Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Admitere 2013: Şcoala s-a încheiat. Ce le recomandăm copiilor pentru timpul rămas până la Evaluarea Naţională?

Deşi parcurgerea materiei şi a testelor necesare pentru pregătirea examenelor din 25, 26 şi 27 iunie ar trebui să fie gata până acum, cu toţii ştim că elevii vor folosi foarte intens aceste două săptămâni. Iar noi ne dorim să le fim alături şi să le oferim cele mai bune sfaturi despre cum ar fi bine să folosească acest timp. Cu toţii ştim că o supra-solicitare nu e benefică şi că e foarte important să organizezi bine timpul.

Printre greşelile pe care noi le-am identificat în anii trecuţi că elevii le fac, în zilele de dinainte de examen se numără şi cele de mai jos, pentru care am încercat deja să le oferim o serie de sfaturi.

 

  • Privarea de somn şi consumarea unei cantităţi mari de energizante. O minte odihnită poate face faţă mult mai bine provocărilor. Privarea de somn încetineşte timpul de reacţie şi afectează atenţia distributivă. Copiii ar trebui să nu se culce la ore prea târzii în aceste două săptămâni şi să doarmă măcar 8 ore, în fiecare noapte.
  • Alimentaţia inadecvată. Alimentaţia inadecvată. Stresul poate afecta apetitul şi mulţi elevi mănâncă puţin spre deloc, alimente reci sau de tip fast-food. Acest fapt lucrează în defavoarea metabolismului. Le sugerăm să consume măcar două mese principale şi multe fructe, legume şi alimente cu calciu.

  • Repetarea materiei în dimineaţa examenului.
    Repetarea materiei în dimineaţa examenului. Această acţiune duce la o supraîncărcare de informaţii şi până la momentul examenului propriu-zis oboseala s-a instalat deja. Ultima recapitulare ar trebui să fie cu 24 de ore înainte de examen.

Vă invităm să ne ajutaţi să îi sfătuim corect pe elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională despre cum să îşi organizeze timpul în aceste două săptămâni. Care sunt cele mai importante acţiuni pe care să le întreprindă în următoarele zile? Cât de mult este bine să mai recapituleze? Ce să nu scape din vedere? Care sunt greşelile pe care trebuie să le evite în aceste zile?

Suntem convinşi că printre cele mai frecvente acţiuni pe care le fac în aceste 2 săptămâni este şi cea de a căuta sfaturi şi idei despre cum e bine să procedeze. Haideţi să îi ajutăm să le găsească pe cele corecte!

 

 

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: AdmitereLiceu | 17.06.2013 17:31 | 1934 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

23.06.2013 12:35 cosmina_ytica

Cred ca importanta este si starea emotionala a parintilor! Acestia ar trebui sa isi controleze trairile astfel incat sa transmita doar pozitivism, incredere!
SUCCES TUTUROR! (CANDIDATI, PROFESORI)

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 3 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

67 voturi | 2 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN