Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Vreau să descopăr, vreau să cunosc! Ajută-mă să reuşesc!

REZUMATUL SUBPROIECTULUI
1. Obiectiv general
Îmbunătăţirea competenţelor de comunicare, de cunoaştere prin asigurarea accesului la informaţii şi utilizarea metodelor şi mijloacelor moderne de învăţare prin activităţi extracurriculare.

2. Activităţi
• Şcoala părinţilor
Activitatea are ca scop informarea părinţilor şi a comunităţii locale în legătură cu derularea proiectului. Această activitate reprezintă primul pas în atragerea grupului de ţintă spre şcoală şi în instruirea comunicării. Activitatea va debuta cu prezentarea subproiectului (etape, rezultate aşteptate, activităţi) . La acestă activitate vor fi invitaţi părinţii (40-50), cadre didactice, elevi, reprezentanţii locali, presa judeţeană etc.Vor fi prezentate şi descrise obiectivele avute în vedere prin implementarea subproiectului, activităţile propuse spre realizare precum şi rezultatele aşteptate. Vor fi invitaţi atât părinţii cât şi comunitatea locală să sprijine şi să se implice în organizarea şi derularea activităţilor subproiectului.

• Calculatorul-mijloc modern de informare
Având în vedere activităţile care se vor derula, ce au în mare parte ca şi obiectiv principal, utilizarea mijloacelor moderne de informare de către elevi, se va proceda la selectarea mijloacelor moderne de comunicare, necesare familiarizării elevilor cu acestea. Astfel se va asigura in scoală un colţ modern de informare, care va cuprinde un calculator cu legatura la internet, un multifuncţional (copiator, scanner, imprimanta), un videoproiector si o camera video.

• Internetul-prieten în informare şi cunoaştere
Această activitate se va desfăşura pe parcursul a trei luni, timp în care elevii vor avea acces la internet , iar cu informaţiile şi materialele obţinute vor întocmi portofolii stucturate pe arii curriculare, astfel: Limbă şi comunicare, Ştiinţe, Om şi societate.

• Pe urmele iluştrilor înaintaşi ai neamului

Activitatea este o excursie organizată cu un număr de 50 de elevi ai şcolii , însoţiţi de 6 cadre didactice timp de 4 zile.
Excursia are următorul itinerar: Păuleşti-Bistriţa-Suceava- Piatra –Neamţ şi retur. Obiectivele propuse a fi vizitate sunt case memoriale, muzee şi mănăstiri. Primul obiectiv vizitat va fi Casa memorială George Coşbuc , apoi Casa memorială Liviu Rebreanu. Primul popas se va face la Sângeorz Băi. A doua zi drumul va continua spre Vatra Dornei, Suceava, unde se va vizita Cetatea de Scaun. A treia zi drumul va continua spre Ipoteşti cu vizitarea Casei memoriale Mihai Eminescu şi se va urmări sensibilizarea elevilor asupra biografiei şi a operei literare a poetului nostru naţional. Următorul obiectiv îl reprezintă Casa memorială Ion Creangă, de la Humuleşti. Aici elevii vor fi dirijaţi spre a face legătura între diferitele obiecte aflate în casă şi în curte şi năzdrăvăniile copilăreşti atât de frumos povestite în „Amintiri din copilărie”. Urmează deplasarea spre oraşul Piatra Neamţ, unde se va poposi peste noapte. A patra zi se va porni spre Reghin, Cluj, Satu Mare.

• Oameni şi locuri în cuvinte şi imagini

Această activitate reprezintă un concurs organizat pe următoarele secţiuni: “Recunoaşte locul!”, “Realitate şi ficţiune”, “Recunoaşte opera, personajele şi autorul!”. În această activitate vor fi valorificate materialele realizate pe parcursul excursiei: fotografii, materiale filmate. Activitatea se va încheia cu interpretarea unor cântece pe versuri de G. Coşbuc şi M. Eminescu. Echipele câştigătoare vor fi premiate cu volume ale autorilor îndrăgiţi.

• “Stihuri şi vorbe… la final”

Activitatea are drept scop evaluarea şi diseminarea activităţilor subproiectului şi presupune organizarea unei expoziţii cu produsele activităţilor desfăşurate: albume de fotografii, portofolii, jurnale de călătorie, panou cu articolele din presă, revista şcolii.
Scopul acestei acţiuni este de a prezenta rezultatele finale ale proiectului atât comunităţii locale, cât şi comunităţilor învecinate pentru a le încuraja să deruleze proiecte similare. Prezentarea se va realiza pe format electronic şi va cuprinde selecţiuni din activităţile desfăşurate în cadrul proiectului.
La activitate vor fi invitaţi reprezentanţi ai autorităţii locale, cadre didactice din structurile aferente şcolii, membrii ai comunităţii locale, reprezentant al mass mediei locale.


3. Rezultate:
Ca urmare a implementării proiectului estimăm obţinerea următoarelor rezultate:
• abilităţi de comunicare real îmbunătăţite la cel puţin 80% din elevii grupului ţintă
• vocabular îmbogăţit, activizat, la 75% din elevii grupului ţintă
• cunoştinţe îmbogăţite la 80% din membrii grupului ţintă
• capacităţi de comunicare şi cooperare îmbunătăţite la 80% din elevii grupului ţintă
• interes vădit mărit pentru cunoaştere, descoperire la 80% din elevii grupului ţintă
• creşterea motivaţiei elevilor pentru învăţătură şi a interesului pentru activităţile extracurriculare derulate în şcoală
• acumularea de experienţă de către elevi în participarea la realizarea cu succes a altor proiecte atât în şcoala noastră cât şi în şcolile pe care le vor urma
• îmbunătăţirea abilităţilor de muncă prin cooperare, de utilizare a tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale moderne
• promovarea unei atitudini comunicative şi de comparaţie
• asigurarea egalităţii de şanse între elevii din mediul rural şi elevii din mediul urban, tinzând să devină cetăţeni europeni
• atragerea unui număr cât mai mare de părinţi în activităţile desfăşurate prin participarea cu interes şi dăruire alături de copii şi cadrele didactice
• şcoala va deveni o sursă de informare şi documentare pentru elevi, părinţi, cadre didactice şi comunitatea locală
• o mai bună implicare a părinţilor, mai mult sprijin acordat şcolii de către comunitate
• relaţii interpersonale părinţi-elevi, cadre didactice – părinţi, cadre didactice – elevi, elevi – elevi, îmbunătăţite
• un album de fotografii
• un CD cu portofoliile elevilor si materialele realizate în cadrul proiectului
• o expoziţie de portofolii/ fotografii
• CD cu aspecte din timpul excursiei
• CD cu aspecte din activităţile proiectului





Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: floricatamas | 31.01.2008 18:49 | 2763 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (6)

0 0

02.02.2008 08:19 margapop

Felicitari!

0 0

02.02.2008 09:29 floricatamas - Autor

Mulţumesc!

0 0

02.02.2008 14:48 floarebernad

foarte frumos, nota 10 si succes

0 0

05.02.2008 18:48 ilici

Dacă aveţi nevoie de un mic ajutor sunaţi la 0740390525 şi vă pot da unele sfaturi

0 0

19.02.2008 08:39 eli

Si eu va felicit! Cred totusi ca ar fi fost corect sa precizati ca acest proiec de grand l-ati obtinut prin P.I.R, si ca au fost niste oameni inimosi care v-au ajutat. Apropo, scoala voastra a fost mentorata? E vorba despre cealalta componenta PIR.

0 0

26.02.2008 17:54 floricatamas - Autor

Într-adevăr proiectul a fost obţinut în urma rundei a-IV-a de competiţie în cadrul PIR, ca o răsplată a unei munci susţinute depusă de echipa de proiect a şcolii.

Am postat această ştire nu din dorinţa de a ne lăuda, ci pentru a respecta una din prevederile Acordului de grant şi anume diseminarea activităţilor din proiect şi a Programului de Granturi Şcoală-Comunitate.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

670 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN