Şcoala cu
bune practici

77 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Comorile Basmelor Romanesti

Editia a doua a proiectului revine.În acest an accentul va cădea pe desfășurarea unor activități care să valorifice lectura textelor din bibliografie, activități care îi vor aduce pe elevi în lumea basmului, activități care vor fi împărtășite tuturor, prin publicarea acestora într-o revistă, pe participarea la un concurs online și pe actul creator, ce va avea ca punct de plecare un deznodământ de basm propus,urmând ca elevii să redacteze celelalte momente ale subiectului.

Nume proiect: Comorile Basmelor Romanesti

Organizatori: Scoala Gimnaziala Miron Costin,Galati si Scoala Gimnaziala nr.22,Galati,sub coordonarea dnei prof.Ciubotaru Adriana si dnei prof.Florentina Gaiu

Perioadă înscriere: 21.03.2016 - 01.04.2016

Perioadă desfăşurare: 01.04.2016 - 15.06.2016

 

GRUP ȚINTĂ

  • ·  Beneficiarii direcţi sunt elevii şcolilor înscrise în proiect (clasele a V-a și a VI-a)

ACTIVITĂȚI

  • ·     Înscrierea în proiect

Toate cadrele didactice care doresc înscrierea în proiect vor completa formularul Google la adresa http://goo.gl/forms/9BIc5ZX5eL , comunicând datele de contact pentru etapele următoare ale proiectului.

  • ·  Valorificarea basmului românesc în activități care vizează cultivarea interesului pentru lectură, promovându-l ca specie autentică, de o reală valoare etică, estetică și literară

Fiecare cadru didactic înscris își va stabili activitățile prin care elevii se vor familiariza cu conținutul basmelor propuse în bibliografie și le va derula. Prezentarea activității va fi însoțită de fotografii, în maxim o pagină și va fi trimisă prin e-mail coordonatorilor de proiect, până pe 1 mai 2016, pentru a fi inclusă în revista cu ISSN a proiectului „Comorile basmului românesc.”

Pe 12.05.2016 are loc concursul literar interregional online „Comorile basmului românesc”. Elevii vor completa un formular Google, de tip grilă, alcătuit din 30 de întrebări, verificând lectura basmelor din bibliografia dată, în timp ce vor fi supravegheați de un cadru didactic desemnat de către directorul școlii organizatoare(altul decât profesorul coordonator). Elevul va alege o singură variantă dintre cele trei variante de răspuns propuse. Se vor acorda, în ordinea descrescătoare a punctajelor, premiile I, II, III și mențiune, cadrelor didactice eliberându-li-se o adeverință pentru toți elevii înscriși în concurs.

  • ·        Stimularea capacității creatoare a elevilor

Până pe 1 iunie 2016 se desfășoară Concursul interregional de creație literară „Micii autori de basme”. Organizatorii vor trimite, prin e-mail, tuturor școlilor partenere, un fragment de la care elevii implicați vor crea un basm original. La această ediție propunem un deznodământ de basm, urmând ca elevii să redacteze celelalte momente ale subiectului.

Fiecare școală parteneră va selecta cel mult 3 basme, pe care le va trimite în format electronic la adresa sus-menționată, pentru a fi publicate în volumul cu ISSN „Micii autori de basme”. Se vor acorda premii în urma evaluării de către o comisie de specialitate, care se va raporta la o grilă de evaluare unică, pentru categoriile: originalitatea personajelor, originalitatea firului epic, originalitatea titlului, originalitatea deznodământului, etc.

 

 

Propus de: lilisor_adr | 21.03.2016 21:35 | 2120 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Violenta copiilor fata de parinti

Violenta in familie

De ce este necesara tristetea

Echilibrul emotional

Comentarii (1)

0 0

30.03.2016 17:06 floricik

Linkul pentru inscriere http://goo.gl/forms/asrISCfxWA
Multumim pentru interes!

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 11 evenimente

«DECEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Toate evenimentele

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

52 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN