Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Festivalul de teatru pentru copiii mici "O masca rade, o masca plange"

Organizată de Liceul Teoretic „Eugen Pora”, ediţia a doua a Festivalului Interjudeţean de Teatru pentru Copii „O mască râde, o mască plânge” a avut loc sâmbătă, 12 aprilie la Cercul Militar Cluj-Napoca. În concurs au participat 15 trupe de elevi ai claselor primare ai şcolilor din diferite judeţe din ţară.
La festival au fost prezenti scolarii mici din 6 judete ale tarii: Alba,Arges, Brasov, Cluj, Sibiu,Mures.Sositi din 12 localitati , elevii au evoluat pe scena clujeana cu piese din litaratura romana si universala deosebit de atragatoare.Juriul a fost alcatuit din personalitati ale culturii clujene .Publicul clujean a fost timp de cateva ore bune absorbit de lumea povestilor atat de bine ilustrata de micii actori care si-au luat rolurile in serios si au dat dovedit o prestanta actoriceasca de inalta clasa.
Ediţia de la Cluj s-a dovedit a fi un succes şi din punct de vedere al organizării, participanţii au avut parte de bune condiţii tehnice de prezentare a spectacolelor, cât şi al participării. Repertoriul a fost variat, cu lucrări semnate de I. L. Caragiale şi Ion Creangă, respectiv piese sau adaptări contemporane, cu mesaj educativ pentru copii. Juriul a avut dificila misiune de a departaja şi de a oferi premiul I trupei „Feţe Vesele”, Piteşti, premiul II pentru trupa „Ha-Ra-Ba-Bu-Ri-Ci” de la Liceul „Gheorghe Şincai”, Cluj-Napoca, iar premiul III, pentrtu trupa „Micii artişti”, din comuna Negreni. Premiul special pentru popularitate a fost obţinut de trupa „Arlechino” Aiud Premiul special pentru scenografie s-a acordat trupei „Voinicel” de la Liceul „Ion Creangă”, Cluj-Napoca, iar Premiul special al juriului a aparţinut trupei „Ştrumfii” din Ocna Mureş. Premiul pentru interpretare masculină a fost acordat „Iedului” din spectacolul „Iedul cu trei capre” al trupei „Micii artişti” de la Negreni, iar Premiul pentru interpretare feminină l-a obţinut rolul „Ursitoarea” de la trupa „Etero”, din Iernut. Menţiunea I a fost acordată trupei „Comicii” din Băişoara, Menţiunea II, trupei „Iepuraşii veseli” din Sibiu, iar Menţiunea III a fost acordată tripei „Raza de soare” de la Săcele, Braşov.

Ediţia următoare, la Piteşti

Managerul de proiect al acestei ediţii secunde a festivalului a fost Iulia Chende, institutor la liceul „Eugen Pora”. Condiţiile de participare a trupelor au presupus ca piesele de teatru, alese din repertoriul internaţional sau naţional, să nu depăşească 15 minute, iar copiii să fie elevi de clasele I-IV. La concurs s-au înscris 15 trupe de elevi ai claselor primare din Piteşti, (Argeş), Sibiu, Negreni (Cluj), Săcele (Braşov), Iernut (Mureş), Cisnădie (Sibiu), Băişoara (Cluj), Ocna-Mureş (Alba), Aiud (Alba), Dej (Cluj), Dăbâca (Cluj), precum şi trupe ale şcolilor clujene „Gheorghe Şincai”, „Octavian Goga” şi „Ion Creangă”. Spre încântarea publicului, organizatorii festivalului, trupa de teatru „Poznaşii” de la Liceul „Eugen Pora”, câştigătoare a primei ediţii a festivalului organizat la Ocna Mureş, în 2006,coordonata de institutor Iulia Chende si regizata de Adina Ungur si Eliza Baldea, au prezentat un fragment din piesa câştigătoare „Cei trei purceluşi”. Ediţia a treia a festivalului „O mască râde, o mască plânge” va avea loc la Piteşti, judeţul Argeş, în 2010, şi va fi organizată de trupa „Feţe Vesele”, câştigătoarea ediţiei de la Cluj.



Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: iuliache | 16.04.2008 19:30 | 1661 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (5)

0 0

17.04.2008 14:01 mihainv

Este ceva f interesant,dar din pacate nu am stiut de acest festival ,la care putem sa particip si eu cu elevii mei. Cum pot sa iau legatura pentru anul viitor?Mult succes pe mai departe!

0 0

17.04.2008 17:34 felixmunteanu

M-am bucurat sa ma numar impreuna cu copiii printre participantii si premiatii acestui festival. Ii spuneam inimoasei organizatoare, Iulia Chende, ca datorita energiei sale pozitive si frumusetii copiilor adunati la Cercul Militar parca nici soarele nu a indraznit sa arda si nici ploaia sa coboare din nori. A fost o atmosfera extraordinara.

Ni s-a purtat de grija tot timpul, s-au asigurat cazare si masa. Si un lucru de admirat si de subliniat: a fost FARA TAXA. Spun asta in speranta ca vor afla si cei care aduna desene trimise prin posta, pun taxa, le jurizeaza, trimit diplome tot prin posta si se incununeaza cu lauri si file la dosar. Aici a fost ADEVARATA MUNCA!!!

Festivalul a fost anuntat la COMUNICATE si pe FORUM, inv. primar. Acolo puteti gasi detalii despre organizatori.

0 0

17.04.2008 19:17 dana_t

Peste doi ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, ma voi numara printre organizatori, impreuna cu colega mea, Ana Bosoaga. Oricum, stacheta e ridicata foarte sus din punct de vedere organizatoric si ne straduim cel putin sa o mentinem la acest nivel.

Acum dou ani, la Ocna Mures (unde organizatoare a fost Elena Carunta si ne-am simtit minunat), am obtinut lucul al II-lea. Si iata ca am perseverat....

VA ASTEPTAM CU DRAG LA PITESTI, LA FESTIVALUL "O MASCA RADE, O MASCA PLANGE", IN 2010!!!

0 0

17.04.2008 23:23 invatator

Venim la Pitesti!

..dar mai intai sa re-re-recunoastem meritele organiatorilor de la Cj!

Insa "ridicarea stachetei" nu intra in obiectivele festivalului! Fiecare, duoa posibilitati; important e sa schimbam intre noi experiente pozitive, sa mai iesim de acasa, din grija fiecarei zile! Dana, sosim!

E Carunta

0 0

18.04.2008 16:00 felixmunteanu

De acord, Elena, clujenii merita mult mai multe multumiri pentru efortul facut ca toti sa se simta bine.

Peste doi ani ... vom vedea.

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 16 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

2 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN