Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

S-a finalizat proiectul "Orasul nostru , casa noastra"

“Oraşul nostru, casa noastră”
Proiect derulat în cadrul
Programului de Granturi pentru dezvoltare şcolară



Starea mediului înconjurător va depinde de fiecare dintre noi, pentru că el ne afectează viaţa şi sănătatea. Este nevoie de mult mai multă atenţie din partea fiecărui cetăţean şi de mai multă responsabilitate pentru a putea trăi într-un mediu curat, nepoluat, pentru a putea folosi condiţiile de viaţă pe care ni le oferă natura. Mulţi oameni tratează cu neglijenţa aceste aspecte importante ale vieţii lor, ceea ce duce la agravarea procesului de poluare si distrugere a mediului.
Pornind de la această realitate şi în urma aplicării unui chestionar cetăţenilor din oraş, având ca temă curăţenia în oraşul nostru, am considerat că este necesar un astfel de proiect având ca obiectiv principal: dobândirea şi dezvoltarea de către elevi, părinţi, comunitate locală, de competenţe şi abilităţi de educaţie ecologică prin activităţi extracurriculare.
Activităţile propuse spre desfăşurare au fost:
“Pentru o comunitate curată”- activitate în cadrul căreia s-a făcut o campanie de promovare a proiectului în rândul comunităţii locale, s-au realizat de către copii materiale publicitare.
“Călătorim, admirăm, comparăm,aplicăm”-în cadrul acestei activităţi elevi, părinţi si cadre didactice şi-au propus să desfăşoare activităţi de observare, ecologizare a unei zone a Deltei Dunării.
“Ziua curăţeniei în oraşul nostru”- activitate în care copiii, alături de părinţi, comunitate, au colectat, au clasificat deşeuri menajere( sticle, hârtie,plastic) şi au depozitat în containere speciale, în scopul reciclării.
“Parcul- emblema oraşului şi a şcolii”- elevii însoţiţi de părinţi, profesori, reprezentanţi ai comunităţii locale, APM, au plantat pomi, au fixat plăcuţe determinatoare, plăcuţe de avertizare pentru protecţia spaţiilor verzi, s-au greblat spaţiile dintre arbori şi s-au refăcut aleile.
“Prietenii naturii”- elevii cu abilităţi de comunicare au tehnoredactat revista cu tematică ecologică ”Prietenii naturii”. Grupaţi pe ateliere, au prelucrat materialele strânse pe parcursul derulării proiectului şi şi-au exersat talentul literar şi de reporter.
“ Atunci şi.... acum”- în cadrul acestei activităţi s-au realizat panouri expoziţionale , s-au prezentat filme şi fotografii realizate pe parcursul derulării proiectului, s-au distribuit materiale informative realizate de elevi despre necesitatea păstrării curăţeniei mediului în care trăim şi s-au făcut planuri de viitor.
Marele câştig, în urma derulării proiectului, a fost acela că, elevii şcolii noastre au dat exemplu părinţilor, comunităţii locale, care, chiar dacă au privit cu neîncredere şi zâmbete la început, au apreciat şi au participat, recunoscând că era necesar ca cineva să tragă un semnal de alarmă pentru ca oamenii să fie mai responsabili şi să aibă grijă mai mare în ceea ce priveşte curăţenia în oraş. Activităţile de igienizare se vor derula şi după încheierea proiectului, astfel încât, un număr cât mai mare de cetăţeni ai oraşului să-şi dezvolte deprinderi de comportament ecologic, prin exemplul elevilor şi şcolii.
Inv. Toma Nicoleta
Şcoala cu Clasele I-VIII, Nr.2 “ Spiru Haret”- Ţăndărei, jud. Ialomiţa

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: mirelasc2 | 12.01.2008 18:35 | 1721 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

De ce este necesara tristetea

Echilibrul emotional

Tehnica 5-4-3-2-1 pentru copii

Echilibrul emotional

Comentarii (2)

0 0

12.01.2008 21:37 floarebernad

felicitari tuturor, atat initiatorilor cat , mai ales copiilor participanti la proiect; va doresc numai succese si in viitor, nota 10

0 0

13.01.2008 12:28 ilienina66

Felicitari tuturor pentru finalizarea proiectului. Mult succes in continuare!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

9 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN