Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Jocurile de calculator ar trebui interzise cpiilor sub sapte ani

Copiii nu ar trebui sa se joace la calculator pâna la vârsta de sapte ani, pentru ca tehnologia le afecteaza creierul, sustin specialistii prezenti ieri la Consumer Electronics Show, o expozitie care are loc zilele acestea la Las Vegas. Bobmbardarea simturilor cu jocuri rapide de actiune cauzeaza o perturbare a atentiei care afecteaza capacitatile de învatare ale copiilor. Îngrijorarile au fost exprimate de catre expertii în tehnologie la una dintre conferintele care au avut loc miercuri la CES unde s-a discutat despre dezvoltarea copiilor, conform Daily Mail.

"Daca îi urmarim pe copii în momentul în care se afla în fata calculatorului, cei mai multi dintre ei apasa tastele sau muta mouse-ul cât de repede pot. Acest lucru îmi aminteste de sobolanii care alearga într-un labirint" a spus Jane Healy, psiholog specializat în educatie.

Aceasta crede ca parintii ar trebui sa îi tina pe copii departe de jocurile pe calculator pâna, cel putin, la sapte ani, pentru a permite o dezvoltare normala a creierelor lor. Vârsta medie de la care tinerii încep sa foloseasca echipamentele electronice a scazut de la 8 ani la 6,5 luni din anul 2005, sustin cercetatorii de la Centrul Joan Ganz Cooney, care examineaza relatia dintre copii si tehnologie.

Ei au luat în considerare mai mult de 300 de produse electronice care includ jocurile de calculator, jucarii, lumi virtuale pentru copii si programe pentru calculator care se vor a fi educationale pentru copii. Din toate acestea doar doua jocuri video si-au dovedit calitatile educationale. Cercetatorii au descoperit ca exista prea multe produse care îi izoleaza pe copii în fata ecranului computerului.

În ultimii ani a avut loc o adevarata "explozie" în crearea lumilor virtuale pentru copii. În contradictie cu cele sustinute de cercetatori, Alice Cahn, reprezentanta cunoscutului Cartoon Network, a declarat la conferinta ca tehnologia furnizeaza beneficii uriase.

"Nu ar trebui sa fim îngrijorati în privinta schimbarilor pe care le aduce tehnologia la joaca copiilor, ci daca toti micutii au acces la cele mai bune tehnologii", a spus Cahn.

Sursa: Antena3

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricaion | 11.01.2008 23:52 | 1614 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (5)

0 0

13.01.2008 10:44 sfetnicul

Calculatorul nu e un dusman al copilului daca e folosit cu moderatie.

Singura si marea problema o constituie jocurile, in special cele de actiune, care fascineaza aproape malefic copiii.

Am vazut copii care in loc sa fie atenti la ora se gandeau cum sa faca sa impuste nu stiu ce personaj. Greseala apartine celor care permit copiilor accesul la jocuri non-educationale, in special parintii.

0 0

13.01.2008 10:55 floricaion - Autor

Corect! Si uneori cred ca le sunt sub supraveghere si nu fac prostii...

0 0

13.01.2008 13:44 angela_ghrsm

Jocurile pe computer dezvoltă inteligenţa copiilor prin flexibilizarea gândirii, mărirea capacităţii de coordonare video-motrică şi a vitezei de reacţie, abilităţi necesare şi în viaţa de toate zilele. Un copil care se joacă pe computer va avea o viteză de reacţie mai mare decât un mototol care nu ştie altceva decât să dea cu piciorul într-o minge. Aceşti copii care se descurcă la jocurile pe computer sunt mai rapizi, mai vioi, ştiu să se descurce în viaţă mai bine. Dar, orice lucru bun e dăunător când e prea mult. Părinţii nu trebuie să interzică copilului să se joace pe computer, ci să limiteze timpul stat în faţa acestuia. Eventual, să-l condiţioneze de rezultatele la învăţătură ale copilului. Să-i spună : te las să te joci după ce ţi-ai făcut lecţiile sau dacă e preşcolar, te las să te joci după ce te-ai plimbat o jumătate de oră pe afară, după ce ai desenat o pagină întreagă sau ţi-ai făcut ordine în cameră. Eu am lucrat la cabinet cu elevi cu intelect de limită din clasa I diferite jocuri de învăţare a literelor ( Ploaia de litere) şi a calculelor. Jocurile Sebran. Le găsiţi pe net. Copilul a învăţat într-o lună atât de repede să tasteze literele, încât era mai rapid decât un adult, chiar a memorat forma literelor pe care nu le învăţase. Deci, din punct de vedere pedagogic poate fi exploatată această plăcere de a se juca pe computer care-i motivează foarte mult pe elevi în sensul că trebuie realizat transferul de bucurie de a se juca pe computer la bucuria de a învăţa. Dacă aş fi ministrul educatiei, aş dota toate clasele cu câte 25 de computere pt ca fiecare elev să înveţe pe computer. Altele ar fi rezultatele şcolare.

0 0

13.01.2008 17:31 professorbujor

Fisiunea atomului a avut drept consecinte:centralele electrice si bomba atomica.Deci...

0 0

13.01.2008 23:56 emil

Utilizarea calculatorului de la varste mici, in scopuri asa-zis educationale, nu aduce nimic bun, dimpotriva, "alieneaza" subiectul, idepartandu-l de realitate. La invatamantul primar, clasele mici, mai ales la invatamantul prescolar, nu as face uz de calculator decat ca instrument de prezentare, filme, muzica, etc. Cu regret va spun ca exista colegi care lasa copiii in fata calculatorului ..."scapnd" de obligatii de predare traditionala si normala... Ce mai buna "motivatie" pentru elevii mici este REALITATEA, pe care subiectii nostri trebuie sa o perceapa concret si nu prin mediere virtuala!

Asadar, atentie la "moda" de a avea calculatoare....!!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

184 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN