0 0

18.08.2007 23:19 sopy

Nu fiti slabi! Numai solidari vom obtine ceva. Nu va lasati dezbinati, ca si asa nu avem mare sprijin din partea politicienilor, a societatii in general.

0 0

19.08.2007 01:05 silvana_popescu0

Totusi cu cat ni se maresc salariile din 1 oct celor fara gradul I?

Mie mi s/a calculat marirea si ajunge undeva la 14 lei noi

totusi care este procentul pe care a ramas sa ni/l acorde ?In mod normal mai aveau sa ne dea cam 14 %. Daca mie mi se mareste cu 14 lei care este procentul real? Sau este bataie de joc?

0 0

19.08.2007 01:09 silvana_popescu0

cu ce este superior un cadru didactic cu gr.I fata de un debutant

poti sa ai gr. I si sa nu te mai intereseze munca la clasa la fel de mult ca pe un debutant care este la inceput de drum si are forte proaspete

oricum diferntierea salariala se face in functie de gr did si vechime si e normal. De ce mai trebuie sa faca inca o astfel de diferentiere?v Asta practic este discriminare.

0 0

19.08.2007 01:49 adela_gorcea

"cu ce este superior un cadru didactic cu gr.I fata de un debutant"??????????



Este superior cu vechimea si cu munca depusa pana sa ajunga sa obtina acest grad!Daca il iei prin fortele proprii, te asigur ca nu e usor. Si cand spun gradul I ma uit in urma, la toti anii in care am invatat, si am trecut si prin examenul de gradul II, care in 1996 s-a dat SERIOS, si apoi la anii in care am adunat material, am facut munca de cercetare, am prelucrat chestionare, am pregatit si am sustinut lectii deosebite. Oricum ramai cu ceva!! E putin lucru? Intrebarea anterioara a fost nedreapta!Si inca o precizare: am gradul I din 1999, dar ma intereseaza munca la clasa, asa ca ar fi bine sa nu se mai generalizeze tot felul de observatii.Fiecare cu avantajele si dezavantajele gradului sau!

0 0

20.08.2007 15:30 lianacarmina

Pacat ca ne certam intre noi si nu suntem uniti pentru binele tuturor!Toti trebuie sa traim decent,indiferent de varsta si de grade, dar diferente salariale sunt, pentru a se rasplati munca si experienta. Ca in toate domeniile, sunt profesionisti- majoritarii, si neprofesionisti-minoritarii.Nu e bine sa generalizam, acesta fiind pacatul multora.

0 0

20.08.2007 17:18 elaisa

pentru Silvana Popescu: Ca sa raspunzi la aceasta intrebare, vino sa vezi cum tine lectie un student practicant care peste un an e debutant si cum tine aceeasi lectie un profesor gr.I. Nu mai vorbesc de materia ,de cunostintele propriu-zise, care sunt superficiale, nesistematizate. Si asta nu totdeauna datorita lipsei de experienta. Aceasta lipsa de experienta evident ca nu e un pacat, dar sa dam cezarului ce-i al cezarului. Nu neg ca sunt exceptii in ambele categorii. Cine se respecta e bun, indiferent din ce categorie face parte. Sunt de parere ca toti trebuie sa beneficiem de mariri de salarii, dar pentru asta trebuie sa luptam. De obicei, invatatorii sunt cei mai docili, sunt o masa de manevra. Ei boicoteaza grevele, printre altele si pentru ca parintii fac presiuni, unele presiuni constand in cadouri consistente.

0 0

20.08.2007 18:34 dama

Nu vă supăraţi, dar la ultimele indexări tinerii primeau un procent mai mare decât cei cu gradul I care se considera că au totuşi salariul mai mare. Aşa cum s-a tot diminuat procentul acordat celor cu gradul I în favoarea celor mai tineri: debutanţi, definitivi sau grad II, cred că acum se face totuşi o corecţie la ce s-a scăzut mai mulţi ani la rând. Oricum, dragi colegi, nu se ia de la voi ca să dea la cei cu gradul I.

0 0

20.08.2007 22:37 geflor

Sunt cadru didactic cu gradul II,haideti sa fim solidari sa nu lansam discutii care ne pot dezbina. Trebuie sa-iinvatam sa ne respecte,prin atitudinea noastra,sa ne straduim sa formam in scoli oameni cu o structura morala mai buna,care sa fie in stare sa se gandeasca la binele comun. Cei de astazi vedeti prea bine de ce sunt in stare!

HAIDETI SA PROMOVAM VALOAREA CACI GINOI ESTE DESTUL!!!!

0 0

20.08.2007 22:42 geflor

*

HAIDETI SA PROMOVAM VALOAREA,CACI GUNOI ESTE DESTUL!........

0 0

21.08.2007 13:40 stephano

Ce face un profesor cu gradul I, in plus fata de colegii mai tineri care nu au putut dobandi inca acest grad.Sa va spun sincer de multe ori cel tanar munceste mult mai mult si din punct de vedere calitativ. Liderii de sindicat sa fie amabili si sa lupte pentru toate cadrele didactice pentru ca 1% din salar pentru sindicat se ia si de la colegii care nu au gradul I.

0 0

21.08.2007 13:53 otto

Nu va tot mancati intre voi.. In ambele tabere sunt uscaciuni.. Aici este vorba de fapt, de ce nu se majoreaza cu o suma fixa salariile la toate cadrele, iar cei cu grad sa primeasca sporuri in plus.. Astfel am mai diminua disputele intre noi.. Sau sa se mareasca procentual egal, ca oricum (pe buna dreptate) cei cu grade iau astfel mai mult. O sulutie ar fii sa se deie bonuri de masa..

0 0

21.08.2007 15:23 elaisa

Da, bonurile de masa ar fi bune. Si nici o prima de Craciun n-ar strica. Dar una substantiala, nu 0,0000000001 la suta.

0 0

21.08.2007 15:49 lianacarmina

Pentru stephano: 1% din salariul celui cu gradul I= o suma mai mare decat din salariul unui debutant!

0 0

21.08.2007 18:32 lumynitza_gh

Cata unitate in randul cadrelor didactice! Si ne mai miram ca nu ne ia nimeni in seama!

Atat timp cat suntem in stare sa ne scoatem unii altora ochii...

Si noi cei cu gradul I am fost debutanti si cei debutanti vor avea gradul I. Este cineva vinovat ca s-a nascut mai devreme sau mai tarziu?

0 0

21.08.2007 23:31 angela_ghrsm

Nu sunt de acord cu marirea salariului doar la cei cu gradul I pt ca asta inseamna discriminare ! chiar nu mai sunt bani pt a mari la toata lumea ,nu cu 10% ci cu 30% ca la magistrati ! Am gradul I dar nu ma bucur prea tare. Daca decizia va ramane asa, sa vedeti vanatoare si turnatorie in scoli ! Dau 50 lei lunar celui care e mai sarac decat mine. La aceste majorari mai bine s-ar tine cont de nevoile fiecarei familii. Una e sa platesti rata la Peugeot cu aceasta diferenta si alta e sa trimiti cu 50 lei mai mult la bietii tai studenti de la Bucuresti care o duc ca vai de ei. Trebuie tinut cont de nevoile sociale ale cadrului didactic > una e sa bagi in buzunar cei 50 lei primiti sau sa pleci pe Valea Prahovei cu ei si alta e sa platesti datoriile apartamentului. Cei tineri, majoritatea stati cu parintii, nu aveti datorii la locuinta personala, nu aveti copii sau acestia sunt mici si nu cer multi bani ca un student de exemplu. Si noi cand am fost tineri am avut salarii mici dar nu am tipat pe colegii nostri mai mari. Dumnezeu cu mila !

0 0

22.08.2007 03:55 sorinborodi

Am gradul 2.

Cand am dat examenul de definitivat,in sala s-a copiat cu nesimtire...La examenul de gradul 2 in sala s-a copiat cu nesimtire...Multi profesori isi iau gradul 1 pe baza unor lucrari copiate cu nesimtire...(stati,nu dati cu piatra,nu am zis ca toti !)

Asa ca nu e bine sa dam 'peste nas' celor tineri cu leit-motivul 'veti ajunge la varsta noastra si atunci veti avea si voi gradele'.Mai bine tacem. Sssst,sa nu ne auda vreun evaluator suprem,care ar face un control serios,ca picam multi,ca mustele,cu certificatele de grad pe post de parasute inutile !

Pe de alta parte,e incredibil cum aceasta masura de majorare selectiva isi atinge scopul marsav si ne atata pe unii impotriva altora !Situatia este,sa recunoastem, delicata .... Ce putem face ?Sa ne abtinem de la vorbe grele si de la impaunari fara acoperire...

Pe de alta parte,colegii tineri ar fi bine sa priceapa ca masura este independenta de vointa celor cu gradul 1 !Ei sunt in fata unui fapt pe care nu l-au planuit si a carui indeplinire nu depinde de ei !

0 0

22.08.2007 06:20 geis

"Dezbina si stapaneste!" - acesta a fost si este principiul oricarui conducator (presedinte, dictator, rege, imparat, guvern, etc.). Amintiti-va cum erau inscrierile la grade pe vremea comunismului!!. Nu aveai munca culturala, politica... nu erai in relatii bune cu secretarul de partid din scoala, de la comuna, mai stateai un an! Cred ca o mare vina o au liderii de sindicat care s-au protapit acolo sus (numai ei stiu cum!!!)si de la asemeni inaltimi nu prea mai vad baza piramidei.

0 0

23.08.2007 08:48 bre_carmen

"De obicei, invatatorii sunt cei mai docili, sunt o masa de manevra. Ei boicoteaza grevele, printre altele si pentru ca parintii fac presiuni, unele presiuni constand in cadouri consistente." (!!!!!)

Si iata ca nu ne mai luam doar de cei cu gr.I ci facem afirmatii care denota, cu scuzele de rigoare, o imaturitate sociala in gandire si comportament de breasla. Dragii mei, cata vreme nu vom intelege ca sindicatul trebuie sa fim noi, si ca liderii de sindicat nu pot face greva in locul nostru, nu vom reusi sa fim luati in serios nici macar de portarul de la Platul Victoria. Tineri si mai putin tineri, nevoile nu ne intreaba daca avem sau nu gr. I, dar ne obliga la unitate nu la judacati pripite si jignitoare. Suntem in situatia in care nu vedem padurea de copaci, irosindu-ne energiile in controverse interne.

0 0

23.08.2007 10:46 calangiumarin

Am citit cu atentie toate comentariile si am ajuns la o concluzie: nu gandim constructiv,încercăm să distrugem ce fac alţii. Ce dacă se măreşte salariul cu 10% pentru cei cu gradul I ? Mulţi nu ştiţi cum se obţinea acest grad, o să vedeţi şi voi cum se va obţine şi atunci o să vorbiţi altfel.

0 0

23.08.2007 12:57 ancanastase1975

Mare dreptate aveti! Eu personal sunt de acord ca nu trebuie sa apara dispute intre noi, dar nici sa aruncam cu acuzatii care mai de care mai nefondate in cei care au gr.I. Ce vina avem noi?Ca am muncit si am vrut sa tinem stacheta sus? Ca prin munca noastra am vrut sa ridicam prestigiul scolii in care muncim? Va grabiti cu afirmatii rautacioase in loc sa va canalizati energiile spre ceva constructiv! "Parerea mea!!"

0 0

23.08.2007 13:28 carmenica

Marire salariala merita toate cadrele didactice si ar trebui sa fim uniti. Am fost si debutanta am si gradul 1 dar in aceeasi clasa de elevi toti ne desfasuram activitatea.

0 0

23.08.2007 23:55 pinoanaliliana

Ce mai conteaza, in toate deciziile mesajul stapanirii a fost si este clar: "Cui nu-i convine poate sa plece!". Noi am ramas asa ca ...

0 0

24.08.2007 07:55 daniela_dragan

Si-a pus cineva intrebarea (ma refer la guvernanti)de ce dascalii nu mai sunt respectati, ci mai degraba desconsiderati? Astazi, o spun cu parere de rau,de cele mai multe ori respectul se castiga prin puterea banului.Putini sunt cei care apreciaza educatia si instructia unei persoane.Pacat, mare pacat ca am ajuns sa fim numiti de altii:"amaratii de dascali".

0 0

24.08.2007 10:03 florentina_cristina_fuica

Observ ca exista o unitate a opiniei din partea cadrelor didactice in ce priveste marirea salariilor discriminatoriu, doar pentru cei cu gradul I. Si atunci, daca toti suntem de parere ca acest lucru nu este corect, de ce nu-i putem convinge nici pe guvernanti?

0 0

24.08.2007 17:19 teo_tudora

Eu am gradul I dar nu mi se pare deloc corect sa nu li se mareasca salariile si celorlalti.Daca nu ai gr.I trebuie sa traiesti la limlta subzistentei?De fapt si daca il ai cam tot acolo traiesti.Dar poate ma lamuriti si pe mine ce actiuni spectaculoase si eficiente demareaza sindicatul nostru in acest sens.

0 0

24.08.2007 18:13 damia

Un salariu decent pentru orice cadru didactic ar fi de 1000 euro, baza. Prima de concediu de 300euro, minim, alocatia pentru copil 200euro si un premiu la pensionare de 1000euro.

0 0

27.08.2007 15:19 cami30

Eh, in cazul asta o sa propun colegilor cu gradul I sa se ocupe numai ei si sa obtina ei rezultate la olimpiadele nationale ca eu doar cu definitivat.. nu mai am motivatie... Mi s-a luat. Mi-am dat sufletul si salarii intregi pe materiale pentru pregatit copiii, am adus rezultate in scoala.. si acum?

0 0

27.08.2007 15:26 cami30

Eh, in cazul asta o sa propun colegilor cu gradul I sa se ocupe numai ei si sa obtina ei rezultate la olimpiadele nationale ca eu doar cu definitivat.. nu mai am motivatie... Mi s-a luat. Mi-am dat sufletul si salarii intregi pe materiale pentru pregatit copiii, am adus rezultate in scoala.. si acum?

0 0

27.08.2007 17:41 iancumioara

de cand trebuie sa se aplice marirea de salariu cu 10% ,din 1 ianuarie sau din 1 august cum am vazut ca se procedeaza la noi la scoala?de ce unii au primit diferentele de salariu de la 1 ianuarie iar la noi s-a spus ca de la minister -n-au primit aviz pentru recalculare retroactiv? daca e lege ,nu e pentru toti aceeasi???

0 0

27.08.2007 17:41 iancumioara

de cand trebuie sa se aplice marirea de salariu cu 10% ,din 1 ianuarie sau din 1 august cum am vazut ca se procedeaza la noi la scoala?de ce unii au primit diferentele de salariu de la 1 ianuarie iar la noi s-a spus ca de la minister -n-au primit aviz pentru recalculare retroactiv? daca e lege ,nu e pentru toti aceeasi???

0 0

27.08.2007 19:05 fmpopa

Cu ce ii deranjeaza pe cei cu gradul I ca s-ar da ceva bani in plus si celor fara gradul I?

Ca de obicei, la noi se merge pe..."sa moara si capra vecinului"..... daca tot nu au ei, de ce ar avea altul?!?

Invidia asta..... Ce vina am eu ca inca nu mi-am dat gradul I?Mi-am dat toate gradele la vremea lor, si-l voi da si pe acesta cand ii va veni randul.

Voi, cei cu gradul I, aveti impresia ca se poate trai cu un salariu de 680 Ron?(in conditiile in care mai ai si un copil si sotul este tot in invatamant) Va incalzeste cu ceva ca luati voi 2 bani in plus si noi nu?!

0 0

27.08.2007 22:23 danogex

Am grdulI si o vechime de 28 ani,dar credeti-ma ca imi fac datoria la clasa cu aceeasi pasiune ca si in primii ani.Nu sunt deacord cu afirmatia ca cei cu gradulI, nu isi mai fac datoria la clasa.

Nu sunt deacord cu discriminarea salariala.Toate cadrele didactice trebuie sa beneficieze de majorare,deoarece avem salarii de mizerie.

0 0

29.08.2007 20:45 nadylive

Si eu obtinut gradul I anul trecut.Nu e simplu deloc.La noi in scoala nu se pune problema gradelor si nu uitati cat de mica e diferenta de la definitivat la gradul II.Totusi,gradul I e cea mai inalta treapta pentru majoritatea dintre noi!Eu sincer,dupa 11 ani de activitate astept cu nerabdare marirea de 10%.Trebuie sa fim uniti si sa luptam,atunci cand se apeleaza la noi,pentru noi.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN