Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Asigura-i copilului tau doza zilnica de FIER

Un dezechilibru in nutritia lor poate duce la diferite deficite: de fier, de calciu, de vitamine etc. ceea ce isi va pune amprenta pe sanatatea lor, atat in prima parte a vietii, cat si ca adulti.

Premisa unei vieti sanatoase se bazeaza pe o alimentatie echilibrata, care sa contina cantitati suficiente de proteine, carbohidrati, fibre, minerale si vitamine. Aceasta este o regula generala, pe care trebuie sa o urmam cu totii, dar cand vine vorba de copii, datele se schimba. La varsta scolara, copiii trec printr-o perioada de crestere accelerata, iar nevoile lor nutritionale sunt diferite de ale noastre. Consumul de energie si resurse este mult mai mare, raportat la greutatea corporala, decat in cazul adultilor, iar alimentatia lor trebuie adaptata.Nesquick

Un rol important in dezvoltarea armonioasa a corpului, dar si in dezvoltarea normala a creierului copilului, il are FIERUL. Acest nutrient ajuta celulele rosii ale sangelui sa transporte oxigenul in organism si joaca un rol esential in buna functionare a muschilor si a functiei cognitive. Fierul sprijina organismul sa produca eficient energia fara de care organele si sistemele corpului nu ar functiona in parametri normali. Lipsa de fier provoaca, printre altele, o scadere a nivelului de energie, ceea ce va duce la manifestari precum paloare, oboseala, apetit capricios, iritabilitate, scaderea puterii de concentrare si a imunitatii.

In concluzie, in perioada de crestere, copiii au mare nevoie de fier. O nutritie echilibrata, care sa contina necesarul zilnic de fier, este primul pas pentru a le asigura o dezvoltare armonioasa. Fierul se gaseste in alimente care, deseori, nu sunt usor acceptate de copii: ficat, spanac, fasole verde, broccoli, oua etc. Dar, din fericire, exista si alimente care pot constitui o gustare zilnica delicioasa: fisticul, smochinele uscate, capsunele, nucile etc.

In fiecare zi, copilul trebuie sa poata sustine toate activitatile necesare, iar pentru asta, ziua trebuie sa inceapa cu un mic dejun consistent: o omleta cu legume proaspete alaturi de un pahar de lapte cu cacao instant NESQUIK Opti-Start. Acest produs vine in ajutorul parintilor care vor sa le ofere celor mici necesarul zilnic de fier, intr-un mod placut pentru copii datorita gustului de ciocolata.

NESQUIK Opti-Start este ajutorul de nadejde al mamicilor inspirate, care cresc copii puternici. Noua cacao instant NESQUIK Opti-Start are in continut un complex unic de vitamine si minerale care completeaza bunatatea naturala a laptelui si ajuta la cresterea sanatoasa a copiilor: FIERUL ce contribuie la dezvoltarea normala a functiei cognitive, zincul pentru buna functionare a sistemului imunitar si vitamina D pentru o absorbtie corespunzatoare a calciului si fosforului, acestea din urma fiind continute de lapte in mod natural.

Pentru a afla mai multe detalii despre importanta fierului in dieta zilnica a copilului tau, precum si principalele alimente din care-l poate asimila, asculta sfatul specialistului in nutritie, Nestle Romania, Nicoleta Tupita.

 

Afla mai multe din canalul youtube Nesquik sau pagina de Facebook.

Completeaza chestionarul de pe https://www.didactic.ro/nesquik si afla daca cel mic este pregatit pentru solicitarile zilnice!

Si nu uita: FIER in fiecare zi!

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: valentinaalina | 16.06.2015 17:29 | 1383 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Trei aspecte ale rezilientei

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

675 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN