Şcoala cu
bune practici

68 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS CULTURAL - ARTISTIC INSCRIS IN CAER LA POZITIA 917

SECŢIUNILE CONCURSULUI: I. Interpretare: „Sunt fată de la Borleşti” – secţiune destinată preşcolarilor şi elevilor din clasele pregătitoare – VIII II. Dansuri populare: „Hai să dăm mână cu mână…” – secţiune destinată preşcolarilor şi elevilor din clasele pregătitoare – VIII SECŢIUNEA I ♫ Nu se percepe taxă de participare; ♫ La concurs pot participa interpreţi individuali sau grupuri vocale; ♫ Fiecare interpret sau grup vocal va interpreta o melodie populară; ♫ Înscrierea participanţilor se va face conform fişei de înscriere anexate până la data de 27 aprilie 2014; ♫ Cheltuielile legate de deplasarea la concurs vor fi suportate de către participanţi; ♫ Responsabilul de grup se face răspunzator de securitatea elevilor pe toată durata desfăşurării concursului. SECŢIUNEA a II-a ♫ Nu se percepe taxă de participare; ♫ La concurs pot participa formaţii de dansuri populare formate din preşcolari şi elevi din clasele pregătitoare – VIII ; ♫ Înscrierea participanţilor se va face conform fişei de înscriere anexate până la data de 27 aprilie 2014. ♫ Îndrumătorul formaţiei de dansuri completează fişa de înscriere şi o expediază însoţită de CD cu fond muzical( daca este cazul) la una din adresele de mail mihaela.sofrone@yahoo.com, aturcanu33@yahoo.com cu menţiunea la SUBIECT Înscriere concurs dans Şcoala ........; ♫ Durata fiecărui dans va fi cuprinsă între 3 şi 7 minute;

Nume proiect: NESTEMATE POPULARE PE PLAIURI NEMTENE ... VALERICA PATRICHI

Organizatori: SCOALA GIMNAZIALA "IOAN GRIGORE TEODORESCU" RUSENI ,COM. BORLESTI ,JUD. NEAMT SI SCOALA GIMNAZIALA VADURI, COM . ALEXANDRU CEL BUN , JUD. NEAMT.

Condiţii de participare: Pot participa preşcolari, elevi şi cadre didactice din învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial din zona Moldovei;

Perioadă înscriere: 31.03.2014 - 27.04.2014

Perioadă desfăşurare: 04.05.2014

Tradiţiile şi obiceiurile constituie valori inegalabile şi incontestabile ale fiecărui popor. Arta populară are şi ea o contribuţie de seamă în educaţie, alături de literatură. Cunoscând tradiţiile şi obiceiurile specifice zonei din care provin, elevii descoperă care le sunt rădăcinile, care este specificul nostru românesc. În momentul în care copiii ajung să-şi cunoască individualitatea şi moştenirea culturală, se vor recunoaşte pe ei înşişi ca aparţinând acestui popor binecuvântat.

Acest concurs se doreşte a fi un manifest al tradiţiilor populare din zona Moldovei. Prin derularea acestuia dorim să reunim pe scena Căminului Cultural Borleşti preşcolarii şi elevii şcolilor din Moldova, în ideea de a se cunoaşte mai bine, de a promova tradiţiile locale şi a deveni o poartă deschisă spre noi forme de exprimare prin muzică şi dansuri populare.

Totodată, dorim să aducem un omagiu interpretei de muzică populară Valerica Patrichi, fostă solistă a ansamblului Cernegura din Piatra – Neamţ, născută în satul Ruseni, comuna Borleşti şi să ducem mai departe melodiile care au făcut-o cunoscută în judeţ şi în ţară.

VĂ  AŞTEPTĂM  CU  DRAG !!!!

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: CristianVeniamin | 25.03.2014 13:51 | 1056 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (0)

Nu există niciun comentariu

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 2 evenimente

«SEPTEMBRIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Gânduri la începutul anului școlar 24/25. Votați dar vă rugăm să și comentați!

86 voturi | 3 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN