Şcoala cu
bune practici

77 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Campania de toamnă a Editurii INTUITEXT continuă cu auxiliarele de gimnaziu

Dragi profesori, campania de toamnă pregătită de Editura INTUITEXT conține și auxiliare dedicate elevilor de gimnaziu.

Oferta INTUITEXT pentru noul an școlar este concepută pentru a fi utilă cadrelor didactice și de aceea este formată din:

  • Reduceri progresive de preț în funcție de cantitatea comandată;
  • Transport GRATUIT la comenzi de peste 150 lei;
  • Un abonament GRATUIT la Didactic PREMIUM timp de 3 luni (puteți beneficia de acesta la comenzi de peste 10 bucăți).

Iată care sunt produsele pe care vi le propunem în această toamnă:

1. Culegerea de matematică pentru clasa a V-a - îi ajută pe elevi să lucreze mai mult și să se pregătească pentru concursuri şi olimpiade.

Este structurată în 16 capitole, care propun exerciții și probleme cu grade diferite de dificultate.

În prima parte a lucrării, pentru fiecare titlu din manual, elevii pot rezolva 10 probleme cu grad diferit de dificultate: primele patru sunt uşoare, următoarele patru de nivel mediu şi ultimele două au grad sporit de dificultate.

În cea de-a doua parte a culegerii se regăsesc modele pentru lucrările scrise din fiecare semestru și probleme care au fost abordate de-a lungul timpului fie la Olimpiada de matematică, fie la Concursul „Gazeta Matematică şi viitoriolimpici.ro”.

2. Auxiliarul de Informatică și TIC pentru clasa a VI-a este conform cu Programa școlară și este structurat în 6 unități de învățare.

Elevii vor descoperi demonstrații video, care îi ajută să observe cum se rezolvă diferite sarcini pas cu pas: de la crearea unui cont de e-mail, până la realizarea unor filme scurte, animații și folosirea mediului de programare Blockly.

Toate problemele de algoritmică sunt însoțite de indicații care îndrumă elevii spre găsirea rapidă și corectă a soluțiilor. În acest fel, se pune accent pe dezvoltarea gândirii algoritmice, exersarea graduală a noțiunilor de TIC și consolidarea noțiunilor dobândite.

3. Caietul de Limba şi literatura română pentru clasa a V-a  îi ajută pe elevi să-și formeze abilități de comunicare și să-și dezvolte scrierea creativă, imaginația, precum și inteligența emoțională – totul prin intermediul unor exerciții și activități plăcute și atractive.

Auxiliarul îl provoacă pe elev:

  • Să își dezvolte abilitățile emoționale, dar și capacitatea de a argumenta prin exerciții de tipul „Cum te-ai si simțit dacă ai fi fost Dănuț și ai fi mers să te împaci cu sora ta? Ai fi procedat la fel sau diferit? Motivează-ți răspunsul în 50-60 de cuvinte”. Sau „Notează patru calități pe care trebuie să le aibă un bun ascultător și alte patru calități ale unui bun vorbitor”.
  • Să exerseze scrierea creativă prin provocări de tipul „scrie un acrostih în care inițialele să formeze cuvântul joacă”, „scrie un cvintet cu tema Familia” sau „povestește, în 80-100 de cuvinte, o situație hazlie cauzată de scrierea fără diacritice”.
  • Să învețe prin joc cu plăcere prin jocuri și activități amuzante, desfășurate individual sau în echipe alături de mai mulți colegi.

4. Caietul elevului de Limba și literatura română pentru clasa a VII-a  completează manualul Intuitext, având un concept atractiv, eficient și modern.

Este structurat în 7 unități de învățare, prezentate sub forma unor teme de lucru atractive, ușor de rezolvat, adaptate profilului vârstei elevilor de clasa a VII-a .

Materialul didactic pune la dispoziție texte suport, preluate din literatura română și universală.

Sarcinile de lucru captează și orientează atenția, find concepute în așa fel încât să direcționeze copilul de la receptare până la aplicare, de la exersare la comunicare creativă.

5. Auxiliarul  pune la dispoziția elevilor din clasa a VIII-a 12 unități, organizate în așa fel încât aceștia să parcurgă o gamă largă de aplicații și exerciții în mod gradual.

Gândite într-o manieră în care să ofere o pregătire amplă și solidă, cele 12 unități propun:
• Baza teoretică de care elevul are nevoie;
• Exerciții complexe de pregătire, propuneri de rezolvare;
   • 23 de modele de teste inspirate din cerințele și condițiile propriu-zise ale examenului.

Partea teoretică, Amintește-ți!, îl ajută pe elev să recapituleze cunoștințele deja dobândite.

Urmează etapa Exersează!, în care se aplică informațiile recapitulate, cu ajutorul propunerilor de rezolvare.

Întregul proces de învățare este marcat de etapa Verifică-ți competențele!, moment în care elevul este îndemnat să rezolve un test după modelul testelor pentru Evaluarea Națională.

Învăţământ gimnazial | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: intuitext | 26.09.2023 13:46 | 7165 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Violenta copiilor fata de parinti

Violenta in familie

De ce este necesara tristetea

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 10 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

49 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN