Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Scoala "Ioan Bancescu "Adancata finalizeaza un nou proiect de anvergura!

Scoala cu clasele I – VIII „Ioan Bancescu” Adancata a fost castigatoare a rundei de competitie a Proiectelor de Granturi de Dezvoltare Scolara, martie 2007. La nivelul judetului Suceava, in aceasta competitie, au fost antrenate 111 scoli care au depus formularele proiectelor, 98 din acestea au fost validate si doar 21 au primit finantarea solicitata, deci aprobarea derularii proiectului.
Mentionam ca proiectul este cu finantare in valoare de 24 800 lei, este sustinut financiar 80% de Guvernul Romaniei si 20% de Comunitatea Locala, reprezentata prin Primaria loc. Adancata.
Proiectul s-a desfasurat in perioada iunie 2007 - decembrie 2007.
Inimoasa echipa de Proiect, care a facut accesibila aceasta oportunitate de finantare pentru imbunatatirea actului educativ, a prestat activitate de voluntariat si este formata din profesorii: Ceornodolea Gabriela, Pohoata Rodica, Leonte Stefan si contabil Batariuc Mihaela.
Proiectul face parte din categoria celor care sprijina reducerea decalajului existent la nivelul accesului informatiei si la metodele moderne de predare-invatare, avand titlul
„Cabinetul meu multimedia – o sansa egala”.
Prin activitatile pe care le-am desfasurat in cadrul proiectului ne-am propunem sa utilizam tehnica IT in procesul instructiv educativ, oferind astfel valente noi activitatii de predare invatare.
Tinand cont de faptul ca scoala este furnizor de servicii educationale, ne-am propus sa amenajam un cabinet multimedia multifunctional care sa ne ajute la eficientizarea predarii disciplinelor, oferind o educatie in concordanta cu cerintele atat ale curriculumului national cat si al pietii muncii de astazi. Comunitatii scolare locale i s-au oferit cunostintele teoretice si practice de care are nevoie pentru o comunicare eficienta in grup si la distanta.
Utilizand tehnologii moderne de ultima generatie si imbinand armonios metodele traditionale cu cele moderne, am contribuit la asigurarea calitatii actului didactic.
Proiectul si-a propus informatizarea actului educational prin imbunatatirea modului actual de utilizarea a tehnicii moderne de calcul, aceasta devenind un instrument de invatare a disciplinelor din cele mai diverse arii curriculare.
Acest proiect a transformat laboratorul de informatica deja existent, dotat cu o retea de 10 statii, intr-un centru de informare si documentare, punct de lucru activ al comunitatii scolare si didactice locale.
Activitatile programate au fost concepute in scopul atingerii obiectivului general al Proiectului: implementarea unui cabinet multimedia multifunctional necesar activitatii de predare – invatare - evaluare interactiva utilizand dotarea laboratorului de informatica deja existent si completandu-l cu dotare IT si soft-uri specifice mai multor arii curriculare

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: gabi2007 | 11.12.2007 22:22 | 1888 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 0 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

129 voturi | 8 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN