Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Meditatii acasa, fara profesor si fara bani


Elevii din clasele V-VI se pot medita singuri la matematica, cu ajutorul unui program pe calculator care genereaza teste la care scolarii trebuie sa gaseasca solutiile.

Parintii sau profesorii de la clasa pot verifica daca tinerii au rezolvat corect sau pot apela la „Asistentul de matematica”, pentru ca programul ofera, intr-un modul separat, si rezolvarea pas cu pas a exercitiilor.

Pentru ca micutii sa nu fie tentati sa se uite la rezolvare, parintii pot bloca modulul respectiv cu ajutorul unei parole. Mai mult decat atat, parintele poate stabili frecventa testelor care vor fi rezolvate de catre elev in cursul unei zile, precum si dificultatea lor.

Si-au dorit sa nu fie „angajati”

Realizat de trei fosti colegi de liceu de la Colegiul National „Gh. Sincai” din Capitala, „Asistentul” este un program pentru algebra, special conceput pentru clasele a V-a si a VI-a. „Pana la sfarsitul anului va avea si exercitii pentru a VII-a si a VIII-a”, spune Bogdan Hossu, cel care a gasit finantare pentru program.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Capitala, Bogdan si-a dorit inca din anul I de facultate sa nu fie nevoit sa se angajeze. Impreuna cu Andrei, licentiat al Facultatii de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti, si cu Paul, student de la Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu”, s-au decis sa faca un program care sa vina in ajutorul elevilor.

„In urma cu trei ani nu exista un program de matematica atat de revolutionar”, adauga Bogdan, care a reusit abia anul trecut sa gaseasca bani pentru finantarea „Asistentului”, printr-un proiect elvetian, pentru tineri romani care vor sa faca performanta in tara lor.

Profesorii cred ca e pe placul celor mici

Platforma a fost terminata in luna iunie, iar pana la finele anului scolar au reusit sa vanda aproape 20 de exemplare. Un „Asistent” costa 55 de lei si are avizul inspectorilor si al profesorilor de matematica, dupa cum precizeaza tanarul care a pus bazele lui.

Mona Palada, profesoara de matematica la Liceul „Jean Monnet” din Bucuresti, spune ca, desi nu este un fan al calculatorului, „acest program imbina dorinta copiilor de a se juca la calculator, cu dorinta dascalilor ca ei sa invete”.

Cei trei tineri care au lucrat la „Asistentul de Matematica” cred ca programul este unic pentru ca nu epuizeaza exercitiile pe care le ofera elevilor deoarece acestea sunt generate pe loc.

MODULE

Exersare, testare si rezolvare

„Inventatorii” spun ca programul este structurat pe patru module. Astfel, exista modulul „Asistentul de matematica” - acesta ii ajuta pe copii la rezolvarea pas cu pas a exercitiilor de algebra de clasele V-VI, introdus de la tastatura de elev.

Modulul exersare cuprinde programa scolara, cu problemele aferente fiecarui capitol. In modulul testare, elevul, parintele sau profesorul poate stabili un anumit numar de exercitii care trebuie rezolvate, precum si gradul lor de dificultate. In timp ce scolarul lucreaza, asistentul, adica o mascota-creieras, ii indica daca rezolva corect sau nu.

Dupa terminarea exercitiului, profesorul sau parintele poate corecta sau poate lasa acest lucru la latitudinea programului. Asistentul da note, in cadrul modulului patru, in catalogul virtual, unde poate fi si salvat testul notat.

Pentru a rula „Asistentul de Matematica”, elevul are nevoie de 64 MB RAM, un procesor de 800 MHz si de sistem de operare Windows XP.
Evenimentul zilei

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cdiasimi | 08.10.2007 15:44 | 3620 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (7)

0 0

08.10.2007 18:42 andreatth

cum putem achizitiona acest program

0 0

09.10.2007 08:53 floarebernad

excelent, o modalitate nemaipomenită, plus că nu este f. costisitoare. felicitări şi mulţumiri

0 0

09.10.2007 13:28 costy22

Felicitari!Sa mai spuna unii ca nu ies valori de pa bancile scolii romanesti !

0 0

09.10.2007 15:31 dana_solo4

Ideea este formidabila. Am copil in clasa a VI-a si lucam impreuna foarte mult.Sunt invatatoare si trebuie sa recunosc ca unele lucruri imi dau bataie de cap. Sunt interesata de acest program. Cum se poate achizitiona?

0 0

12.10.2007 12:05 cdiasimi - Autor

V-as sugera sa incercati sa luati informatii din articol si apoi sa cautati pe google. Puteti cauta pe google numele unuia dintre cei care apar in articol (Bogdan Hossu, Asistentul de Matematica). Sau puteti incerca s-o contactati pe d-na Mona Palada, profesoara de matematica la Liceul „Jean Monnet” din Bucuresti). Succes!

0 0

15.10.2007 14:58 cardinalu

Pentru a putea comanda Asistentul de Matemaica intrati pe site-ul www.wisesoftware.eu la sectia comanda. Succes

0 0

15.10.2007 17:01 carmen_12

Este o idee super! Fetita mea este in cls. a V-a si sigur va fi incintata atunci cand va primi aceasta surpriza. Deja am comandat, astept coletul. Multumesc!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN