Şcoala cu
bune practici

71 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

Concurs Bunatati din Regatul Manutelor Unite

Grădiniţa cu Program Prelungit, Nr. 11 ,,Căsuţa Bucuriei”, Brașov, vă invită să participaţi la ... CONCURSUL REGIONAL ,,Bunătăți din Regatul Mânuțelor Unite” Ediţia a III-a Acţiunea face parte din proiectul regional ,,Bunătăți din Regatul Mânuțelor Unite”, domeniul cultural-artistic, este înscris în CALENDARUL ACTIVITĂŢILOR EDUCATIVE REGIONALE (CAER) 2016 – 2017 şi se adresează cadrelor didactice din învăţământul preşcolar și primar. Proiectul ,,Bunătăți din Regatul Mânuțelor Unite” își propune ca prin intermediul concursului să cunoască rețete specifice locale ale partenerilor implicați în proiect. Fiecare grup va conștientiza rolul mânuțelor în crearea unor rețete culinare cu specific local, mânuțe care vor intra în contact prin legătura dată de rețetele lor, care vor fi surse de educație interculturală, vor fi surse de cunoaștere a unor elemente specifice zonei culturale din care face parte fiecare partener sau grupului etnic din care fac parte. Rețetele pot fi realizate și în cadrul parteneriatelor cu care unitatea dumneavoastră are încheiate acorduri, cu condiția să fie realizate de copii. Pentru acest lucru fiecare participant va trimite o lucrare în care va scrie rețeta realizată împreună cu preșcolarii/școlarii, descrierea clară și inedită a modului de organizare a colectivului de preșcolari/școlari și poză cu produsul realizat de copii, mari meșteri bucătari din Regatul Mânuțelor Unite.

Nume proiect: Proiectul educațional regional ,,Bunătăți din Regatul Mânuțelor Unite”, domeniul cultural-artistic

Organizatori: Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa bucuriei” nr. 11, Braşov

Condiţii de participare: Cadrele didactice pot participa la concurs cu grupa/clasa de copii pe care o conduc. În cazul în care sunt două cadre didactice la grupă fiecare participant va primi câte o diplomă. Toate lucrările participanţilor se vor regăsi într-o publicaţ

Perioadă înscriere: 01.03.2017 - 25.03.2017

Perioadă desfăşurare: 27.03.2017 - 31.03.2017

Regulament

 

Recomandări  privind redactarea lucrărilor:

Lucrările vor avea 1-2 pagini, format A4 şi vor fi redactate în Microsoft Word, cu caractere Times New Roman, cu diacritice, corp de literă 12, spaţiere la 1,5 rânduri.

Lucrările vor fi însoţite  obligatoriu de titlu lucrare, scris în partea de sus a paginii, aliniere centru, cu corp de literă 14, urmat în partea dreaptă de autor, Grădinița/Școala și localitate.

Lucrările pot avea 2 autori, caz în care fiecare participant va primi câte o diplomă.

Înscrierea participanţilor se va face pe baza fişei de participare.

Toate lucrările vor fi cuprinse într-o publicatie electronică cu ISBN.

 

Calendarul concursului:

Titlul activităţii: : ,,Bunătăți din Regatul Mânuțelor Unite” – concurs

Trimiterea regulamentului partenerilor și popularizarea acestuia pe site-ul gradiniței http://www.casutabucuriei.ro/, pe www.didactic.ro sau https://www.facebook.com/ groups/activitatigradinite/ - 1-28 februarie 2017;

 

 

Primirea materialelor pentru concurs - 1 martie – 25 martie  2017;

Înscrierea rețetelor/lucrărilor în baza de date - 1 martie – 25 martie  2017;

Jurizarea lucrărilor - 27-31 martie 2017;

Acordarea/scrierea diplomelor/adeverinţelor – aprilie 2017;

Realizarea cărții cu rețetele trimise, a pozelor cu produsele realizate și a descrierii modului de organizare a colectivului de preșcolari/școlari – 1-15 mai 2017;

Trimiterea cărții în format electronic – mai-iunie 2017.

 

Condiţii de participare

Cadrele didactice pot participa la concurs cu grupa/clasa de copii pe care o conduc. În cazul în care sunt două cadre didactice la grupă fiecare participant va primi câte o diplomă. În acest caz se completează doar o fișă de înscriere.

În funcție de jurizarea lucrărilor se va trimite participanților și o diplomă pentru copii, care va trebui multiplicată de către cadru didactic.

Toate lucrările participanţilor se vor regăsi  într-o publicaţie electronică cu ISBN: „Bunătăți din Regatul Mânuțelor Unite”.

Participanţii vor încheia acorduri de parteneriat cu aplicantul conform formularului atașat şi îl vor transmite ștampilat și scanat prin mail la adresa marianadasaga@yahoo.com.

Partenerii din proiect cu care s-au încheiat deja acorduri nu mai trebuie să completeze încă o dată acordul, vor trimite doar lucrările.

Toţi participanţii vor primi, direct de la organizatori prin email diploma de participare și publicaţia electronică (CD) până la sfârșitul lunii iunie 2017.

NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE!

NOTĂ: Resposabilitatea pentru originalitatea şi rețetele asumate aparţine în exclusivitate autorilor acestora.

Lucrarea şi fişa de înscriere se vor trimite on-line până la data de 25.03.2017  la adresa de e-mail: marianadasaga@yahoo.com,

Prof. pentru înv. Preșc. Boicu Mariana. Tel. 0740501473

 

Jurizarea concursului

 

Retetele vor fi împărțite pe categorii, în funcție de tipul acestora: desert, salată, murături, fel principal, patiserii, etc.

Rețetele realizate vor fi jurizate de către partenerii implicaţi în acest proiect. Partenerii (Grădiniţa cu program prelungit– Ghelința, Jud. Covasna; Grădiniţa cu program prelungit ,,Perluțele mării” – Constanța; Școala gimnazială ,,Dumitru Pricop” – Grădinița Negrilești, Comuna Negrilești, Jud. Vrancea; Grădinița cu P.P. Prichindel, Loc. Tecuci, Jud. Galați; Grădinița nr. 273 – București; Liceul Vocaţional de Muzică "Tudor Ciortea" – Braşov) primesc de la organizatorul principal retetele în format  PDF. Fiecare participant din unitatea parteneră votează o rețetă din cele trimise, cu excepţia celor trimise de propria unitate. Coordonatorii la nivel de unitate trimit la adresa de mail marianadasaga@yahoo.com, un mesaj cu rețetele preferate votate de către participanții înscriși. Organizatorul principal centralizează voturile și acordă premiile, inclusiv acordă premiul special în funcție de vârsta copiilor care au realizat rețeta și specificul zonal. Reţetele care primesc cele mai multe voturi, vor fi premiate.

Criteriile de apreciere vizează:

-          ingeniozitatea rețetei;

-          specificul zonal al acesteia;

-          modalitatea de organizare eficientă a grupului de copii pentru realizarea ei;

-          aspect și estetică.

 

Se vor acorda pentru copii și cadrele didactice diplome premii (I,II,III, premiul special) și diplome de participare:

Pentru cadrele didactice:

  • ·
  • ·

 

Pentru copii:

I, II,III – diplome pentru cei mai iscusiți bucătari;

Premiul special – diplome pentru cei mai mici bucătari!!!

 

 

Inițiatori și coordonator/i proiect:

 

Boicu Mariana,  Florescu Daniela-Mihaela, Deac Livia

 

Director: Pr. Dr. Florescu Daniela-Mihaela

 

 

Propus de: marianadasaga | 12.02.2017 00:54 | 1568 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Cum ii invatam pe cei mici sa pretuiasca natura?

Metode alternative de educatie

Comentarii (1)

0 0

19.02.2017 18:17 adibajan

in document este doar fisa, as vrea mai multe detalii, cum procedez pt a ma inscrie? va trimit poze din timpul activitatii? va las adresa de e-mail pt detalii: sanduadriana15@gmail.com.va multumesc

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 5 evenimente

«NOIEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Toate evenimentele

Vocea profesorilor

Ce întrebări i-aţi pune unui specialist în predarea-învăţarea-evaluarea online? Echipa Didactic va obţine răspunsurile pentru dvs!

Sondajul zilei

Sunteți un profesor care învață tot timpul? Alegeți un răspuns și comentați

9 voturi | 0 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN