Şcoala cu
bune practici

70 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Auxiliarele pentru Limba şi Literatura Română de la Intuitext sunt potrivite tuturor elevilor de gimnaziu, indiferent de nivelul lor de performanţă

Caietele pentru Limba şi Literatura Română de la Intuitext ajută elevii de gimnaziu să îşi dezvolte o multitudine de competenţe esenţiale nu doar pentru succesul lor şcolar, dar şi pentru dezvoltarea lor personală.

De asemenea, aceste auxiliare sunt acum disponibile la preţ special pe site-ul editurii Intuitext!

Comandaţi acum caietele potrivite clasei dvs.!

Caietul de Limba şi literatura română pentru clasa a V-a  conţine exerciții și activități atractive, care sprijină elevii în dezvoltarea abilităților de comunicare, scriere creativă, imaginație și inteligență emoțională.

Auxiliarul îi provoacă pe elevi:

  • Să își dezvolte abilitățile emoționale și capacitatea de argumentare, prin exerciții precum „Cum te-ai simțit dacă ai fi fost Dănuț și ai fi mers să te împaci cu sora ta? Ai fi procedat la fel sau diferit? Motivează-ți răspunsul în 50-60 de cuvinte” sau „Notează patru calități pe care trebuie să le aibă un bun ascultător și alte patru calități ale unui bun vorbitor”.

  • Să exerseze scrierea creativă prin provocări de tipul „scrie un acrostih în care inițialele să formeze cuvântul joacă”, „scrie un cvintet cu tema Familia” sau „povestește, în 80-100 de cuvinte, o situație hazlie cauzată de scrierea fără diacritice”.
  • Să învețe cu plăcere prin jocuri și activități amuzante, desfășurate individual sau în echipe, alături de colegi.

Sarcinile de învățare sunt structurate gradual, iar exercițiile de reflecție asupra textelor literare și nonliterare sunt concepute pentru a permite o învățare diferențiată, oferind elevilor posibilitatea de a alege sarcinile care corespund nivelului lor de performanță sau tipului de inteligență.

COMANDAŢI ACEST CAIET LA PREŢ REDUS

Caietul de Limba și literatura română pentru clasa a VI-a este cel mai recent auxiliar pentru această disciplină adăugat de către Editura Intuitext în portofoliul său.

Caietul este structurat în 8 unități de învățare și include o secțiune specială pentru pregătirea examenului de Evaluare Națională.

Oferă o gamă variată de exerciții și fișe de lucru pentru exersarea părților de vorbire, precum și:

  • evaluări inițiale;

  • evaluări după fiecare unitate;

  • o evaluare finală.

La finalul caietului, elevii vor găsi două modele de teste pentru Evaluarea Națională, elaborate conform programei oficiale a Ministerului Educației. Aceste teste complete includ sarcini de lucru atât în limba română, cât și în limba engleză.

COMANDAŢI ACEST CAIET

Caietul auxiliar de Literație pentru clasa a VI-a îmbunătățește abilitățile elevilor de citire și înțelegere a textelor nonficționale, conform cerințelor programei pentru clasele a V-a și a VI-a.

Acesta este împărțit în 5 unități de învățare, fiecare concentrându-se pe dezvoltarea următoarelor competențe:

  • Unitatea 1: contribuie la recunoașterea cuvintelor-cheie, a ideilor principale și secundare, prin intermediul unor texte din ce în ce mai complexe în ceea ce privește numărul de cuvinte, tipul de vocabular, lungimea enunțurilor și structurile textuale.

  • Unitatea 2: ajută la formularea de predicții bazate pe secvențe, cu atenție la limbaj și capacitatea de a sintetiza informațiile.

 

  • Unitatea 3: promovează extinderea vocabularului prin câmpuri lexicale unitare, liste de cuvinte și exerciții care vizează decodarea și înțelegerea literală, folosind texte create de autori pentru a utiliza un câmp lexical restrâns.

  • Unitatea 4: utilizarea diverselor procese cognitive pentru a obține o înțelegere profundă a textelor și pentru a dezvolta o atitudine critică față de ceea ce se citește.
  • Unitatea 5: vizează abordarea textului multimodal, punând accent pe decodare și reflecții asupra modului de construire și transmitere a mesajului.

Această abordare le permite elevilor să experimenteze și să înțeleagă cum să trateze diferite structuri textuale.

COMANDAŢI ACEST CAIET

Caietul elevului de Limba și literatura română pentru clasa a VII-a este una dintre cele mai noi lucrări din portofoliul Intuitext. Acest auxiliar completează manualul Intuitext, având un concept atractiv, eficient și modern.

Însăşi autoarele acestui auxiliar transmit elevilor: “Vă punem la dispoziție un instrument de lucru ușor, interesant, care vă învață  fără să plictisească. Realizat de o echipă cu experiență la catedră și în practica pedagogică, acest auxiliar ultramodern unește conceptele și teoria programei cu informațiile din realitatea concretă sau virtuală de care are nevoie adultul format din avatarul elevului de astăzi”.

Acesta este structurat în 7 unități de învățare, prezentate sub forma unor teme de lucru atractive, ușor de rezolvat, adaptate profilului vârstei elevilor de clasa a VII-a, ce include:

  • texte suport, preluate din literatura română și universal;
  • Sarcini de lucruce captează și orientează atenția, fiind concepute în așa fel încât să direcționeze copilul de la receptare până la aplicare, de la exersare la comunicare creativă.

 În plus, acest caiet auxiliar poate fi parcurs de către elevi atât la școală, cât și acasă, pentru activitatea independentă.

COMANDAŢI ACEST CAIET

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 17.10.2024 15:02 | 48 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum ii invatam pe cei mici sa pretuiasca natura?

Metode alternative de educatie

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 0 evenimente

«OCTOMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

160 voturi | 11 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN