Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 Buzău a finalizat cu succes Programul de Granturi pentru Dezvoltare Şcolară.

Proiectul s-a desfaşurat în perioada iunie 2007 - decembrie 2007. Echipa de proiect a fost formată din: prof. Moşneaga Valeriu, prof. Radu Alexandrina, inst. Nistor Constanţa, inst. Jercăianu Rodica şi înv. Pîslaru Nicolae.
Cu grantul câştigat au fost amenajate 6 spaţii şcolare dotate cu
echipamente TIC (calculatoare, videoproiectoare), racordate la Internet, necesare integrării calculatorului în procesul de predare/învăţare /evaluare, la toate disciplinele de învăţământ;
Cele şase săli de clasă, dotate cu echipamente I.T. reprezintă investiţii pe termen lung, de care vor beneficia mai multe generaţii de elevi. Ele vor contribui substanţial la eficientizarea bazei didactico-materiale din şcoală, constituind cheia abordării, aplicării şi dezvoltării unor strategii moderne de predare-învăţare-evaluare, centrate pe elev şi pe asigurarea calităţii în educaţie, la care se va apela nu numai pe durata derulării proiectului, ci şi după încheierea acestuia.
Abilităţile şi competenţele dobândite, pe durata derulării proiectului, de către grupurile - ţintă vor constitui baza achiziţiilor ulterioare, fundamentul înţelegerii şi utilizării I.T.
Implementarea şi derularea activităţilor propuse în cadrul proiectului au contribuit la consolidarea parteneriatului existent între şcoală şi comunitatea locală, care a acordat încredere proiectului şi susţinerea financiară estimată, aspect concretizat în :
• Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău ne-a sprijinit pentru dotarea celor 6 săli de clasă cu 6 seturi de mobilier modular.
• Primăria a alocat 10% procente din valoarea totală a Grantului, (3 500 lei) pentru racordarea la internet a celor 6 spaţii şcolare şi realizarea unui panou expoziţional.
• Comitetul Cetăţenesc al Părinţilor elevilor şcolii a achiziţionat 6 pupitre speciale ( in valoare de 3360 lei), care permit păstrarea şi securizarea echipamentelor IT.
Echipamentele dobândite prin proiect au fost puse la dispoziţia cadrelor didactice şi a elevilor în cele 6 săli de clasă modernizate şi dotate cu calculatoare performante, videoproiectoare, soft educaţional, etc. unde s-au realizat toate activităţile propuse în cadrul proiectului, dar şi alte activităţi didactice, într-o abordare inovativă şi eficientă pentru toate grupurile ţintă din proiect.
În colaborare cu catedra de informatică din şcoală, cadrele didactice au fost instruite pentru a realiza materiale prezentate in power point la diferite discipline. Aceste materiale au fost folosite la anumite lecţii de matematică, limba română, ştiinţe, istorie, geografie, fizica, limbi moderne, etc. şi de alţi educatori, nu numai de cei care le-au realizat.
În felul acesta echipa de proiect a reuşit să atragă în jurul ei colaboratori pentru a mări baza de materiale informatice necesară în ciclul proiectului.
Beneficiind de serviciile internetului şi folosind diferite tipuri de consumabile, achiziţionate prin proiect, elevii şi cadrele didactice au realizat seturi de portofolii la diferite discipline de învăţământ, fluturaşi şi un panou expoziţional prin care au fost popularizate activităţile proiectului.
Serviciile de consultanţă realizate în cadrul proiectului au avut un impact structural în gândirea şi realizarea multor activităţi didactice, iar diseminarea informaţiilor a avut efecte multiplicatoare asupra multor grupuri ţintă indirecte: cadre didactice din judeţ participante la cercurile pedagogice, părinţi, reprezentanţi ai comunităţii locale.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: constantanistor | 16.01.2008 13:40 | 1989 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Ce este fotbalul?

Metode alternative de educatie

Comentarii (4)

0 0

17.01.2008 18:50 tliya

Felicitari pentru munca dvs!

0 0

17.01.2008 22:57 marianeagu

MARIA: As vrea sa mai fiu eleva acestei scoli dar fara prof."Marin"

0 0

18.01.2008 00:02 floreactln

FELICITARI DASCALULUI CARE A REALIZAT DOCUMENTATIA PROIECTULUI ASA DE BINE DE A IESIT CASTIGATOR. BANUIESC CA A SI MUNCIT CEL MAI MULT LA PROIECT...UNII MEMBRI AI ECHIPEI DE PROIECT DECAT VOR SA FIE TRECUTI PE LISTA SI LA FINAL SA CULEAGA ROADELE CARE SA FIE FOLOSITE LA COMPLETAREA DOSARULUI PENTRI SALARII SAU GRADATII DE MERIT...PE SPATELE ALTORA!!!



UN SFAT! BUZOIENII SA SCRIE CINE A ELABORAT PROIECTUL....

0 0

18.01.2008 12:26 constantanistor - Autor

Credeam ca s-a inteles cine a elaborat proiectul, din informatiile postate mai sus.

Echipa de proiect a fost formată din: prof. Moşneaga Valeriu, prof. Radu Alexandrina, inst. Nistor Constanţa, inst. Jercăianu Rodica şi înv. Pîslaru Nicolae.Acestea au fost persoanele care au scris proiectul si au muncit efectiv la realizarea tuturor etapelor. Noi am lucrat chiar in echipa. O echipa admirabila.



Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

184 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN