Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Proiect educativ- ,,Pe uliţa lui Coşbuc’’

Şcoala Generală ,,Tiberiu Morariu’’ Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud vă invită să participaţi la proiectul educativ ,,Pe uliţa lui Coşbuc’’.

Ideea acestui proiect ne-a fost sugeratǎ tocmai de cǎtre elevii nostri, prin întrebǎrile cu care ne-au asaltat, atunci când, în cadrul orelor, au fost discutate elemente de istorie localǎ. Desigur cǎ nu ducem lipsǎ de izvoare de informatii, începând cu monografiile apǎrute, continuând cu vizitele la muzeele din zonǎ si profitând din plin de noile resurse pe care ni le oferǎ Internetul.
Dar totusi, prin acest proiect, am dorit sǎ-l îndrumǎm pe copil cǎtre cu totul alte surse de informatii, care sǎ-l aducǎ mai aproape de rǎdǎcinile neamului, ale familiei, ale lui însusi. Dorim sǎ-i ajutǎm pe copii sǎ deschidǎ o poartǎ cǎtre acele vremuri apuse. Versurile lui Cosbuc ne vor ajuta în aceastǎ întoarcere cǎtre trecut, în bǎtrânul sat, oricare i-ar fi numele, de dincoace sau de dincolo de Carpati.
Dorim să oferim posibilitatea copiilor plecaţi în străinătate să se întoarcă, măcar în gând, pe uliţele unde se jucau cândva. Vor regăsi în versurile lui Coşbuc uliţa copilăriei şi, poate, astfel, vor avea încă un motiv să spună noilor prietenilor:
,,De acolo vin eu!’’
Invitaţia este adresata în egală măsură cadrelor didactice, care au prilejul să ne împărtăşească maniera în care îl fac pe Coşbuc părtaş la educaţia elevilor pe care-i îndrumă.

Regulamentul de înscriere, participare, desfăşurare şi evaluare:
Se pot înscrie în proiect elevi ai claselor claselor I-IV, elevi plecaţi în străinătate, cadre didactice din ţară şi străinătate. Profesorul coordonator va completa formularul de înscriere şi acordul partenerial şi le va expedia pe adresa: sc_salva@yahoo.com, pânǎ la data de 15 mai 2008, iar trimiterea lucrărilor, se va face pe aceeasi adresǎ pânǎ la data de 15 iunie 2008, în limba română sau în limba franceză/engleză/germană.
Proiectul se va desfăşura sub forma unui concurs de creaţie, pe patru secţiuni:
a) eseuri –maxim o pagină
b) poezie
c) jurnalul meu
c) desen-paint, creion, acuarelă, alte tehnici, format JPEG şi dimensiune 25 KB
d) prezentări Power Point 4 MB

Elevii participanţi vor realiza lucrǎri pentru secţiunea la care s-au înscris, lucrǎri care sǎ fie inspirate din versurile lui Coşbuc şi care sǎ ilustreze un aspect al vieţii satului. Jurnalul va conţine însemnări, desene ale elevilor, realizate pe durata unei săptămâni de vacanţă. Fiecare cadru didactic poate trimite câte două lucrări pentru fiecare sectiune, însoţite sau nu de lucrarea proprie, referitoare la modul în care utilizează în activitatea didactică versurile poetului ardelean.
Elevii şi cadrele plecate în străinătate, care vor trimite lucrări, ne vor împărtăşi amintirile despre ţară, pe care versurile lui Coşbuc le aduc la lumină.
Lucrǎrile vor putea fi vizualizate pe site-ul concursului.
Taxa de participare este de 15 lei/învăţător (pentru diplome, cărţi) şi se va achita prin mandat poştal, pe adresa: Sas Alexandra, str. Gării, loc Salva, jud Bistriţa-Nǎsǎud, cod 427255 până la data expedierii formularului de înscriere.
Evaluarea lucrǎrilor se va realiza în perioada 15 -20 iunie 2008, de către un juriu alcătuit din fosti profesori ai cadrelor didactice plecate in strainatate (cele inscrise pe lista partenerilor), echipa de proiect şi reprezentanţi ai I.S.J.BN., conducerea Muzeului Memorial ,,George Coşbuc’’, parteneri.
Toţi participanţii (elevi şi cadre didactice îndrumătoare) vor primi diplome. Se vor acorda câte un premiu I, II, III pe clase, menţiuni si premii speciale. Lucrările premiate şi materialele cadrelor didactice vor apǎrea într-o carte cu ISBN.

Alte informaţii necesare participării la activităţile proiectului se găsesc în fişierul ataşat.


Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: donnna | 24.04.2008 23:37 | 2614 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (10)

0 0

25.04.2008 23:03 donnna - Autor

Se pare ca nu am reusit sa atasam fisierul. Acesta poate fi vizualizat la:

http://www.didactic.ro/index.php?cid=disciplina&did=19&what=planuri&pid=80946&type=6&cat_id=19

0 0

26.04.2008 20:17 livianca

daca se poate sa atasati cumva fisierul ar fi super deoarece chiar ma intereseaza acest parteneriat! daca nu , rog respectuos sa imi trimiteti pe mail fisierul ! gradinarulivia@yahoo.com

0 0

29.04.2008 18:16 rbolbos

Dascalii care pun suflet in tot ceea ce fac , nu pot face decat lucruri deosebite.La Scoala "Tiberiu Morariu "Salva sunt astfel de dascali.Pe mine m-au convins deoarece am avut un parteneriat chiar cu d-na Sas.Felicitari pentru proiectul

deosebit ! Sper sa reusesc sa particip si eu cu elevii mei.

0 0

29.04.2008 19:15 donnna - Autor

Multumim pentru cuvintele frumoase! Va asteptam cu placere si speram ca vom reusi sa facem, impreuna cu elevii nostri, din orice scoala ar fi, lucruri minunate!

0 0

29.04.2008 19:16 donnna - Autor

Multumim pentru cuvintele frumoase! Va asteptam cu placere si speram ca vom reusi sa facem, impreuna cu elevii nostri, din orice scoala ar fi, lucruri minunate!

0 0

29.04.2008 19:17 donnna - Autor

Multumim pentru cuvintele frumoase! Va asteptam cu placere si speram ca vom reusi sa facem, impreuna cu elevii nostri, din orice scoala ar fi, lucruri minunate!

0 0

04.05.2008 18:39 ddd_popescu

Si copii de la gradinita stiu sa recite poezii despre Cosbuc si chiar sa deseneze. VA rugam comunicati-ne daca noi putem participa?

0 0

05.05.2008 15:43 donnna - Autor

Stim ca si cei mici, gradinarii, sunt deosebiti, dar in cazul acesta nu credem ca putem sa-i cooptam in activitate.Ne pare rau, dar ramane ideea de a organiza ceva special pentru ei, eventual grupa pregatitoare-clasa I(pentru egalitatea sanselor).

0 0

05.05.2008 21:44 varvari_flory

Va felicit pentru titlul acestui proiect, dar mai ales pentru ideea de a redescoperi imaginea satului transilvanean surprins in diferite ipostaze de COSBUC "al nostru". Elevii mei vor dori sa participe; au motive intemeiate sa o faca.

0 0

06.05.2008 14:01 donnna - Autor

Va asteptam cu placere!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

672 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN