Cărțile prezente în casă – la fel de importante ca nivelul de educație al părinților pentru viitorul educațional al copiilor
Indiferent de statutul social al părinților, țara în care locuiesc sau nivelul lor de educație, prezența cărților în casă crește nivelul de educație pe care îl ating copiii, potrivit unui studiu care a durat 20 ani, realizat în cadrul Universității din Nevada.
Pentru mult timp, specialiștii în educație au fost convinși că principalul factor care prezice un nivel ridicat de educație al copiilor este nivelul ridicat de educație al părinților. Dar studiul actual arată că diferența dintre copiii crescuți în case fără cărți și copiii crescuți în case cu biblioteci de 500 de cărți este similară cu diferența dintre copiii cu părinți cu 3 ani de școală si copiii cu părinți care au o diplomă de facultate.
Atât prezența unei biblioteci diverse, cât și educația universitară a părinților contribuie cu un plus de 3,2 ani de educație pentru copii.
“Care sunt investițiile pe care ar trebui să le facă părinții pentru a-i ajuta pe copii să ajungă departe în viață?” a fost întrebarea principală a autoarei studiului. “Rezultatele studiului arată că a aduce cărți în casă este o modalitate accesibilă de a-i ajuta pe copii să aibă succes.”, arată aceasta.
Când vine vorba de numărul cărților din biblioteca familiei, chiar și 20 cărți pot avea un impact semnificativ asupra viitorului educațional al copilului. Cu cât mai multe cărți sunt prezente în casă, cu atât mai bine.
În unele țări, precum China, 500 sau mai multe cărți în casă adaugă 6.6 ani de educație în viitorul copiilor. În SUA, efectul este mai redus, de doar 2.4 ani, în timp ce în cele 27 țări, efectul a 500 de cărți este de 3.2 ani.
Studiul a arătat și că a avea cărți în casă este de două ori mai important decât nivelul de educație al tatălui atunci când vine vorba de viitorul educațional al copilului.
Sursa: ScienceDaily.com
Sursa foto: Freepik.com
Interes general | Toate disciplinele | Ştiri
Propus de: webmaster | 22.10.2024 16:40 | 281 vizualizări
Comentarii (0)
Nu există niciun comentariu
Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.