Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

O profesoara din Arad refuza sa treacă in catalog cinci note de la tezele unice semnaland frauda

O profesoară de limba şi literatura română de la Liceul Dimitrie Ţichindeal din Arad a reclamat la Ministerul Educaţiei un caz de fraudă la tezele unice,susţinând că notele a cinci elevi cu rezultate slabe la învăţătură au fost "umflate" cu până la patru puncte,aşadar refuză să le treacă în catalog.

Profesoara Elisabeta Ciulică susţine că profesorii corectori au supraevaluat cu mult cinci lucrări, în condiţiile în care elevi care în decursul anilor de şcoală au reuşit să obţină doar note slabe la limba română, la teza unică au luat note de opt şi nouă. După recorectarea tezelor şi analizarea acestora la clasă, cadrul didactic a sesizat diferenţe care pleacă de la 1,6 puncte şi ajung chiar şi la 3,65, la cinci lucrări care aparţin unor elevi de clasa a VII-a şi a VIII-a.


Elisabeta Ciulică spune că s-a adresat atât directorului unităţii şcolare cât şi Inspectoratului Şcolar Arad şi Ministerului Educaţiei, însă fie nu a primit răspuns, fie nimeni nu a făcut nimic. Totuşi, ISJ Arad a dispus o recorectare a lucrărilor şi recunoaşte că notele nu sunt cele reale.


"După primirea tezelor, în decembrie, am dus lucrările în clasă pentru a le discuta cu elevii, conform metodologiei. Aceştia mi-au pus întrebări legate de corectitudinea notelor şi vrând să le dau răspunsuri pertinente, am hotărât în vacanţă să le recorectez şi să le discut din nou cu ei", a declarat, pentru NewsIn, profesoara. "După recorectare, am întocmit un tabel cu diferenţele şi am cerut directorului şcolii să trimită spre recorectare lucrările cu diferenţele foarte mari. Văzând că nu se rezolvă nimic, am solicitat acelaşi lucru şi conducerii ISJ Arad. Între timp, am trimis materialul şi la MECT, de unde n-am primit, până în momentul de faţă, niciun răspuns", mai spune cadrul didactic.


Direcţiunea liceului a considerat că lucrările trebuie recorectate de doi profesori de specialitate din şcoală. "Fără a contesta competenţa dumneavoastră profesională, pentru obiectivitate, considerăm necesară reevaluarea tuturor lucrărilor de către doi profesori din şcoală urmând să remitem inspectoratului şcolar o analiză concretă, pertinentă, a corectitudinii desfăşurării şi evaluării tezelor unice, într-un memoriu în care se vor sesiza şi aspectele negative în general, pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete", potrivit răspunsului direcţiunii.


Inspectoratul Şcolar recunoaşte că notele sunt greşite, însă profesoara spune că instituţia nu poate face nimic. "Am fost chemată de inspectorul general, care mi-a propus, ca soluţie, întâlnirea cu profesorii corectori. Eu am refuzat, spunând că asta nu rezolvă nimic", a declarat cadrul didactic. "Inspectorul susţinea că notele, într-adevăr, sunt acelea date de mine după recorectare, dar potrivit metodologiei nu pot fi schimbate, rămânând valabile notele iniţiale", mai spune profesoara de română.


Profesoara se plânge că nici din partea Ministerul Educaţiei nu a primit un răspuns, în ciuda faptului că a reclamat situaţia pe căi oficiale de aproape două săptămâni, trimiţând chiar copiile lucrărilor în cauză. Ea spune că nu va trece acele note în catalog şi este dispusă să suporte orice fel de consecinţe. "Mi-am dat cuvântul în faţa elevilor şi nu îl voi lua înapoi", spune Elisabeta Ciulică.


Potrivit metodologiei Ministerului Educaţiei, profesorul care predă la clasă are obligaţia de a analiza, împreună cu elevii, tezele şi rezultatele obţinute la acestea, în perioada stabilită pentru această activitate. În urma acestei analize, elevii pot depune eventualele contestaţii la comisia din unitatea de învăţământ. Profesorul care predă la clasă răspunde, în perioada de analiză a tezelor, de integritatea tezelor şi de neintervenţia pe textul lucrării scrise şi are obligaţia de a trece, corect, notele de pe lucrări în catalog.


Metodologia mai prevede că tezele sunt corectate în centre de evaluare, iar fiecare teză va fi evaluată de doi profesori evaluatori, externi unităţilor de învăţământ de la care provin lucrările. În cazul în care diferenţa între notele acordate de fiecare profesor evaluator este mai mare de 1 punct, teza va fi corectată de un alt profesor evaluator, stabilit de preşedintele comisiei şi nota acordată de acesta va fi definitivă.


În ceea ce priveşte răspunderea disciplinară, "cadrele didactice care, în perioada de teze, furnizează răspunsuri, falsifică lucrări, manifestă neglijenţă în îndeplinirea atribuţiilor ce le revin sau săvârşesc orice alte fapte care împiedică desfăşurarea în condiţii normale a tezelor şi aduc prejudicii imaginii învăţământului sunt sancţionate disciplinar conform Statutului personalului didactic. După caz, se procedează şi la sesizarea organelor de urmărire penală", potrivit metodologiei.


Sursa: ROL.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: dr_letter | 28.01.2008 20:12 | 4386 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

Comentarii (53)

0 0

28.01.2008 20:57 cornelia_a

Unii l-ar putea numi exces de zel in conditiile in care toti stim care este adevarul vis-a-vis de corectitudinea acestor teze, dar atitudinea doamnei este demna de laudat. Sa speram ca nu se va lupa cu morile de vant in acest sistem corupt.

0 0

28.01.2008 21:05 sorinborodi

Aceasta Elisabeta Ciulica,prin atitudine,e parca......sora mea !!!

Nu comentez motivele care au facut-o sa aiba aceasta optica,dar cinste ei pentru curaj !Elisabeta,nu esti singura ,suntem mai multi cei care iti suntem aproape in luarea ta de pozitie.Nu foarte multi,dar asta e !

Stimati colegi,cred ca ne dam cu totii seama ca aceasta colega a noastra isi risca painea prin actiunea ei.E un mod extrem de simplu si de direct de protest impotriva fraudelor rusinoase la care s-a recurs la Tezele Unice !

0 0

28.01.2008 21:16 constantin_obreja

Stimata d-na EC

Consider ca inoportuna interventia dvs. in acordarea notelor! Nu aveti drept de CONTESTATIE! NU AVETI DREPTUL DE A REFUZA NOTA ACORDATA de comisia de corectare! Nu cred ca e bine cea ce faceti! Puteti sa le corectatati (vorba vine, de fapt era vorba de evaluare!) cat vreti in scoala, in comunitate, judet etc. cat va este vrerea si .. puterea! Nota ramane aceasi! EXISTA O LEGE (buna sau rea, nu e vina numai a ministrului CI SI A DVS. -daca ati votat!) care se respecta pana apar alta. Va sfatuiesc, prieteneste, desi nu va cunosc, respectati LEGEA CE VOIT-AU MAI MARII NOSTRI, si CONTESTATII PE EI! Copii n-au nicio vina! EI TRAIESC DRAME INVENTATE DE NOI SAU DE CEI CA NOI! Ne-am nascut candva, am trait epoca de aur cu bucuriile conjucturale de atunci, am simtit FIORUL APARTENENTEI LA O NATIUNE care se DEZINTEGREAZA .. in absolut orice altceva decat IN CEEA CE SUNTEM! Nu sunteti singura nemultumita si neti fi niciodata! Aplicati regula militarului: AM INTELES, SA TRAITI! Si maine e o zi!

Va doresc numai bine si sa aveti intelepciunea de A ADMITE TEMPORAR ceea ce E EFEMER!

Vacanta placuta dvs. si elevilor dvs. care VOR AVEA, sunt sigur, SITUATIA INCHEIATA! Cat despre cuvinte, promisiuni..... uitati-va la televizor! "Era pe cand nu s-a vazut/ Azi o vedem si nu e"!

0 0

28.01.2008 21:30 madalinu

Felicitari, doamna profesoara! Suntem multi alaturi de dumneavoastra, dar nu va faceti iluzii: nu veti rezolva nimic. V-o spun din experienta!

0 0

28.01.2008 22:05 adiclau

Ma speriati domnilor profesori cu aceste semnalari. Si eu lucrez in sistem dar la nivel mai mic, sunt educatoare si nu ma bat de astfel de magarii, dar din fericire mi-a dat dumnezeu un copil minunat, o fetita care e acum in clasa a VI a. Ma gandesc cu groaza la ce ne asteapta. Pana in prezent nu a aavut nevoie de "ajutor", adica ore particulare, si e olimpica la mate si romana, dar daca copii de 5-6 la clasa ajung sa fie "evaluati" la tezele unice cu 8-9, atunci ne apucam si noi de luat ore si chestii din astea. Vai d capul nostru romani amarati ca am da si lua mita si pentru intrarea in rai. PACAT SI RUSINE SA NE FIE ATAT NOUA CA PARINTI CA ADMITEM SA LE FORMAM COPIILOR NOSTRI O IMAGINE GRESITA DESPRE EI INSISI, CAT SI PROFESORILOR CARE SE DEDAU LA ASTFEL DE PARACTICI.

0 0

28.01.2008 22:36 cmatesnicolae

Stimata doamna Elisabeta, suntem mai multi care va sustinem punctul de vedere. Nu ar trebui sa fiti singura in initiativa dumneavoastra. O lupta cu un sistem corupt nu e niciodata usoara. O stim toti pe pielea noastra. Din pacate nu suntem uniti si de aceea caracatita ne doboara rand pe rand. Domnul acesta Constantin Obreja sau cine o fi in spatele numelui, cu tot respevtul pentru dansul, cauta vinovatii acolo unde nu trebuie. Nu cunoaste situatia corect si cred ca nici dansul nu este in masura sa spuna ce aveti voie sau nu. In calitate de profesor al acelor elevi sunteti indreptatita sa analizati, sa contestati ceea ce nu este in conformitate cu realitatea. Sa fie vina dumneavoastra nici nu se pune porblema. Dansul nu stie cum se voteaza legea, poate nu este din sistem. E usor sa stea deoparte si sa vorbeasca. Iar daca este din sistem tin sa ii reamintesc ca si dansul a votat. Oare ar trebui sa impartim cu totii vina sau dansul prefera sa se disculpe??????? Un dobitoc care nu invata 4 ani de zile si acum ia noat 8 sau 9 traieste o drama???????? Saracul?! Ii doresc domnului sa aiba mai multa tarie de caracter. Cu respectul cuvenit pentru domnia lui.

Si nu uitati suntem mai multi aici care va sunt alaturi. Nu sunteti singura in lupta dumneavoastra. Suntem putini dar macar existam si avem taria de caracter sa o spunem. Nu-i asa, domnule Constantin????

0 0

28.01.2008 23:06 danutlupulescu

Felicitari pentru decizia luata!Ministerul trebuie sa inteleaga pentru totdeauna ca tezele nationale sun cea mai mare porcarie posibila si ca utilizarea in continuare a acestora drept criteriu de admitere la liceu este un mare esec pentru intregul sistem de invatamint. Se copiaza la tezele unice, la examenele de bacalaureat dar rareori se dovedeste acest lucru. Nu facem altceva decit sa incurajam si sa formam la tinerii nostri sentimentul ca poti sa ai tot ceea ce-ti doresti in viata prin furt.

0 0

28.01.2008 23:35 marian_dorin

Sunt intru-totul de acord cu TOT ce a facut si va face respectiva doamna profesoara de limba romana ! CINSTE EI ! Acestia sunt adevaratii dascali si adevarate modele de urmat in viata ! Inv.Marian Nistor din Sibiu

0 0

29.01.2008 09:41 tim_unltd

laudabila actiunea, dar fac pariu cu oricine ca nu se va solutiona favorabil dnei E.C....si asta pt ca s-ar realiza un precedent periculos...stati sa vedeti magariile de la cap..de fapt, cred ca le cunoasteti,nu? nu va rusinati, ca doar nu o faceti pe ochi frumosi, dragilor! o zi buna:))

0 0

29.01.2008 11:16 dr_letter - Autor

"Tovarase" Constantin Obreja - daca sunteti dascal, atunci e grav : inainte de a face comentarii de acest gen, respectati-va pe dv. si pe noi, cei care le citim si INVATATI SA SCRIETI CORECT ! Dupa aceea mai discutam.... ( v. contestatii pe ei in loc de contestati-i pe ei / nota ramane aceasi in loc de aceeasi s.a.m.d)Se vede ca n-ati avut profesori exigenti la limba romana, asa ca d-na profesoara sus-pomenita !

0 0

29.01.2008 11:30 oltea

Doamna Ciulica,

Va iubeste o profesoara de istorie din Suceava!!!!!!!! Eu sunt aceea si va iubesc pentru ca ati avut curajul sa aduceti la cunostinta "sublimei porti" o asemenea magarie. Chiar daca n-ati primit raspuns, fiti sigura ca prin insistenta Dvs. se va schimba nota. Eu asa am procedat cu teza unuia dintre elevii mei, elev care la clasa este ca si inexistent- si in evaluarile orale si in cele scrise- iar de la centrul de corectura teza lui a venit cu nota 9,10. Fireste ca n-am crezut nici o clipa ca e o nota "pe bune", am revazut-o si, cu maxima indulgenta, am evaluat-o la 6,20. Am facut copie xerox, am rugat colegii din cancelarie sa-mi semneze ca este in conformitate cu originalul si am amenintat ca public si teza si baremul de corectura in presa, pentru a corecta orice parinte teza respectiva. ca urmare, teza a ajuns la alti corectori care au acordat 6,65. Cand am precizat ca nu voi trece nota in catalog am fost amenintata de parinte cu actiune judecatoreasc a pentru ca-i hartuiesc odrasla. Sa pofteasca! Nu renuntati! Nu acceptati bataia de joc la care suntem supusi de catre parinti in cardasie cu, din nefericire, unii dintre colegii nostri! Cu respect, profa de istorie.

PS>

Alde Constantin Obreja este leit "onor "parintele care m-a amenintat pe mine. SA-TI FIE RUSINE, FIE CA ESTI PARINTE ORI, SI MAI RAU,PROFESOR!!!!!!

0 0

29.01.2008 11:32 emil

Va rog sa pastrati un ton moderat, sa nu jigniti. Va rog, nu dati atentie, nu raspundeti, celor cu mesaje incoerente. Din pacate, trebuie sa fiu si democratic, dar trebuie sa vedeti si...contraexemple.

Despre dna profesoara in cauza, daca situatia este reltata corect, o sustin si eu!

0 0

29.01.2008 13:48 dorinav

Stimata d-na profesoara aveti sustinerea mea si totodata respectul meu. Sunteti un dascal corect asa cum ar trebui toti cei care predau la catedra. Doresc din tot sufletul sa reusiti in aceasta actiune.

0 0

29.01.2008 14:41 frends

O felicit din toata inima pe doamna prof. Elisabeta Ciulica! Ne place sau nu,trebuie sa recunoastem ca exista coruptie si in randul cadrelor didactice...Mi-e rusine pentru ca sunt colega de breasla cu profesorii corectori ai celor cinci lucrari!

Rusine sa le fie lor si tuturor acelora care au procedat asa ca ei in situatii similare!Ar trebui sa deschidem o lista de sustinere pentru doamna Ciulica aici pe forum, pentru ca eu sunt convinsa ca vom fi multi!

0 0

29.01.2008 15:41 hutanu

Felicit pe doamna pentru curaj. Am avut astfel de cayuri ,insa nici nu au fost discutate teyele la clasa.

0 0

29.01.2008 16:31 mihainv

Ma intreb:"cati au avut curajul sa infrunte adevarul in fata?"pentru cei mai multi au inghitit galusca ,au acceotat notele "venite de la centru"si ...asteapta laurii, pe care ii vor primi de la directori ca au fost "cuminti".si uite asa unii elevi stau si se gandesc daca e mai bine sa fie dobitoc un an de zile si destept o zi -la teza;de fapt atunci e mai bine!felicitari d na E Ciulica.dar vorba lui toparceanu"cati ca voi?"din pacate...o tara de lasi.

0 0

29.01.2008 16:53 lusi

Cinste d-nei profesoare. Si alti colegi profesori ar trebui sa procedeze asa. Din pacate si eu am avut o situatie neplacuta referitoare la aceste teze dar nu sunt in masura sa fac ceva. Aveti toata sustinerea mea stimata colega.

0 0

29.01.2008 17:29 punct

O felicit si eu in calitatea mea de parinte pe aceasta curajoasa doamna profesoara! Iata ca mai exista dascali adevarati..Din pacate, inclin sa cred ca este acea exceptie care intareste regula...

In alta ordine de idei : Domnului prof. CMATESNICOLAE !!! Halal profesor care numeste un copil " dobitoc"..Nu a invatat e problema lui..nu are nicio vina ca teza i-a fost astfel notata..Vai de astfel de profesori ca dvs!!! Din pacate sunt multi..de asta spuneam ca dna prof.E.C. e exceptia care intareste regula. Sa va fie RUSINE d-le prof.CMATESNICOLAE!!!Nu aveti ce cauta in invatamant..Ma bucur de descentralizarea ce va urma in invatamant, cand vom avea ocazia..sa scapam de astfel de nulitati..

0 0

29.01.2008 20:41 imbuz06

Moral, aveti si sustinerea mea.Succes!

0 0

29.01.2008 20:53 cmatesnicolae

Multumesc doamna profesoara Besleaga Lacramioara. M-ati facut nulitate fara sa stiti nici macar un lucru despre mine. Nu doresc sa ma lansez intr-o cearta sau o disputa cu dvs, inutila de altfel. In afara de comentariul meu, nu cunoasteti prea multe despre valoarea sau nonvaloarea (nulitatea mea). Spuneti ca am facut un copil dobitoc. Uitati-va mai bine si cu atentie in jurul dvs. Poate lucrati numai cu elevi civilizati dar daca ati avea de a face cu un elev care va injura la ore, nu va respecta si nu da doi bani pe tine, banuiesc ca veti spune ca e tot vina profesorului pentru ca nu are destul tact ca sa isi apropie elevii, nu? Recunosc faptul ca poate am fost prea dur in limbaj, imi cer scuze in fata colegilor mei profesori, dar nu cred ca un elev care nu invata si care nu are respect fata de parinti si profesori, poate fi laudat sau .... In fata dvs totusi nu imi voi cere scuze pt ca nu ati facut altceva decat sa va expuneti o parere. E dreptul dvs dar ar fi bine sa invatati sa cunoasteti oamenii inainte de a-i face nulitati. Numai dupa ce veti vedea munca lor, pasiunea lor si faptul ca pun suflet in tot ceea ce fac, numai atunci veti fi indreptatita sa faceti afirmatii. Multumesc mult oricum pentru cuvintele dvs. Daca mie ar trebui sa imi fie rusine, atunci poate ar fi bine sa va faceti o autoanaliza. Cu respect, de data aceasta, stimata doamna. Ca sa vedeti ca o nulitate este capabila sa se exprime si altcumva, contrar pareri dvs.

0 0

29.01.2008 21:21 punct

Stimate Domn CMATESNICOLAE,

nu sunt profesoara! Am scris mai sus..sunt doar parinte! Cum v-ar putea numi un parinte al carui copil e facut "dobitoc" de domnul invatator/profesor??? Sunt nenumarate motive pentru care un copil nu invata..si apoi, nu dvs sunteti cel care suportati consecintele!! Va pasa cumva??? Nimeni nu a cerut sa laudati un astfel de copil! Dar .."dobitoc" e cuvantul potrivit? Nu ati amintit in prima interventie nimic de faptul ca ati fi fost injurat sau nerespectat..ci doar ca "dobitocul" nu invata ..Dumneavoastra de ce nu invatati sa cunoasteti copiii inainte de a-i face "dobitoci" ? Nu aveti niciun drept sa folositi acest apelativ fata de un copil!! Ma mir ca sunteti acceptat la o scoala din DEVA, Romania! Nu e jungla totusi, nici gradina zoologica! Sunteti cumva dresor? Daca nu..nici educator/dascal nu va puteti numi.Noi, parintii, cand va incredintam copiii pe mana dvs,a dascalilor, avem ceva asteptari!Din pacate, constat ca nu mai este profesia de dascal ceea ce era pe vremuri!Mi-ar place sa va cunosc munca,pasiunea si sufletul pe care il puneti in ceea ce faceti!Autoanaliza mi-am facut-o. Stiu un lucru foarte important: SA RESPECT pe oricine, indiferent ca e invatat sau "dobitoc".Ma respect astfel pe mine...

0 0

29.01.2008 21:25 punct

Stimate Domn CMATESNICOLAE,

nu sunt profesoara! Am scris mai sus..sunt doar parinte! Cum v-ar putea numi un parinte al carui copil e facut "dobitoc" de domnul invatator/profesor??? Sunt nenumarate motive pentru care un copil nu invata..si apoi, nu dvs sunteti cel care suportati consecintele!! Va pasa cumva??? Nimeni nu a cerut sa laudati un astfel de copil! Dar .."dobitoc" e cuvantul potrivit? Nu ati amintit in prima interventie nimic de faptul ca ati fi fost injurat sau nerespectat..ci doar ca "dobitocul" nu invata ..Dumneavoastra de ce nu invatati sa cunoasteti copiii inainte de a-i face "dobitoci" ? Nu aveti niciun drept sa folositi acest apelativ fata de un copil!! Ma mir ca sunteti acceptat la o scoala din DEVA, Romania! Nu e jungla totusi, nici gradina zoologica! Sunteti cumva dresor? Daca nu..nici educator/dascal nu va puteti numi.Noi, parintii, cand va incredintam copiii pe mana dvs,a dascalilor, avem ceva asteptari!Din pacate, constat ca nu mai este profesia de dascal ceea ce era pe vremuri!Mi-ar place sa va cunosc munca,pasiunea si sufletul pe care il puneti in ceea ce faceti!Autoanaliza mi-am facut-o. Stiu un lucru foarte important: SA RESPECT pe oricine, indiferent ca e invatat sau "dobitoc".Ma respect astfel pe mine...

0 0

29.01.2008 21:27 gherghescudoina

Mie mi se pare o răutate din partea doamnei Ciulică! Contestaţiile se pot depune doar pt a-ţi mări nota, iar elevii respectivi nu cred că au dorit aşa ceva!!!

0 0

29.01.2008 21:30 gherghescudoina

Oare cum se simt acei elevi în situaţia dată? Ei nu au dreptul la imagine personală? Ce vină au ei că notele sunt mari, prea mari cum zice doamna?

0 0

29.01.2008 21:36 gherghescudoina

Dacă la d-na prof au note mici, nota la teză nu poate conta prea mult...50% ştiu eu, nu? Deci media sem 2 ( la doamna)şi cu 8 la teză iese 5 nu-i prea mult, sper ..poate-or şti ei măcar de-un 5...

0 0

29.01.2008 21:43 cmatesnicolae

Doamna Lacramioara,

Nu sunt nici dresor, nici magician si nici o ...... nulitate. Surprinzator, nu, pentru dumneavoastra? Ca sunt sau nu acceptat la o scoala din Deva, pe care dvs il scrieti cu litere mari, nu este ceva rau. Spuneati ca, atunci cand va incredintati copiii pe mainile noastre, a dascalilor, aveti si asteptari. Da, sunt de acord cu dvs. Dar nu uitati ca nu ii trimiteti la scoala ca sa ne desconsidere. Poate nu e cazul dvs dar uitati-va in jur si veti descoperi parinti care nu stiu sa ii invete pe copiii lor nici cei 7 ani de acasa. Unde sunt asteptarile dumneavoastra in calitate de parinti??? Va inselati amarnic daca spuneti ca noi profesorii nu suportam consecintele. Ce spuneti dvs parintii cand copilul ia note mici sau nu invata: Eeee, se vede ca profesorul nu se ocupa de voi la scoala. Invatamantul nu mai e cum a fost???? Dar va interesati de ei si de cauzele care duc la lipsa de invatatura? Va preocupa aceste cauze? Eu apreciez copiii foarte mult. Elevii mei ma apreciaza asa cum sunt eu, o nulitate cum ati afirmat. Ar trebui sa ii intrebati de ce apreciaza o nulitate. Poate veti intelege mai multe atunci. Ar fi bine sa veniti pentru o saptaman la catedra, sa va implicati activ in munca "nulitatilor", sa faceti ce fac ei si sa traiti si sa simtiti ce simt ei. Sa vad cum ati proceda. Ar trebui sa dati piept cu toate provocarile. E asa de usor sa stai si sa emiti asteptari. "Dobitoc" este un cuvant vulgar, nu l-am generalizat pt ca exista in tara asta elevi minunati care sunt seriosi si invata. si au bun simt. Dar vedeti zilnic la tv reportaje care ne desconsidera si elevi care se comporta execrabil. Dvs, daca ati fi profesoara si elevul dvs s-ar comporta ca elevul de la Colegiul Matei Basarab Craiova, cum l-ati numi?

Cand o sa munciti in domeniul educational o sa vedeti ce inseamna munca unui cadru didactic, fie el si o nulitate. Eu va invit sa faceti scoala, facultate, sa va angajati in invatamant si sa educati copiii. Sunt convins ca veti fi vaza invatamantului romanesc, nu ca mine o simpla nulitate a carui existenta va mira.

Cu acelasi respect, stimata doamna...

0 0

29.01.2008 21:49 sorinborodi

gherghescudoina,va pierdeti in amanunte....Nu sesizati esentialul ? Adica protestul vis-a-vis de frauda ?

Sau poate.....

0 0

29.01.2008 22:13 constantin_obreja

1. Imi cer scuze pentu evetualele |gerseli de garmatica sau amplasare a liretelor in cuvinte| ! Credeam ca stau de vorba cu OAMENI DESTEPTI CARE STIU CA tasatatura ne mai joaca feste! Si pentru asta imi cer scuze!

2. FELICITARI TUTUROR LATRATORILOR DE BINE car se ascund sun fusta DOAMNEI EC cu speranta ca ... le vor curge si lor cateva picaturi din castigul dansei! NU VA AMAGITI, dar latrati cat voiti! LEGEA E LEGE! Buna sau rea, trebuie respectata! Singurul care spune CEVA (nu teorema!)realist e Sorin! Dar nici el nu uita ca sa-i atraga atentia d-nei profesoare ca nu este ECATERINA TEODOROIU, chiar daca initialele sunt EC! Isi risca (PIELEA SI) POSTUL! Nu are sens sa fac referire la urlatori de joasa spita care si-au psotat imprecatiile suburbane in aceste comentarii FARA A AVEA JUSTIFICARE! Ar trebui sa dau prea multe citate! VA IERT, E VECHI PACATUL! Cat despre mine, daca sunt sau nu in sistemul educational (cel putin, pana in acest moment!) ce pareri am sau am avut, ce am realizat si cu ce am gresit , ma puteti gasi usor folosind facilitatile site-ului dar si accesand http://edu.adralex.ro/sc5roman/mate/baza/mathHome.html

3. Un demers SENTIMENTAL al unei profesoare (poate indreptatit!) creeaza valuri de injurii sifurie, dar si ADEZIUNI NECONDITIONATE (fara a cunoaste situatia reala si ELUDAND LEGEA!) Cu doua saptamani inainte de incheierea semestrului, elevul trebuia sa aiba NOTA LA TEZA TRECUTA IN CATALOG! (cu mici exceptii ... medicale!). Restul sunt PALEATIVE, DISCUTII inutile si, vorba luyi Paler: GALILEI, POTI SA RATACESTI PRIN LABIRINT CAT VREI! EXISTA FOARTE MULTE IESIRI; DAR LA FIECARE DINTRE ELE TE ASTEAPTA .... RUGUL! Doamna EC, nu cred ca spre RUG v-au indemnat colegii nostri SORIN si EMIL! Nu cred ca ARDEREA le e dorinta! Manifestul dvs. (la care au aderat, dar ... distantat!) POATE FI RUGUL DVS.! MERITA? Sa va mai spun ceva: VIATA ESTE OUN DAR PE CARE TREBUIE SA_L PRETUIM CA ATARE! Sa ne bucuram ori de cate ori avem posibilitatea de a o face! Eu am fost fericit cand corigentul din clasa a VI-a a luat 9 la TEZA UNICA! Pentru mine e o minciuna, penttru MINISTRU E O CIFRA INTR_O STATISTICA, pentru copil e o realizare, pentru viitorul Romaniei ... nu e nimic!

4. Final: a) IUBITI VIATA CAT MAI AVETI TIMP, PUTERE SI POSIBILITATEA DE A O FACE! b) Aruncati cu pietre atunci cand STITI CA LE ARUNCATI IN JOS! Altfel, se vor intoarce cand le credeati STELE!; c) Nu ma deranjeaza sa-mi spuneti TOVARAS! Chiar ma simt TOVARAS cu multi din cei inhamati la caruta EDUCATIEI! Ca unii mai latra dupa un os, asta e veche! Si ei ne ... urmeaza!

Numai bine si vacanta placuta tuturor! (Si elevilor d-nei EC!). Sanatate si intelepciune ii urez!

0 0

29.01.2008 22:18 constantin_obreja

Iertare celor care sustin MARTIRII!

Daca sunteti sasa fe fermi de ce nu ati facut-o dvs.? Cred ca v-ati dat senma ca incalcati o lege! Dar CONTINUATI SA SUSTINETI PE ALTINEVA SA INCALCE LEGEA!

In acest caz, dvs. domnilor batatori din palme la nazbatiile favorabile dvs. acle celor din jur, INCALCATI LEGEA MORALEI! No momment!

0 0

29.01.2008 22:54 cmatesnicolae

Domnule Constantin Obreja,

Va cam pierdeti in cuvinte marete, scrise cu litere mari si cam pierdeti din vedere esentialul. "Latratorii" acestia pe care ii numiti dvs macar iau atitudine la ceva ce nu e corect. Din cate am citit si dvs aveti dreptate pana la un punct. Iata si care este dreptatea si realitatea dvs: stati linistit si calm, multumit ca aveti un loc bunicel de munca, asteptati sa avine fiecare salar, nu va deranjeaza ca elevul corigent ia 9 pe nemerit. Pentru dvs oricum este bine. Pentru ministru ramane totul o statistica, pentru copil o realizare falsa si o iluzie totodata, pentru Romania toata povestea este un semnal ca viitorul este sumbru iar pt domnia voastra aceste lucruri sunt ok. Pledati pentru o viata calma, linistita. Viata e un dar care trebuie trait in mod onorabil etc etc. Dar va adresez o intrebare: De ce va convine sa va complaceti????? Pe colegii dvs ii numiti "latratori de bine". Nu vad ce castiguri ar avea dansii de pe urma acestui caz. Poate ma lamuriti dvs?! Colegii nostri profesori isi exprima adeziunea gratuita pentru o colega profesoara fiindca asa simt ei ca este corect. Din cuvintele dvs nu am inteles decat ca cel mai bun lucru este sa tacem, sa ne complacem, sa ne convina traiul intr-o societate de mizerie ca doar .... de, viata e un dar. Sa nu cumva sa luam o atitudine ca e contrar legii. Pai daca legea nu e corecta, cine sa o imbunatateasca???? Dvs, care va convine sa stati cu mainile in san, bucuros ca a mai trecut o zi si se apropie linistit salarul (care este oricum de mizerie)????

Aveti curajul sa afirmati ca cei care o sustin pe doamna "martira" cum spuneti, incalca legea moralei?????? Dvs va auziti??

0 0

29.01.2008 23:38 sorinborodi

Sa ma laud si eu cu ceva.Am depus cu ceva vreme in urma,via email,un memoriu adresat Guvernului,prin care protestam impotriva fraudelor ce se comit la Bac si,mai nou,la Tezele Unice.Zilele trecute mi-a venit confirmarea de inregistrare.

0 0

30.01.2008 06:13 cmatesnicolae

Felicitari Sorin! Asa trebuie procedat! Daca vom continua sa toleram un sistem corupt si mizeriile atunci vom deveni o societate care isi merita existenta. Ce exemplu le mai putem da copiilor nostri atunci cand un elev nu invata nimic si ia nota marita cu nu stiu cate puncte? Ce valori mai putem promova atunci?

Le mai putem spune ca este un viata e un dar minunat de care sa se bucure asa cum afirma domnul Obreja?

Felicitari inca o data pentru initiativa. Asa am facut si eu in cazul pretransferurilor. Sper sa ajute la ceva.

0 0

30.01.2008 06:53 punct

Stimate Domn Mates Nicolae,

nu sunt unul din acei parinti de care amintiti D-voastra. Sunt respoinsabila de educatia copiilor mei, ma implic in activitatile scolii,in educatia copiilor mei si nu numai... conduc o fundatie care are activitate in domeniul social si care ajuta zilnic peste 100 de copii,majoritatea din pacate "dobitoci" cum ii numiti dvs. Ne ocupam ,pe langa masa zilnica ,de educarea si socializarea lor. Majoritatea nu invata, provin din familii dezorganizate .Nu au avut norocul sa aiba pe cineva alaturi. Au ei vreo vina?? Tocmai asta incercam noi sa facem, sa ii responsabilizam, sa ii ajutam sa devina oameni in ciuda nefastelor conditii din jurul lor. M-a inversunat modul de adresare al D-voastra...Nu spuneati nimic in prima interventie despre injuraturi, comportament necivilizat..doar ca nu invata. Cunoasteti motivele pentru care un copil nu invata? Eu nu acuz niciodata invatatorul daca iau note mici fetitele mele..Invat impreuna cu ele si stiu daca au plecat la scoala pregatite sau nu..astfel ca notele le justificate.Am invatat suficient, nu e cazul sa ma trimiteti D-voastra la invatat! Poate D-voastra aveti inca de invatat ce inseamna RESPECTUL, mai ales fata de "dobitoci". Va doresc mult succes in activitatea D-voastra, sa fiti si mai iubit de elevi!

0 0

30.01.2008 07:31 miky_eliza

O felicit si o sustin pe doamna profesoara pt curajul de care da dovada.Sunt fffff de acord ca tezele unice nu sunt elocvente si dezavantajeaza copiii care totusi au mai invatat ceva.

0 0

30.01.2008 10:02 monika

unde a ajuns invatamantul romanesc?o felicit si eu pe doamna pentru atitudine dar nu putem trece cu vederea ca tezele acelea au fost corectate tot de profesori .ce se va intampla cu acei corectori?

e mai mult decat jenat ceea ce se intampla in inv.nostru .cum poti sa te mai duci la clasa si sa-i ceri elevului sa invete dupa astfel de exemple?o admir pe aceasta doamna pentru curaj .poate ca daca mai multi dintre noi ar proceda la fel ar renunta ministerul la aceasta aberatie sau ar lasa macar posibilitatea scolilor de a alege daca introduc concurs de admitere sau se accepta admiterea computerizata.

0 0

30.01.2008 12:50 duminica

Ma bucur pt copiii ce au o asemenea profesoara. Inteleg si nervozitatea din familiile din care provin acei 5. Banuiesc ca doamna profesoara este cea mai blestemata de acesti elevi, de familiile acestora, de unii sefi mai mici sau mai mari. Dar, sa stiti, peste ani, acesti 5 copii, familiile lor, vor fi cei ce vor multumi doamnei profesoare pentru gestul si atitudinea dinsei. Ca viata omului nu se croieste din acea nota, dar lectia si invatamintele ce se trag din asta, nu au masura de comparare, greutate, valoare. Poate ca doamna profesoara lupta cu morile de vint, dar inteleg si eu ca mai presus este imaginea de profesor, de adevar, spus in fata altor elevi, si aici o inteleg pe doamna profesoara ca nu poate sa-si incalce rincipiile de viata, dar si faptul ca a promis in fata clasei ca nu va trece niste note nemeritate. Si aici sau pentru asa ceva ar trebui sa-i ridicam MONUMENT doamnei. De fapt, dinsa nu are nevoie de sustinerea noastra, pentru ca toti stiu ca anume dinsa are dreptate. Ea este intruchiparea acelui MONUMENT, iar monumentul ar fi ADEVARUL, PRINCIPIUL.

Nu sunt profesor, deci sunt parinte. NU as vrea ca scoala, prin nota data copilului meu, nota buna, fireste, sa-mi creasca un copil mediocru la invatatura, dar cu note mari. Mai asteptati un pic, se vor schimba metodele de apreciere si o nota de A, B, C, D, va spunetotul despre pregatirea elevului cutare sau cutare.

In calitatea mea de parinte, mi-as dori asemenea profesori cu verticalitate, cu principii.

0 0

30.01.2008 19:44 gherghescudoina

pt sorinborodi. protestul pe care l-aţi semnat se adresează celor din sist de învăţ care încalcă regulile şi nu împotriva elevilor care au luat note prea mari,nu? Doamna Ciulică trebuie să-şi îndrepte protestul împotriva corectorilor incompetenţi (sau cine mai ştie) şi nu împotriva elevilor!!!

0 0

30.01.2008 19:48 gherghescudoina

trebiue reclamaţi cei care au corectat testele respective şi nu pedepsiţi elevii; eu sunt sigură că şi alţi elevi au primit note mai mari( decât ar fi fost cazul) dar de aceia d-na nu se plânge fiindcă d-ei consideră că ei le-ar merita.....sau poate mă înşel??? eu cred că toate lucrările au fost corectate cu indulgenţă cunoscându-se importanţa pe care o au în viaţa elevilor....

0 0

30.01.2008 19:51 frends

Am felicitat-o pe doamna profesor Ciulica, va felicit si pe dumneavoastra, domnule sorinborodi si ii felicit pe toti aceia care au inteles actiunile dumneavoastra ca pe un mesaj ca asa nu se mai poate...

Nimeni nu are interesul sa aiba copiii de suferit de pe urma acestor actiuni!Dar pana nu vom avea curajul sa spunem lucrurilor pe nume, asa cum au facut-o acesti colegi,nu se va urni nimic...iar daca noi venim aici si le plangem de mila acelor prof. corectori care au umflat notele...inseamna ca ne meritam soarta!

A avut baremul in fata, trebuia sa corecteze dupa barem...oare ne facem ca nu pricepem resorturile care au dus la umflarea notelor?

Acesti profesori n-au ce sa mai caute in comisiile de corectare, daca se va adeveri ca au facut aceste erori!

0 0

30.01.2008 19:51 gherghescudoina

dacă s-a comis vreo fraudă aceasta a fost din partea corectorilor, nu?? Ei trebuie pedepsiţi!!!

0 0

30.01.2008 19:55 gherghescudoina

exact, frends, dacă ar fi pedepsiţi corectorii- niciunul n-ar mai îndrăzni să nu respecte baremul...dar se pune problema: de câte ori avem noi ocazia de a vedea lucrările cu note mai mari decât cu toţii admitem că ar fi putut avea acei elevi???

0 0

30.01.2008 21:05 cobelea

In aceste zile am urmarit si eu situatia rezultatelor la tezele unice a unor elevi pe care ii vad cu note mult, enorm de mult peste stradania lor in cotidianul scolar.

Cred ca si colegii lor, din sala de examen (sau nu a fost examen?) i-au sprijinit sa obtina notele respective. Atunci colega noastra din Arad, trebuie sa aiba in vedere si variabila, ca ce e scris, este supus aprecierii celor din comisia respectiva.

Solutia adevarata este renuntarea la aceste "teze unice" si sa se treaca la EXAMENE DE ADMITERE organizate de licee.

La scoala - gimnaziu, profesorul stie ce trebuie promovat si cine nu.

Intrebari: DE CE NU SE DAU teze unice LA TOATE OBIECTELE DE STUDIU DIN GIMNAZIU??? Nu ar fi mai corect asa???

Ce ziceti prof'i de biologie, limbi straine, latina, ed. teh., muzica, ed. sportiva, optionale, fizica, chimie, si ....??? ACESTEA NU SUNT si ELE importante pentru integrarea elevului in societate? Sa scriem aici, dar cine le duce la minister??? Poate ca D-ul ministru nu le stie. Cine are acces sa le trimita lui???

ACOLO se iau in consideratie ???

0 0

30.01.2008 21:11 constantin_obreja

1. Pentru Emil Onea: D-le profesor, rugati-l pa webmaterul dvs. (indiferent cine e, poat chiar dvs.!) sa permita a)REEDITAREA in vederea corectarii a textului transmis, pe scurt o previzualizare! b) schimbarea profilului (inclusiv ID-ul) unui utilizator.

De ca va ROG asta: pentru ca EU SCRIU (bune sau rele!) pe numele meu si ma CARAIE .... cmatsenicolae sau xx988989! Asta ar fi a problema de RESPONSABILIZARE!

2. Pentru cmatsenicolae: Nu ma afecteaza INTERPELARILE de acest gen! Chiar va rog sa ma INTRERUPETI ori de cate ori considerati ca trebuie si ca AVETI DREPTATE! Ceea cea-m vrut sa transmit (legat de latratorii de bine!)) era faptul ca UNDEVA, CINEVA, ARE CURAJUL SA APRINDA UN CHIBRIT PENTRU A GASI POTECA DE IESIRE DINTR_O PADURE; pe drum intalneste ALTI RATACITI care, desi au brichete, lanterne, faruri etc. N_AU CURAJUL SA SE MISTE DIN LOC! Si, firesc, se iau dupa PALPAIREA BATULUI DE CHIBRIT considerand ca in acest fel VOR GASI IESIREA! Nu au curajul sa FIE EI PURTATORII efemerei LUMINI, dar o sustin! NU RISCA SA SE FRIGA, DAR SUSTIN PURTATORUL ACESTEI FLACARI! Sunt protejati din toate puncteel de vedere: in intuneric nu-i vede nimeni (nickname!), au in fata o FLACARA sau o STELUTA pe care sa o urmeze! Daca vor iesi acolo unde trebuie, sunt EROI, daca nu .... erau pe cand nu s-a vazut..

3. La ultima intrebare pe care mi-a adresati direct raspunsul este CATEGORIC DA! Cei care SUSTIN O IDEE TREBUIE SA O SI RESPECTE! Adeziunile ar trebui completate cu: D-na EC NICI EU NU VOI TRECE NOTELE LA TEZA IN CATALOG! Semnat: prof. xxx Scoala... Loc.. si-mi asum TOATA RASPUNDEREA PENTRU FAPTELE MELE! (nu ale dvs.!)

3. CORIDA este un spectacol in care se lupta toreadorul cu un taur. Egalitate de sanse de izbanda nu exista: taurul este inzestrat doar cu ce i-a dat natura pe cand toreadorul are un arsenal de arme dar si alte ... artificii de a distrage atentia! Unul va invinge! Nu ne intereseaza cine; dar FOARTE MULTI VOR TRAI MOMENTUL INFRUNTARII IN FOTOLII CONFORTABILE, protejati de garduri de protectie, APLAUDAND sau FLUIERAND spectacolul (vezi O. Paler). Corida fara spectatori nu are sens, spectatorii fara toreador sau tauras isi pierd inflacararea rozandu-si unghiile sau scupand seminte! In discutie, taurul exista, toreadorul e ... o femeie, iar mancatori de seminte (care din cand in cand mai aplauda) uita de faptul ca SI TOREADORUL POATE FI RANIT! Abia atunci AS VREA SA VAD ADEZIUNI NECONDITIONATE dar mai ales ... FINANCIARE!

4. Am incheiat mediile! Asta a fost voia celor care ne conduc. Maine trebuie sa raportam situatia scolara.

Diferenta de medie dintre media clasei a VIII-a si media obtinuta la UNICA TEZA este de 1,11. Sunt FERICIT ca si cei mai slabi elevi au reusit sa promoveze! Pana la urma tot ii treceam! Daca a vrut ministrul sa-i treaca, eu ii multumesc! Chiar as propune ca sa se dea si TESTE NATIONALE PE CAPITOLE! Depinde ce vor: CALITATE sau NOTE MARI? Daca sunt de acord sau nu, am mai spus-o pe forum! Cautati si ( .. ) comentati!

0 0

30.01.2008 21:37 cmatesnicolae

Stimata doamna Besleaga Lacramioara,

Nu imi amintesc sa va fi nominalizat printre acei parinti care nu se preocupa de educatia copiilor. Asa ca nu e cazul sa va simtiti in vreun fel. Faptul ca dvs conduceti o fundatie care vine in sprijinul copiilor este un lucru minunat. Trebuie sa va detaliez putin la cine ma refeream cand am folosit cuvantul "dobitoc". Copiii de care dvs va ocupati nu intra in aceasta categorie. Ei sunt produsul vietii si al societatii. Daca sunt saraci sau au probleme sociale, sper sa nu gresesc pt ca nu va cunsoc sigur detaliile cu privire la activitaea desfasurata de dvs, nu e deloc vina lor. dar acei copii, cu toate problemele lor au vointa sa invete si au bun simt. Asa ca nu ati inteles deloc la ce ma referea. Cazul pe care eu vi l-am expus nu este singular. Se refera la copii care nu provin din familii sarace sau cu probleme sociale. Ei nu se incadreaza in domeniul dvs de activitate. Un copil care s-a nascut intr-o familie dezorganizata nu are nici o vina ca nu poate sa invete sau nu are sanse egale la educatie. Dar nu puteti sa puneti pe acelasi nivel pe acel copil cu un alt copil care, desi are toate oportunitatile, nu da doi bani pe scoala. Acela nu sufera o drama, el cauzeaza drame altora. Cititi, va rog, unul din zecile de exemple care apar la stiri: un elev din Romania isi injura in ultimul hal profesorul la ora, profesorul face eforturi sa il ignore sau sa nu amplifice prostia lui si elevul isi da jos pantalonii la ora de fata cu colegii si profesorul respectiv. Acum va intreb dvs cum l-ati numi pe acest copil, pt ca e un copil in definitiv. Daca ati fi fost dvs in acea situatie, dvs cu niste fetite minunate si cu educatie, cum ati fi reactionat. Si ma contestati pe mine pt ca am indraznit sa ii jignesc pe acei elevi care se comporta ca cel numit mai sus. Poate nu ati auzit ce cuvinte adreseaza ei zi de zi. Folosesc un vocabular de care parintii lor spun ca nu cred ca sunt in stare. Ca dvs sunteti un caz fericit, ma bucur pt dvs si familia dvs. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa vedeti lucrurile numai intr-un fel. V-a inversunat modul meu de adresare, va cred. Si eu eram inversunat pe situatie. Zi de zi vad astfel de situatii si ma dezgusta. imi dau seama ca nu mai da nimeni doi bani pe valoare si pe oamenii care pun suflet in ceea ce fac. Si atunci, prin aceste comportamente sa promovam hotia si necinstea? Fetitele dvs vor creste, vor lua note bune, vor fi apreciate in mod real dar nu o sa va convina ca altii care vor lua note si rezultate pe nemerit sa aiba o sansa mai buna decat copiii dvs care au muncit cinstit.

Nu v-am trimis la invatatura crezand ca nu ati fi invatat sau nu aveti carte. Departe de mine acest gand. Dar pt a lucra in invatamant e nevoie si de un modul pedagogic si de studii de specialitate.

Si eu am invatat destul pana acum chiar daca veti crede sau spune ca nu am invatat destul. Nici nu aveti idee sau habar cat sau cum am invatat. Oricum nu intentionez sa va fac o descriere pt ca este irelevant. Respect am si fata de "dobitoci" desi ei nu au fata de noi. Copiii cu probleme sociale nu au ce cauta in aceasta categorie, nici nu i-am incadrat si nici nu ii voi putea vreodata incadra. Tin sa va reamintesc ca si eu am lucrat 3 ani la o scoala si fundatie cu copii cu dizabilitati. Stiu ce inseamna sa le fii si mama, si tata, si frate si prieten. Stiu ce inseamna problemele si provocarile vietii. Pentru acesti copii luptatori ai vietii am ramsa in invatamant si pentru ca inca mai exista copii cu bun simt merita sa lupt si sa imi dau toata silinta sa le ofer o educatie, invatatura si sa ii ajut cum pot mai bine.

Cu tot respectul pt dvs,

semneaza o nulitate a invatamantului romanesc

0 0

30.01.2008 22:00 cmatesnicolae

Stimate domn Obreja. Imi cer mii de scuze ca va ....... CARAI, sau cum va exprimati dvs. Nu am intrat pe profilul dvs, nu v-am lasat mesaje personale acolo. Ca am comentat(bune sau rele) le-am facut aici, la aceasta stire. Ca v-am apostrofat sau v-am contestat, am facut-o tot aici, cu numele meu adevarat. Fara apelative, stimate domn. Stati calm, nu va ...... CARAIE nimeni ca ar avea ceva personal cu dvs, poate cu opiniile dvs. Un ID se poate bloca de webmaster, stiti foarte bine, dar asta nu inseamna ca veti putea inchide gura oamenilor din jur la nesfarsit doar ca va deranjeaza.

Cu repspect pt domnia voastra

0 0

30.01.2008 22:18 punct

Stimate Domn CMATESNICOLAE,

multumesc ca v-ati straduit sa clarificati pozitia D-voastra.Nu s-a inteles din prima interventie a D-voastra la cine faceati referire..In ciuda explicatiilor D-voastra, termenul folosit mi s-a parut inadecvat pentru un cadru didactic..Cunosc dascali care se adreseaza cu diverse apelative elevilor si dezaprob acest lucru.Sa nu mai spun de ceea ce traiesc copiii cu care lucrez, care se numara si ei printre cei care nu se omoara cu invatatul. Sunt desconsiderati,marginalizati majoritatea , chiar si de dascalii lor. Din respect pentru ei am simtit nevoia sa intervin..Nu are sens insa sa discutam la nesfarsit...Va doresc mult SUCCES in activitatea D-voastra zilnica cu copiii, rabdare si intelepciune de la Cel de Sus ! Avem nevoie toti !

L.B.

0 0

30.01.2008 22:19 punct

Stimate Domn CMATESNICOLAE,

multumesc ca v-ati straduit sa clarificati pozitia D-voastra.Nu s-a inteles din prima interventie a D-voastra la cine faceati referire..In ciuda explicatiilor D-voastra, termenul folosit mi s-a parut inadecvat pentru un cadru didactic..Cunosc dascali care se adreseaza cu diverse apelative elevilor si dezaprob acest lucru.Sa nu mai spun de ceea ce traiesc copiii cu care lucrez, care se numara si ei printre cei care nu se omoara cu invatatul. Sunt desconsiderati,marginalizati majoritatea , chiar si de dascalii lor. Din respect pentru ei am simtit nevoia sa intervin..Nu are sens insa sa discutam la nesfarsit...Va doresc mult SUCCES in activitatea D-voastra zilnica cu copiii, rabdare si intelepciune de la Cel de Sus ! Avem nevoie toti !

L.B.

0 0

31.01.2008 19:42 constantin_obreja

1. Orice poveste are un sfarsit! DEsi e o CAPODOPERA (pentru mine!), povestea FETITEI CU CHIBRITIRI (amintiri dintr-o copilarie olimipiana!!) e trista! O tristete care trece dincolo de zbaterea zilnica! Iubesc povestea dar ma doare .... suferinta! Mai ales atunci cand avem in fata nevinovatia copiilor!

2. Pentru d-na EC, as avea o MARE RUGAMINTE: SPUNETI-NE CE ATI FACUT PANA LA URMA? V-au ajutat cu ceva discutiile noastre? V-au mobilizat, v-au deceptionat, v-au lasat asa cum erati ca si cum aceste neferivite intamplari (discutiile noastre!) n-ar fi existat!

Ar fi un feed-back cu multe invataminte!

3. Cred ca ar trebui ca in urma unor discutii DISCUTABILE, cineva (si ar fi de preferat sa fie cel care a introdus STIREA) sa ... anunte un verdict! Bineinteles, discutabile pentru ca parerile oamenilor nu se schimba asa usor!

4. Cred ca si punct a pus punct!Chiar de doua ori! Nu-i nimic! Pe noi ne asteapta o vacanta fericita la perfectionari cu arii curriculare, proiecte internationale si ... parizer pane! Program 8-18! Cei care ma urati, bucurati-va! Decat sa ascult prostii cu cai verzi pe pereti despre cum se face un proiect european, as prefera sa dau din 5 in 5 ani cate un exemen de tipul celui de la gr II sau portofolii ca la gr I! Dar asta, poate, in alta disutie de genul: NE PERFECTIONAM PIERZAND TIMP SI ASCULTAND PRELEGERI TRADUSE sau CEREM SA SUSTINEM NISTE EXAMENE, pe module, si atunci cand le promovam pe toate trecem la o noua grila de salarizare? Nu stiu daca aveti prieteni mai in varsta care-si amintesc de LECTIILE DE CITIT din Caminele Culturale! Oricum, cineva (nu spun cine, dar stiti!) STIE! Hai cu toti cu veselie sa citim ce-i pe hartie!

5. Tuturor va urez sanatate si sa va fie implinit visul pe care-l asteptati! (ireal, nu?) Cu stima,

prof. Constantin Obreja, Scoala Nr. 5, Roman, pagina cu multe prostii ... matematice http://edu.adralex.ro/sc5roman/mate/baza/mathHome.html

0 0

01.02.2008 11:01 mariean_ghe

Cred că pagina asta tragi-comică e una dintre cele mai reprezentative pentru români . Dacă vrem să demonstrăm că la noi se comentează orice (chiar şi ceea ce nu se înţelege) şi că avem o manie a contrazicerii ieşită din comun, găsim aici suficiente argumente . Am început să mă gândesc serios dacă merită să mai comentez ceva, pentru că riscul unor interpretări creatoare este tot mai mare...

Am intervenit, totuşi, pentru că vreau să ştiu şi eu ce s-a întâmplat la sfârşitul semestrului cu notele în discuţie . Am senzaţia că nu vom afla decât, eventual, de la cineva din şcoala respectivă .

0 0

03.02.2008 08:56 maria_resios

Toate aceste interventii nu arata decat ca sistemul nostru e Bolnav!!Trebuie mai multa responsabilitate din partea supraveghetorilor, din partea corectorilor!!Sa avem curajul sa recunoastem ca e coruptie in scoala!!

0 0

03.02.2008 12:50 monica_caruntu

Doamna merita toate laudele, e chiar eroina!!! Sa speram ca nu va arde pe altarul educatiei, sau va fi acuzata curand de ceva josnic!!!!

0 0

04.02.2008 14:16 lucky6emi

Am vrut sa stau deoparte insa ca de obicei am o parere si doresc sa o spun...Am citit fiecare mesaj si respect fiecare parere in parte insa ma doare faptul ca tot cautam vinovati in altii fara a vedea ca de fapt noi ,cadrele didactice , suntem adevaratii vinovati...

* Va intreb pe dumneavoastra, colegii mei , cati copii ar fi in stare sa refuze o prajitura cand i se ofera fara a fi ceruta?

* Cine este de vina pentru imaginea pe care o avem in fata elevilor , parintilor? Noi dascalii !Daca am fi corecti toti , am respecta legi si reguli , am fi morali din toate punctele de vedere si nu am face nici cel mai mic compromis atunci nu s-ar intampla toate aceste lucruri!Ne-am obisnuit sa dam vina pe toti cand de fapt ne apartine tot noua ! Nu mie sau altora care sunt cinstiti ci acelora dintre colegii nostrii care au permis sa se intample astfel de situatii!Oamenii ne judeca pe toti dupa unul!

* Eu cred ca noi nu ne respectam suficient cand permitem sa se intample astfel de lucruri!Atunci vine intrebarea : ,,cum sa fim respectati de altii daca noi nu o facem?"

* Dupa prima teza unica eu mi-am exprimat parerea spunand clar ca nu cu copii trebuie sa incepem ci cu noi si cu colegii nostrii care ii invatam cum se razbeste in viata furand , inseland si incalcand reguli si legi!Ei ,,nu pot refuza prajitura"!



0 0

04.02.2008 18:01 cmatesnicolae

Felicitari doamna Emilia. Sunt in asentimentul dvs. Ati pus punctul pe i afirmand exact ceea ce trebuia. Felicitari inca o data.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 14 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

643 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN