Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Tăriceanu, în videoconferinţă cu prefecţii şi inspectorii şcolari

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a convocat, joi, o videoconferinţă cu prefecţii, la care au participat şi şefii Inspectoratelor Şcolare din judeţe, pentru a analiza dacă şcolile, grădiniţele şi căminele sunt pregătite pentru începerea anului şcolar.

Peste doar două săptămâni, copiii din mai multe judeţe vor începe şcoala tot în clase dărăpănate sau aflate în reparaţii. Premierul a criticat atitudinea autorităţilor locale, în videoconferinţa de joi: "Doamna inspector general, eu vreau să vă spun un lucru, suntem oameni serioşi şi dacă dumneavoastră îndrăzniţi să veniţi, când vi se cere raportare pe 2007, cu date din 2006...Înţeleg că vreţi să ne trageţi pe sfoară. Aşa ceva nu admit şi am să cer ministrului să ia măsuri".

Potrivit datelor Guvernului, în 2007 au fost alocate autorităţilor locale pentru învăţământul preuniversitar peste 15.657 de miliarde de lei vechi. Potrivit analizei prezentate de ministrul Educaţiei în cadrul videoconferinţei, 22 de judeţe au fost incapabile să cheltuiască fondurile alocate de Guvern. Şeful Executivului a dat exemplul unor judeţe care nu au dovedit capacitatea de a cheltui fondurile alocate, Mehedinţi, Călăraşi, Sibiu, Gorj, precum şi municipiul Bucureşti.

Problemele din învăţământ nu se opresc aici. Tăriceanu a menţionat situaţia din judeţul Vrancea, unde peste 80% din unităţile de învăţământ (318 dintre cele din cele 372 de unităţi şcolare) nu sunt autorizate sanitar. Alte judeţe în care au fost înregistrare rezultate slabe în ceea ce priveşte autorizarea sanitară a şcolilor sunt Mehedinţi, Arad, Dolj, Vaslui, Suceava, Dolj. Cel mai bine din acest punct de vedere stau judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, care au doar câte patru unităţi şcolare neautorizate, a precizat premierul.
Sursa: Realitatea.net

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ciobanudoina | 31.08.2007 15:39 | 1815 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (4)

0 0

31.08.2007 21:14 sorinborodi

Deci cel de la Mehedinti,de exemplu,un director de scoala ,sa zicem,judet ce se regaseste pe ambele liste,nu a obtinut autorizatia sanitara....pe de alta parte,tot el nu stia ca judetul sau mai are fonduri disponibile,dupa cum reiese din cealalta lista ?

Haideti,domnilor,sa fim seriosi !Deficientele sunt de alta natura.A cui e vina ca au ramas fonduri necheltuite ?Daca s-ar merge pe firul buclucas,s-ar intra in niste chitibusuri contabile fara iesire !

Ceea ce anunta primul ministru e apa de ploaie,e o conversatie care nu spune nimic.

0 0

01.09.2007 19:06 floarebernad

oare de ce au fost incapabile să cheltuiască fondurile? Să fie birocraţia mare, lipsă de interes, au fost puse piedici din terţe motive......?Ce "profesionişti" se ocupă de aceste probleme şi cine le-a încredinţat această misiune grea, pe ce criterii au fost desemnaţi?

0 0

01.09.2007 21:14 vioscout

Tariceanu chiar ne crede prosti...

Sa ma explic, sia-u pus oamenii in toate functiile administrative, inclusiv directori/manageri de scoli, tocmai pentru a avea la indemana resursele acestora. Competenta acestora se pare ca iese la iveala, acestia distrugand si cancelariile prin metodele lor.

Faptul ca acesti bani au fost doar pe hartie, transpira din toate colturile micului material (publcitar) pe care "colega" noastra l-a considerat a fi extrem de important.

S-ar putea manipularea sa tina, dar nu suntem chiar toti atat de ...naivi. Vorba poetului..."E usor a scrie versuri cand, nimic nu ai a spune..."

0 0

01.09.2007 21:48 crina_butarescu

Astia nu stiu sa faca proiecteeeeee!!Si ar trebui sanctionati.In n scoli nu s-a dat voie celor tineri sa incropeasca un proiect, au avut acces doar "gradatiile de merit" care au facut, de altfel, fondurile praf, proiectele nu au fost eligibile.Deci, ne meritam soarta!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN