Şcoala cu
bune practici

49 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Cadrele didactice îi sfătuiesc pe părinți - Idei de vacanță pentru copii inteligenți

Idei de vacanță pentru copii inteligenți

Dragi cadre didactice, știm că vacanța este și un timp al dumneavoastră, în care să vă regăsiți echilibrul după un an școlar solicitant, așa că noi, specialiștii Intuitext în educație, dorim să vă fim alături. Iată, așadar, câteva idei pe care le puteți împărtăși părinților pe grupul de WhatsApp.

 

Alertă în vacanța de vară! Cum îi atragem pe copii către activități educaționale?

 

- Tabere recreative ce includ ore de limbi străine, competiții tematice sau cursuri de actorie, artă sau chiar medicină. Astfel, într-un mediu relaxat, copiii descoperă lucruri noi despre ei înșiși, dar și despre mediul înconjurător.

- Caiete ale elevului care să fie concepute asemănător revistelor pentru copii. Jocuri educaționale, labirinturi, quiz-uri și alte astfel de exerciții și probleme prezentate într-o manieră ludică îi ajută pe copii să exerseze, să recapituleze sau chiar să înțeleagă acum materia predată la școală de învățătoare în timpul anului școlar. Totul fără a considera că „face teme” sau „învață” propriu-zis pentru școală.

- Produse educaționale online, așa cum este ȘcoalaIntuitext.ro (site educațional dedicat elevilor din clasele I-IV). Pe de o parte, în primii ani de școală, rolul jocului în învățare este esențial. Pentru a stârni interesul și a capta atenția copiilor, este nevoie ca metodele de predare și instrumentele de studiu să aibă o componentă ludică importantă. Pe de altă parte, nu doar copiii din ciclul primar, cât și elevii din clase mari sunt pasionați de mediul digital și și-ar petrece o bună parte din timp jucând jocuri online.

Ținând cont de aceste aspecte, specialiștii Intuitext în educație au creat acest produs educațional online care conține jocuri de logică, animații inedite sau experimente interesante de laborator având ca bază materia din programa școlară.

- Spectacolele de teatru reprezintă un alt mod prin care le putem dezvolta o cultură bogată copiilor chiar și în vacanța de vară. Dacă la un moment dat teatrul căpătase un aer desuet, astăzi scena are un suflu nou, proaspăt și a devenit cu adevărat cool să-ți dai Check-in la teatru (asta ca să vorbim pe limba generațiilor tinere și să se ne referim la tipare de comportament comune).

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 24.07.2018 03:55 | 649 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Munca invizibila a mamelor

Echilibrul emotional

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 20 evenimente

«IUNIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

620 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN