Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Caietele INTUITEXT pentru clasa a V-a - încurajează curiozitatea elevilor și îi ajută la rezolvarea temelor

Caiete Intuitext clasa a V-a

Caietul de Limba şi literatura română pentru clasa a V-a

Cu ajutorul caietului de Limba și literatura română, elevii de clasa a V-a...

• exersează scrierea creativă prin provocări de tipul „scrie un acrostih în care inițialele să formeze cuvântul joacă“, „scrie un cvintet cu tema Familia“ sau „povestește, în 80-100 de cuvinte, o situație hazlie cauzată de scrierea fără diacritice“.
• descoperă cât de plăcut este să învețe prin intermediul jocurilor, așa cum sunt jocurile în echipe.
• își îmbogățesc vocabularul prin jocuri și activități amuzante, desfășurate individual sau în echipe de mai mulți colegi.
• își dezvoltă abilitățile emoționale, dar și capacitatea de a argumenta prin exerciții de tipul „Cum te-ai fi simțit dacă ai fi fost Dănuț și ai fi mers să te împaci cu sora ta? Ai fi procedat la fel sau diferit? Motivează-ți răspunsul în 50-60 de cuvinte“. Sau „Notează patru calități pe care trebuie să le aibă un bun ascultător și alte patru calități ale unui bun vorbitor“.

Sarcinile de învăţare sunt construite gradat, iar exercițiile de reflecție asupra textelor literare și nonliterare sunt concepute pentru o învăţare diferenţiată, oferind posibilitatea elevilor de a alege, dintre sarcinile de lucru propuse, pe aceea care corespunde nivelului de performanţă sau tipului de inteligenţă.

Culegerea de Matematică pentru clasa a V-a

Este concepută ca o prelungire a manualului care îi ajută pe elevi să lucreze mai mult sau să se pregătească pentru concursuri şi olimpiade. Lucrarea este structurată pe mai multe părți.

• În prima parte, pentru fiecare titlu din manual, vă propunem câte 10 probleme cu grad diferit de dificultate: primele patru uşoare, următoarele patru de nivel mediu şi ultimele două cu grad sporit de dificultate. Acestea sunt precedate, uneori, de probleme rezolvate din manual, indicându-vă numărul problemei şi pagina la care se găseşte.

• Partea a doua cuprinde modele pentru lucrările scrise din fiecare semestru.

• În partea a treia sunt selectate probleme care s-au dat de-a lungul timpului fie la Olimpiada de matematică, fie la Concursul „Gazeta Matematică şi viitoriolimpici.ro“.

• Ultima parte conţine răspunsurile problemelor din prima parte.

Învăţământ gimnazial | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: Editura_Intuitext | 19.01.2018 12:34 | 1450 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN