Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ministerul Educatiei va modifica subiectele la Bacalaureat

Sesizari de la profesori

"Si eu in acest week-end am primit foarte multe sesizari de la profesorii nostri din tara, de la profesorii care pregatesc elevi pentru olimpiade si toata lumea mi-a atras atentia ca subiectele au un grad destul de mare de dificultate", a declarat Zvetlana Preoteasa pentru BBC, citata de Rador.

Zvetlana Preoteasa a explicat ca subiectele nu au fost facute la minister, ci "in colaborare cu ministerul, au fost profesori din tara, care sunt profesori cu gradul I, care au lucrat la aceste subiecte".

Reprezentanta ministerului Educatiei a declarat ca cei de la Centrul National de Evaluare au termen pana saptamana viitoare sa verifice inca o data aceste subiecte, "sa vada care este gradul de dificultate... iar gradul de dificultate sa fie foarte mult scazut".

Subiecte pentru elevii de top

Referindu-se la subiectele la matematica, secretarul de stat in ministerul Educatiei a explicat ca foarte multi profesori din tara, specialisti pe domeniul lor, au spus ca "la matematica subiectele se pot compara cu cele pentru clasele foarte bune, nu as spune pentru olimpiada, nu as spune asa ceva, dar pentru elevi care intr-adevar doresc sa isi faca o cariera in matematica".

Intrebata de ce profesorii au considerat necesar sa faca niste subiecte cu un grad de dificultate foarte ridicat, Zvetlana Preoteasa a raspuns: "Noi, romanii, intotdeauna dorim sa demonstram ca suntem foarte capabili si suntem foarte destepti si asteptam sa vada vecinul cat de frumosi si de destepti suntem noi".

Ministerul nuanteaza declaratiile secretarului de stat

Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educatiei, a explicat insa pentru HotNews.ro ca toate observatiile legate de subiectele la Bacalaureat vor fi luate in considerare si ca posibilele modificari nu sunt urmare a protestelor elevilor.

Consilierul ministrului Educatiei a precizat ca in perioada 1 - 31 martie, cand subiectele se afla in dezbatere publica, oricine poate face observatii legate de subiectele la BAC iar cele argumentate vor fi luate in considerare. Forma finala a subiectelor va fi publicata pe 12 aprilie.

Mihaela Suciu a precizat ca subiectele au fost intocmite de profesori de specialitate din toata tara si ca au un grad mediu de dificultate.

Sursa: www.hotnews.ro

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: cutarescu | 11.03.2008 17:04 | 2215 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (15)

0 0

11.03.2008 21:03 dontu

In fine...sper sa le afiseze si sa fie bune si sa ne lase in pace...sa nu le mai schimbe inainte de BAC cu 2 saptamani, ca la noi ar cam fi posibil asa ceva :))...si asa domn ministru daca ar fi sa dea BAC ul nu ar lua mai mult de 9..maixim noua, daca nu mai putin :))...in fine, SA VA TRAIASCA IDEILE, CA ZAU CA SUNT DE-A DREPTUL GENIALE :))..., in fine..., multumesc.

0 0

11.03.2008 21:03 dontu

*maxim

0 0

12.03.2008 10:30 nloghinas

Sistem defect cu tot cu conducatorii lui.

0 0

12.03.2008 16:24 egypt

Trebuie neaparat schimbate subiectele propuse pentru bacalaureat, deoarece gradul de dificultate este ridicat chiar si pentru elevii de la liceele de elita. O alta problema ar fi aceea ca nu se propun subiecte diferentiate pentru scolile de arte si meserii care au clase de liceu pe ruta progresiva si a caror programa - mai ales la matematica - nu corespunde cu cea de la liceele teoretice sau de specialitate si din start acesti elevi sunt in inferioritate.

0 0

12.03.2008 21:17 zoe_florea

daca suntposibilitati de a schimba aceste subiecte,faceti-o,ca altfel ne facem de ras.profesorii nostri stiu foarte bine sa ceara ,dar nu sunt capabili sa dea.ar fi bine o reciclare din punct de vedere psihopedagogig al profesorilor ca habar n-au de particularitatile de varsta si individuale ale elevilor lor.parca ar lucra cu masini.o prof

0 0

13.03.2008 20:23 rozana

In cadrul disciplinei finantarea afacerii dar si planificare operationala, optiune pentru bac la liceele cu profil economic, consider ca subiectele II si III depasesc nivelul mediu al elevilor.Iar manualele au lasat de dorit anul acesta.Subiectele sunt la nivel de facultate la finantarea afacerii si nu este corect atata timp cat manualele au fost superficiale si cu multe greseli.

0 0

13.03.2008 20:23 mioanghel

Este inadmisibil ce se intampla cu evaluarea in tara aceasta!!!!!! O tinem din scandal in scandal... oare ce se vrea sa se demonstreze? Chiar nu-i mai pasa nimanui... nu spun de invatamant... nu spun de atatea generatii sacrificate de copii... dar ma intreb: nici de imaginea lor nu le pasa? Chiar merg din gafa in gafa? Au o ambitie prosteasca de a da cu batul - pardon - ciomagul in balta la fiecare actiune de acest gen? Ce mai urmeaza la tezele din mai, oare???

0 0

13.03.2008 20:25 rozana

scoateti manualele din cadrul editurii academos art.Sunt penibile.Prof.

0 0

13.03.2008 20:27 rozana

Ce parere aveti de subiectele de la finantarea afacerii ?

0 0

13.03.2008 21:17 adela_gorcea

Un mare număr de subiecte la limba şi literatura română depăşesc cu mult nivelul mediu al elevilor!! Ma refer în mod special la partea a treia, în cadrul căreia se aşteaptă de la elevi elaborarea unui eseu nestructurat, de tip argumentativ, pornind de la o afirmaţie critică. Unele dintre aceste afirmaţii sunt atât de dificile, încât cred ca nici ca subiecte de olimpiadă nz ar trebui date. Să nu uităm că subiectul este unic şi trebuie tratat şi de către elevi de la profil real sau de la profiurile filierei tehnologice! Oare ce vor face aceştia??

0 0

15.03.2008 11:14 oanamihaela

Cu toate că în programa şcolară, comisia responsabilă de alcătuirea acesteia a fost atât de "competentă" încât a uitat să introducă studiul mişcărilor mecanice, acum la bacalaureat se propun probleme care presupun cunoaşterea acestor mişcări, chiar şi cunoaşterea aplicării lor în situaţii particulare, precum mişcările sub acţiunea greutăţii (care nu au fost predate de cei mai mulţi profesori la studiul mecanicii din clasa a IX-a). Am constatat că actualele subiecte de bacalaureat provin, în cea mai mare măsură, din desfacerea subiectelor din anul precedent, când era în vigoare altă programă. S-au mai adăgat subiecte noi la electricitate în locul subiectelor de electromagnetism înlăturate.

0 0

16.03.2008 15:37 girl_andree2000

sa va spun sincer e cea mai naspa idee pe care o puteti avea nu stiu cum puteti sa faceti o asemenea schimbare si pe deasupra nici macar nu stiti si voi ce subiecte sa puneti asta este in special pentru domn ministru

0 0

16.03.2008 17:33 dagel

probabil o sa se schimbe oridinea subiectelor:))) nu pun mare baza in asa-zisa schimbare a subiectelor. sunt eleva in clasa a XII-a si pot spune ca sunt destul de bulversata de toata mascarada asta.dar de unde nu e nici nu Dumnezeu nu cere asa ca ce putem sa le cerem noi ministrilor sau celor care fac subiectele?? sunt pur si simplu paraleli si echidistanti cu situatia reala din invatamant!!! dumnealor cred ca daca programa e asa incarcata si programul la fel se si respecta intru totul..insa,daca ar gandi putin sau s-ar interesa in teritoriu ar putea sa-si dea seama ca totul in invatamantul nostru este exagerat!!!

0 0

16.03.2008 17:36 dagel

un exemplu de idiotenie este subiectul la geografie..cu ce pretentii vin ei la noi sa invatam geografia europei cand europa nu are habar de noi??? si macar daca nu avea o pondere asa mare,dar 40% e ceva..dar oricum noi suntem prea inteligenti si prea capabili si prea conformisti ca sa putem comenta ceva;)

0 0

18.03.2008 20:10 berartincuta

exagerate, intr-adevar toate, insa cele de la romana intrec orice masura; ce fac elevii de la liceele vocationale, unde s-a studiat romana la un nivel diferit de liceele umane? Presupunem ca profesorii care au intocmit subiectele au predat doar la licee umane sau supraevalueaza modalitatea de predare a orelor de romana din liceu:)

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN