Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Ce emoții simt copiii noștri când învață - De ce au nevoie pentru ca studiul să fie o bucurie

Suntem, de asemenea, conștienți de importanța acumulării de cunoștințe și vrem ca ei să aibă rezultate bune la școală, pentru că visăm adesea la viitorul lor, la cariera lor. Ne dorim ca ei să fie bine, să facă ce le place, să nu le lipsească nimic.

Știm totodată că emoțiile pozitive și calitatea muncii noastre sunt în strânsă legătură și ori de câte ori ne-am simțit respectați, înțeleși, apreciați am reflectat starea de bine în tot ce am făcut.

Adesea ne întrebăm copiii dacă au înțeles ce le-a predat învățătoarea la școală, dar nu știm cât de bine îi înțelege ea pe ei sau cât de bine se înțeleg ei pe ei înșiși într-un mediu atât de diferit de căminul lor. Astfel, pentru ca și ei să învețe cu plăcere și să-și dorească să învețe cât mai mult este necesar să transformăm educația într-o experiență plăcută pentru ei.

Este esențial ca la școală și acasă să înconjurăm studiul cu emoții pozitive, pe care copiii noștri să-și dorească să le trăiască iar și iar, indiferent că vorbim de teme, memorarea unei poezii sau exersarea materiei pentru testări, concursuri, Evaluarea Națională. Iar pentru asta avem nevoie, pe lângă bună-dispoziție și spirit ludic, de produse educaționale atractive.

În ultima perioadă se poate observa cum resursele educaționale noi îmbină în mod firesc educația cu jocul. Știința cu ludicul. Materia școlară nu mai apare simplă, goală, ci este integrată într-o poveste, e însoțită de joc, mișcare și culoare.

Copiii învață acum jucându-se, pentru că, atunci când se joacă, sunt concentrați 100% și dornici să găsească soluții, să afle cât mai multe lucruri noi. Tocmai de aceea în ultima perioadă tot mai mulți copii chiar merg la școală cu plăcere.

Când experiența învățării este una pozitivă, atunci copiii noștri își vor dori singuri să o repete cât mai des, pentru că vor asocia educația cu bucuria și o stare de bine.

În plus, utilizarea produselor moderne de învățare, cum este și ScoalaIntuitext.ro, de pildă, nu doar că îi ajută să învețe cu plăcere, dar conțin și resurse educaționale ce le dezvoltă latura emoțională.

 În fapt, acestea sunt mijloace care ....

 Citiți continuarea articolului.

Învăţământ primar | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: ScoalaIntuitext | 28.05.2019 15:07 | 1139 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

10 intrebari pentru sfarsitul de an scolar

Motivatia pentru invatare

Parentingul constient

Comunicarea parinte - copil

Trei aspecte ale rezilientei

Echilibrul emotional

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Să avem o evaluare care sa testeze competențele elevilor la fiecare final de an. Astfel vom vedea în ce stadiu se află generația , cum putem sa îmbunatățim sistemul de educație şi profesorii care nu-şi fac treaba şi încă folosesc metode şi o gândire învechită să nu mai poată profesa. În plus , feedback-ul eleviilor sa fie luat în serios , pentru că nu e ok în 2024 doar elevul sa poată fi sacționat ,iar profesorul nu , ba chiar să abuzeze de putere.

0 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: bobarucristiana2010 Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN