Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

INTUITEXT: Peste jumatate dintre elevi aprofundeaza singuri materia scolara

Majoritatea părinţilor nu mai au timp pentru a se ocupa de temele şcolarilor, relevă un studiu realizat de INTUITEXT, divizia de software educaţional a Grupului Softwin. Sondajul, la care au participat peste 600 de elevi din ciclul gimnazial, s-a desfăşurat în prima săptămână a lunii septembrie pe site-ul www.intuitext.ro

Circa 50% dintre copii spun că părinţii lor petrec mai puţin de 15 minute pe zi pentru a-i ajuta cu temele de la şcoală. Alţi 20% dintre elevi au declarat că părinţii lor petrec maximum 30 de minute pe zi alături de ei, pentru verificarea lecţiilor şi aprofundarea cunoştinţelor acumulate la şcoală.

Doar 5,5% dintre copii au declarat că părinţii petrec mai mult de 2 ore pe zi alături de ei pentru a-i ajuta la învăţătură.

De asemenea, studiul INTUITEXT relevă faptul că peste 60% dintre copiii din clasele V-VIII nu fac meditaţii, iar restul fac regulat pregătire specială numai la anumite materii.

Dintre aceştia, circa 85% fac meditaţii la limbi străine, în special la limba engleză (68%). Pregătire se face masiv şi la matematică, circa 78% dintre elevii care merg la meditatii, iar în rest, pregătirea suplimentară este destul de sumară. La limba română fac pregătire 5,8% dintre ei, iar la geografie doar 7,2%. La limba franceza fac pregătire 11,8% dintre copii, iar la informatică circa 4,3%. La restul materiilor, procentul de meditaţii este între 1 şi 2%.

Concluziile analizei INTUITEXT demonstrează că cei mai mulţi dintre elevi aprofundează singuri materia şcolară. O situaţie similară se regăseşte de ani buni în ţările dezvoltate ale Europei. În acest context, se apreciază că cererea pentru lecţiile pe calculator ce presupun învăţarea individuală va cunoaşte şi în România o explozie.

“Aceste lecţii pot suplini cu succes lipsa de timp a părinţilor pentru educaţia şcolarilor. Copiii redescoperă plăcerea învăţatului într-un mod extrem de atractiv pentru ei, în faţa calculatorului, chiar fără sprijinul părinţilor” a declarat Sorin Guleac, director comercial INTUITEXT Educaţional.

Realizate de profesori, pedagogi şi psihologi specializaţi în educarea elevilor, lecţiile îi ghidează pas cu pas pe copii în parcurgerea lor, întocmai ca un dascăl virtual. Pe piaţa românescă există materiale educaţionale dezvoltate conform ultimelor standarde mondiale în educaţia virtuală şi care respectă programa şcolară autohtonă. Elevii români au acces la lecţiile interactive INTUITEXT de Matematică, Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie.

Sursa: http://okey.ro/index.php/intuitext-peste-jumatate-dintre-elevi-aprofundeaza-singuri-materia-scolara/

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: florin73 | 17.09.2007 12:37 | 1106 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (2)

0 0

17.09.2007 22:47 mioanghel

Iata ca ceea ce noi, profesorii semnalam de ceva ani buni iese incet, incet la iveala> lipsa de interes a familiei pentru scoala. Consider ca este cel mai important factor al regresului masiv al situatiei invatamantului din Romania. Probabil ca si din alte zone ale Terrei...?!

0 0

27.09.2007 22:55 popanmc

Mulţumimcă ne- aţi ajutat să arătăm şi noi încă o dată că, în mare parte, regresul oricărui copil se datorează şi părintelui.Dacă acesta ar conştientiza , măcar puţin, de ce lucrează 24 din 24 de ore, (pentru traiul copilului său), ar realiza, (puţin probabil însă), cât de grav este că nu şi- a impus să asigure urmaşului său minimul de educaţie parentală.Poate îşi va da seama de acest risc.Poate însă, va fi târziu?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN