Şcoala cu
bune practici

55 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Doua miliarde de dolari fara urma in Educatie

Doua miliarde de dolari fara urma in Educatie

In 15 ani, "mogulii" din invatamant au fraudat finantarile Bancii Mondiale, BEI, Phare si BDCE, reclama Asociatia EDU CER
In lipsa unui control al banilor cheltuiti din imprumuturile externe, elaborarea noilor legi ale educatiei va lasa invatamantul "prada celor care, in 15 ani, si-au rafinat procedurile de fraudare, lasand in urma tone de hartii si scoli care stau sa cada pe elevi", reclama Asociatia profesionala pentru educatie si cercetare EDU CER, care solicita Guvernului sa comande o evaluare externa a investitiilor din scoli, cu auditori profesionisti.



Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei, atrage atentia ca toti cei care au condus Ministerul Educatiei au ascuns modul de cheltuire a celor aproape doua miliarde de dolari primiti din imprumuturi externe de la Banca Mondiala, BEI, Phare si BDCE. "Pana in prezent, nici un ministru al educatiei nu si-a propus analiza investitiilor din creditele externe returnabile, primite in ultimii 15 ani. Ministrul Miclea a inteles multe lucruri si a dezertat dupa noua luni, ministrul Hardau a inteles prea tarziu si n-a avut puterea sa faca lumina, iar ministrul Adomnitei (foto) nu intelege nimic, venind din afara sistemului", sustine el.



Mogulii din invatamant



"Toate datele si evenimentele ultimilor ani arata ca educatia romaneasca este pervertita de interesele de imbogatire ale unor "moguli" aflati in spatele deciziilor si legilor care reglementeaza sistemul de invatamant. De asemenea, evaluarea calitatii educatiei se face in continuare la furnizor, adica de catre minister si structuri sau agentii subordonate acestuia, in loc de agentii independente, de terta parte, asa cum cere directiva Uniunii Europene, dar si Legea 87/2006, care prevede acelasi lucru", ne-a declarat Stefan Vlaston.

Articolul integral este dispoibil aici: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-13&id=226592

Sursa: Ziua, 13 Septembrie 2007

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: vioscout | 13.09.2007 12:36 | 1479 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Biasul de confirmare in rolul de parinte

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (3)

0 0

14.09.2007 09:27 vioscout - Autor

Daca aceste fraude au fost dovedite DE CE institutiile statului de drept, nu au luat masuri???

Simplu, probabil ca au fost partase la jaf iar, acolo unde cei cu adevarat competenti, au incercat sa faca dreptate, au fost marginalizati, santajati, "ajutati" sa plece din tara, etc. Sustin sus si tare ca, Romania este guvernata de "statul mafiot", de sorginte securisto-comunista, si care, cu greu va putea fi eliminat...

Coruptia este politica nationala la romani, absolut la toate nivelurile si extinsa ca o pecengine in sistemul bugetar. De ce nu se descentralizeaza educatia? La fel de Simplu, resursele trebuie tinute centralizat, ca element de santaj! ISJ-urile sunt redute ale comunismului, din toate punctele de vedere si principalul focar de raspandire a coruptiei...

0 0

16.09.2007 13:12 professorbujor

Pai ,daca au disparut fara a lasa urme,probabil ca este o caracteristica a fondurilor venite de pe afara si e clar ca nimeni nu va putea dovedi altceva;despre vreo vina a celor dinauntru nici nu poate fi vorba.

0 0

24.09.2007 20:37 floarebernad

mă îndoiesc de faptul că adevărul va ieşi la iveală, nici nu se doreşte acest licru

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

10 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN