Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Se interzic sedintele cu parintii

Se interzic sedintele cu parintii

Secretarul de stat pentru invatamint preuniversitar se gindeste sa elimine si nota la purtare.


Reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca vor sa schimbe activitatea dirigintilor si relatia acestora cu familia, dar si modul de sanctionare a elevilor. Secretarul de stat pentru invatamint preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, propune ca dirigintii sa aiba discutii saptaminale cu parintii, dar in particular. „Nu este normal sa existe sedinte cu parintii. Pentru ca parintele nu se duce de multe ori la sedintele cu parintii de frica sa nu fie apostrofat de doamna diriginta si sa-i fie jena pentru ce a facut copilul.



In mod normal dirigintele trebuie sa aiba alocate in fiecare saptamina cite 10 minute pentru fiecare parinte cu care sa stea la discutii in particular despre situatia copilului si comportamentul scolar“, a declarat secretarul de stat. Publicitate



Zvetlana Preoteasa a precizat ca sedintele cu parintii peste tot in UE se fac pentru probleme administrative sau pentru excursii cu elevii, in nici un caz pentru discutarea situatiei scolare si a comportamentului. In legatura cu sanctionarea elevilor, secretarul de stat spune ca scaderea notei la purtare este „o metoda de constringere ilogica“ si ministerul se gindeste la o alta modalitate de a sanctiona elevii.



Ea a explicat faptul ca nota la purtare nu conteaza decit pentru un numar foarte mic de elevi care ar dori sa se inscrie la scolile militare. „Nota este pentru reflectarea cunostintelor, nu pentru a-l sanctiona ca nu a fost cuminte sau a mestecat guma ori a spart geamul. Pentru ce trebuie sa-i dau eu nota pentru comportament? Eu trebuie sa am grija ca daca ii dau lui nota pe comportament imi dau si mie nota, ca si profesor, pe comportament. Daca eu am in clasa un elev cu nota scazuta la purtare, inseamna ca eu, ca si diriginte, am dat chix “, a mai spus Preoteasa. care crede ca un „om umilit ataca prin limbaj sau gesturi“.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: aureliakorber | 27.03.2008 16:30 | 8554 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (70)

0 0

27.03.2008 21:26 professorbujor

Este o viziune interesanta si demna de toata atentia;in ultimul timp birocratia este intr-o expansiune agresiva pretinzand ca pentru orice act normativ elaborat de nu stiu ce for superior sa fie convocate sedinte cu parintii sa se dezbata,sa se intocmeasca programe de actiune ,sa se consemneze prin procese-verbale si tot felul de hartoage adeziunea deplina la toate ineptiile nascocite de mintile neobosite ale celor care se fac ca fac reforma in educatie;sanctiunile aplicate elevilor constituie un serios prilej de meditatie si aici specialistii in stiintele educatiei,in psihologie trebuie sa dea o directie clara de actiune.

0 0

27.03.2008 21:33 bayron

ce bine ca avem specialisti la minister! doamna svetlana habar nu are pe ce lume traieste si cu ce se "mananca" scoala. peste cativa ani nu vor mai exista scoli in adevaratul sens la ce violente sunt acum in sistem.

0 0

27.03.2008 21:58 ionelamaria1

ce prostie!

0 0

27.03.2008 22:14 dan_olteanu

Nota la purtare este un lucru normal cat timp exista disciplina dirigentie. Daca toti dirigintii ar urma un curs in domeniul orintarii scolare ( ceea ce s-a urmarit in ultimul an scolar) in urma caruia ar fi calificati sa desfasoare actiuni educative dupa o planificare anterior avizata de directorul educativ, atunci ar fi normal sa evaluam si progresul elevilor. Normal, nu?

0 0

27.03.2008 22:15 dana_ardelean

Mi se pare excelent!

Ce nevoie mai avem de şedinţe şi note la purtare?!

Sincer este ultima lovitură sub centură pe care o primim fără sa crâcnim!

Dar când mai profesăm????????Sau nici asta nu mai trebuie?

0 0

27.03.2008 22:19 adimatu

Nu mai reactionati atat de violent la orice propunere numai din motivul ca nu ati fost curiosi sa aflati cum se face pe la altii.

La noi stim cu totii ca intra dirigintele cu catalogul in clasa la intalnirea cu parintii si incepe sa citeasca notele lui Gigel, ale Mariei etc. Ce povesteste parintele acela acasa v-ati intrebat? Dupa ce termina emotional parintii, incepe sa spuna ce bani trebuie sa mai aduca elevii, ce culegeri au fost comandate de catre cineva de la inspectorat si ca trebuie cumparate chiar daca sunt de nefolosit.

Dupa ce a fost rusinat parintele ca fiul lui a facut nu stiu ce traznaie, tace si baga mana in buzunar. La urmatoarea sedinta nu mai vine. Si dirigintele se intalneste periodic cu parintii elevilor care n-au creat probleme pentru ca doar acestia mai vin la scoala. Care-i eficienta?

Uitati-va cati parinti vin la sedinte in clasa I si cati mai vin la gimnaziu sau la liceu.

0 0

27.03.2008 23:15 soniaopait2006

Şi această problemă se constată a fi "pusă în discuţie tardiv"!... Ce şedinţe? Ce părinţi?...Păi copiii noştri mai au părinţi?...Dacă nu-s plecaţi prin "străinătăţuri" sunt la crâşma satului sau pe la "facultăţi"...Se ştie câţi copii sub 10 ani sunt "singuri acasă"?...

0 0

28.03.2008 04:16 sam_tatarusi

Formele de comunicare cu parintii sunt multiple si nu se exclud.Desfiintarea notei la purtare ar avea, evident, mai ales efecte negative.Treptat s-ar ajunge fara note la religie, purtare (cum s-a propus deja), la muzica, desen etc.

Propunerile doamnei Preoteasa mi se par nejustificate, nefundamentate, bune pentru vreun experiment limitat, in cel mai bun caz

0 0

28.03.2008 07:00 adinatulbure

Mie termenul de "sedinta " cu parintii mi-a sunat mereu foarte rau ... Asa ca le denumesc intalniri cu parintii. In timpul acestor intalniri discut cu ei modalitati de a se cunoaste mai bine pe ei si pe copiii lor si de analiza a relatiilor dintre ei. La inceput ma intreaba de note . PArintii trebuie educati - tot noi trebuie sa o facem - ca nu nota copilului reflecta in totalitate modul in care el se dezvolta evouleaza ( sau nu) modul in care socializeaza, empatizeaza, isi dezvolta abilitatile de lider in mod constructiv.



Asa ca formal, sunt de acord cu desfiintarea "sedintelor" si inlocuirea lor cu "intalnirile" cu parintii, renuntarea la nota la purtare si inlocuirea ei cu o fisa standard de completat in legatura cu comportamentul copilului respectiv .

Amintesc faptul ca exista si metode de disciplinare pozitiva a copiilor - prin recompense (implicite sau explicite), metode care dau mult mai multe rezultate pe termen lung, si printre care "nota la purtare" nu mai poate fi inclusa de mult.

0 0

28.03.2008 07:58 popanmc

Ar fi bine să nu se ia nicio decizie de acest gen, până nu se iau mă suri asupra înlocuirii acestora.Sunteţi mulţumiţi de ceea ce vedeţi la televizor: violuri, filmări porno, atacuri batjocoritoarea asupra dascălului în sălile de clasa?

Oameni buni, ar fi mai bine d- na Preoteasa să decidă un program de specializare minuţios pentru psihopedagogi, dacă doreşte să fie ca dincolo ( fără şedinţe).Dincolo aceştia au un mare rol în prevenirea comportamentului necorespunzător al elevilor.Nu e suficient să desfiinţăm ceva, fără a face alceva mai bun şi de calitate!

0 0

28.03.2008 08:01 soniaopait2006

În sfârşit s-a pus "punctul pe i"! Avem nevoie de psihologii şcolari!... şi nu unul la 1600 de elevi!

0 0

28.03.2008 08:23 start

Ce masuri ia ministerul pentru a obliga parintii sa fie responsabili pentru copiii lor,sa-si faca datoria de parinte.violenta nu se invata la scoala,

dar se manifesta atat in relatiile cu adultii cat si intre elevi. Este un fenomen vazut si recunoscut de toata lumea si TREBUIE OPRIT. Trebuie gasite forme eficiente.Propunerea facuta reflecta ''gandirea profunda'' si cunoasterea situatiilor din scoli,din societatea romaneasca precum si ''seriozitatea ''cu care trateaza cadrele didctice. La asa propuneri vor fi rezultate pe masura.

0 0

28.03.2008 08:25 diana37

Chiar vreti ca elevii sa ni se urce in cap! Nu va ganditi ca nota la purtare este pana la urma o modalitate de a-i tine in frau cat de cat. Le dati chiar toate drepturile, dar de obilgatii nu vorbeste nimeni.

0 0

28.03.2008 09:53 amedeus

Intalnirile cu parintii se faceau si pana acum si veneau la acestea doar parintii elevilor care nu creau probleme;nota la purtare este singura modalitate ramasa profesorului pentru a incerca sa mai regleze lucrurile;saracia, indolenta familiei fata de educatie ,mentalitatile parintilor,etc.genereaza atitudini necorespunzatoare ale copiilor lor fata de scoala;foarte putini parinti si copii privesc scoala ca o etapa importanta de evolutie din viata lor;pentru ceilalti scoala a devenit o corvoada;existenta zilei de azi e mai presus decat scoala pentru ei

0 0

28.03.2008 10:20 rosumitina

Sunt curioasa sa aflu daca cele zece minute pe saptamana rezervate fiecarui parinte nu trebuie sa fie justificate printr-o ,,hartie", ca... ce mai conteaza inca una pentru fiecare elev?!...

0 0

28.03.2008 10:33 ndobrica05

La un efectiv de elevi pe clasa de 30 de elevi, 10 minute inseamna 300 minute adica 5 ore pe saptamana. Deci,probabil in fiecare zi vom avea o ora de comunicare cu parintii. La cat de bine suntem platiti ce mai conteaza o ora pe zi in plus!

0 0

28.03.2008 15:07 frosa

Zvetlana Preoteasa=Fulga

0 0

28.03.2008 15:41 elenaist

Intr-adevar, sedintele cu parintii, nu sunt cu adevarat benefice,insa doar pentru unii elevi.Insa cele 10 minute alocate fiecarui parinte saptamanal nu numai ca depaseste norma didactica de 40 de ore pe saptamana, mai ales ca acum avem calase cu minim 28 de elevi, dar inseamana un stres in plus pentru diriginte. Deoarece , parintii nu-l solicita in cele 8 ore alocate in fiecare zi pentru predare si alte activitati didactice(consilii profesorale,consilii de administratie, corectat teste, pregatirea profesorului pentru ziua urmatoare, etc.), ci dupa terminarea programului, mai ales prin telefoane dupa ora 18, cand majoritatea vin de la serviciu.Multi parinti considera ca, dirigintele asa cum am scris mai sus pentru cele 10 minute trebuie sa fie la dispozitia lor, cand doresc, nu cand sunt programati.Pana cand nu exista un mod practic de educare a parintelui pentru respectarea cadrului didactic si pentru a-l constientiza ca este necesar sa depuna un efort mai mare, pentru supravegherea si educarea mai atenta a propriului copil, sedintele lunare de informare sunt necesare. Mai ales ca, dirigintii aduc la cunostiinta parintilor in primul rand problemele clasei in ansamblu, iar situatia disciplinara si scolara a elevului, ilustrata doar cu acordul parintelui. Daca acesta nu doreste ca notele elevului sa fie spuse in sedinta imi semnaleaza acest lucru, iar la final, raman la discutii in particular. Iar un alt fapt semnalat in mesajele de mai sus ca, nu suntem platiti pentru acest lucru si ca facem de multe ori munca voluntara doar pentru a crea in sala de clasa un mediu propice insusirii cunostiintelor scolare este adevarat. Iar ministerul ar trebui sa gasesca o solutie viabila, ori micsoreaza norma didactica in aceleasi drepturi salariale, ori ne platesc in plus.

0 0

28.03.2008 15:59 grigore_geta

Eu cred ca ar fi bine ca fiecare dascal sa fie lasat sa-si administreze "ograda " proprie asa cum considera mai bine. Nu prin "indicatii" si hotarari luate de la minister vom reusi sa educam copiii, ci prin masuri luate la fata locului, in functie de cum se comporta cei cu care lucram: in primul rand elevii, apoi parintii acestora. Sunt parinti s parinti. Unii care tin permanent legatura cu scoala, altii care nu vin nici obligati. Pana acum eram nevoiti sa facem sedinte cu parintii, bine dovedite prin procese verbale, acum acestea nu mai sunt bune. Pe ce cercetari se bazeaza aceasta hotarare? Bineinteles ca, daca avem probleme deosebite cu un elev, cautam metode si strategii diverse, iar "sedinta" cu parintii nu face parte dintre ele. Facem intalniri, discutii, ii invitam la diferite activitati. Dar a impune o interdictie in a le organiza, este deja prea mult. Cum ii facem pe parinti sa participe la viata scolii, sa se cunoasca intre ei, sa imprumute din experienta celorlalti si chiar sa se ambitioneze in a ajuta scoala in masura in care pot? E posibil sa se mai practice pe alocuri sistemul comunist de a-i "scoate in careu" pe cei care nu-si fac datoria de elev, de parinte, dar mai bine s-ar insista pe formarea dirigintilor si invatatorilor pentru munca de consiliere decat sa se aplice din nou niste norme care nu ar schimba mare lucru.

0 0

28.03.2008 16:04 lumin

dar de messenger ce ziceti ? Putem sta la taclale cu parintii in fiecare seara.

0 0

28.03.2008 17:11 andreeatam

cine este doamna preoteasa ? A fost diriginta sau invatatoare ?Si cum sa vorbesc cu parintii ,la telefon pe banii mei ? Sau poate ca se vor gandi sa ne dea si bani pt. factura de telefon . nu va e rusine Doamna preoteasa ?Nu vedeti ca ne dati in cap noua cadrelor didactice si lasati elevii sa-si bata joc de noi ?

0 0

28.03.2008 18:47 cocismhl

Dacă toate cadrele didactice (diriginţi, învăţători) ar proceda la sedinţele cu părinţii ca elenaist, adică nu ar striga in gura mare notele bune si în special cele mai putin bune ale elevilor şi nu ar denigra sistemaic elevii în faţa propriilor părinţi, cu rost şi fără rost, poate că frecvenţa mare a părinţilor la şedinţele cu părinţii s-ar menţine şi la clasele de gimnaziu şi cele de liceu. Vorbesc în cunoştinţă de cauză. Sunt învăţătoare, deci conştientă de necesitatea legăturii permanente între şcoală şi familie, dar am ajuns să evit şedinţele cu părinţii convocate de diriginta fiului meu. În cele din urmă, ca ultimă salvare a fiului meu şi a mea!!! mi-am transferat fiul la altă şcoală. Oare acea dirigintă a făcut cursul de Consiliere şi orientare??? Pentru că la capitolul consiliere elevi, părinţi este la pământ sau în aer, cum doriţi!!!

0 0

28.03.2008 19:57 ioara

In concluzie, start la barfa de la coltul strazii! A cazut intai gazeta de perete! S- a interzis apoi apostrofarea elevului si citirea cu voce tare a notelor! Acum .....si tampenia asta! Am ajuns sa-i multumesc bunului Dumnezeu zilnic cand plec de la scoala ca a mai trecut o zi fara evenimente, fara sa vina politia la scoala, ca nu a mai venit un parinte sa ma dea cu capul de catedra sau ca nu a aparut televiziunea. Lucrez la o scoala cu 85% populatie scolara de etnie roma si intreb ( a mai facut-o si cineva mai sus) : care parinti? si ce daca scad nota la purtare? Si cu ea si fara ea, tot vanzatoare la un depozit ma bate gandul sa devin!!!

0 0

28.03.2008 20:04 gherghescudoina

Adevărul este că nota la purtare nu are vreun efect( cel puţin la elevii mei de clasa a IVa); face elevul o boacănă-un punct la purtare, nu?(jigneşte, loveşte colegii)...încalcă de 20-100 de ori Regulamentul...tot aşa (sau 2 puncte).

Cu părinţii oricum stăm de vorbă 10 min. chiar 20-30 când este nevoie aşa că ori cu "regula" de Sus ori fără ea noi tot trebuie să vorbim cu părinţii, vorbim şi la telefon iar de curând vorbim şi pe mes.

Consider că este chiar mai bine fără şedinţe la care, oricum, nu-i prea aduni pe părinţi decât în cl I-aIIa.

0 0

28.03.2008 20:05 dorina_dinu

De cand nu a mai fost la catedra doamna Preoteasa?

Cred ca nu stie cum mai est sa fii profesor.Viseaza frumos,este o idealista.

la ce probleme sunt in sistemul de invatamant romanesc ,ar trebui sa se gandeasca de ce mai sunt dascal in scoli.

0 0

28.03.2008 20:26 malu_p

doamna Preoteasa ma iertati dar dvs ganditi?

coborati cu picioarele pe pamant si intrati la ore dar nu la I-IV unde elevul mai are inca o urma de respect ci la IX-XII

0 0

28.03.2008 20:39 je_carina

Am 5-6 ore pe zi.Predau o materie la care elevii dau examen si fac de trei ori pe saptamana consultatii. Pregatesc elevii pentru olimpiade. Am 27 de elevi in clasa.Cand sa aloc cate 10 minute pe saptamana pentru fiecare parinte?!

0 0

28.03.2008 21:02 trisi

Sa schimbe tot!De 20 de ani se tot schimba in fiecare an totul.Cum vin- vor doar sa schimbe. Cum pleaca se dovedeste ca ce-au facut ei era rau si iar se schimba totul. Problema este -daca schimbi ceva si noutatea ta se dovedeste un dezastru pentru invatamant nu ar fi corect sa fii sanctionat, sau sa-ti asumi public esecul interventiei tale?? Cum iti trambitezi succesul (rezumat doar la a-ti impune un punct de vedere), nu ar trebui sa fii tras si la raspundere pentru esecul tau? Bineinteles daca tu pleci de la putere si imediat tot ce ai facut tu este schimbat, trebuie perceput ca tu esti o catastrofa pentru invatamant. Atunci plateste! De ce tot parintii si tot copiii si iar noi dascalii? Pana cand vom tot plati noi in locul vostru si tot ne vom intoarce cand la stanga cand la dreapta dupa bunul vostru plac? As paria pe multi bani ca voi cei care conduceti invatamantul asta romanesc fara nicio directie clara, fara intrumente de orientare adecvate situatiei politice si fara sa luati in calcul de la bun inceput tendintele invatamantului actual european, sunteti niste persoane neadaptate din punct de vedere al incadrarii in societate, sunteti singuri, nu aveti copii sau parinti si ati uitat ca sunteti copiii cuiva care au investit in formarea voastra. Treziti-va si asumati-va raspunderea faptelor voastre, priviti in perspectiva atunci cand luati o hotarare si nu va apucati de interzis ceva ce functioneaza pana cand nu aveti parghii si resurse sa aduceti ceva mai bun. Si mai ales raportati-va la societatea in care traiti si vedeti cum faceti sa va adaptati.Altfel... luati-va concediu medical si o pensioara buna si stati acasa.

0 0

28.03.2008 21:06 jnny_frr

Dragi profesori, nu vă speriaţi ! dacă va fi să fie cum spune doamna Preoteasa, puteţi să chemaţi părinţii câte 15 minute la 2 - 3 săptămâni şi nu toţi părinţii vor fi chemaţi ci doar părinţii elevilor care vă fac probleme !mai există şi sms-uri. Şi-aşa vă plângeaţi că nu vin părinţii la şedinţe ! Iar în legătură cu nota la purtare, aceasta era sperietoare pt elevii cuminţi care se gândesc la viitorul lor şi nu pt elevii - problemă cărora nu le mai pasă, ei de-abia aşteptând să plece la muncă în străinătate pe la 15 - 16 ani. Într-adevăr, trebuie câte un bun psiholog la fiecare şcoală generală.

0 0

28.03.2008 22:47 flor31

Care parinti sa vina la intalnire? Cei care isi cunosc doar drepturile nu si obligatiile?

0 0

29.03.2008 08:19 lililistanciu

Cu totii cred ca ati vazut atatea cazuri in presa si la TV , de indisciplina, cel mai nou, al elevilor la o ora de matermatica , cum se tund la colt de strada si cum se bat..........pentru asemenea actiuni ce masuri ne traseaza d-na Preoteasa.

Din experienta mea de pana acum , cine este interesat de copil face tot posibiliul sa ia legatura cu scoala, altii nici la scrisori prin posta.Dar asta nu inseamna ca sunt pentru scoaterea celor mai elementare masuri pentru a mai avea cat de cat o scoala pe care sa o poti controla in sensul bun al cuvantului.

Si asa exista din ce in ce mai putina motivatie pentru scoala , cu toate astea abia ca nu mai ai ce sa faci sa-l determini sa intre la ora. In curand o sa citim ca scoala nu mai este obligatorie.La 15-16 ani, copii deja merg pe santier la munca la negru. O munca ilegala, necontrolata de o lege, pentru cei de sus, viseaza frumos. Santierele sunt pline de copii , mai multi decat in scoli, muncesc si pentru ca saracia este lucie.

0 0

29.03.2008 08:36 artenililiana

Extraordinar!Nota la purtare ii mai potolea cat de cat pe acesti ,,elevi,,.De acum ar trebui sa ne asteptam sa ne dea si noua in cap, ca tot nu li se face nimic.De ce sa ne miram ca unii colegi mai tineri sunt dati afara de la ora de cate un individ certat cu bunul simt si cu legea? Nu bine, dragilor, nu e bine! TREBUIE SA GASIM O SOLUTIE pentru a asigura linistea si disciplina in societate si in scoala.Propunerea mi se pare INEFICIENTA SI IN FAVOAREA CUIVA...

0 0

29.03.2008 09:14 veronicagabriela1

pentru adimatu si adinatulbure: sunt profesoara de matematica si diriginta la cls a 8-a. am 4 elevi in clasa certati cu scoala. daca spuneti ca o sa fie mai bine fara nota la purtare, atunci ce ne facem cu regulamentul de ordine interioara si cele date tot de d-na Preoteasa: trebuie sa le schimbam si pe alea pt ca va aduc aminte ca intre sanctiunile aplicate elevului este si nota la purtare. in plus aceasta este o cerinta de baza la liceele cu profil militar si de politie: candidatul sa aiba nota la purtare 10

de ce sa ii privam pe cei care intradevar merita 10 si sa le dam frau liber celorlalti sa ne injure si sa isi bata joc de noi la ore. nu stiu cum aplicati dvs nota la purtare dar dvs sunteti inv. ganditi-va ca mai aunt macar 2 cicluri dupa dvs de scolarizare .

ce facem trebuie sa ne gandim si la altii nu doar ca eu am clase mici care oricum nu pun atatea probleme si nu ma mai intereseaza dupa aceea ce se mai intampla

de aia nu se mai dau la sf cls a 4-a fisele psihopedagogice la dirigintele care preia clasa

si vrem sa se indrepte situatia??????

va fi mai rau si mai rau incat o sa ajungem sa ne schimbam serviciul din cauza propunerilor celor din minister care din lipsa de activitate, mai scot perle de genul acestora de fata

0 0

29.03.2008 10:09 mmihaela66

De ce nu desfiintam dirigentia? Ar fi comod, RAPID si economicos pentru minister.......

Si maria SA ELEVUL sa faca doar ce vrea, nu , ca e DREPTUL COPILULUI.

dISCUTAM DE EXEMPLE DIN AFARA TARII IN LOC SA COMPARAM PUTIN SI NIIVELUL DE TRAI SI MOTIVATIA ELEVULUI.

0 0

29.03.2008 10:16 eph2158

Pentru "frosa":Pardon!. Fulga este o simpatica!

0 0

29.03.2008 10:38 ela52

Copiem, copiem , de cateva sute de ani :din est, din vest, de peste mari si tari.Dar nu toate se potrivec pentru noi.Cum se mai plimba cineva printr-o delegatie, cum mai apre o schimbare.

Nu sunt genul reticent la nou, dar trec totul prin filtrul propriu.Oare o fac si conducatorii vremelnici ai destinului nostru ?

0 0

29.03.2008 10:40 ela52

Erata : "potrivesc" si "apare"

0 0

29.03.2008 12:13 anastasiun

Din cate imi dau seama d-na Preoteasa nu are contact cu realitatea din scala ramaneasca. De multa vreme la sedintele cu parintii nu se mai comunica notele elevilor si nu se mai discuta comportamentul copilului lor, tocmai pentru a nu mai fi pusi in situatii neplacute. Aceste lucruri sunt discutate individual sau sunt comunicate in scris parintilor.Sedintele cu parintii sunt destinate informarilor referitoare la toate schimbarile , fara cap si fara coada, facute de pe o zi pe alta, pentru a-i pune in tema cu ceea ce ii asteapta pe copii lor. Se mai analizaza diverse situatii si sunt consultati in vederea stabilirii unor masuri prin care tot copii lor sunt protejati.

Este foarte usor sa preiei de la altii lucruri gata facute, dar e foarte greu sa le adaptezi la situatia concreta din scolile romanesti. "Dincolo" exista o educatie a parintilor in ceea ce priveste rolul lor in activitatea scolara a copilului, formata intr-un timp indelulgat.

La noi parintii considera ca toata responsabilitatea revine scolii indiferent de natura esecului inregistrat de copil, pentru tot este vinovat profesorul. Si vad ca si d-na Preoteasa este de aceeasi parere. Am ajuns din profesori+consilieri, moase comunale. Am crezut pana acum ca este rau. Dar vad ca se poate si mai rau. Se doreste,cred , distrugerea completa a tot ceea ce inseamna sistem de invatamant in Romania.

0 0

29.03.2008 12:16 flsabin

Cei din minister ar trebui sa gandeasca ce ar trebui facut ca elevii sa aiba un comportament adecvat si sa nu fie nevoie de scazut nota la purtare .Din cate vad ei gandesc cu totul altfel :ce legi sa dea ca elevii sa ajunga cat mai repede delicventi,huligani,puscariasi.Probabil ca telul lor este sa distruga societatea cat mai repede pentru a o acapara cat mai usor.Noi,cei care incercam sa facem ceva pentru societate ,probabil ,nu intelegem mersul ei.Asa s-a intamplat si cu bunurile si acum mai toate sunt furate de cei ce au condus.Problema e ca fiecare vede alt film si are impresia ca discuta despre acelasi lucru !

0 0

29.03.2008 12:26 directorsofia

Trebuie facut ceva, dar cred ca in parteneriat cu alte institutii si organizatii din societatea civila pentru a constientiza parintii ca cea mai mare investitie a lor sunt copiii si aici trebuie sa aiba aliati dascalii. S-au scolit o multime la Facultatea de Asistenta sociala. De ce nu face ministerul un studiu si sa instituie pe langa fiecare scoala o structura de consiliere si de pregatire psihopedagogica a parintilor, dar si a elevilor. Care sa fie bine motivata ca educatie permanenta, pentru viata.

Si totul "pe bani", cu oameni angajati, adica nu prin supraincarcarea dascalului.

0 0

29.03.2008 13:22 popanmc

Privesc la toate evenimentele nedorite de la televizor , petrecute în diverse şcoli.Mereu îmi spun: Slavă Domnului că nu e vorba de fiu- meu, de elevi din clasa mea!

Doamnă Preoteasa, sunteţi mamă, ca în primul rând, ca mamă să ne înţelegeţi: în locul acelei fete violate putea fi oricare dintre copiii noştri.Dar dacî ar fi fost copilul dv?Gândiţi- văî şi la acest aspect, pentru că sincer, încă odată spun "Slavă Domnului!" că fiu- meu e în căî mic.Îl păzesc ca viaţa mea, chiar mai mulz, pentru că tot ce facem ca părinţi, pentru ei facem.Dar nu rămâne mic mereu.Atunci?Consideraţi că educarea copiilor de către părinţi este în măsură egală în toate familiile, ca să se renunţe la scăderea notelor de la purtare?

Gândiţi- vă mult mai atent, cu toate gradele şi funcţiile dv , dezbateţi mai atent introducerea psihopedagogilor în şcoli, acordaţi- le mai multă atenţie în tot ceea ce fac.Gândiţi- vă şi la introducerea programelor de EDUCARE A PĂRINŢILOR, ÎN RAPORT CU NOILE PRINCIPII ALE VIEŢII MODERNE ŞI VDEMOCRATICE", care este înţeleasă greşit de mult prea mulţi indivizi din rândul părinţilor.E drept că la şedinţe vin mereu cei interesaţi de soarta copiilor lor.Dar ce facem cu restu?Ştiţi dee ce vă întreb?Acest "restu " sunt părinţii viitorilor delicvenţi, ai societăţii în care trăim, viitorilor analfabeţi, mai mult, scuzaţi- mi expresia: "viitorilor excroci".Unde e decenţa vieţii noastre atunci, în care oricine- şi doreşte să traăiască?

Ne răspundeţi la toate aceste întrebări, dumneavoastră sau alte oficialităţi care sunt în măsură?Sau nu are rost să continuăm acest dialog?

0 0

29.03.2008 13:22 popanmc

Scuze, corectez: "DEMOCRATICE"

0 0

29.03.2008 13:23 popanmc

Privesc la toate evenimentele nedorite de la televizor , petrecute în diverse şcoli.Mereu îmi spun: Slavă Domnului că nu e vorba de fiu- meu, de elevi din clasa mea!

Doamnă Preoteasa, sunteţi mamă, ca în primul rând, ca mamă să ne înţelegeţi: în locul acelei fete violate putea fi oricare dintre copiii noştri.Dar dacî ar fi fost copilul dv?Gândiţi- văî şi la acest aspect, pentru că sincer, încă odată spun "Slavă Domnului!" că fiu- meu e în căî mic.Îl păzesc ca viaţa mea, chiar mai mulz, pentru că tot ce facem ca părinţi, pentru ei facem.Dar nu rămâne mic mereu.Atunci?Consideraţi că educarea copiilor de către părinţi este în măsură egală în toate familiile, ca să se renunţe la scăderea notelor de la purtare?

Gândiţi- vă mult mai atent, cu toate gradele şi funcţiile dv , dezbateţi mai atent introducerea psihopedagogilor în şcoli, acordaţi- le mai multă atenţie în tot ceea ce fac.Gândiţi- vă şi la introducerea programelor de EDUCARE A PĂRINŢILOR, ÎN RAPORT CU NOILE PRINCIPII ALE VIEŢII MODERNE ŞI VDEMOCRATICE", care este înţeleasă greşit de mult prea mulţi indivizi din rândul părinţilor.E drept că la şedinţe vin mereu cei interesaţi de soarta copiilor lor.Dar ce facem cu restu?Ştiţi dee ce vă întreb?Acest "restu " sunt părinţii viitorilor delicvenţi, ai societăţii în care trăim, viitorilor analfabeţi, mai mult, scuzaţi- mi expresia: "viitorilor excroci".Unde e decenţa vieţii noastre atunci, în care oricine- şi doreşte să traăiască?

Ne răspundeţi la toate aceste întrebări, dumneavoastră sau alte oficialităţi care sunt în măsură?Sau nu are rost să continuăm acest dialog?

0 0

29.03.2008 13:26 popanmc

Dragi colrgi, nu mă refer la părinţii cu bun simţ care lucrează 24 din 24. La cei care frecventează jocurile de noroc, neglijează copiii ,... la aceste situaţii.Pentru ceilalţi copii, ai căror părinţi , chiar sunt duşi şi dincolo pentru un trai mai bun, sunt programele de lucru cu copiii, recent deschise.Dar restul?

0 0

29.03.2008 13:26 popanmc

Privesc la toate evenimentele nedorite de la televizor , petrecute în diverse şcoli.Mereu îmi spun: Slavă Domnului că nu e vorba de fiu- meu, de elevi din clasa mea!

Doamnă Preoteasa, sunteţi mamă, ca în primul rând, ca mamă să ne înţelegeţi: în locul acelei fete violate putea fi oricare dintre copiii noştri.Dar dacî ar fi fost copilul dv?Gândiţi- văî şi la acest aspect, pentru că sincer, încă odată spun "Slavă Domnului!" că fiu- meu e în căî mic.Îl păzesc ca viaţa mea, chiar mai mulz, pentru că tot ce facem ca părinţi, pentru ei facem.Dar nu rămâne mic mereu.Atunci?Consideraţi că educarea copiilor de către părinţi este în măsură egală în toate familiile, ca să se renunţe la scăderea notelor de la purtare?

Gândiţi- vă mult mai atent, cu toate gradele şi funcţiile dv , dezbateţi mai atent introducerea psihopedagogilor în şcoli, acordaţi- le mai multă atenţie în tot ceea ce fac.Gândiţi- vă şi la introducerea programelor de EDUCARE A PĂRINŢILOR, ÎN RAPORT CU NOILE PRINCIPII ALE VIEŢII MODERNE ŞI VDEMOCRATICE", care este înţeleasă greşit de mult prea mulţi indivizi din rândul părinţilor.E drept că la şedinţe vin mereu cei interesaţi de soarta copiilor lor.Dar ce facem cu restu?Ştiţi dee ce vă întreb?Acest "restu " sunt părinţii viitorilor delicvenţi, ai societăţii în care trăim, viitorilor analfabeţi, mai mult, scuzaţi- mi expresia: "viitorilor excroci".Unde e decenţa vieţii noastre atunci, în care oricine- şi doreşte să traăiască?

Ne răspundeţi la toate aceste întrebări, dumneavoastră sau alte oficialităţi care sunt în măsură?Sau nu are rost să continuăm acest dialog?

0 0

29.03.2008 14:24 monica_oarcea

mda, sedinte cu parintii.Eu cam le-am desfintat din cauza absentelor intemeiate sau neintemeiate ale parintilor. Am o zi pe saptamana de consultatii cu parintii in care ii invit sa discutam despre situatia copilului. Ii chem eu pe parinti sau se anunta ei daca au ceva de discutat. Uneori discutia se poarta cu elevul de fata, cand este cazul. Ideea aceasta nu este originala, am preluat-o si eu din alte locuri si pentru elevii clasei mele vad ca merge. Am sedinta frontala la inceputul anului cu toti parintii cand prrezint profesorii si anunt lucrurile transmise de directiunea scolii. In rest toate intalnirile cu parintii sunt personale si fata in fata.

0 0

29.03.2008 17:03 dana_morosanu_1000

lucrez in mediu rural de 17 ani.constat, de la un an la altul, ca generatiile noi sunt de nestapanit;se pune un accent deosebit pe relatia scoala-familie;orice activitate de acest gen treuie dovedita printr-un PROCES-VERBAL;nu intereseaza pe nimeni ca si noi avem copii; am ajuns sa-i cunosc mai bine pe elevii mei decat pe copiii mei; pentru elevi am tot timpul disponibil din lume, pentru copiii mei, abia cateva minute.Credeti ca nota la purtare intereseaza pe cineva?Doar 1% dintre parinti si elevi.Sunt parinti care nu au trecut o data, in patru ani de gimnaziu,pe la scoala.Sunt parinti care vin la sedinte si spun:"doamna, faceti dvs. ceva, ca eu nu stiu ce sa-i mai fac!"Sunt parinti care traiesc de pe urma copiilor si nu-i intereseaza nimic altceva.Am si eu o curiozitate: cei sus pusi, cu idei sus puse, cand au avut contact, ultima data, cu realitatea?

0 0

29.03.2008 18:39 elena_calin_2007

Lasati persoanele care nu au mai trecut pe la catedra de 10-15 ani -sau de cand s-au nascut- sa practice in invatamant si abia apoi sa-si dea cu parerea! Onor, Domnule Ministru, nu auziti ce sinistrosenii abereaza subalternii dumneavoastra? N-am avut niciodata o parere mai proasta despre ce se intampla acum in sistem. Unde vreti sa ajungeti? Voi nu sunteti in stare sa gasiti metode pentru elevi, dar va dati cu parerea despre cadrele didactice!!!!!!Credeti ca toti au absolvit dupa '90 tot felul de scoli?Suntem oameni cu vechime cat nu ai dumneata de viata, tovarasa Preoteasa, ca doamna..........nu pot sa spun. Nu ti-e rusine? Paraseste postul pana nu te demit oamenii care mai au si cap!

0 0

29.03.2008 20:59 nasa

Hai sa fim seriosi , nu stiu de ce toata lumea se agita ca nu vor mai fi intalniri cu toti parintii odata ,nu cred ca in asta statea succesul nostru profesional de pana acum si acum gata nu ne mai putem exercita munca noastra de pedagogi ca nu ne intalnim cu toti parintii .Si asa maiaveam consultatii cu parintii intre sedinte si eu de exemplu facem o data pe semestru . In loc sa ne bucuram ca scapam de facut procese verbale si alte hartoage , ne lamentam .Hai sa vedem si partea buna a lucrurilor Mie personal mi se pare mai grava excluderea notei la purtare de care totusi elevii (mei macar )se mai temeau . Succes la toata lumea

0 0

30.03.2008 13:53 mihainv

Se scoate scaderea mediei la purtare si se inlocuieste cu ce?Ce vretisa faceti din acest invatamant?////////Pregatiti intai cadre competente,care sa stie sa se faca ascultate de elevi,cereti-le si elevilor sa-si indeplineasac "obligatiile'fata de scola, fata de TARA,ca pe mana lor noi o lasam si o lasam "vraiste".De ce tot mereu ascultam pe la "usi " straine si nu cautam sa fim noi cu capul sus cum au fost si strabuni nostri, despre care foarte usor am uitata si la orele de istorie si am introdus de toate mai putin despre ADEVARATII NOI,despre aderatul nostru trecut.stramosii se mandreau cu el ,noi cu ce ne mandrim?Cu bulversarea invatamantului?Cu "scoli"unde elevii fac legea,pentru ca au banul in mana si pe "diriga "de partea lor in "carciuma"....HALAL INVATAMANT!!!!!!!!!!ASTA PROMOVATI ACUM!111OF,DOAMNE!!!!!!!!!!

0 0

30.03.2008 14:46 ghcornea

Daca nu apreciem purtarea elevilor cu note, atunci cum o apreciem? Responsabilii din minister ar trebui ca sa propuna ceva in loc apoi sa mai duscutam ce si cum.

In ce privesc sedintele cu parintii cred ca toti dascalii au in vedere experienta de parinte a noastra si cred ca fiecare a avut de invatat din eventualele esecuri ale colegilor mai tineri.Eu niciodata, nici cand eram la inceputurile carierei,nu am criticat un parinte mai ales in fata celorlalti, din bun simt.Totdeauna sa ne punem in locul parintelui in cauza. Noi cum am reactiona.Munca de la om la om tot o duceam noi si fara"indrumari pretioase".

0 0

31.03.2008 18:36 cetateanu

Cred ca din fotoliu e bine sa spui ca...pentru ca in UE este asa...

Dar copiii nostri traiesc ca in UE?

Dar parintii acestor copii au bani ca sa plateasca eventual pentru absentele de la scoala ale odraslelor lor?

Oare si scolita din varful muntelui X are un psiholog si chiar un orasel de provincie are oare un consilier specializat in relatia parinte- scoala si elev-scoala? Din pacate facultatile ofera profesori pedagogi si nu psihologi.Dar ce mai conteaza pe langa atatea altele.Ca la noi la nimenea...Adio cercetare ,adio decizii fundamentate pe realitati.Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!



0 0

31.03.2008 18:43 popanmc

Chiar aşa: câţi dintre elevii noştri îşi mai ascultă mamele?

0 0

31.03.2008 21:47 neruta99

Nu inteleg: ba obligatorii cel putin o data pe luna, ba, acum, interzise! Ori am tampit eu, ori sunt altii tampiti, ori vor sa ne tampeasca. Ma bucur ca dupa 32 de ani de sedinte cu parintii la care am avut emotii si ma treceau toate apele nu mai e nevoie sa tremur de grija lor. Sa pregatesc referate, lectorate, procese verbale cu semnaturi ale parintilor, ordine de zi...Mereu am avut o prezenta masiva a parintilor. O ora vorbeam de nu mai stiam de mine, apoi stateam de vorba cu grupuri sau independent cu aceiasi parinti. Eficienta? O mai buna cunoastere a familiei, poate o mai multa incredere in mine venita din partea parintilor. Ca nu am facut lunar sedinte, poate doar semestrial, asta e altceva! Dar cate dosare, semnaturi, procese verbale! Scrise doar asa, sa le am la dosar pentru control. Acum ma bucur ca scap de ele. Dar nu ne lasa ei, cei mari, fara sa ne ingroape intr-un maldar de hartii ineficiente! Oare le-o fi venind mintea cea de pe urma?!? In privinta notei la purtare, consider ca asta mai trebuie discutat! Si asa suntem cu spatele descoperit in fata "personalitatii" elevului, care, Doamne fereste!, nu trebuie incalcata! Poate le spunem si "saru-mana!", le vorbim cu mult respect, le multumim ca mai dau si pe la scoala, stam umili in fata lor...Daca tot vor cei mari si sus-pusi sa facem un invatamant occidental si UEuropean, sa ne trimita la perfectionare pe la scoli din acele Uetari, nu sa facem "n"spe mii de portofolii si mape cu referate pe care nimeni nu le citeste, nici macar noi, cei care le scriem. In contul celor 100 euro! Ii cedez cu placere, iar restul din cheltuieli sa le suporte Maria-sa guvernul, care oricum se lauda ca ne dau multi bani pe "proiecte"!Si pe salarii. Care bani? Care proiecte? Care salarii?



0 0

31.03.2008 23:37 elyana

In general vin putini parinti la sedinte, de regula, cei ai caror copii nu fac nici un fel de probleme. Din pacate nu vin parintii care au cea mai mare nevoie de sprijinul dirigintilor si de sprijinul carora si noi avem nevoie. Poate ca prezenta parintilor la sedinte se reflecta in comportamentul elevilor: respectul elevilor fata de scoala si invatatura este asemenea cu acela al parintilor. In strainatate perteneriatul familiei cu scoala este "sfant", parintii vin la scoala cu o anumita regularitate, participa la anumite activitati, au in general mai mult control asupra elevilor.

0 0

01.04.2008 10:46 danut_olariu

Sedinta cu parintii este o adunare de tip "tovarasesc" care nu are eficienta.

0 0

01.04.2008 12:03 stefanavoicu

In clasa mea am un numar considerabil de rromi. Acestia nu vin niciodata la sedintele si la consultatiile cu parintii. Nu-i intereseaza nimic, desi am utilizat diverse mijloace de a-i atrage la scoala.

In clasele I si a IIa vin mai des pe la scoala. Incepand din clas a III a vin din ce in ce mai putin. M-am trezit cu 2 parinti din 20.

0 0

01.04.2008 16:25 dana_t

In legatura cu notele la purtare nu ma pronunt (inca...), insa referitor la sedinte as vrea sa va spun ca asa procedez DEJA. Am desfiintat sedintele si le-am spus parintilor ca ma gasesc la scoala in fiecare joi, de la 17,00 la 19,00, pentru consultatii individuale.

Daca vin (si s-au obisnuit sa vina!) e ok, cand sunt libera, corectez caiete, lucrari, nu le mai duc si acasa....

0 0

01.04.2008 18:11 margaritar

Nu stiu cat de mult mai trebuie sa fim cobaii pentru ministrii care se tot plimba la Ministerul invatamantului.Daca acesti copii nu au nevoie de parinti, atunci sa-i institutionalizeze pe toti in scoala.Fara note la purtare si fara sedinte cu parintii- fie ca sunt particulare sau colective-scoala va ajunge in strada.Intalniri individuale cu parintii, cred ca fiecare diriginte fixeaza pentru clasa pe care o coordoneaza, dar cred ca sunt necesare si cateva intalnirii colective, pentru ca fiecare parinte sa cunoasca colectivul de elevi din care face parte si copilul sau.

0 0

02.04.2008 20:24 1551016182784

Asta mai lipsea.Nu ajungeau experimentele facute de ceilalti ,trebuia sa vina cineva cu o gogomanie care sa le intreaca pe cele de pana acum.Vai de inv.nostru!

0 0

02.04.2008 22:03 pope

Cu asa "capete luminate" in fruntea Ministerului,asa invatamant vom avea!

Vai de noi,dar si vai de cei ce vor urma!!!!

0 0

02.04.2008 22:29 luly28

Ce mai urmeaza???Ma reprofilez...Democratie si frau liber elevilor.M-am rugat sa primesc respectul pe care l-am aratat si l-am avut fata de profesorii mei,dar vai, mare dezamagire.poate se scoate si prezenta la ore..Ce spuneti?tovarasa FFFulga???

0 0

02.04.2008 23:12 greta0710

Democratie sau anarhie, e tot una! Colac peste pupaza, mai si justificam incompetenta, acuzand. E valabila se pare si la nivel inalt, vorba din popor: ,, mortul e de vina". Deci, profesorii - incompetenti. Mai sa fie!

Doamna Preoteasa ar fi trebuit sa porneasca de la premiza ca dascalul are bun simt si tact pedagogic si nu umileste ci modeleaza caractere, nu darama ci construieste. Deci domnilor, incotro?

0 0

03.04.2008 00:01 tedicoman

E suprarealist ce se întâmplă...sper ca totul să fie o glumă.Political correctness prost înţeleasă şi aplicată.Nici în natură cărbunele nu este egal cu diamantul, pentru Dumnezeu, ce este cu tâmpenia asta prin care se revine încet dar sigur la vechea uniformizare?Adimatu, nu toţi procedează după schema indicată de dumneavoastră,Şi dumneavoastră preferaţi să vi se ascundă problema.De ce sistemul nostru nu acceptă TRANŞANŢA?OBSERVAŢI CÂT DE PERFID SE PUNE PROBLEMA:copil cu probleme, diriginte cu probleme.Dascălului i se cultivă constant un complex de inferioritate.Ministerul şi inspectoratele care au o asemenea atitudine faţă de subordonaţi NU NE REPREZINTĂ.Oare ce idee îi mai vine acestei doamne preoteasa?Dar cum rămâne cu rezultatele modeste ale elevilor?După aceeaşi regulă a analogiei simpliste şi aberante, rezultate slabe egal criterii de performanţă prost sau nerealist întocmite egal oameni incompetenţi sau utopici...Cum sună asta în ograda dumneavoastră, doamnă Preoteasa?

0 0

03.04.2008 16:18 crisanm2

Am constatat,din experienta,ca efectul coercitiv al notei scazute la purtare e aproape nul(afecteaza mai mult parintii).Ar fi interesant de experimentat un alt gen de sanctiune! Ce-ati spune de AMENDA sau MUNCA IN FOLOSUL SCOLII(activitati practice,sprijinirea copiilor cu N.E.S. etc)

0 0

03.04.2008 21:06 ramonamihaelastefan2526

nu mi se o idee prea grozava

0 0

03.04.2008 21:10 gall104

Ce vom pune in loc ?

0 0

03.04.2008 21:38 spec

Sunt profesori diriginti care nu pregatesc sedintele cu parintii astfel incat acestea sa fie cu adevartat niste intalniri si dezabateri interesante. Ce fac acestia ? I-au catalogul din cancelarie, se duc in fata parintilor care totusi au raspuns la convocare si fac o „analiza” a notelor obtinute de catre fiecare elev. Dupa care, solicita ca parintii care au ceva de spus sa ia cuvantul....De regula, de la sedinte lipsesc tocmai parintii elevilor „cu probleme” care, fiind prezenti la alte convocari si fiind apostrofati si mustruluiti bine de catre diriginte, refuza sa mai participe. Cu acestia sunt mult mai utile convorbirile individuale, dar si acestea trebuie sa fie bine pregatite, documentate si realizate cu mult tact pedagogic. Atat sedintele cat si convorbirile cu parintii trebuie sa vizeze un schimb de experienta util, o confruntare de opinii si o cautare comuna de solutii eficace pentru munca educativa.

0 0

04.04.2008 18:08 popanmc

Încep să regret mult mai mult şcoala în care am învăţat eu, cel puţin:fără termopane şi parchete ca azi, dar cu multă decenţă; între colegi, între profesori, mai ales însă între elevi şi dascăliu.Azi, onorate oficialităţi, ce mai există?Dacă nu le convine dascălul , părinţi pleacă, mulţi rămân cu şcoala în mână; suntem slugile cantităţilor de fiţoşi, d- nă cu oficialitate?Sau doritori de un serviciu de calitate, decent şi plin de satisfacţii?Sufleteşti, că de restu, nimeni nu ne aude că suntem de două ori , chiar mai puţin plătiţi decât dascălii din U.E.Restu? are rost să continui, sau discută cei tineri de discrepanţele dintre tânăra şi "în vârsta "generaţie?

0 0

22.04.2008 21:40 tita2008

Eu predau de 10 ani intr-o gradinita care spera sa schimbe mentalitatile romanilor.Am urmat cursuri de perfectionare pt.predare in sistem "step by step"dupa model american si pot afirma cu raspundere ca suntem un popor de necivilizati!Noi fiind educatoare nu avem la indemana un"instrument" de corectare a comportamentului.Am fost jignite de nenumarate ori!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 1 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

118 voturi | 7 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN