Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

DISPAR EXAMENELE DE TITULARIZARE LA NIVEL NAŢIONAL

Conform noului proiect de lege a învăţământului, profesorii vor da examenul de titularizare la unitatea de învăţământ la care urmează să predea. Cei care sunt deja titulari aleg la ce şcoală vor să se angajeze, însă trebuie să respecte condiţiile impuse de conducerea unităţii respective. În situaţia în care postul este restructurat, profesorul se va putea angaja la altă şcoală, unde sunt locuri libere, fără a mai susţine examen de titularizare.

Noul proiect permite şi mişcarea de personal, astfel că cei care vor să se transfere de la sat la oraş au acest drept, dacă dovedesc că au studiile necesare. Noul pachet de legi privind învăţământul va intra în Parlament abia peste două săptămâni.

Antena 3

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: fratiladorina | 30.08.2007 20:50 | 64946 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (234)

0 0

30.08.2007 21:56 auricab

Faza cu transferul de la sat la oras mi se pare in regula!

0 0

30.08.2007 22:07 professorbujor

Ce vrea sa insemne "examen de titularizare la unitatea de invatamant la care urmeaza sa predea"? Si daca nu reuseste la acel "examen",mai urmeaza sa predea ,sau nu?

0 0

30.08.2007 22:24 adela_gorcea

Inca o mare prostie!! Va dati seama ca sistemul nu este aplicabil in tara noastra, unde domina coruptia!Vor fi mii de cadre didactice la cheremul unor directori mai mult sau mai putin onesti, cu sau fara coloana vertebrala, care urmaresc binele scolii sau pe cel personal.Din punctul meu de vedere, perspectivele sunt sumbre.

0 0

30.08.2007 22:28 silvana_popescu0

Cum adica cei care sunt titulari deja aleg la ce scoala sa predea.

Pai eu sunt titulara la scoala unde am ales postul.Unde sa mai plec?Sau la ce scoala sa aleg alta decat cea unde m/am titularizat acum 10 ani?

E o prostie sau nu e bine explicata problema.



0 0

31.08.2007 00:57 nedelcu_mariana

DE CE DACA NU INTELEG CEVA UNII CONSIDERA CA-I O MARE PROSTIE? SE SPERIE CINEVA DE UN SIMPLU EXAMEN DE TITULARIZARE?

0 0

31.08.2007 08:31 sorinborodi

De un examen de titularizare,care in marea majoritate a cazurilor va fi unul extrem de pervers 'aranjat' ?De un examen care va transforma multe scoli in

pasalacuri ale unor directori ?De un examen prin care scoala romaneasca se va umple de non-valori angajate pe baza de plic,sacosa sau grade de rudenie ?

Ei da,de un astfel de examen nu numai ca trebuie sa ne speriem...orice om care cunoaste cat de cat realitatea ar fi de-a dreptul ingrozit,panicat,oripilat !

0 0

31.08.2007 09:33 gabitzi

chestia cu transferul de la sat la oras mi se pare in regula dar numai pentru cei care s-au titularizat cu note peste 7

sa nu uitam ca numai de cativa ani ii necesara nota 7 si pentru sate

iar in legatura cu examenele date in fiecare scoala......s-a mai incercat si cred ca s-a renuntat tocmai pentru ca la comisiile locale ii mai usor de intervenit cred eu

oricum anul acela i-a favorizat pe multi pilosi care altfel nu s-ar fi titularizat in veci(nu toti desigur sa nu se supere cei care s-au titularizat atunci pe merit nu sunt ei devina ca in cele mai multe locuri nu a fost asa )

0 0

31.08.2007 10:47 geostef

Eu sunt din judet pilot si va pot spune ca ameteala la examenele de titularizare e foarte mare. Se organizeaza pe centre (mai multe scoli sunt arondate unui centru). Anul trecut nu erai lasat sa te inscrii la mai multe centre (in consecinta numarul optiunilor iti scadea vertiginos); anul acesta da, dar majoritatea colegilor care au participat la testare, in primul rand nu au avut posturi titularizabile, iar in al doilea rand au observat organizarea din ce in ce mai proasta, cu fiecare an ce trece. Daca asa va fi in toata tara....

Dat fiind faptul ca supravegherea de la centru nu mai e atat de stricta au fost observate cadre didactice care stiau deja subiectele, sau care erau lasate sa copie, in detrimentul altora din sala, sau au fost centre care nu si-au batut capul deloc cu organizarea si au preluat subiecte date in zile precedente la alte centre, existand cadre care au participat la examene in ambele centre.

Deci ,pentru cei care nu sunteti in judetele ppilot, pregatiti-va pentru ce-i mai rau...

0 0

31.08.2007 11:25 rodik_c

da, e o mare prostie ca dispare titularizarea pt ca e nedrept pt cei ce sunt titulari si au muncit pt acest examen.Dar sa nu fim egoisti si sa ne bucuram ca au si ceilalti o sansa ca dc am fi in locul lor, tot la fel am proceda si noi.Cat despre transferul de la sat la oras, e bine...ne vom putea si noi misca.De ce nu ne bucuram in loc sa fim carcotasi?

0 0

31.08.2007 11:30 floarebernad

prin acest licru nu se urmăreşte competenţa, spun asta pt. că ar fi trebuit să se facă înainte "curăţenie", altfel sunt în floare relaţiile şi aranjamentele; aş dori să nu fie aşa

0 0

31.08.2007 12:02 gelu_meu

la liceul nostru, vor preda atunci doar rudele directoarei si cei care sunt "buni de papagal", nu cei competenţi.Dar aceasta hotarare are şi o parte bună, cei care sunt "titulari" şi au terminat doar un liceu poate mai lasă loc şi altora, iar cum la noi puterea e in mâinile pensionarilor poate se gândesc şi aceştia să mai plece şi pe acasă, să lase şi pe alţi nu să vină şi să doarmă în scaun !!!

Dar cine să îi dea afară, dacă toţi sunt aşa, inspectoratele nu vor face nimic in această privinţă pt. că sunt la fel de corupte ca şi directorii din licee!

0 0

31.08.2007 12:05 tirloaga

Nu se poate ca titularizarea sa o faca doar un director de scoala! Unii sunt onesti dar altii ,adica marea lor majoritate nu isi doresc dacat functia pentru propriul lor beneficiu.

Cati dintre directori au pus osul la munca sa aiba elevi olimpici!

Iar altii se bucura de popularitate in randul colegilor nu pentru calitatile profesionale . cred ca multi vor fi tentati sa-si aduca rudele ......in detrimentul unor profesori de valoare.

0 0

31.08.2007 12:41 cassi

o prostie mai mare ca titularizare sustinuta la scoli nu exista;a mai fost o titularizare de acest gen acum cativa ani cand toata"plicurile "si rubedeniile s-au titularizat.

0 0

31.08.2007 13:17 professorbujor

Sunt extrem de interesat de modul in care se va desfasura titularizarea la nivelul unei scoli.Intuiesc faptul ca acei membri in comisiile de titularizare vor fi urmasii lui Leonardo da Vinci,spirite universale,academicieni in toate disciplinele ,spirite profund patrunse de simtul dreptatii,cu morala la cel mai inalt nivel,pe masura societatii in care ne ducem zilele.

0 0

31.08.2007 15:32 rodi_filimon

Transferul de la sat la oras mi se pare normal.E absolut firesc sa li se acorde aceasta sansa unor persoane care s-au titularizat la sat si au avut totusi medie buna (peste 7).Alta sansa sa mei pleci dintr-o scoala in alta s-ar putea sa nu mai existe , avand in vedere ca aberatiile noului ministru tind sa capete contur din ce in ce mai mult. Si cu aceasta ocazie subscriu parerii domnului sorinborodi. e foarte adevarat ce spune dansul. Intr-o tara normala,cu oameni corecti si cinstiti, n-ar trebui sa ne temem de faptul ca avem de infruntata un examen, dar in Romania...haideti sa fim seriosi!!! O sa intre toti si va iesi cine trebuie! Nu credeti?

0 0

31.08.2007 15:45 marian_dorin

Nimeni nu s-a gandit ce vor face DEBUTANTII!!! Cum o sa ii i-a in "subordine" directorii scolilor?? Vor avea incredere in ei ?? Ce vom face noi?? Cine ne va sprijini pe noi , cei care NU AVEM (!!) pile si nici relatii ,insa ne daruim trup si suflet acestei munci ( cea de invatator ) , mai ales in primii ani... Ca o alta observatie , imi place ideea ca si cei de la tara sa se poata titulariza si transfera direct la oras! Dar atunci , se pune problema : cine va mai ramane la tara?? - fiindca toti vom vrea sa fim la oras!

0 0

31.08.2007 15:48 marian_dorin

Acum cand vroiam si eu sa ma titularizez anul viitor si chiar doream sa "pun intens burta " pe carte - pentru o nota foarte mare , acuma mi se naruiesc toate sperantele , caci nu mai dam un examen serios si cu o oboectivitate ( cat de cat ) in notare... Offf , off , offf...

0 0

31.08.2007 15:48 marian_dorin

Scuze : obiectivitate

0 0

31.08.2007 17:46 corneliamlnt

Dar pentru posturile de profesori suplinitori calificati cu cele 18 ore in 3-4 scoli cum se va proceda?

0 0

31.08.2007 18:42 flsabin

Sistemul de titularizare pe mia de euro a mai fost in vreo doi ani si s-a desfiintat pentru ca a devenit evident o hotie.Probabil ca politicienii au nevoie de bani pentru propaganda electorala iar directorii din partide nu au cota parte pentru mentinerea functiei.Ce concurs e acela cand cel ce da banii stie subiectul iar cel ce nu are se trezeste cu un subiect la prima vedere ? Prostul cu bani umileste pe cel ce spera in dreptate.Sper ca in parlament acest proiect sa se faca de rusine iar cei ce il propun sa fie pedepsiti pentru tentativa vadita de frauda .Ar fi bine ca situl dvs sa faca un apel de urgenta prin care toate cadrele didactice cinstite sa subscrie impotriva acestei tentative de frauda nationala.Va rog sa ma treceti si pe mine pe acest apel:Prof.Sabin Florea,Eco-Scoala "Ion Creanga"Nr.9 Suceava

0 0

31.08.2007 19:15 polyana

da,sunt de acord cu d-na din Suceava, şi eu lucrez tot la o şcoală din apropierea Sucevei, am obţinut pe merit, pe dreptate şi pe cunoştinţele mele titularizarea cu notă mare şi m-am prezentat la post,că doar în primul an nu se acorda transfer, detaşare, şi abia am reuşit să vin mai aproape de casă, faţă de alţi colegi de-ai mei care cu plicul s-au titularizat din prim şi sunt exact unde vor ei, în sat laei, iar mie nu-mi convine după 17 ani de muncă şi toate meritele obţinute pe dreptate să mi le ia un "fitecine", pila lui "nu ştiu cui", deci nu sunt de acord cu titularizarea la nivel de şcoală, de director, să fim serioaşi sunt şi directori care nu au ce căuta în aşa o funcţie, mulţi nu au ce căuta nici la catedră, darmite să se mai priceapă la management şcolar

Nu sunt de acord şi sper că sunt mu8lţi ca mine...

0 0

31.08.2007 19:38 emeluca

"În situaţia în care postul este restructurat, profesorul se va putea angaja la altă şcoală, unde sunt locuri libere, fără a mai susţine examen de titularizare." Cum se va intampla acest lucru? Daca directorul poate face angajari si poate castiga ceva din acest lucru, oare va declara liber un post sa fie ocupat de cei cu restrangere? Ce criterii vor fi? Cine da mai mult, facem licitatie publica? Se pare ca sunt doua sanse in cazul in care tampenia asta de lege va fi aprobata: fie strangem banii la ciorap, nu pt zile negre ci pentru director, fie intram in politica si, luand exemplul mai marilor nostri, trecem de la un partid la altul in functie de cum bate vantul schimbarii...

Ajuta-ne, Doamne, ca rau am mai ajuns!

0 0

31.08.2007 19:47 parker

Ministrii doresc reforma de dragul schimbarii.Sindicatele nu trebuie sa fie de acord cu un astfel de examen la nivel de scoala, unde obiectivitatea si corectitudinea vor fi inlocuite de coruptie. Scoala romaneasca nu este pregatita pentru astfel de descentralizare.

0 0

31.08.2007 21:11 rodicavis

Titularizarea la scoala inseamna mai mult decat coruptie. Am trait asemenea momente cand la una din scolile la care se sustinea examen de titularizare nici nu mi-au primit dosarul pentru inscriere la concurs.Si nu te poti aseza cot la cot cu cel care stie subiectele si dispune si de bani.

0 0

31.08.2007 21:58 spec

Este o alta mare aberatie a acestui ministru aflat pentru putin timp intr-o ...halta a bietului invatamant romanesc ! S-a facut, oare, un stdiu asupra gradului de incadrare a scolilor cu directori de scoli ??! 75% dintre directori sunt incadrati pe orientari politice, fara o competenta minima in actul managerial si de o corectitudine indoielnica !!! Titularizarea se va face numai prin aranjamente si pile si vor fi angajati numai cei care vor da mai multi dolari(euro), ajungandu-se la arma ce place cel mai mult politicienilor in campaniile electorale : coruptia ! Pe cine mai intereseaza calitatea actului educational ?!

0 0

31.08.2007 22:44 vaellsy

Din pacate in Romania este, citez:

" MAFIE POLITICA ...."



Directorii sunt numiti .... examenele pentru directori sunt blocate....

( asta e valabil inca pe jud. IASI .. si poate altele....)



Ca sa fi director OARE trebuie sa ai pe cineva plecat la munca FARA ACTE ?

( sau poate TRAFIC... sau SPARGERI ? )

in strainatate... de prin 2004 ...



+ sa declari ca ai acea persoana in INTRETINERE ?



+ sa fii SCUTIT DE TAXE SI IMPOZITE ?



+ sa ai "pile" la DIRECTIA DE FINANTE ....?



+ sa beneficiezi de AJUTOARELE DATE DE GUVERN ptr. persoane defavorizate.. conform legii....?



+ sa stii sa faci FALS si UZ de fals in acte publice...?





SI CRED CA TREBUIE SA ....

AFARA PE CEI

CARE SUNT "FRAIERI" caci SPUN ADEVARUL

si RESPECTA LEGEA !





0 0

31.08.2007 23:04 vaellsy

Raspunsul meu este: NU!



Directorii sunt CINSTITI ! si daca mai preda si RELIGIA atunci este ceva EXCEPTIONAL !

( rau-voitorii spun de COLABORAREA CU SECU... ! DAR este FALS !

ofiterii activi nu au doasare.. nu stiiam...)

0 0

31.08.2007 23:06 alirodi

"Cei care sunt deja titulari aleg la ce şcoală vor să se angajeze, însă trebuie să respecte condiţiile impuse de conducerea unităţii respective." Ii rugam pe colegii care au mai multe date, sunt mai bine informati, sa ne explice si noua despre ce e vorba. Ori eu nu inteleg, ori textul este f. prost alcatuit.

0 0

01.09.2007 09:12 cristinaflorina

Haosul domneste in invatamant. Noi ne străduim la catedră să îi învăţăm pe copii, să facem fel de fel de cursuri de formare , de perfecţionare şi aleşilor le arde de modificări radicale. Nu va funcţiona! Cine sunt evaluatorii DE LA EXAMENUL DE TITULARIZARE? De ce să mai dau titularizare de vreme ce abia am obţinut-o anul acesta? tebuie să ne opunem. sistemul de învăţământ are nevoie de linişte de siguranţă, lucrurile se aşază în timp şi se reglează de la sine.

0 0

01.09.2007 11:11 rodidumitru

O sa se ajunga la situatia in care directorul o sa fie Dumnezeu. Foarte multi dintre ei nu sunt tocmai un model de corectitudine. Sunt foarte curioasa cat o sa "coste" o astfel de titularizare!!!

0 0

01.09.2007 12:07 pistol_mada

alta tampenie...sa traiasca directorii numiti pe criterii numiti pe "plic"...sa vezi cate plicuri or sa stranga

0 0

01.09.2007 13:00 costi45ro

A existat o perioada in care am crezut ca directorii vor intelege ca au nevoie de oameni buni chiar daca, din cand in cand, mai au cate un cuvant de spus si ceilalti. Nu puteam sa cred ca exista orgolii asa de mari( asta ca sa nu spun prostie). acum imi dau seama ca sunt multi(chiar mai multi decat am crezut) care considera scoala ca pe o mosie proprie. Si cred ca o sa-mi dati dreptate sunt foarte , foarte multi.

0 0

01.09.2007 14:38 adarina

Era o vorba spusa de o personalitate, sa acceptam ce nu putem scjimba si sa fim constienti ca plaga mafiei este atat de intinsa incat numai Dumnezeu mai poate face ceva. Si, am impresia "certa" ca nu mai vrea sa faca nimic, ne lasa sa ne zbatem in noroiul creatiilor noastre. Acest zat de ministru, cu figura de saltimbanc, habar n-are pe ce lume e, doar leafa-i merge, doar e bugetar!! Va aduceti aminte faza cu stelutele de pe steagul Uniunii Europene, nu stia cate sunt, ametitul!!

Nu se vrea decat debandada, cine are interesul ca lucrurile sa mearga bine?Nimeni, doar cei cativa de pe acest forum, care-si manifesta profunda dezamagire dar nu au ce face, merg mai departe ca n-ar putea renunta la sistemul care le asigura painea cea de toate zilele. Si, uite asa, ne trezim batrani si degeaba.Nu e nici o schimbare in bine, doar relele se tin de acest sistem, dupa parerea mea, cel mai important dar care a decazut groaznic dupa revolutie.

Poate si noi suntem vinovati pentru ceea ce se intampla, nu suntem prea uniti si, cand un coleg are probleme si stim de ce, ne dam la o parte si ne vedem de ale noastre, ca-i mai simplu asa.

Trebuie sa recunoastem ca sunt multi printre noi care n-au nici o legatura cu invatamantul si pe care-i acceptam, fiind pilele celor care ne conduc.Dar de ce ne e frica sa spunem lucrurilor pe nume? Am spus si mai devreme, pentru ca ne e frica sa nu pierdem postul, stim ce greu se gaseste azi un serviciu, asta stiu si cei care ne conduc, si uite-asa se creeaza cercul vicios.

Cea mai mare problema nu suntem noi, sunt generatiile de copii care vor fi formati ca noi, sa le fie frica si de umbra lor, sa nu aibe curajul raspunderii si sa taca, fiindca li se va intampla cine stie ce rau!

Ne-au invadat parazitii si greu vom scapa de ei!!!

0 0

01.09.2007 16:50 carmen_voicu2005

Sunt intr-o unitate de invatamant prescolar cu renume in judet, cu copii frumosi si destepti, cu colege extraordinare. In concluzie mi-e foarte bine. Dar toate schimbarile acestea ma cam sperie. Nu ca nu as avea incredere in "fortele mele" sau ca nu prefer "noutatea" dar nu sunt tocmai schimbarile pe care noi cei de la catedra ni le dorim.Ar trebui sa conteze mai mult parerile noastre, sa fim mai des luati in seama (chiar daca suntem mai "tineri" si cum considera unele persoane "nu avem experienta necesara"). Ma sperie parerile acestea "impartite", se pare ca mergem precum racul. Oare ce se va alege de invatamantul nostru romanesc, dat fiind faptul ca multe cadre didactice renunta, "se reprofileaza".

0 0

01.09.2007 21:37 istina

Am sa va povestesc din experienta mea pe vremea cand existau scoli reprezentative iar concursul de titularizare se desfasura la nivelul scolilor: intr-un liceu din localitatea Cugir judetul Alba erau 2 posturi de biologie si ne-am depus dosarul 2 persoane ,iar in ziua examenului am fost 3 ( !!!!!????) ,incepe examenul dupa jumatate de ora de la inceperea examenului a treia persoana inscrisa vrea sa iasa din examen dupa 15 minute dar nu este lasata ,dar totusi dupa o ora iese din examen . Au fost subiecte usoare dar mult de scris( mentionez ca am scris 12 pagini ,cea de a treia persoana a scris 1 pagina si jumatate ) Ghiciti cine a luat examenul ? Cea de-a treia persoana ia 9,95 iar eu 7,70 . Ce spuneti ? Furt pe fata. Atat de tare m-a infuriat lucrul acesta incat anul viitor am mancat cartile si am luat prima nota la examenul national de titularizare din judet. Iar colega mea piloasa nu are nici un rezultat notabil la nivel de judet .Asa ca ar trebui sa iesim in strada ,este strigator la cer ce fac acesti oameni cu invatamantul.

0 0

02.09.2007 10:35 danajipa2408

Intotdeauna am fost mandra de faptul ca examenul de titularizare este un examen cinstit. Cred ca era printre putinele domenii unde mai puteai obtine un post pe puterile tale, fara pile si relatii. acum se duce si ultima noastra speranta. ne meritam soarta pentru ca suntem fricosi, lasi si niciodata nu vom ridica din pamant capul. sau daca o facem, nu o facem toti in acelasi timp.

0 0

02.09.2007 11:36 auras_mocanu

Perioada anilor '65, 70 si chiar 80 nu se va mai repeta in invatamant cand un post il ocupai cu media de la examenul de ,, Diploma'' si media celor 5 ani de studiu.... si ce studii se faceau ..... Cate persoane nu picau la examenul de diploma? Cate cadre nu picau la examenul de definitivat? Ati mai auzit pe cineva sa pice la examenele de grade? Si se iau gradele si inspectiile cu note mari... Deci suntem buni?! Situatia sta in mainile noastre sa o schimbam pentru ca noi ne alegem liderii sindicali care lupta pentru asemenea tampenii.Dar liderii sindicali isi rezolva probleme familiei inclusiv concedii bune pe bani putini, iar noi suportam ceea ce decid ei la mesele pompoase. TREBUIE SA NE HOTARAM SOARTA!

0 0

02.09.2007 14:00 mihaim

O sa fim la cheremul directorilor?Si titularizarea se va face dupa aceleasi criterii dupa care sunt numiti directorii.Stim cu totii situatii in care directorii sunt mentinuti in functii ptr. ca asa doreste partidul,desi gestioneaza prost problemele scolii,ba mai mult sunt sustinuti si de ISJ fiind rasplatiti ptr.,,efortul depus"cu salar de merit.

0 0

02.09.2007 14:15 borlealuminita

daca si noi cadrele didactice vorbim de spaga la examene de titularizare si in invatamant in general atunci sa nu ne mai miram de ceea ce spun parintii elevilor despre noi

0 0

02.09.2007 14:58 amabil32

Tampenia asta de lege cica a fost in dezbatere publica vreo cateva luni.Sindicatele au tacut , n-am vazut nici o pozitie ferma din partea niciunuia, coruptia e infioratoare.Asa se intampla cand ajunge in fruntea ministerului cate un veterinar care habar n-are cu ce se mananca invatamantul.Cu aceste legi s-a reusit distrugerea invatamantului , promovarea nonvalorii , da apa la moara pilosilor care stau pititi pe posturi caldute , iar fraierii se duc la examene!Plus ca directorii,vor ajunge niste dumnezei prin scoli. care vor fi pusi de niste primari cu care sunt cumatri.Acest sistem , la noi nu tine, romanul e prea pervers ca sa respecte legea!In concluzie o sa ajungem sa ne plangem de mila , sau va lua amploare acel fenomen mult-discutat la dirigentie- abandonul scolar , in randul profesorilor ,fireste.Si in acest fel intelighentia romaneasca se va recalifica in ciobani prin Sicilia , taximetristi pe la Madrid, cameriste prin Canare, soferi pe oriunde , sau pur si simplu cersetori prin tarile Europei.ASta e realitatea in care traim, niste guvernanti debili au reusit sa distruga nu numai economia ci si viitorul natiei. Cred ca daca ar trai mama lui Hitler mi-as dori sa mai aiba un copil!Daca nu iesiti in strada ca asa ceva e de netolerat.

0 0

02.09.2007 16:28 fritsch_renate

Pentru titularizarea la nivel de scoala se vor bucura pilele primarilor, ai sefilor de post, ai directorilor, ai rudelor si prietenilor directorilor, ai ...etc. Nota o colega mai sus ca "va sperie un examen de titularizare?" Nu, nu ma sperie - imi face greata un examen de titularizare in invatamant (astfel organizat). Mai am cativa ani pana la pensie, asa ca o sa caut o tara cu livezi de citrice, o sa merg sa lucrez acolo, la cules si, din cand in cand, voi gusta din lamai, ca sa-mi treaca greata.. Si, astfel, voi mai lasa un loc liber pilosilor. (Dar astea sunt ganduri asternute aici la suparare, ca incepe un nou an scolar si nu avem si noi o veste buna, asa ca de "Succes in noul an scolar!", vreo veste care sa ne faca sa intram optimisti in cancelarie maine...)

0 0

02.09.2007 17:30 floarebernad

invăţământul n-ar trebui să aibă culoare politică, iar ce-i ce-l slujesc trebuie să fie persoane oneste ,cu verticalitate.din păcate, când a ajuns cineva potrivit în vârful piramidei şi s-ar fi putut schimba ceva în bine,hienele l-au mazilit.

0 0

02.09.2007 17:33 claudia1976

In primul an de la absolvirea facultatii am luat 7 la Concursul de titularizare si am ocupat post in mediul rural. Pentru ca nu m-a multumit, am mai dat concurs si in anul urmator. Am luat nota pentru mediul urban, dar, fiindca au fost doar doua locuri in orasul meu natal, am optat pentru un post in alt oras sperand ca anul viitor sa ma transfer. Nu mi s-ar parea normal sa li se dea voie si celor care pana in urma cu 3 sau 4 ani s-au titularizat cu nota 5 la sat sa poata sa se transfere in mediul urban. Mi-ar rade in nas. Ei au vechime mai mare, puncte mai multe, iar eu m-am chinuit degeaba. Stres, nervi, emotii care m-au consumat degeaba. In ce tara traim???

0 0

02.09.2007 18:46 rodicavis

Asa este, sunt multe cazurile de cadre didactice care au dat titularizare pana au obtinut ceea ce si-au dorit. Sunt persoane care, titulare fiind, nu s-au multumit sa stea si sa astepte legea care sa le dea voie sa se transfere din rural in urban.Au pus mana pe treaba si au incercat pana au reusit. Aceasta inseamna si o pregatire temeinica. Si as fi de acord sa aiba dreptul de a se transfera din rural in urban cei care au avut medii peste 8,astfel determinandu-i si pe celalti sa puna mana pe treaba.

0 0

02.09.2007 23:13 rasmina

oricat am comenta este clar ..." dragi colegi ne-o vom lua in freza rau!!!!!"..probabil ca majoritatea dintre noi vom fugi din invatamant....eu dupa 12 ani de invatamant m-am inscris pentru o alta specializare ..asa ca in trei ani daca lucrurile merg dupa cum credem noi...voi saluta din mers invatamantul si cu parere de rau plec in lata ramura....c red ca nici macar divinitatea nu ne mai ajuta......cand vom fi al mana te miri cui pentru angajare sau pentru continuitate pe post.....si ma mai intreb cum oare va lovi in titulari???...probabil prin acel proiect care se vehicula in urma cu cativa ani ca posturile sa fie scoase la concurs o data la 4 ani si astfel din 4 in patru ani s astam cu frica in oase ca nu vom avea parte de o examinare corecta......

0 0

03.09.2007 12:30 mot

Dragelor si dragilor, va fi vai de mama noastra! Puneti-va bine cu directorii si primarii, faceti credite in banci, puneti banii in plic si pastrati-i! Nu se stie cand veti avea nevoie de ei!

E tragic ce se-ntampla cu invatamantul din tara noastra! Copiii nostri vor avea cadre didactice incompetente, dar ``piloase``, asta ne asteapta!

0 0

03.09.2007 14:35 romina10

examenul de titularizare nu a fost niciodata cinstit,cum spune o colega intr-unul dintre mesaje.Iar acum daca se va da concursul la nivel de scoala,trebuie sa aveti buzunare f.pline sa puteti imparti si cu cei care va hotarasc soarta in invatamant.

0 0

03.09.2007 15:55 mirelai

NU sunt de acord cu titularizarea la nivel de scoala. Toti incompetentii vor fi titulari. Sper ca proiectul sa NU fie aprobat pt ca cei care vor suferii vor fi si elevii si profesorii.

0 0

03.09.2007 17:04 baiamare

eu ma intreb: daca va fi posibil transferul de la sat la oras, va fi posibil si transferul de la scoala generala la liceu? ca doar am sustinut aceleasi examene: de titularizare, de definitivat, de grad, atunci de ce am fost considerati mereu inferiori celor care au avut norocul sa se titularizeze la liceu???

0 0

03.09.2007 17:06 johnny81

cam aiurea toate, toti vor sa fure, dar asta e!

0 0

03.09.2007 17:43 yulyana

M-a enervat foarte tare aceasta stire.

Subscriu parerilor scrise mai sus de colegi: "...prin acest licru nu se urmăreşte competenţa, spun asta pt. că ar fi trebuit să se facă înainte "curăţenie", altfel sunt în floare relaţiile şi aranjamentele. si "...inspectoratele nu vor face nimic in această privinţă pt. că sunt la fel de corupte ca şi directorii din licee!".

Nici macar titularizarea la nivel de judet nu era corecta, dar existau sanse, dar daca directorii vor fi cei care "hotarasc" cine va lua examenul de titularizare dat la nivelul scolii, va fi un adevarat dezastru. Si apoi am si alta nelamurire: daca de exemplu la o scoala exista un singur post de biologie sa zicem si sunt 3 candidati, ce se va intampla cu ceilalti 2? Raman fara post in acel an scolar? Mi se pare o mare aberatie. Nu sunt de parere ca directorul trebuie uns si periat si nu sunt adepta cafelelor baute pe prietenii in biroul acestuia cum nu sunt de acord nici cu sarcinile pe care cadrele didactice le primesc in scoala tot in functie de prietenii etc. De ce spun asta? Pentru ca cei care se ocupa cu "imaginea scolii" de exemplu fac cursuri gratuite si etc, dar nu fac practic nimic vizibil pentru "imaginea scolii" (poate un panou pe holul scolii, pe care cine il vede cu adevarat?! si un mare dosar de hartii adunate de la colegi!!!), iar cei care lucreaza la acest lucru si se pricep, sunt dati la o parte.

Am o intrebare pt dumneavoastra: ok, ne putem transfera de la sate la oras, dar ne putem transfera de la giclul primar la cel gimnazial?In conditiile in care avem titularizare, vechime in acea scoala, grade si o a doua diploma in afara celei de invatator, pe care o tinem deocamdata in buzunar?

0 0

03.09.2007 18:24 ionelab

Consider ca ar trebui sa ne sustinem si noi punctul de vedere pentru ca suntem direct implicati!Sindicatele ar trebui sa reprezinte cadrele didactice,si sa nu mai "negocieze" cu guvernul pe la colturi!Aceasta lege va fi bomboana de pe coliva invatamantului romanesc!!!!!

0 0

03.09.2007 18:59 roxy70

Ce se intampla cu cadrele didactice calificate care sunt suplinitori de mai multi ani? Cum se vor titulariza???

0 0

03.09.2007 19:18 girbeagaby

legea este buna atat timp cat lucrurile se vor desfasura cu corectitudine si se va merge pe merite. eu sunt titulara de 5 ani in mediul rural pe gimnaziu si nu am putut sa ma transfer in oras cu toate ca am titularizarea cu medie peste 7 si nici in mediu rural la liceu.ma bucura legea, dar sa vedem cum se va aplica?!

0 0

03.09.2007 19:53 livione

daca 5 ani am fost suplinitor si am avut probleme cu gradele de rudenie ale directorilor,acum cand am dreptul sa ma titulariz sa mi se intample la fel?nu!ganditi-va la viitorul copiilor dumneavoastra,copiii nostri vor avea de suferit.si mai am ceva de spus in legatura cu pensionarii care ne iau locurile:anul trecut cand am luat post in fata mea,o doamna pensionar era pensionata din anul in care m-am nascut eu 1984 si inca mai preda chiar daca avea parchinson.nu se poate asa ceva!de ce ne distrugeti?de ce ne alungati la cules de capsuni in spania cand am invatat sa ajungem aici?

0 0

03.09.2007 20:47 aury_bv

se spune ca angajarea profesorilor si finantarea scolii se va face in functie de performantele elevilor. dar daca ne gandim la acest aspect vom vedea ca de exemplu in scolile generale, cu ajutorul tezelor unice,elevii vor avea rezultate remarcabile, fara a fi necesar sa stie sa scie si sa citesca. atunci, se poate concluziona, ca de fapt orice nepoata a directorului poate fi titulara, fara a mai fi nevoie de un profesor competent.

adomnitei se vaita la tv ca sunt multi suplinitori. pai poate ar trebui scoase posturile la concurs. pardon. ce concurs? cel pe care-l vor implementa ei acum, unde subiectele vor fi subiect de comert? cel in care profesionalismul nu-si are locul?

0 0

03.09.2007 20:53 juliak

dupa cata bajbaiala este in invatamant va urma un haos total. la cheremul cui vom mai fi- spaga, pila, relatii, partide etc

0 0

03.09.2007 21:34 carmenuta

Greva generala !!! Noi trebuie sa luam atitudine caci astfel vom fi calcati in picioare de toti cretinii !

0 0

03.09.2007 22:13 angela_ghrsm

Dacă eu sunt deja titulară şi nu mă ameninţă nici o desfiinţare, de ce să mai dau examen de titularizare ? Sper că directoarei îi place de mine.

0 0

04.09.2007 12:33 dienutza76

Va salut dragii mei colegi. Ne asteapta vremuri si ma grele. Trebuie sa fim uniti. Poate asa vom reusi sa schimbam cate ceva.

In prezent sunt titulara in mediul rural. Am renuntat acum 11 ani la mediul urban pentru a ma apropia de domiciliu. Oare ma voi putea transfera inapoi in oras? Va dati seama ca am renuntat de buna voie la postul din oras pentru ca era foarte greu sa fac naveta. Poate cineva imi va putea da un raspuns. Va multumesc.

0 0

04.09.2007 13:47 547582

Cred ca se cam exagereaza,de ce sa nu incercam a crede in corectitudine.Nu sunt titulara,chiar daca in ultimii ani am participatla concursurile nationale si amluat note de peste 8 deoarece nu existau posturi pentru titularizare.Nu m-am simtit cu nimic nedreptatita din pozitia de suplinitor.Poate scoala romanesca isi va gasiun drum al reformei mai linistit si nu unul atat de bulversant.Tuturor numai bine pentru noul inceput de an scolar

0 0

04.09.2007 15:49 dn_diana00

FOARTE BINE CA NU SE MAI DA EXAMENUL DE TITULARIZARE pentru ca multi profesori pleaca din acest motiv sau pur si simplu nu reusesc sa obtina acel amarat de 5. Era oricum o bataie de joc pentru toata lumea nu stiai practic daca la anul mai aveai sau nu de munca traiai tot timpul cu acest stres,doar stiti si voi care sunt salariile la ora actuala si va intreb oare merita sa dai in fiecare an examen? si oricum la cate posturi titulare sunt ...slabe sanse,iar voi care sunteti din provincie nu va comparati la examen cu cei din bucuresti ca scrii de ti ies ochii pentru un 5.Poate cu ocazia asta vom putea sa ne facem si noi un credit la banca ca daca esti suplinitor pe perioada DETERMINATA nici nu te baga banca in seama, pana si vanzatorii de tarabe au perioada NEDETERMINATA si vorba aceea nu s au chinuit ca noi invatand atatia ani. Deci nu pot sa spun decat........... uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

0 0

04.09.2007 16:02 dn_diana00

Nu este deajuns ca vad parintii copiilor ce note se iau la examenul de titularizare si rad de noi cu asa note mici?spun ca nu suntem pregatiti si atunci ce pretentii mai avem de la copii lor? eu sunt profesor de pian si nu stau toata ziua sa explic istoria muzicii(sa spun viata fiecarui compozitor si ce a mai facut el cat a trait ca mi ar lua foarte mult, si nu as mai putea sa mi tin orele, oricum pe copii din ziua de azi nu i mai intereseaza acest lucru).Consider ca nu teoria conteaza ci PRACTICA sa stii sa te faci inteleasa si sa atragi copii

0 0

04.09.2007 17:33 ronikicam

MIE MI SE PARE A FI O MAAAAARE PROSTIE. VOM AJUNGE LA MANA DIRECTORULUI CARE VA ANGAJA PE CINE VA DORI SAU.....

0 0

04.09.2007 18:13 lostinlife

Hei tanti aia cu '' voi aia din provincie'' vreau sa precizez ca si ''noi astia din provincie'' invatam la fel de mult ca voi ''bucurestenii''...poate chiar mai mult..asa ca nu ne jicni ca nu sunteti cu nimic mai buni decat noi provincialli

0 0

04.09.2007 18:30 hclpre

Cine va alcătuiu subiectele, cine va corecta testele?

După 17 ani de reforme mai vin vreo 3-4 şi după ce cade acest sistem vom reveni la normal.No să meargă, directorii o să aleg profesorii iar părinţii o să facă reclamaţie non stop.

0 0

04.09.2007 19:07 jullyana

cum adica? sa fim la cheremul unor directori care iau mita?sumbru...........

0 0

04.09.2007 19:08 jullyana

cred ca asa nu vom mai fi capabili sa aratam ce stim ci....sa aratam de cati bani dispunem sa cumparam postul licitat....nu? am dreptate???

0 0

04.09.2007 19:16 rodrigo

Nu este bine ca se va da titularizarea in scoli.A mai fost odata sub forma scolilor reprezentative atunci cand directorul si a angajat toate rudele,alegandu se praful de scoala.Ce e nou e ca si primarul isi va lua spaga.

In ceea ce priveste transferul de la sat la oras sa asteptam sa vedem criteriile.Oricum e mare brambureala in sistem.........................

0 0

04.09.2007 19:36 adigo1977

De ce cei titulari se pot plimba pe ce post vor iar altii desi obtin note peste 7 chiar peste 8, 9 raman suplinitori si trebuie sa tot dea examene si sa se lase supusi la experimente diverse. Eu vreau egalitate.

0 0

04.09.2007 20:09 unitza

ministrul incurajeaza in halul asta spaga si pilele?? se promoveaza pare-se principiul "cine da mai mult" sau

"neamule rezolva-ma"...sau ce urmareste? eu cred ca valorile vor pleca din invatamant....vor ramane doar pilosii si apoi o sa ne tot putem minuna ca elevii o iau pe ulei si tara se duce pe rapa. sincer, mi se pare chiar ridicola ideea ministrului. si chiar am citit si mai sus....cum ramane cu cei care chiar au invatat pt examenul asta? cei care sunt deja titulari! sincer, am muncit ca sa-mi castig locul de munca,si cu siguranta ca si altii au muncit, si mi se pare o mare nedreptate sa ajungem sa fim la cheremul cuiva. eu nu-mi pot imagina ca cineva poate fi de acord cu aceasta propunere absurda, decat daca stie ca doar prin desfintarea examenului va avea post.

0 0

04.09.2007 21:46 antoniu

prin aceasta propunere se incurajeaza spaga.pilele,neamurile ,prietenii directorului.in acesti ani in loc sa se termine cu toate astea,leincurajati mai mult.asa ati facut si cu salarul de merit si cu gradatia.de multe ori oamenii care muncesc sunt spini in scoala

0 0

04.09.2007 21:50 crysta

Daca directorul va fi numit de primarie va fi vai de mama noastra cum spunea un coleg. Sa vezi atunci vaforitisme.

In legatura cu opinia lui "adigo1977" care vrea egalitate intre suplinitori si titulari as dori sa-i spun ca titularii, mai ales cei de dinainte de 1989 au participat la o repartitie nationala cind au terminat facultatea in functie de media de absolvire. Tot respectul pentru acesti colegi.

0 0

04.09.2007 22:19 jullyana

offf....

0 0

05.09.2007 00:24 viocam83

tampeniiiiiiii! vor fi incadrati pe post doar rudele,cunostintele primarilor si ai directorilor,iar cei competenti ce vor face? cadrelor faceti greva sau alegeti alt ministru ca asta viseaza noaptea ceva si ziua fara sa gandeasca voteaza legi tampite!

0 0

05.09.2007 06:15 stephany

Am citit toate mesajele ..Ce se intampla ,oameni buni???Chiar credeti ca peste tot este coruptie ,chiar credeti ca toti directorii sunt corupti sau oare va sperie ca in urmatorii ani veti pierde locurile caldute pe care le aveti??Personal incurajez aceasta idee ,m-ar avantaja ...daca sunt atat de buna cum pretind voi avea sanse nenumarate ,nu??incerc la o scoala ,apoi la alta si sunt sigura ca nu peste tot ma vor inghiti directorii care si acestia vor trebui sa tina seama care este nivelul scolii ,care trebuie sa fie nivelul scolii si cum atrage noi elevila scoala respectiva.In concluzie aceasta idee ma incanta ,ma incurajeaza si ma motiveaza sa incerc sa fiu mai buna sa ajung acolo unde este locul meu.Si sincer vorbind am impresia ca sunt multi cei ca mine care sunt tineri care vor sa se afirme si care sunt lasati la umbra ...in asteptare...poate va iesi la pensie d-na x caci altfel nici sa visezi o scoala mai buna .O zi buna tuturor!!!!!

0 0

05.09.2007 09:42 dienutza76

Felicitari stephany!

0 0

05.09.2007 12:11 daniela_sebesan

Aprobarea transferului din mediul rural in cel urban mi se pare excelent, li se acorda o sansa si dascalilor de la sat. De ce atatea comentarii? Oricum se merge pe punctaj, iar daca cei din oras sunt atat de buni, vor avea punctaj mai mare, deci nu trebuie sa comenteze. Iar media minima de titularizare e tot 7. Ba chiar cunosc invatatoare care s-au titularizat la sat cu medii peste 9, iar altele la oras cu note mai mici.

Si important e ce si cum se lucreaza cu elevii la clasa, nu o simpla nota de la un concurs, care oricum nu reflecta nivelul de pregatire a cadrelor didactice.

0 0

05.09.2007 16:04 alinutzak

Ai mare dreptate, daniela, in ceea ce priveste notele unor cadre didactice din oras! Clar ca e bine daca se poate face acest transfer sat - oras, dar, dupa cum spunea si un coleg mai sus, nu vom vrea toti la oras? si nu vom fi la cheremul directorilor? si iar se va ajunge la situatia in care cine da mai mult ia post?

si iar ajung incompetenti cu bani pe post de invatatori sau profesori, in timp ce unii care iubesc aceasta meserie (vedeti ce scria domnul marian, mai sus)nu reusesc sa se titularizeze! dreptate in invatamantul romanesc nu va fi niciodataaaa! UN AN SCOLAR BUN TUTUROR SI SPERANTE DE MAI BINE!

0 0

05.09.2007 16:34 profesorbio72

Varianta corecta ar fi sa se dea examen national , cum era inainte , cu subiecte de titularizare unice

Exista directori care au preferinte printre profesori .

Am vrut sa concurez pentru un post de titularizare , la un colegiu , iar directoarea mi-a spus din start ca nu ma doreste in acea scoala , deoarece ea vrea numai femei pe acel post .Mentionez ca este lipsa de respect fata de un cadru didactic .Textual mi-a spus nu ma intereseaza cite facultati ai si ce rezultate .Eu nu te vreau in aceasta scoala.

Am invatat si am obtinut un post de titularizare la un Colegiu din judet

0 0

05.09.2007 17:26 ioana_caz

Eu m-am titularizat in anul 1997, la un grup scolar din mediul rural.Am obtinut in urma concursului media 8.80. In dispozitia de titularizare nu e trecuta nota. Pot eu trece de la sat la oras, pentru ca tocmai in acel an te puteai titulariza la tara , cu nota 5?????Oare or exista pe undeva prin arhive????????

0 0

05.09.2007 17:48 ioana_caz

S-a desfiintat restrangerea de activitate? Daca am o jumatate de catedra, nu mi se poate completa norma , cu ore din a doua specializare de pe diploma de licenta? Va trebui sa mai sustin un examen de titularizare, la nivelul scolii?

0 0

05.09.2007 17:58 niculea

Pai in cazul acesta CORUPTIA va fi in orice scoala. Cel care are pile la director va avea si post

0 0

05.09.2007 22:04 stefanianastase

Daca directorul este numit NUMAI pe criterii politice (contestati afirmatia mea, daca aveti argumente)atunci vor fi titulari numai acolitii lui, deci, cine are de castigat? PARTIDUL. Si....cine are de pierdut? INVATAMANTUL

NU de titularizare ne este teama, ci de CORUPTIE care creste pe zi ce trece si intra in legalitate ca si PROSTITUTIA. Numai ca cea din urma are si aspecte pozitive pe cand aceasta - CORUPTIA - este ca o BUBA neagra a invatamantului si asa vai de mama lui.

Cine stie ce ministru ne mai pandeste din tenebrele politicii!!!!!!!!!!!!!

Cine stie ce repetent care nu s-a prea impacat cu scoala se va razbuna pe noi pentru neputintele lui!!!!!!!!!!!!!!!

0 0

05.09.2007 23:31 claumiru

Intr-adevar, este o problema. Ideea ar fi buna daca ar fi mai explicita. Si ar fi bine ca acele centre de titularizare sa aiba cate un supraveghetor din alta localitate, sau chiar mai multi. Asa, consider eu, ar fi mai greu de aranjat. Dar sa fim sinceri! Toti am aranja daca am putea. De aceea ne suparam ca altii aranjeaza. Prin urmare, cred ca va fi foarte greu pana se vor alinia lucrurile. Bafta tuturor.

0 0

05.09.2007 23:40 claumiru

Pt. dn diana00: ai discriminat provincia. Lucrarile sunt corectate in alte orase, asa ca nu conteaza cat scrii, ci ce scrii si, normal, cine iti corecteaza lucrarea. Deci Bucuresti nu inseamna numai desteptaciune. Mai sunt si prin provincie destepti.

0 0

06.09.2007 09:20 adana

De patru ani am terminat facultatea dar nu am fost niciodata titulara pentru ca nu au fost posturi in oras sau in apropiere, desi mereu am luat note peste 7. Anul trecut am avut peste 9 anul acesta peste 9 si ca in fiecare an voi fi SUPLINITOR la o scoala din oras. Nu m-ar deranja foarte tare aceasta titulatura daca nu ar atrage dupa sine o gramada de dezavantaje: nu putem lua credite, nu putem primii salarii de merit(desi poate muncim mai mult decit unii titulari), unii colegi fac diferenta intre titulari si netitulari, oricind ne putem trezi fara loc de munca ca doar titularii au toate drepturile, chiar sa se intoarca in timpul anului (ceea ce am experimentat si eu)si ceea ce m-a durut cel mai tare pe mine personal a fost o remarca unei persoane din Inspectoratul Scolar :Eu sunt aici doar pentru TITULARI! Meritam oare o asemenea atitudine! Ei bine Eu nu accept asa ceva. Prin urmare sunt de acord cu eliminarea acestei discriminari, cu desfintarea acestor termeni care mie mi-au adus numai suparari. Totusi examenele date la scoala nu ma prea incinta desi anul acesta fiind ditr-un oras pilot asa s-au dat si lucrarea mea a fost evaluata exact cum m-am asteptat, dar sigur nu trebuie sa fie ceva general valabil. Cit despre cei care fug atit de tare de examenele acestea cred ca sunt tocmai cei care nu au dat niciodata asa ceva si acum arat cu degetul catre noi! Asa ca spor la invatat!

0 0

06.09.2007 11:58 dn_diana00

I mi cer scuze daca cei din provincie s au simtit cumva jigniti de mine dar ma refeream la faptul ca acolo nu este examenul asa de riguros ca in Bucuresti oricum om vedea ce o sa mai fie. Bafta in noul an scolar si rabdare cat mai multa

0 0

06.09.2007 12:15 istvan

e posibil sa cada guvernul , pleaca actualul ministru , noul ministru va avea o alta viziune privitoare la restructurarea invatamantului in consecinta peste cateva luni vom discuta de o noua lege a invatamantului

0 0

06.09.2007 15:40 ana_maria_s

ma bucur ca exista posibilitatea de a te transfera de la tara la oras dar sincera sa fiu nici nu as vrea sa plec de acolo!

nu ma bucur insa de faptul ca "titularizarea" se va face astfel...multi/multe vor intra pe posturi favorizati de director, nu mi se pare corect pentru cei care s-au chinuit pana s-au titularizat si au invatat pt o nota mare...nu-mi place sistemul...

0 0

06.09.2007 22:22 adigo1977

Nu am spus ca nu ii respect pe titulari ci ca sunt anumiti titulari care se detaseaza si se pretransfera in fiecare an iar noi dam examene in fiecare an si luam ce ramane daca mai ramane ceva. Si chiar daca am luat o nota buna titulari o sa ne trateze mereu ca niste gunoaie. Si titularii care au dat examen ca sa se detaseze si au luat nota sub 5 tot respect merita?

0 0

06.09.2007 23:15 iustihaz

Cred ca fiecare dintre noi privim problema aceasta cu o doza destul de mare de subiectivism, in functie de cum ne afecteaza in mod direct. Pentru ca atunci cand am dat examen NOTA mi-a permis sa ma titularizez si nu plicul, pila, sau .... mie personal nu imi place deloc ideea! Desigur, cei care au tot incercat in timp si nu au reusit sa ia o nota acceptabila care sa le ofere un post, privesc aceasta lege ca pe un motiv de bucurie. Sunt convinsa ca acesta va fi un bun prilej pentru promovarea unor nonvalori. Si cei care vor pierde vor fi in primul rand COPIII.

Pacat!

0 0

06.09.2007 23:18 iustihaz

Cred ca fiecare dintre noi privim problema aceasta cu o doza destul de mare de subiectivism, in functie de cum ne afecteaza in mod direct. Pentru ca atunci cand am dat examen NOTA mi-a permis sa ma titularizez si nu plicul, pila, sau .... mie personal nu imi place deloc ideea! Desigur, cei care au tot incercat in timp si nu au reusit sa ia o nota acceptabila care sa le ofere un post, privesc aceasta lege ca pe un motiv de bucurie. Sunt convinsa ca acesta va fi un bun prilej pentru promovarea unor nonvalori. Si cei care vor pierde vor fi in primul rand COPIII.

Pacat!

0 0

07.09.2007 15:24 livione

am auzit o discutie intre doi profesori (barbati)unul iol indruma pe celalalt:"baga-te ma director ,ca vin astea tinere sa se titularizeze"credeti-ma ca mi s-a facut rau pentru ca eu sunt tanara.am 23 de ani.ce voi face?cedez pentru un post cu un salariu mizerabil?pentru asta am invatat 4 ani in facultate?prefer sa culeg capsuni in spania.ne ducem de rapa pe noi si copiii nostri.trebuie sa facem ceva!

0 0

07.09.2007 16:11 rodicavis

Cine ti-o fi spus, domnisoara din Bucuresti, ca in provincie nu este examenul asa de riguros? Probabil nu stii ca se corecteaza lucrarile in acelasi loc ca si ale voastre si baremul dupa care se corecteaza este acelasi. Asa ca nu te da tu mai tare ca cei din provincie.

0 0

07.09.2007 18:14 natalia_c

cei care sunt suplinitori si vor sa se titularizeze cum procedeaza? dam examen la scoala la care predam in momentul respectiv?

0 0

07.09.2007 20:18 popy

nici acum nu observati ca nu se vrea binele invatamantului,de ce va mai mirati de ce urmeaza sau mai bine ,de ce a fost dintotdeauna

0 0

08.09.2007 09:14 adam

TREBUIE SA AVEM INCREDERE SI IN TINERI.ASA NE TREBUIE DACA AM VRUT IN UNIUNEA EUROPEANA.ACUM TREBUIE SA NE ASUMAM RISCURILE.

0 0

08.09.2007 09:16 adam

SI DACA TOT SE FACE ANGAJAREA DE CATRE SCOALA AR TREBUI SA SE FACA SI DUPA DOSARUL PERSONAL,DUPA MERITE.

0 0

08.09.2007 09:32 profagabi

Nu am intrat in posesia susnumitului proiect de modificare a legii invatamantului. Transferul de la scoala generala la liceu este specificat?

0 0

08.09.2007 14:52 adriana_bezman

e o mare tampenie. Eu sunt deja titulara si nu ma intereseaza un transfer, dar deja se fac aranjamente pt posturile din scoala. In curand nu vor mai exista cadre didactice devotate meseriei, ci cadre did devotate directorului sau primarului. Automat se exclude performanta in sistem si, mai ales, o marire de salariu in functie de aceasta.

0 0

08.09.2007 15:48 melanylacrima

Eu sunt profesor titular si, in principiu, nu mai am nicio legatura cu titularizarea dar, cred ca temerile celor care se vad deja la "cheremul" directorilor sunt indreptatite. Exista prea putini manageri care sa fie onesti, apolitici si in consecinta direct interesati de calitate. Rezolvarea ar veni doar din partea unei echipe managariale, alcatuite din persoane care sunt inafara sferei didactice (managari de profesie) si care sa puna accentul pe calitate si pe corectitudine.

0 0

08.09.2007 16:27 professorbujor

Singurul manager priceput si cinstit este Dumnezeu !

0 0

08.09.2007 17:11 catalin26

Examenul la scoala inseamna limpede coruptie. Ideea unui director de scoala care nu fie profesor e o prostie mare de tot. O unitate trebuie condusa de oameni care lucreaza in domeniul de activitate al acelei institutii. Cum intr-o scoala activitatea de baza este educatia, mi se pare normal ca directorul sa fie un profesor. Cum altfel va putea el rezolva problemele profesorilor si pe cele ale elevilor daca in viata lui nu a predat vreo materie? Pt cei care vor spune ca directorul va conduce scoala din punct de vedere administrativ le raspund ca la noi nu e posibil asa ceva: isi va baga repede nasul unde nu ii fierbe oala si va fi rau de tot!

0 0

08.09.2007 17:38 vaellsy

Directorii au fost schimbati pe

" CRIERIII POLITICE ..." s-a scris in mass-media!



In Romania este:

" MAFIE POLITICA ...." a spus dl. presedinte si stia ce spune!



Acum liberalii

PREGATESC EPURAREA POLITICA ... !



unul dintre criterii va fi pe langa

SPAGA data la manager si

politia POLITICA !



De ce nu este

PERMIS LIBERUL ACCES LA DOSARE ca in celelalte state ...?





In Romania sunt in posturi de conducere "tortionarii" ?



Si acum ne dau lectii "democratice" !









POLITIA POLITICA!





0 0

09.09.2007 11:43 mitsumi

vA FI GREU

0 0

09.09.2007 11:46 mitsumi

MA CREDETI CA ACESTEA SUNT SCRISE DOAR ASA............ ORICUM NU LE IA NIMENI IN SEAMA .

0 0

09.09.2007 11:51 mitsumi

Daca pana acum se putea pleca in Italia , te puteai intoarce dupa sase ani si sa-ti reiei si locul ca titular la catedra dand un alt titular deoparte, sa ti se completeze si cartea de munca in acest timp , va dati seama ce va fi de acum inainte!!!!!!!!!!

0 0

09.09.2007 11:52 mitsumi

Daca pana acum se putea pleca in Italia , te puteai intoarce dupa sase ani si sa-ti reiei si locul ca titular la catedra dand un alt titular deoparte, sa ti se completeze si cartea de munca in acest timp , va dati seama ce va fi de acum inainte!!!!!!!!!!

0 0

09.09.2007 11:52 mitsumi

MA CREDETI CA ACESTEA SUNT SCRISE DOAR ASA............ ORICUM NU LE IA NIMENI IN SEAMA .

0 0

09.09.2007 11:52 mitsumi

vA FI GREU

0 0

09.09.2007 11:52 mitsumi

vA FI GREU

0 0

09.09.2007 15:11 andicostea

coruptia exista doar daca ii dam voie sa existe. nu va lasati calcati in picioare. orice abuz trebuie semnalat atat forurilor competente cat si presei. suna patetic dar da rezultate.

0 0

10.09.2007 00:03 minimarinica

Daca nu scapam cat mai repede de "12 stelute" invatamantul va scade in continuare... Dar de fapt, am gresit nu mai are cum sa scada. A ajuns la un nivel minim absolut! Mare pacat pentru natiunea noastra!

0 0

07.12.2007 16:39 medve_c

sa ne punem bine cu directorii, atunci dar daca ei sunt incompetenti? mai sunt si directori fara studii superioare ,stiati?

sau mai sunt directoare care sunt fff. apropiate de primarii din localitate

char mai mult decat apropiate!!! cu alea ce facem?

0 0

07.12.2007 17:22 carra_danna

Se vorbeste acum despre MAFIE POLITICA ? despre epurare pe criterii politice a dascalimii romane?

Trebuia facut din momentul infiintarii "fabricilor de diplome" pentru invatamant!!!! Pe bani buni facuti institutori sau profesori, trecand pe la ... cursuri cand si cand, la examene ... prin gand. N-au luat titularizarea unii dintre ei? N-au stiut ca se percep taxe si mai departe? "Baietii isteti" au fost informati!

Si ca sa nu se vada ca Invatamantul romanesc e ... populat cu cadre slab sau mediocru pregatite (rasul curcilor, al elevilor si al parintilor sa vada ce nota a luat domnul la examen!), se face aranjamentul la nivelul conducerilor de scoli. Altfel spus, NEA IANCULE, de la boier trecem slugi pe mosia ... arendasilor. Istoria ... NU SUNA BINE!

DIRECTOR SA FII - OM TE-AI FACUT!

Imi cer scuze pentru cuvintele scrise si multe altele gandite pe aceasta tema de la OAMENII DE LA CATEDRA ONESTI SI BINE PREGATITI PROFESIONAL! - ATAT CATI MAI SUNT!

Scolile-pilot ce fac? Nu semnaleaza unde si cui trebuie sa afle ce FERICIRE E SI CU PARDALNICA DE ... TITULARIZARE LASATA LA CHEREMUL ORICUI SE CREDE A STAPANI PARGHIILE TRANSFORMARII SCOLII ROMANESTI INTR-O ADEVARATA SCOALA EUROPEANA? Ce dovediti voi acolo: pentru roman e valabil proverbul cu "Sa moara si capra vecinului" sau .... dati-mi voi altul, ca nu va pot intelege!

Sindicatele ... Cine si cum sunt pe la voi "liderii de sindicat"? La noi - "o mana se spala pe alta, si-mpreuna ..." acopera fata celui ce nu-si afla dreptatea!

Ca sa-i stapanesti, sa-i conduci, DEZBINA-I! Desparte-i! Vom face greve la ... poarta primariei sau pe mosia directorului. Ne vor da dreptate ...



Un coleg spune ca tot ce am citit mai sus scrise nu sunt luate de nimeni in seama. Da, doar ne-am descarcat naduful si ... asteptam sa ne sufle VANTUL!

Intereseaza pe cineva cu putere de decizie ce se va alege de Invatamantul Romanesc! NUUUUUUUUUUU ! Cine i-o fi scolit pe ... Acestia? BRAVO LOR SI BRAVO NOUA!

SARBATORI FERICITE!

0 0

07.12.2007 18:52 frends

Of! ce ne-o mai astepta, doar Dumnezeu mai stie!Ce ne facem noi cu directorii astia veniti de oriunde,dinspre partridul cu pile la primar...

La mine in scoala e teroare...V-as scrie un roman si tot n-as termina decat daca l-as face de vreo 5 volume...O directoare isterica si plina de ea care a batut copiii inainte de teza unica...

Toata lumea plange pe la colturi ca si daca s-ar plange oficial tot nu s-ar deranja nimeni sa ancheteze ceva...

Sindicatele noastre, slugile lor...

La mine la scoala liderul sindical e din acelasi partid cu directoarea...au facut impreuna propaganda in actuala campanie pentru europarlamentare...si atunci cui sa spunem bre? Ne varsam si noi naduful aici si-i facem sa se distreze daca au cumva bunul simt sa citeasca vreodata...Vi s-a intamplat sa aveti senzatie de voma inainte de a pleca la scoala, gandindu-va la ce este acolo?

Ce sa ma fac,eu patesc asta in fiecare zi in ultimul timp si cred ca niciun doctor nu-mi va gasi leacul...sa nu credeti ca am vreun conflict personal cu cineva...e doar durerea unui om care munceste frumos si cu mult drag de vreo 28 de ani in aceeasi scoala, a schimbat multi directori, a fost director si a demisionat tocmai din pricina implicarii politicului in scoala si a faptului ca a preferat sa nu lustruiasca pantofii cuiva de dragul ramanerii in functie...

Sper ca sarbatorile astea sa ma mai linisteasca...si pentru ca-s asa de aproape, va doresc sa le petreceti sanatosi cu putinii bani pe care i-ati luat la inceputul luniii si nu o sa va ajunga nici pentru colindatori.Sarbatori fericite si linistite!

0 0

07.12.2007 20:14 tim_unltd

sa recapitulam, dragii mei confrati! niste lepre ordinare-a se citi pseudoministerul de 2,55 bani- decid sa isi bata joc ink o data de noi, asa cum, la momentul potrivit, o vor face toti cei ajunsi acolo! de bine, de rau, situatia mea in sistemul asta putred este buna, dar nu pot sta fara sa comentez mojicia LOR!!!!!! este inadmisibil ceea ce se intimpla la ora acestor rinduri cu actul de "educatie"! educatie, "my ass", as spune eu!asa ca, fara a fi rautacios sau impertinent, pregatiti sacosa, voi cei saraci cu "stiinta"....iar voi, slugi "nefericite"-directorii cu pricina :)), sa aveti o sacosa si mai mare...ca doar nerojii vor cotiza, evident...astept replici de la mojicii sistemului de invatamint romanesc pe adresa: tim_unltd@yahoo.com...sa fiti atenti la ciocoii noi, ca ai vechi sint deja istorie...ramas bun, ramasita de moralitate! bine te-am gasit, nesimtire crasa! tinem legatura:))

0 0

07.12.2007 20:29 tim_unltd

aaa!! si sa nu uit! chit ca supar pe multi: s-au titularizat o droaie de indivizi dubiosi, dupa revolutie, cu mediocrul 5!!!!adica, la limita suportabilului de stiinta....ipotetic vorbind, un atare ins, care acum lucreaza intr-un fantasmagoric "cuca macaii"-adica intr-o asezare rurala, dar care ar beneficia de un proiect cu multe credite profesionale- el, ajuns intre timp mare smecher dpdv "profesional", isi depune dosarul de transfer si amindoi- adik si eu, omul fara pile rectangulare-luptam pt acelasi post mai caldut...gratie punctajului superior( :)) )acel ins imi va lua potentialul post vizat!!! drept ii?!?!? iau concursul d titularizare printre primii in anul meu si un mucea de 5(!!!!) parale va ocupa ce va dori...asadar, da, sa se renunte la impedimentul rural-urban, dar obligatoriu sa se mentina ca si conditie nota 7 elementara!! nu am dreptate?!?! o seara placuta, ca deja sint scirbit de cloaca asta de pe la noi!

0 0

07.12.2007 20:30 tim_unltd

sa recapitulam, dragii mei confrati! niste lepre ordinare-a se citi pseudoministerul de 2,55 bani- decid sa isi bata joc ink o data de noi, asa cum, la momentul potrivit, o vor face toti cei ajunsi acolo! de bine, de rau, situatia mea in sistemul asta putred este buna, dar nu pot sta fara sa comentez mojicia LOR!!!!!! este inadmisibil ceea ce se intimpla la ora acestor rinduri cu actul de "educatie"! educatie, "my ass", as spune eu!asa ca, fara a fi rautacios sau impertinent, pregatiti sacosa, voi cei saraci cu "stiinta"....iar voi, slugi "nefericite"-directorii cu pricina :)), sa aveti o sacosa si mai mare...ca doar nerojii vor cotiza, evident...astept replici de la mojicii sistemului de invatamint romanesc pe adresa: tim_unltd@yahoo.com...sa fiti atenti la ciocoii noi, ca ai vechi sint deja istorie...ramas bun, ramasita de moralitate! bine te-am gasit, nesimtire crasa! tinem legatura:))

0 0

08.12.2007 12:08 maneam

Sigur am ceva de spus.As dori sa nu mai ne legam de faptul ca actualul ministru n-a stiut la un moment dat cate stelute are steagul Uniunii Eurepene............este profesor de geografie sau istorie !!!!este parlamentar sau sef de stat,este europarlamentar!!~nu este inginer .Are cunostinte din multe domenii,dar nu din toate.Cine le stie pe toate .Cate vieti trebuie sa avem ca sa cunoastem tot ceea ce stie omenirea pana acum.Toata lumea distribuie noroi in toate partile si cred ca ni atingeti problema esentiala .Sunt in sistem de 11 ani si am aflat foarte multe.Sunt titulari care dupa 20 a de ani de sistem nu stiu sa faca o planificare,un proiect de lectie si unii dintre ei sunt directori si pe cine intereseaza lucrul asta.Da eu sunt de acord ca posturile sa fie scoase la titularizare din 4 in 4 ani.Titularii actuali sunt marea lor majoritate oameni care si-au obtinut posturile prin concurs de dosare,fara nici un examen,sau cu pile.Da concursul de titularizare din anii anteriori este super corupt,subiectele sunt gresite ,sunt multi care stiu variantele de subiectele fara nici o legatura cu programa prezentata si iau examenul incompetentii.Astea sunt lucruri care pot fi puse in seama ministrului, nu faptul ca n-a stiut cate stele are steagul Uniunii.Spunea cineva ca practica nu este luata in condsiderarea ca teorie uneori elevii stiu mai multa decat cadrele didactice asa este.Proverbele romanesti au avut inotdeauna la baza observatii adevarate.Cel care spune ca teoria ca teoria ,dar practica(praftica) ne omoara este foarte ancorat in realitatea romaneasca si mai ales in sistemul de invatamant.Unde se mai face practica !!!!una e sa stii teorie si alta sa aplici.Oricat de bun toeretician ai fi ,daca n-ai facut practica nu stii nimic.Toti stim lucrul asta dar nimeni nu-l recunoaste.Nu mai avem nevoie de experienta.Toata lumea urla ca de ce debutantii sa nu fie platiti ca si cei cu ani de experienta,ce nu fac aceeasi munca.Da fac aceeasi munca dar nu la acela nivel sau calitate daca vreti .Cati profesori debutanti au olimpici!!! cati au prestanta la ora ,sau cati isi fac orele asa cunm trebuie !???????Multe sunt de spus aici .Eu l-as acuza pe ministrul invatamantului de dinamismul foarte viu in ceea ce priveste miscarea personalului didactic,de incompatibilitatea dintre examenul de definitivat si faptul ca nu are nici a relevanta in ceea ce priveste stabilitatea profesorului la catedra .In orice alt sector dai un examen si ti-ai ocupat postul,fiind trimis la perfectionare ulterior daca este cazul.Cadrele didactice fac cursuri de perfectiuonare fara nici o relevanta .Nu este pedagogic sa schimbi un profesor la ctedra an de an .Despre coruptie !!!!!!!!!!!! nu esista nici un domeniu de activitate fara aceasta maladie .Putini sunt cei care au curajul sa recunoasca adevarul,iar cei care o fac au numai de suferit .Ori la scoala ori la capitala tot coruptie este si va fi .Sa va dea Dumnezeu sanatate si un an mai bun!!!!!

0 0

08.12.2007 21:22 stefanavoicu

"Profesorii vor da examenul de titularizare la unitatea de învăţământ la care urmează să predea" Nu sunt de acord. Romania este o tara corupta. Nu va fi deloc bine. VAI DE NOI!!!!!! Vor intra multe nulitati in invatamant.

S-a mai incercat cu cativa ani in urma. Scolile reprezentative percepeau niste sume foarte mari pentru examinare.

0 0

09.12.2007 00:17 ialyna

Mie nu mi se pare corect transferul de la sat la oras. Cand eu m-am titularizat, acum 8 ani, cu nota peste 8 la examenul de titularizare si am luat un post in alt oras decat cel in care aveam domiciliul, altii s-au titularizat la sat cu nota 5.

0 0

09.12.2007 11:16 ama_85

coruptia continua , vor intra toate pilele conducerii peste tot si restu......

nu se mai i-a in considerare ce stii , e important cine esti

dar e parerea mea si nu-i sigur ca e corecta

0 0

09.12.2007 12:53 iulik_smile

acum doi ani am luat la examenul de titularizare 8.05 si nu am prins niciun post titular in oras...am suplinit un an la un liceu cu o conducere ingrozitoare si elevi si mai si...anul acesta predau la un alt liceu, mai bun, se pare...insa perspectiva ma ingrozeste...daca pana mai ieri aveam speranta ca anul viitor voi invata mult mai mult, pentru a obtine totusi postul mult dorit, acum speranta a murit...QUO VADIS DOMINAE????????

0 0

09.12.2007 13:13 medve_c

pt cel ce nu era de acord cu transferul de la sat-oras(ialyna)

eu m-am titularizat la sat cu 8 70 ca posturile la oras nu se dadeau la concurs erau tinute pt. pile

asa nu privesti problema?

ce vina am avut eu?

daca doresc acum sa-mi schimb titulatura de ce sunt obligata sa renunt la cea veche ,inainte ,ti se pare normal??



0 0

09.12.2007 19:55 elena_calin_2007

Daca traiesti in Romania si nu esti absent la ce se intampla in jurul tau ,vezi bine situatia din domeniul constructiilor,unde angajezi pe cine a mai ramas in tara asta-bun, rau, alcoolic, iresponsabil etc., in domeniul medical,unde raman spitale fara medici sau se inmultesc cazurile de malpraxis, alte domenii unde angajatii sunt complet iresponsabili si nu vor decat drepturi. Invatamantul a achizitionat in ultimii ani multe nonvalori, absolventi a tot felul de institutii de invatamant aparute nu din dorinta de promovare a calitatii ci a imbogatirii unora........Chiar nu vede nimeni ce se petrece in invatamantul romanesc? Lasati olimpicii! Acestia sunt putini, sunt exceptii, cinste lor! Dar marea masa, ce face? Chiar nu va socheaza vocabularul tinerilor nostri, lipsa lor de maniere, faptul ca nu au respect pentru mai nimic? Asta mai trebuia! Titularizare cu examen dat in scoli! Cine supravegheaza? Cine corecteaza? Pe evaluatori, care pot fi de buna credinta de altfel, cine ii evalueaza? M-am dus totdeauna apasata de responsabilitate in clasa, n-a trebuit sa-mi spuna nimeni ce sa fac, am lucrat cu elevi din toate mediile sociale, cu colective eterogene din punct de vedere intelectual, cu elevi cu CES, cu romi, cu unguri, cu stangaci, cu ambidestri, cu saraci-toti copii extraordinari.I-am invatat lectiile tolerantei si acceptarii. De 30 de ani trudesc constient, responsabil, discret. De ce ar trebui deodata sa ma considere cineva nepotrivita pentru postul pe care il ocup? Un copil se formeaza greu si cu un invatator prezent la clasa 4 ani. E mai bine daca acesti copii vor avea in fiecare an alt invatator? Dac eu n-am inteles bine ce se intampla, sa-mi explice cineva! Daca da, atunci succes celor care vor sa demoleze invatamantul romanesc! Peste tot se intra prin concurs, de acord cu asta! Dar daca anul acesta am dat concurs de titularizare-deci am fost bun, peste 10 luni de ce nu mai sunt, si trebuie sa ma prezint la alt concurs? E o problema de optiune personala daca vreau sau nu o alta scoala, eventual mai buna sau mai apropiata de casa. Dar de ce trebuie sa-mi pierd titulatura? Cui foloseste asta? Si cum sa fii titular un an? Suplinitor nu esti tot un an? A, asadar asta se vrea, o tara de suplinitori? Magistral!!!!!!!!!!!!!

0 0

09.12.2007 21:14 jen830603

Consider ca tot ce am de spus a spus deja majoritatea , dar am de adaugat un indemn, adresat tuturor colegilor mei, dar si celor care se ocupa de acest site: haideti sa facem ceva!Nu mai stati cu mainile in san!Haideti sa ne spunem parerea nu numai pe site ci si oficial!Daca printre d-voastra se afla si sindicalisti, strangeti semnaturi, faceti ceva,vorbesc in numele tuturor celor care si-au exprimat parerea in acest sens.Va sustinem, ne implicam, suntem vii, vrem sa aplicam inca o data ceea ce se spune despre noi in istorie: suportam cat suportam, dar si cand ne saturam, rupem jugul.

DESTEAPTE-TE, DASCALE ROMAN!

0 0

09.12.2007 21:42 jen830603

NU MA POT ABTINE SA NU ADAUG SI URMATORUL LUCRU, O FAC PENTRU A VA MOTIVA, DRAGII MEI COLEGI DE BREASLA: ADUCETI-VA AMINTE DE GREVA DIN 2005! CE AM OBTINUT? SI ASTA DIN CAUZA CA NU AM FOST UNITI SI HOTARATI!TREBUIE SA NE AJUNGA CUTITUL LA OS CA SA REACTIONAM? LA URMA URMEI NOI AR TREBUI SA DAM STARTUL, NOI SUNTEM CEI DE LA CARE SE MAI ASTEAPTA O SCHIMBARE, NU?DOAR II INVATAM PE COPII CA TREBUIE SA FIE INDRAZNETI, SA LUPTE SI LE MAI SPUNEM CA DIN ORICE GRESEALA POATE IESI SI UN LUCRU BUN, SE POATE INVATA, CA NU TREBUIE SA RENUNTE! SUNT OARE DOAR VORBE GOALE? A VENIT VTREMEA SA LUPTAM PENTRU CREZURILE NOASTRE DACA VREM SA FIM LUATI IN SERIOS! NU E SUFICIENT SA NE VAITAM!!!DACA RENUNTAM ASA DE USOR, SA NU NE MIRAM CA NU SE SCHIMBA NIMIC!!!

0 0

09.12.2007 21:44 jen830603

Consider ca tot ce am de spus a spus deja majoritatea , dar am de adaugat un indemn, adresat tuturor colegilor mei, dar si celor care se ocupa de acest site: haideti sa facem ceva!Nu mai stati cu mainile in san!Haideti sa ne spunem parerea nu numai pe site ci si oficial!Daca printre d-voastra se afla si sindicalisti, strangeti semnaturi, faceti ceva,vorbesc in numele tuturor celor care si-au exprimat parerea in acest sens.Va sustinem, ne implicam, suntem vii, vrem sa aplicam inca o data ceea ce se spune despre noi in istorie: suportam cat suportam, dar si cand ne saturam, rupem jugul.

DESTEAPTE-TE, DASCALE ROMAN!

0 0

10.12.2007 17:37 valusescu

O mare prostie!!!!!!! Dascalii vor fi la alesi dupa bunul plac al directorilor.

0 0

10.12.2007 19:02 iuly69

Bineinteles ca directorii vor avea buzunarele mai maaaaaaaaaaaaaari!vai de noi titularii!

0 0

11.12.2007 06:10 marola

In momentul de fata avem ca si director un om deosebit. Am convingerea ca este un om integru numai ca va iesi la pensie anul viitor.Persoana care vrea sa-i ia locul imi inspira un viitor sumbru, asa ca gandindu-ma la viitor am sa spun si eu ca nu sunt de acord cu titularizarea in unitate. Era bine asa. Eu am venit din afara sistemului fara pile si fara relatii si prin concurs am reusit sa iau post.De acum doar cei cu pile si cei protejati vor mai putea ajunge la catedra. Sunt lider sindical si de la centru nu ni s-a comunicat sa strangem nici un fel de semnaturi impotriva acestui proiect de lege. Am putea incerca sa facem lobby si sa facem in asa fel incat sa fie respins

0 0

11.12.2007 20:36 onix_43_kid

S O S ! S O S ! S O S !



CADRE DIDACTICE , TREZITI-VA!

SUNTEM BUGETARI , NU ANGAJATI IN SCOLI PARTICULARE .

CUM SA FIE CORECT ? DIRECTORII AU APARTENENTA POLITICA DECI ... AU CLIENTELA LOR POLITICA SI SUNT OAMENI , INAINTE DE TOATE .



SPER DIN TOT SUFLETUL SA NE TREZIM IN 2008 DIN ACEST VIS URAT SI IN REALITATE SA FIE ALTFEL , CACI VA FI VAI SI AMAR DE NOI

0 0

11.12.2007 21:17 florinel6

Dându-se titularizările la nivelul şcolilor, atunci să vedeţi voi trai şi veselie la directori. Automat vor lua examenul doar relaţiile lor, ceilalţi participanţi la examen rămânându-le să mai încerce. Acest lucru este o prostie.

0 0

12.12.2007 02:35 ina55

MI SE PARE O MARE PROSTIE! CE VOR FACE CEI CE NU SUNT IN GRAŢIILE DIRECTORILOR? UNDE MAI ESTE COMPETENŢĂ? VA FI VAI ŞI AMAR !

0 0

13.12.2007 18:26 angela_ghrsm

N-am înţeles ! dacă eu sunt acum titulară la o şcoală, nu voi mai fi titulară şi mi se va spune să dau concurs ? nu-i nimic, voi pune mâna şi voi învăţa, am dat atâtea examene în viaţa mea şi nu mi-e frică de un examen, mai ales că e pe plan local ! trebuie specialişti ca să-mi corecteze lucrarea. Păcat că nu se dă şi probă practică la catedră. Dacă directorul nu mă iubeşte şi vrea pe altcineva, atunci voi da concurs la altă şcoală. Ce atâtea comentarii ! vă e frică de examene ? dacă sunteţi profesori buni şi conştiinciosi şi aţi muncit cu drag în şcoală, nu vă va schimba directorul cu alte cadre pe care nu le cunoaşte. De unde ştiţi că acel director are rude printre profesori? Poate că preferă un profesor bun care face treabă în locul unei rude care este o puşlama. Gândiţi-vă şi la varianta asta: orice director îşi doreşte în şcoală profesori buni căci are nevoie de rezultate bune la clasă. După această reformă vor mai veni şi altele.Gândiţi pozitiv, dragi colegi !

0 0

13.12.2007 20:52 psihodor

Pentru ca acum debutez pe forum , va salut pe toti cu plecaciune si respect. In legatura cu tema discutiei cred ca are dreptate angela ghrsm. Si nu cred ca toti directorii sunt corupti. Oare, am uitat cu totii ca si acum se fac invarteli la titularizare ? Am uitat cum se promoveaza examenele de grad ? Si ar mai fi un aspect. Inginerii, medicii, cei ce lucreaza in administratie nu sunt ,,la mana' directorilor respectivelor unitati ?

0 0

13.12.2007 21:35 corinaborsan

Si eu sunt noua aici,printre dumnevoastra,dar sincer nu am putut rezista si a trebuit sa comentez putin,pentru ca subiectul este unul dintre cele mai arzatoare.Prin urmare,nu vreau sa pun la indoiala onestitatea nimanui,dar vreau sa atrag atentia ca este momentul sa se faca ceva totusi in legatura cu asta,pentru ca exista infiorator de multe cazuri de coruptie in invatamantul romanesc si cel mai grav este faptul ca tacem si acceptam situatia aceasta.TOTI AM VAZUT SI MULTI DINTRE NOI VEDEM ZILNIC,dar ridicam din umeri si....acceptam spunand ca asta e!!!E dureros,oare s-ar putea face intr-adevar ceva??Eu sufar cu adevarat!Oare numai eu???

0 0

13.12.2007 23:14 anamaria_pruteanu_2006

nu sunt de acord cu titularizarile la nivelul scolii caci asta inseamna sa fii la mila directorului si daca nu dai cat trebuie nu primesti nimik ar trebuia sa se gandeasca cei de la bucuresti si noi cadrele didactice ca acest lucru nu este foarte bun pentru noi.sunt de acord cu titularizarea pentru ca asa se vede daca cineva invata si merita sa fie la catedra nu cei care iau 2 si 3 si fac invatamantul de rusine si promoveaza copiii care ajung in clasa a 8 a si nu stiu sa -si scrie numele asa cum se intampla si la mine in scoala si unde nimeni nu ia atitudine pentru ca directorul sprijina pe acei care nu fac nimk la catedra si care toata ziua nu fac altceva decat sa stea degeaba . deci ar trebui sa fim pentru titularizare ca aceasta sa se mentina in continoare.

0 0

13.12.2007 23:39 frends

Sunt pentru titularizare,dar ma ingrozeste gandul ca un director precum al meu, ar putea organiza un astfel de concurs in scoala!

O contrazic inversunat pe angela ghrsm care crede ca orice director va fi interesat de cadre bine pregatite...

Nu este adevarat, directorul scolii mele,

venit in scoala la comanda politica, fara a fi titular aici, a fost numit cu delegatie, venind de la un liceu din mediul urban, la scoala generala rural,

Nu suporta pe niciunul dintre aceia care-si fac treaba serios, s-a inconjurat doar de cei lingusitori, care n-au facut

nimic bun pentru cultura organizationala a scolii si daca acest director va organiza concurs de titularizare in aceasta unitate, noi, cei care am trudit cu rezultate bune deani buni aici, vom fi primii de care va dori sa scape...el nu are nevoie de oameni care gandesc.

Traiesc o adevarata drama din pricina asta si in ultimul timp,inainte de a pleca la scoala mi se face rau!

Pentru unii va fi bine, nu generalizez,

dar cum in judetul meu s-au schimbat pe criterii politice o groaza de directori in toamna asta, sunt sceptica...CORUPTIA

SI CARDASIA INTRE DIRECTORI SI PRIMARI NE VOR INGENUNCHIA, PUR SI SIMPLU!

0 0

14.12.2007 20:59 hortopank

de acord

0 0

15.12.2007 12:56 iustinianca

oricum se vor titulariza pe bani(1000 euro)sau vor suplini pe 4-5 sute de euro ..ce mai conteaza ca acesti bani ajung in vistieria inspectorului sau a directorului...in sectorul 6 am colege care cotizeaza pentru a se asigura ca astfel "calculatorul"le repartizeaza acolo unde doresc..probabil din cauza aceasta bataia pe locuri in sect.6..care da mai mult!

0 0

15.12.2007 13:06 iustinianca

ar trebui sa organizam o revolta generala,sa-i dam odata in vileag pentru atatea nereguli,nu putem suporta la nesfarsit nedreptatile care ni se fac,inspectiile care nu sunt de indrumare ci numai de control(a se citi mese intinse si spagi,cadouri pentru inspectori.Anul trecut am trimis inspectoarei un colier de aur ,am facut cheta si numai bine dupa ce l-a primit si si-a exprimat incantarea a fost schimbata din functie,promovata..ce a urmat nu mai povestesc,nu are legatura cu actuala inspectoare care chiar este o persoana f.motivata si serioasa....Oricum in invatamantul romanesc este circ si foame.

0 0

15.12.2007 13:18 ramyan

Aceste schimbari sunt de prisos pentru invatamantul romanesc, care se zbate intr-o mediocritate cronica . Ar trebui sa demolam intreg sistemul , nu doar sa carpim pe ici pe colo, si sa incepem reconstructia lui pe temelii mai solide si mai umane. Elevii nostri ar avea nevoie de activitati instructiv-educative care sa-i conecteze la realitate . La unele discipline ar trebui sa ardem programele si manualele care sunt la ora actuala. Trebuie sa propunem teme care sa trezeasca interesul , care sa produca o anumita vibratie in mintea elevilor si nu care sa-i imbuibe ca pe niste curcani indopati.

0 0

15.12.2007 13:41 ramyan

Nu suntem in stare sa privim dincolo de imediat . Invatamantul romanesc e plin de amprente ale celor care au asezat de-a valma caramizile acestui edificiu . Daca se continua in halul asta vom asista la o crima , iar la locul faptei se vor gasi toate acele amprente. Dar vinovatii? Ce mai conteaza.

0 0

15.12.2007 13:44 ramyan

Nu suntem in stare sa privim dincolo de imediat . Invatamantul romanesc e plin de amprente ale celor care au asezat de-a valma caramizile acestui edificiu . Daca se continua in halul asta vom asista la o crima , iar la locul faptei se vor gasi toate acele amprente. Dar vinovatii? Ce mai conteaza.

0 0

15.12.2007 13:44 ramyan

Aceste schimbari sunt de prisos pentru invatamantul romanesc, care se zbate intr-o mediocritate cronica . Ar trebui sa demolam intreg sistemul , nu doar sa carpim pe ici pe colo, si sa incepem reconstructia lui pe temelii mai solide si mai umane. Elevii nostri ar avea nevoie de activitati instructiv-educative care sa-i conecteze la realitate . La unele discipline ar trebui sa ardem programele si manualele care sunt la ora actuala. Trebuie sa propunem teme care sa trezeasca interesul , care sa produca o anumita vibratie in mintea elevilor si nu care sa-i imbuibe ca pe niste curcani indopati.

0 0

15.12.2007 13:45 ramyan

Aceste schimbari sunt de prisos pentru invatamantul romanesc, care se zbate intr-o mediocritate cronica . Ar trebui sa demolam intreg sistemul , nu doar sa carpim pe ici pe colo, si sa incepem reconstructia lui pe temelii mai solide si mai umane. Elevii nostri ar avea nevoie de activitati instructiv-educative care sa-i conecteze la realitate . La unele discipline ar trebui sa ardem programele si manualele care sunt la ora actuala. Trebuie sa propunem teme care sa trezeasca interesul , care sa produca o anumita vibratie in mintea elevilor si nu care sa-i imbuibe ca pe niste curcani indopati.

0 0

16.12.2007 21:50 mucles

Cand se va sti sigur cum va fi titularizarea in 2008 (adica la nivelul unitatii sau ca pana acum )?

0 0

17.12.2007 11:32 relucostache

Dupa "ameteala" cu tezele unice asta mai lipsea invatamantului ca sa fie bulversat total.Profesori care nu stiu la ce sa se astepte si ce sa mai faca. Dragi guvernanti nu uitati ca dragostea nu tine de foame.Lasati oamenii sa munceasca nu-i mai ametiti cu tot felul de promisiuni desarte!

0 0

17.12.2007 13:23 karenina

Sunt favorizati tot acei titulari care in vita lor nu au dat un examen,ci s-au titularizat in 1990 pe dosare. De ce nu sunt pusi si acesatea la un examen de titularizare sa vedem citi ar mai ramane titulari. Iar cu titularizarea in scoala estye cea mai mare prostie.Inainte de a se propune acest lucru ce-ar fi sa dam toti examen ca suntem titulari s-au suplinitori sa vem care raman pe post sau nu.

0 0

17.12.2007 13:37 karenina

Inainte de a se face trnsfer de la sat la oras sa se tina cont si de nota de titularizare.De ce cei care s-au titularizat cu media 5 ce sa se transfere? Sa dea si ei examen din nou.Cum ramane cu suplinitorii care an de an iau medii la examenul de titularizare peste 7? Raman tot suplinitori . Pt ei nu se poate face nimic?

0 0

17.12.2007 19:08 angela_ghrsm

Am o prietena profesoara in Iasi si nu stia nimic de titularizare. Pai, daca a fost judet-pilot, trebuia sa-i vanture pe toti titularii ! asa ca stati linistiti , dragi colegi ! ca nimic nu se va misca pana nu voi iesi eu la pensie peste 4 ani.

Mai, Frends, imi pare rau ca n-ai un director ca lumea, dar sa stii ca directoarea mea chiar e serioasa ! uite, eu mi-am dat numele adevarat, deci stiu ce spun ! Poate citi oricine ! intr-adevar, la mine in scoala vin, an de an , tot cadre tinere si nu-mi pare rau ! Hoastele batrane ca mine se retrag si facem loc tinerei generatii ! Eu deja ma pregatesc pt examenul de titularizare. Am invatat teoriile educatiei de la Pestalozzi si Makarenko pana la Thorndike si teoria comunicarii a lui Daniel Goleman! Sunt pregatita pana-n dinti, merg pe strada si recit teoriile. Cu practica sunt de nota 10, mi-a spus-o chiar presedinta Comisiei de calitate a invatamantului ! Deci, sa vina examenul ca eu sunt pregatita ! Am invatat tot ce a publicat si Iasul si Bucurestiul. Daca nu reusesc , plec in Canada, baby sitter ! hai ca v-am distrat putin !

0 0

17.12.2007 21:12 cut

NU!!!!Desi sunt director,nu as dori o asemenea schimbare(ma refer la concursul in cadrul unitatii)!Foarte multa neincredere si muuuuulta "mizerie"este si in invatamant la ora asta,pentru asemenea schimbari!Fara alte alte comentarii.

0 0

17.12.2007 21:53 aurel_tabacaru

Tot vorbim de schimbari. Nu vedeti fratilor ca la fiecare schimbare a ministrului se schimba cate ceva? mai mult spre rau, evident!!!

0 0

17.12.2007 22:33 relucostache

pt Karenina. Cred ca sunt prea multe frustrari cu cei care sunt titulari.Nu cumva sunt acrii strugurii?Sa stii ca foarte multi dintre titulari chiar muncesc si majoritatea suplinitorilor nu prea fac mare lucru.Poate ca asta vine si cu varsta sau cu rezultatele elevilor dar mai intai trebuie multa munca.Apropo sau in cazul tau se scrie legat dar probabil ca nu predai L.Romana.

0 0

17.12.2007 23:42 englishteachie

e clar stiu deja o profa de germana care si-a pregatit deja mia de euro rushine ca se ajunge la astfel de descentralzire........o sa iasa cu scandal

0 0

18.12.2007 10:59 englishteachie

frustrati sunt aia cu gradul I ...

0 0

18.12.2007 19:14 angela_ghrsm

Am gradul I si nu sunt deloc frustrata. chiar m-am apucat de invatat ! Dar nu se precizeaza in Statutul personalului didactic ce e cu titularizarea. Nu se precizeaza ca toti titularii vor da examen din nou pt a se fixa pe post !?! se spune doar ca posturile in invatamant se vor ocupa prin concurs. Care posturi ? pai daca stau pe el, cum o sa fie liber ? Voi cum ati inteles ? cine ne raspunde ? ca sa stim ce avem de facut !

0 0

18.12.2007 19:30 englishteachie

sunt relativ noua in inv am observat o mare superioritate" nesjustificata la cei cu gr1 fatza de debutanti nu-i nimic in 3 ani dupa ce termin doctoratul o sa fim egali"

0 0

19.12.2007 12:53 tim_unltd

hmmm! nu vreau sa fiu cel care face pe fiinta impaciuitoare, dar...nu merita sa ne tachinam reciproc, sa ne jignim(chiar si voalat)...fratilor, raul din sistem are multe fete-si cea mai aiurea, acum, o reprezinta ideile stupide ale ministerului! ar trebui, sincer o spun, sa ne revoltam, insa la modul general. nu vad de ce ne-am lasa calcati in picioare, la infinit...va dati seama ca devenim o natie de mediocrii, pe zi ce trece? cind a fost greva "cea mare",am protestat,insa nici dracul nu ne-a auzit...macar pe unii dintre noi, ca ceilalti au dat bir cu fugitii...hai sa punem de-o razmerita, dar la modul serios: sa boicotam bacul, aberatia aia de teza unica pe sem 2...ce ziceti? astept un raspuns, chiar daca pe site doar ne descarcam ofurile.:((

0 0

19.12.2007 16:54 englishteachie

ce greva domnle ??? nu meritam salarii mai mari dak uniii jignesc si arunca cu noroi nu suntem deloc uniti !!!!!!!!!!! ,,, daca aia batrani stramba din nas cand cei tineri vor avea marire de salariu( debutantii sa aiba minimum 800 ron cum zice legea)si dak sindicatul din bucuresti nu face nimic o sa-mi iau avocat separat eu una plec din sistem,ca e prea infect

0 0

19.12.2007 18:15 amalianica

o sa ma mai angajez eu cand va fi mama directoare ca altfel nu mai am nici o sansa cu examen in unitatile sclare. a mai fost chestia asta intr-un an si s-au angajat toti pe unde au avut pile

0 0

19.12.2007 18:19 amalianica

ptr. cut: nu toti directorii sunt ca tine unii abea asteapta sa se dea ezamen in scolile lor sa isi umple buzunarele

0 0

19.12.2007 18:22 amalianica

aaaaaa..... si de bonurile acelea cadou srie cine ceva? zice-ti-mi si mie ca la noi nu se aude nimic

0 0

19.12.2007 18:42 amalianica

e dureros pentru suplinitori sa fie mutati de la o scola la alta an de an si este dureros si pentru copii

ma suna fosti elevi si ma intreba de ce nu mai vin pe la ei, dar ei nu stiu ca eu acum mer la alta scoala si la alti copii si ca la anu vor suferi altii si voi suferi si eu

0 0

20.12.2007 11:58 cameliadarie

CREDETI CA PANA ACUM ACEST EXAMEN A FOST CORECT? EU NU CRED.STIU SIGUR CA S-AU TITULARIZAT CHIAR SI ANUL ACESTA FEL DE FEL DE NULITATI CARE AU AVUT RELATII MAI ALES PE LINIE DE PARTID AFLAT LA GUVERNARE

0 0

20.12.2007 15:00 alxg

Este de neaplicat o masura atat de democratica, onesta, NORMALA, in Romania! De ce!? Pentru ca la noi aceste trasaturi ale societatii, ale vietii, ale exercitarii profesiei NU EXISTA!!!LA NOI E DOAR CORUPTIE, FORMALISM, HARTII, DEMAGOGIE

0 0

20.12.2007 15:10 alxg

Chiar daca legile sunt bune, in scoala daca directorul ,,le interpreteaza', apoi mai e si prin partidul de la putere (iar daca puterea se schimba, hop si el in noul partid), ce speranta mai ai tu, palmasul...!?

0 0

20.12.2007 15:15 alxg

De cand intra in vigoare legea ? Din vara ce vine, 2008 sau din vara lui 2009. Parca stiam ca orice lege intra in aplicare la un an de la anuntarea ei. Cine-mi da un raspuns pertinent? Ca sa stiu ce fac la vara!

0 0

20.12.2007 16:41 englishteachie

da stiu era o umflata imensaaaa de la un partid nimeni nu o barfea pe fatza doar pe la spate .... era suplinotare la varsta ei 40si ceva hahaha a luat si ea anu trecut cica ,,, nu dau bani dak mai aud asha ceva dau tel la anti-spaga si chem si presa

0 0

20.12.2007 21:16 stephano

Aceasta stire are parti bune si parti proaste!:)

0 0

21.12.2007 06:53 cameliadarie

nu glumesc,chestia cu partidul la putere e relevanta pt ca tot inspectoratul scolar e politic ,cum se schimba ceva in guvern imediat apar modificari si-n inspetorat iar titularizarile s-au facut si pe acest criteriu nu toate dar sufucient de multe asa ca nu va faceti degeaba iluzii ca-n tarisoara noastra va fi ceva corect facut cel putin in perioada asta

0 0

23.12.2007 18:54 psihodor

Asa este.Toata lumea se fereste sa recunoasca acest lucru. Are dreptate cameliadarie, iar in acest caz de ce nu am incerca si descentralizarea?

0 0

24.12.2007 00:12 fpaula234

Paula Buna seara,am si eu o intrebare in legatura cu titularizarea din 2008 daca a aparut programa pentru istorie si cu ce nota se intra,mai este cea de anul trecut ,adica nota 7?

0 0

25.12.2007 12:39 vasile1959

Concursurile sustinute in unitatea de invatamant incurajeaza coruptia.Aranjamente se fac si cu subiecte la nivel national(schimbarea lucrarilor, aranjarea cu universitarii corupti care corecteaza.

0 0

25.12.2007 13:52 englishteachie

la 7miliaone salariu sa mai si dai spaga? nu mai dati spaga !

0 0

26.12.2007 10:32 tedicoman

stimata dn diana nu mai stiu cum,dumneavoastra aveti o optica de-a dreptul periculoasa.Nu faptul ca se rade de noi e problema, ci rusinea dascalului care abia ia un cinci amarat, cum ziceti dumneavoastra, si care nu are ce sa caute in invatamantul acesta oricum compromis.Un asemenea om nu are dreptul sa faca educatie.Are dreptate angela ghrsm,cine e pregatit nu trebuie sa se teama de un concurs.Stimata diana,dai concurs an de an doar daca esti praf.Din momentul in care te titularizezi cu nota de cel putin 7, atunci...logic ca nu mai dai alt concurs anul urmator.In privinta examenelor organizate in provincie, va inselati si asta in virtutea arogantei implicite din clivajul noi, cei din capitala si... restul.

0 0

27.12.2007 10:26 cameliadarie

ARE DREPTATE VASILE 1959 SE FACE CEVA SI CU EXAMENUL LA NIVEL NATIONAL ,NU STIU EXACT CUM SE PROCEDEAZA,DAR FUNCTIONEAZA CORUPTIA PT CA S-AU TITULARIZAT ANUL ACESTA OAMENI CARE HABAR NU AU PE CE LUME SE AFLA, NU MAI SPUN CA AU FACUT DOI ANI LA ,,CASA DE CULTURA,, CA INSTITUTORI IAR APOI AU DAT DIFERENTE SISTEM GRILA INTRO SALA DIN VASLUI SI GATA A DEVENIT PROFESOR SI IMEDIAT S-A TITULARIZAT

0 0

27.12.2007 10:27 cameliadarie

CE ZICETI DE ASTA?

0 0

27.12.2007 10:29 cameliadarie

EU CRED CA DIRECTORII ISI VOR ALEGE OAMENI COMPETENTI CARE VOR DORI SI VOR MUNCI CU ELEVII PT CA DACA SCOALA RESPECTIVA NU ARE PERFORMANTA VOR AVEA DIN CE IN CE MAI PUTINI ELEVI SI VOR FI DIRET INTERESATI DE ACEST ASPECT

0 0

27.12.2007 11:19 costas33

fratilor unde scrie faza asta cu titularizarea cu examen la nivelul scolii in lege ca eu nu o vad .....nu gasesc paragarful din care sa reiasa chestia asta nici sa ma impuscati....si am descarcat legea de pe site-ul ministerului....eu schimbari majore nu am vazut din ce am citit in legea asta propusa....dar sustin descentralizarrea si titularizarea la nivel de unitate....doar nu vopr fi alesi oameni care sa fie 0 si sa se desfinteze incet incet unitatea respectiva....

0 0

27.12.2007 16:38 psihodor

De acord cu costas33.Se creaza o psihoza colectiva,o nebunie curata! Nu cumva o parte dintre titulari se tem de competitie? Acum isi permit sa priveasca oarecum de sus suplinitorii, personalul auxiliar si in general pe oricine.La adapostul titularizarii isi permit sa fie superficiali la catedra,iar cei care nici macar nu au vocatie pentru aceasta meserie nu mai sunt jenati deloc de acest lucru. Nimic nu mai conteaza, ei sunt titulari si cu asta, basta! Sa nu uitam ca o parte dintre titularii de astazi au beneficiat si ei de pile. Cred ca e binevenita descentralizarea.

0 0

28.12.2007 10:55 baciulidia

Cred ca este foarte bun faptul ca se desfiinteaza aceasta bariera dintre urban si rural.In acest mod toate cadrele didactice sunt egale .E groaznic sa tot auzi in jurul tau profii de la tara.fiecare va putea sa se orienteze asa cum va dori ,in functie de domiciliu,de performante,fara sa mai fie etichetat.Totedeauna dascalii de la tara au fost priviti de sus de catre oraseni fara niciun motiv anume ci doar pentru ca sunt de la tara.Consider ca e bua descentralizarea pentru toata lumea .Asa se va face calitatea de care tot se vorbeste peste tot.Cine are rezultate merita sa ramana la catedra.

0 0

30.12.2007 17:38 antonora

Ce se va intampla cu invatamantul romanesc ? S/a dus si siguranta titularilor ......... Si asa multe posturi erau blocate pentru cei pilosi , ne titularizam cu note mari si ne dadeau titularizarea pe cine stie ce sate iar cei care nu se titularizau si luau note mici erau asezati in scolile de la centru .. Acum se pare ca renuntarea la examenul de titularizare e facuta pentru cei care au stiut sa se faca intelesi cu plicul , nu prin munca cinstita . Suntem putini in invatamant care ne mai straduim sa facem treaba la clasa , sa avem rezultate , sa fim mandri de elevii pe care ii avem . Vor veni acum cei care la titularizari au luat notele sub 5 si vor fi mandria directorilor . Eu zic ca e vai de noi !!

0 0

30.12.2007 20:44 sorinborodi

Pentru costas33:

Art. 100. În învatamântul preuniversitar de stat, particular si confesional, posturile didactice se ocupa prin concurs organizat la nivelul unitatii / institutiei de învatamânt / grup de unitati de învatamânt, pe baza criteriilor generale stabilite de Ministerul Educatiei. În urma promovarii

concursului pentru posturile vacante titularizabile, personalul didactic devine titular în sistemul national de învatamânt.

0 0

01.01.2008 16:52 bobby_cris

Eu sunt tanar, abai predau de cateva luni shi am o intrebare.



Sunt titular la sat shi ash vrea sa plec din shcoala aia cat mai repede k nu-i mai suport p director si pe colegi. Ca sa intzelegetzi... predau engleza shi mi se reprosheaza k insist la clasa a V a sa invetze la perfectzie prezentul verbelor, sau k le predau gramatik la cei mai mari.



Oricum, cum demonstrez k am studiile necesare pentru a ma transfera de la sat la orash?

0 0

01.01.2008 22:59 abcdefghij

mai intai de toate va urez ,,La multi ani!'. Avand in vedere ca sunt un utilizator nou, nestiind unde sa imi pun intrebarea, vreau sa intreb aici daca stie cineva de unde imi pot lua programa de obtinere a gradului didactic 2 la invatamantul prescolar sesiunea 2008

0 0

02.01.2008 21:47 emilia_07

Ar trebui sa ne spunem parerea pe edu.ro, pe forum, dar asta nu inseamna ca ne va asculta cineva, dar ne racim si noi putim gura de pomana. Nu sunt de acord cu titularizarea in scoli, daca pana acum functiona spaga, va dati seama cum va fi de acum incolo, cand se va da frau liber directorilor sa faca ce vor. Am fost suplinitoare ani de-a randul si mereu muream de ciuda , cand colege de ale mele, fara examen,ajungeau la scoli din oras si imi mai si radeau in nas, ca deh, eu nu aveam bani sa dau, asa ca ele...Am fost in multe scoli si am vazut ca directorii de abia asteapta sa-si faca de cap, chiar sunt amenintati cei care nu sunt ,,acolitii" lor, ca odata cu noua lege, vor fi la mana lor, e f greu sa suporti jignirile unor colegi incompetenti, doar pentru ca sunt ,,ass kisseres", ca sa nu zic pe romaneste. Am vazut ce fel sunt tratati acum cei care isi fac treaba , pe langa cei care nu fac mai nimic, dar ,,se dau bine"(ca sa nu zic altfel) pe langa directori. Cum e posibil sa acceptam asa ceva? Sunt de parerea ca numai cei care se gandesc la un post obtinut cu spaga vor asa ceva...Ganditi-va bine! Si inca ceva, de la 1 ian profesorii vor avea salarii bunicele, nu si invatatorii , sau institutorii, ca oricum daca se voteaza legea, dispare notiunea de institutor, ca invatatorii nu trebuie sa aiba studii superioare, in viziunea lor. Vorba lui Jen, treziti-va! Cati dintre cei care ati citit ati fost la greva in dec? E mai bine sa stai si sa lasi pe altii sa-ti rezolve doleantele, decat sa te implici, nu? Cand vom fi si noi uniti?

0 0

03.01.2008 11:19 lorgean

RUSINE!!! Am terminat facultatea in 2001, an cand titularizarea s-a dat si la scoli reprezentative. A fost dezastru. La un liceu din orasul meu erau 4 posturi pe aceeasi disciplina si toate au fost ocupate cu 1500 dolari bucata! Mi s-a spus dinainte sa nu mai dau banii ope taxa de inscriere daca nu am de gand sa... La fel la un alt liceu unde m-am retras la timp. Si am ramas cu postul de la inspectorat unde avusesem o doua nota din judet. Si asa cORUPTIE e cat casa Va dati seama ce vor face directorii. Care si asa se comporta ca pe MOSIA lor!

0 0

04.01.2008 00:04 danyprada

DOAMNE FII CU NOI!!!!!!!!!!!!!! Atat mi-a venit in minte cand am citit articolul. E jale dragi colegi!!! Dispare VALOAREA!!!!! Vom fi personajele unui teatru numit PROSTIE! Daca directorului sau consiliului de administratie....din care face parte si un primar cu o pregatire no comment...nu-i place de mine are dreptul sa ma dea afara si ce se intampla cu munca mea de 10 ani la catedra PLUS cat m-am pregatit sa ajung aici. Rusine celor care ne conduc pt ca uita ca si ei sunt produsul acestei scoli, ce-i drept, un sistem mai,,vechi" dar mai valoros. Chiar isi bat joc!!! In loc sa ne impulsioneze sa simtim ca ceea ce facem...cu mare drag si daruire....este apreciat, de fapt am ajuns sa fim noi, CADRELE DIDACTICE..patura cea mai de jos a societatii. PACAT si RUSINOS!!!!!!

0 0

04.01.2008 11:42 carmen_07

Intrebarea mea e urmatoarea: cum si cine va lua sau nu in discutie/considerare parerile profesorilor titulari sau nu.

0 0

04.01.2008 12:43 tedicoman

Teoretic,concursul de titularizare organizat in unitatea de invatamant suna foarte bine.Practic,este o cacealma.Am prins acest sistem chiar cand am terminat facultatea, am dat concurs la TOATE unitatile care au scos post la concurs.M-am plasat pe acelasi fatidic si ingrat loc II.Nu vreti sa aflati ce fel de oameni au luat posturile.Am avut noroc cu concursul organizat la nivel judetean de catre Inspectorat.Macar lucrarile au fost corectate in alt oras de catre oameni care,din fericire, habar nu aveau cine esti.Riscul pilelor e mai mic.INSA...E TOT O FORMA CENTRALIZATA.AM VRUT DOAR SA VEDETI CA ASA-ZISA DESCENTRALIZARE POATE FI MAI PERICULOASA DECAT PRIMA SITUATIE.Psihodor, nu ma tem de competitie.Sa dea concurs TOATE cadrele didactice PERIODIC, o data la 3-4 ani, sa zicem.Cei in varsta au intepenit pe scaune.Doar asa vor disparea complexele de superioritate sau de inferioritate.Nu vedeti ca aceasta cernere reala a valorilor nu se doreste in invatamantul romanesc?De ce nu vorbiti si de acest lucru, stimati colegi?

0 0

04.01.2008 12:47 tedicoman

Oricum, posturile bune se obtin prin aranjamentele acelea numite... pretransferari sau detasari.Ceea ce ramane nu prea atrage pe nimeni.TOATA LUMEA LA CONCURS daca se vrea calitate inainte de toate!

0 0

04.01.2008 12:59 emilia_07

Gresesti, tedicoman! De cand nu ai mai fost la o sesiune de pretransferari? Iti spun eu ca am fost anul trecut si nu a fost nimic dubios, totul era pe fata, dupa punctaj, asa ca, nu vorbi fara sa stii. Sa mearga la concurs si cei care nu au dat examene de 20 de ani, eu una m-am saturat in fiecare an de examen, asa ca, nu generaliza.

0 0

04.01.2008 13:08 abcdefghij

imi puteti spune de unde pot lua programa pentru obtinerea gradului didactic II la invatamantul prescolar sesiunea 2008? Va multumesc!

0 0

04.01.2008 18:41 tedicoman

emilia,esti un caz fericit.As vrea sa-ti spun ca vorbesc in necunostinta de cauza, dar nu pot, crede-ma.

0 0

04.01.2008 22:06 maria_oan

m-ar interesa si pe mine programa pentru inv. primar-grad II .mersi

0 0

05.01.2008 14:16 gardel2008

Examenele de titularizare reprezinta o vaca de muls pentru cei care le organizeaza.

In aparenta ele se desfasoara corect,dar posturile titularizabile au proprietari dinainte stabiliti(acestia cunosc subiectele si obtin cele mai mari note...)

REPARTIZAREA DIN FACULTATE ESTE SFANTA.IN FELUL ACESTA AR MAI PUNE SI STUDENTII(VIITORI PROFESORI)MANA PE CARTE.

In ceea ce priveste atcurile nefondate la adresa cadrelor didactice cu mai multa vachime si experienta...VA RUGAM PUTINA DECENTA!

0 0

06.01.2008 12:46 tedicoman

Studentii nu asteapta ca cineva sa le dea postul.Nu ei au facut comunismul, cu mana aceea paterna selectiva si distributiva pe care se pare ca o regretati.Ati participat vreodata la un concurs de titularizare?Tinerii pe care ii blamati si dispretuiti isi castiga cu efort locul de munca.Unii cu medii bune dau concurs ani la rand in acest scop.Nesansa lor este ca posturile s-au redus foarte mult odata cu scaderea natalitatii.Nu se compara didactica traditionala cu cea moderna, cu care absolventii TREBUIE SA FIE LA CURENT pentru a deveni profesori.Daca suntem atat de lenesi cum sugerati, de ce nu acceptati provocarea de a concura cu tinerii?

0 0

07.01.2008 01:39 coco

Nu mi se pare corect ca aceasta faimoasa titularizare sa se realizeze la nivelul scolii!!!! Cunosc cazuri care sunt titulare tocmai datorita minunatei sacosele.In al doilea rand nu sunt de acord cu egalitatea drepturilor titularilor de sate cu cei de la oras.Sunt minunati,suntem colegi,dar la un transfer atarna destul de greu nota din examenul de titularizare.Deci... nu se poate vorbi de egalittea sanselor....Multi dintre noi am muncit pentru acele examene si....chiar nu-mi convine sa stiu ca pot exista colegi care nu se prea omoara cu invatatul si pregatirea profesionala,dar au ceva noroc,sa ne "batem" ,la o sesiune de transferuri,pe unu-doua posturi in oras....

0 0

07.01.2008 14:21 meli26

Buna ziua! As dori sa ma lamuriti intr- o problema importanta pentru mine. Sunt studenta anul IV la Universitatea de Vest "Vasile Goldis " din Arad, profil Contabilitate si Informatica de Gestiune. In primul an am studiat Complemente de matematica (l-am luat cu 10). Tot in primul an am mai studiat si Matematici economice (am luat 10). In anul al doilea am avut o materie de o durata de un semestru Teoria grafurilor (am luat 10). Iar in celalalt semestru am studiat Statistica economica (am luat 7). As dori foarte mult sa devin profesoara de matematica. M-ar interesa ce trebuie sa fac pentru a putea preda matematica si daca e posibil. In primul rand pentru ca termin o facultate la forma de invatamant ID si pentru ca este de profil economic. Mai precizez ca as dori sa predau la clasele 5-8 . Va multumesc anticipat , Cu stima Marcos De la: melinda.marcos@gmail.com

0 0

07.01.2008 18:42 mada13

URAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!

Traiasca nepotismul!. Sa vedeti voi acum cine va ridica invatamantul romanesc la rang de arta. Toate loazele care au luat ani la rand note de 2 si de 3 la titularizare vor fi la scoli de centru, mari doamne si domni ca au pe cutarica prin functii de conducere.

Halal invatamant de acum inainte! Coruptia e la ea acasa in Romania. Mi-e rusine ca sunt cadru didactic, ca lucrez intr-un loc atat de mizer. Am crezut ca va fi altfel, dar vad ca dam din colt in colt. Dumnezeu sa ne ajute ca numai El ne mai poate salva!

0 0

07.01.2008 18:47 sorinborodi

Da,mada13,asa va fi,chiar mai rau !....Pe mine unul nu ma consoleaza deloc ideea,inaintata de unii,ca vor exista si locuri unde totul va fi corect....Per total,va fi un fiasco si o adancire in cel mai negru cosmar.Pentru multi ani !

0 0

08.01.2008 11:27 karenina

Pt relu costache. Multumesc pt corectura facuta dar stiu sa scriu, totul a fost scris fpoarte repede. Cunosc titulari care nu fac ore, care se bat cu pumnul in piept ca sunt titulari. Ca performante am avut si elevi la Olimpiada pe tara cu toate ca eram suplinitoare. Cred ca faceti parte dintre acei titulari din 1990. Dati examen sa vezi cum este si dupa acea sa comententati

0 0

08.01.2008 21:29 sorinborodi

Meli26,ce mari note ai !Avelo bahtalo !ID rules !

0 0

09.01.2008 12:02 tudorgab

Meli26, sunt profesori de matematica cu facultate de matematica la zi si tot nu sunt in stare sa predea. Mai bine vezi-ti de alte treburi decat de predatul matematicii! Plus de asta facultatile din ziua de azi le poate face oricine, cu vreo doi bani, chiar daca are putina minte.

0 0

10.01.2008 16:15 ialyna

Pentru medve.c Intereseaza-te bine. Eu stiu ca daca vrei sa schimbi titulatura prin concurs, renunti la titulatura actuala in momentul in care ai primit ordin de titularizare nou. Cel putin eu asa stiu. Am mers mai multi ani la detasari si asta auzeam si eu pe la colegi. In rest, asta este. Cand m-am titularizat eu au fost foarte putine posturi in orasele din judet. Cu media mea am apucat si eu unul dintre ele. De aceea nu-mi convine sa mi-o ia altii inainte prin transfer( care au luat nota 5 la titularizare) , acumuland un punctaj mare te miri cum. O solutie ar fi sa se transfere de la sat la oras numai cei care au obtinut nota peste 7 la titularizare. Pe acestia cred ca nu i-ar contesta nimeni. Au aceleasi merite ca si mine, ca si noi, cei care am luat peste 7, doar ca nu au avut sansa mea.

0 0

11.01.2008 21:41 gratigratiela

daca se va aproba aceasta lege....vai de noi! nu avem decat sa emigram...si asa la ce salarii avem...

parca cineva a pus gand rau invatamantului si asta de ani de zile. Pacat!

Asta mai lipseste sa mai fim si la mana directorilor.....

0 0

12.01.2008 11:17 fritsch_renate

Va rog sa luati atitudine pe forumul www.edu.ro - ca aici degeaba o facem! Am mai scris aici in septembrie 2007 referitor la acest subiect, dar proiectul Legii si al Statutului tot au aparut in forma asta odioasa. Este vorba despre art. 100 din proiectul Legii si art. 52 din proiectul Statutului. Opiniile pro si contra continutului acestor articole nu se stie, insa, daca vor fi citite de cine trebuie, ori daca se va tine seama de ele la forma finala a acestor acte normative. EU DORESC TUTUROR COLEGILOR SA DEVINA TITULARI SI, PE RAND, CHIAR DIRECTORI DE SCOALA (!!!), DAR DUPA EXAMENE SERIOASE, DUPA COMPETENTA PROFESIONALA SI DUPA DOVADA "CHEMARII" SPRE ACEASTA ACTIVITATE SOCIALA!

0 0

12.01.2008 11:34 flower

Subscriu colegului fritsch renate.

ALTFEL VAFI GREU ,FRATILOR.

Ametitul asta de ministru ne aduce la sapa de lemn.

0 0

13.01.2008 16:33 andrei_sebastian

Este o mare greseala ca examenul unic de titularizare sa dispara. Cine merita sa fie titular o dovedeste la un astfel de examen, fara suparare. Sa dea Domnul sa nu fie aprobata aceasta mizerie de lege a invatamantului.

0 0

13.01.2008 21:52 ery_ancu

Dragi colegi, nu sunt de parere ca ar fi total grsit sa depind de directorul scolii unde predau. Nu am reusit sa ma titularizez desi am scris peste 8 de mai multe ori, insa colegele mele proaspat iesiti di banca liceului intotdeauna au scris nota mai mare si au luat locurile din oras. Eu puteam sa aleg doar de la tara si cu doi copii pe cap nu-mi permit sa fac naveta foarte departe, iar locuri au mai ramas doar foooarte departe de orasul meu. In scoala din orasu unde predau, lucrez de zece ani ca suplinitoare. E drept ca am doar copii rromi in clasa si intr-un numar mare dar m-am obisnuit. Au mai venit si plecat din aceasta scoala cadre care in prima zi au intrebat ce se primeste cadou de la parint? Inchipuiti-va ca nimic. De la romi? Au stat o saptamana, maxim a fost o luna si si-au cerut transfer urgent. Eu am stat atatia ani si mi-ar place sa fiu aici titulara si sper sa depinda in sfarsit de director, care e multumit de munca mea si a colegelor (apropo, suntem 2 in aceeasi situatie). Poate ca unii se simt amenintati insa daca lucrati cum trebuie nu cred ca veti avea de suferit.

Spor la treba si in acest an!

0 0

13.01.2008 21:54 ery_ancu

Dragi colegi, nu sunt de parere ca ar fi total grsit sa depind de directorul scolii unde predau. Nu am reusit sa ma titularizez desi am scris peste 8 de mai multe ori, insa colegele mele proaspat iesiti di banca liceului intotdeauna au scris nota mai mare si au luat locurile din oras. Eu puteam sa aleg doar de la tara si cu doi copii pe cap nu-mi permit sa fac naveta foarte departe, iar locuri au mai ramas doar foooarte departe de orasul meu. In scoala din orasu unde predau, lucrez de zece ani ca suplinitoare. E drept ca am doar copii rromi in clasa si intr-un numar mare dar m-am obisnuit. Au mai venit si plecat din aceasta scoala cadre care in prima zi au intrebat ce se primeste cadou de la parint? Inchipuiti-va ca nimic. De la romi? Au stat o saptamana, maxim a fost o luna si si-au cerut transfer urgent. Eu am stat atatia ani si mi-ar place sa fiu aici titulara si sper sa depinda in sfarsit de director, care e multumit de munca mea si a colegelor (apropo, suntem 2 in aceeasi situatie). Poate ca unii se simt amenintati insa daca lucrati cum trebuie nu cred ca veti avea de suferit.

Spor la treba si in acest an!

0 0

14.01.2008 17:10 avalon2

Stimati profesori, nu ar fi mai potrivit sa se ecupe de aceasta problema liderii sindicatelor?

Nu pentru a ne reprezenta interesele iau respectivii o gramada de bani?

Toata lumea se vaita cand da de greu, dar inca nu e totul. Vor mai aparea multe "idei" de la multiubitu minister.

Nu sunt nici eu de acord cu examenele in scoli. Daca se va ajunge la asa ceva vinovati sunt toti profesorii. Poate era mai bine sa se infiinteze un partid al cadrelor didactice, iar fiecare nou intrat in breasla sa fie obligat sa se inscrie ca membru. Atunci si numai atunci se putea vorbi de unitate.

Cum am citit anterior dumneavoastra va luati mai mult la harta-vai lupta dintre generatii.

Asta sa fie viitoru acestui sistem?

0 0

15.01.2008 21:28 mullergti

Descentralizarea este bine venita!

0 0

15.01.2008 22:15 emilia_07

Ti-o conveni tie, ca ai pile si ai bani sa ,,cari" sacosi directorilor , dar noua, celorlalti, nu ne convine!

0 0

16.01.2008 10:13 miky_eliza

Oricum cu bani se rezolva titularizarea si la inspectorat asa k tot aia este...........cu bani se rezolva orice

0 0

16.01.2008 12:40 andrei_sebastian

Nu neaparat. Eu m-am titularizat fara sa dau nici un ban.

0 0

17.01.2008 12:32 simonat

BUNA ZIUA! Dupa cum am citit parerile celorlalti colegi si nu numai pot sa spun ca stau in cumpana, adica este si bine pe de o parte , dar si foarte rau. Ma intreb, oare daca pentru o zi s-ar face dreptete si-n Romania si-am fii catalogati fiecare dupa capacitatile ce le detinem si nu dupa cantitatile oferite celor sus-pusi, ne-ar mai fii rusine atunci sa afirmam ca suntem romani? Eu zic ca ar cam fii cazul sa tragem linie si sa facem lumina, dar cine sa ne vada, cei care alearga dupa caltabosi? Cine sa ne auda, cei care nu stiu sa numere stelele pe un drapel? Cu o floare nu se face primavara! Asa ca trebuie sa ne cufundam in morcila daca vrem sa razbim sau sa mergem la cules de capsune.... Sincer m-am dezgustat, ce vina avem noi ca suntem romani?

Ne lipseste unul singur Vlad Tepes! Alta solutie, nu vad...!!!!!!!!!!!

0 0

17.01.2008 15:31 abcdefghij

imi puteti spune de unde pot lua programa pentru obtinerea gradului didactic II la invatamantul prescolar sesiunea 2008? Va multumesc!



0 0

18.01.2008 21:42 simonat

incearca pe www.edu.ro

0 0

18.01.2008 21:42 simonat

incearca pe www.edu.ro

0 0

18.01.2008 21:42 simonat

incearca pe www.edu.ro

0 0

19.01.2008 19:33 carmenus

ca toata lumea care crede ca in romania coruptia e in floare

0 0

19.01.2008 19:35 carmenus

as vrea sa ma ajutati (in atentia profesorilor de franceza)cu unitati de invatare pt.manualul CAVALLIOTI L2(V-VIII)ADRESA MEA DE MAIL :p.carmen38@yahoo.com

0 0

19.01.2008 22:40 pascariuionela

Eu sunt unul dintre cadrele didactice care sufera din cauza acestui sistem condus de politica in care directorii fac ce vor datorita partidului. Anul trecut am plecat din scoala unde lucram de 6 ani din cauza unui drac de om ca directoarea pe care o aveam. Toti titularii acelei scoli, in opinia doamnei veneam la scoala doar ca sa ne luam salariile iar necalificatii munceau cel mai mult. Ati auzit aberatie mai mare ca aceasta? Am avut inspectiii de grad unde a vorbit urat despre noi desi doamnele metodiste erau foarte multumite de ce au vazut, iar eu am luat examenul cu 9,50, deci nici pregatirea mea nu este de mantuiala. Si totusi la ISJ nimeni nu a luat masuri, desi se stia foarte bine cine este doamna directoare pentru ca mai avusese probleme grave de acelasi gen si in trecut. Ba chiar a luat examenul pentru directori si are decizie pe patru ani. Stiti care au fost cuvintele ei in prima zi dupa aflarea rezultatelor examenului? "De acum incolo veti avea de-a face cu mine 4 ani asa ca..."

Sa mai spun ce parere am despre titularizarea in scoli? Pai la noi la scoala lucreaza deja sotul, sora si nepoata directoarei, ba mai au si salarii de merit si premii de 2 la suta, sora si nepoata fiind necalificate.

0 0

21.01.2008 21:33 gabiy

Ar fi foarte bine sa se titularizeze prin examen la unitatea dorita, dar este foarte greu ca directorii sa fie obiectivi. Cred ca vor prima favoritismele.

0 0

22.01.2008 20:12 carmenn

Oare chiar va fi aprobata o asemenea lege, cu toate ca majoritatea cadrelor didactice nu sunt de acord?As vrea sa aflu, daca stiti,o titularizare obtinuta in acest fel este pt o perioada nedeterminata sau e pt 4 ani.asa cum se spune?

0 0

24.01.2008 13:56 daliuta

eu lucrez ca învăţător de sprijin. Aparţin de o fostă şcoală specială, iar locaţia postului este într-o altă şcoală. Eu sper să nu se aprobe această lege cu titularizarea, pentru că nu ştiu dacă directorii ne vor mai primi să lucrăm în şcolile lor.

0 0

24.01.2008 13:57 daliuta

am uitat să menţionez faptul că deja sunt titulară de 9 ani.

0 0

24.01.2008 14:00 123lumi

eu vreau sa dau examen de titularizare anul acesta pt prima data si as vrea sa stiu din ce carte sa invat pt didactica geografiei,La bibliografie sunt date carti mai vechi(1988,2000,2001,1975..)Ar trebui sa caut edituri mai noi?

0 0

07.07.2008 07:07 nuca

eu am sustinut examen de titularizare in doua centre, judet pilot!!!si stiti ceva? chiar este o magarie! in centrul in care catedrele vacante ma interesau mai putin am obtinut nota peste 8.00, iar acolo unde ma durea mai tare, m-au postat pe pozitia nr 3, cu nota peste 8.00! culmea este ca....cea mai mare nota , a fost obtinuta de un tip cu care apucasem sa schimb cateva vorbe inainte de examen; nu prea stia de ce se afla acolo, iar in sala de examen s-a tot "foit", nici n-a scris mare lucru...dupa ce s-au afisat rezultatele, am inteles: omul era acolo pt ca urma sa se afle in fruntea listei, cu nota peste 9!...manevra!! acest mod de organizare a examenului de titularizare, chiar aduce in sistem doar non-valori!si inca ceva: avem doar 4 ore de la afisarea rezultatelor pt contestatii!!! va inchipuiti cum poate ajunge in timp util, un om care vine de la 100 km de centrul respectiv? va spun eu: nu ajunge!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN