Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

,,Cetatean activ al statului roman, cetatean european''

Lansarea Proiectului ,,Cetatean activ al statului roman, cetatean european’’ la  Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu’’ din Bucuresti

Marti,7 decembrie 2010,a avut loc in sala de festivitati a Colegiului Economic ,,Virgil Madgearu’’din Bucuresti, lansarea proiectului ,, Cetatean activ al statului roman, cetatean european’’, proiect finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Secorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013, POSDRU/17/1.1/G/2296 .

Cu aceasta ocazie au fost  invitati reprezentanti ai Primariei Sectorului 1,  Consiliului Local, Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Inspectoratului Scolar al Sectorului 1, Comitetului Reprezentativ al Parintilor, si directori de scoli din Bucuresti.  Acestia au umarit prezentarea proiectului, obiectivele generale ale acestuia si au constatat impactul pe care il are implementarea unui astfel de proiect asupra elevilor si cadrelor didactice ale colegiului.

D-na prof. Silvia Musatoiu, managerul de proiect ,a prezentat obiectivul general al proiectului :

-dezvoltarea, in randul tinerilor, a cetateniei active si spiritului antreprenorial, prin organizarea colectivului de elevi ai scolii intr-o structura simplificata, dar functionala, asemanatoare statului roman, cu exersarea dreptului de a alege si de a fi ales, cu participarea activa le dezvoltarea durabila a scolii in patru directii : mediu, social, cultural, anreprenorial.

Proiectul promoveaza cultura antreprenoriala si cetatenia activa, implicand cei peste 800 de elevi ai scolii, cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani, in activitati specifice calitatii de cetatean al statului roman si al Uniunii Europene , cum ar fi : exercitatea dreptului la vot, dezbatere publica de proiecte de acte normative, crearea si implementarea de proiecte in folosul comunitatii.

Domana Roxana Carmen Ionescu, Director al Colegiului Economic ,,Virgil Madgearu’’ din Bucuresti

a incurajat elevii sa participle la proiect, subliniind ca acesta este un exercitiu de democratie care ii va pregati pentru exercitarea calitatii de cetatean al statului roman si in acelasi timp le va furniza cunostinte despre calitatea de cetatean al Uniunii Europene.

Partenerii ,,Colegiului Economic ,,Virgil Madgearu’’ in acest proiect, Centrul Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, Asociatia ,,Civicus Romania’’ si Asociatia Coolturala ,,Noua ne pasa’’ si-au aratat disponibilitatea in coordonarea si desfasurarea unor activitati din proiect.

Cei peste 150 de elevi participanti la lansarea proiectului au fost incantati de activitatile ce se vor derula  in proiect si au primit materiale informative referitoare la calendarul de desfasurare a activitatilor proiectului pe perioada de implementare - 01.12.2010-31.07.2011.

Cu ocazia lansarii acestui proiect a  fost interpretat in prima auditie imnul Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu’’, ,,Per aspera ad astra’’, compus si interpretat de elevul Alexandru Petre.

Prima etapa a proiectului prevede alegerea celor 7 membrii ai  Adunarii Constituante, pe baza unei selectii de dosare care contin un CV Europass, o scrisoare de intentie si  recomandari date de cadrele didactice. Membrii Adunarii Constituante vor elabora  Constitutia Statului –Scoala ,,Madgearu’’.

In ceea ce priveste derularea ulterioara  a proiecului va vom tine la curent pentru a fi alaturi de elevii colegiului nostru in aceasta frumoasa si educativa activitate extrascolara.

Interes general | Toate disciplinele | Ştiri

Propus de: danail | 15.12.2010 11:06 | 3033 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

675 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN