Şcoala cu
bune practici

52 şcoli
Şcoli înscrise Înscrieţi o şcoală Precizări

CONCURS INTERJUDEŢEAN DE PROIECTE INTER ŞI MULTIDISCIPLINARE DE TIP WEBQUEST

Colegiul Naţional Agricol ,,Carol I” din Slatina, judeţul Olt, invită profesori de chimie, fizică, biologie, geografie şi protecţia mediului să participe cu elevi de gimnaziu şi liceu la proiectul educativ înscris în CAERI "Interdisciplinaritate pentru o şcoală activă", ediţia a III-a, desfăşurat sub formă de concurs interjudeţean de proiecte de tip webquest – domeniul ştiinţe - cu teme ce pot fi abordate inter şi/sau multidisciplinar.

Nume proiect: ,,INTERDISCIPLINARITATE PENTRU O ŞCOALĂ ACTIVĂ", EDIŢIA a III-a

Organizatori: COLEGIUL NAŢIONAL AGRICOL ,,CAROL I", SLATINA, JUD. OLT, COORDONATOR: PROF. PETRU DANIELA

Condiţii de participare: La acest concurs se pot înscrie elevi îndrumaţi de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal, urmând ca jurizarea să se realizeze pe categorii de vârstă. Se adresează profesorilor de chimie, fizică, biologie, geografie şi protec

Perioadă înscriere: 02.02.2015 - 09.03.2015

Perioadă desfăşurare: 14.03.2015

,,Interdisciplinaritate pentru o şcoală activă”

Concurs interjudeţean de proiecte WebQuest - domeniul ştiinţific

Ediţia a III – a, 2015

Regulamentul de participare :

 

♣ La acest concurs se pot înscrie elevi îndrumaţi de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal, urmând ca jurizarea să se realizeze pe categorii de vârstă. Se adresează profesorilor de chimie, fizică, biologie, geografie şi protecţia mediului.

 

♣ Profesorii parteneri îşi vor alege o temă care poate fi abordată inter sau multidisciplinar şi o vor proiecta pe macheta WebQuest, personalizată, care cuprinde toate instrucţiunile. Aceasta va fi expediată electronic în perioada 2 februarie 2015 – 28 februarie 2015 dacă este solicitată pentru profesorii care nu au mai realizat proiecte de acest tip. Elevii din echipa aleasă de profesor îşi asumă fiecare un rol tratând tema sau descoperind noile cunoştinţe din punctul lor de vedere.

♣ Echipele de elevi înscrise îşi vor desemna unul sau mai mulţi reprezentanţi care să susţină în faţa membrilor comisiei de jurizare şi a celorlalţi participanţi materialul realizat în Power Point care cuprinde toată activitatea de proiect. Echipa poate avea doi sau mai mulţi elevi în funcţie de complexitatea sau creativitatea abordării temei alese.

 

♣ Criteriile de evaluare a materialelor prezentate în concurs se stabilesc de către echipa de proiect. Ele vizează:

* modul în care este structurat proiectul WebQuest de către profesorul, respectiv profesorii îndrumători

*  relevanţa imaginilor care surprind elevii în timpul procesului de lucru

* corectitudinea, complexitatea sau ineditul rezultatelor obţinute de elevi în urma muncii de cercetare

* originalitatea şi varietatea produselor finale cu ajutorul cărora elevii îşi susţin proiectul în faţa profesorului îndrumător la şcoala de unde provin

* coerenţa şi atractivitatea materialului în Power Point prin care e prezentat proiectul în faţa comisiei de jurizare în timpul desfăşurării concursului

 

♣ Jurizarea se va face de către specialişti ai instituţiilor implicate în proiect care nu au elevi în concurs şi de inspectorul de specialitate. Comisia va evalua lucrările respectând criteriile stabilite. Se vor acorda premii şi menţiuni pentru fiecare categorie de vârstă şi diplome de participare tuturor concurenţilor. Pe diplome se va preciza şi numele cadrului didactic/cadrelor didactice îndrumător/îndumătoare. Se vor elibera adeverinţe de participare la concurs pentru toate cadrele didactice îndrumătoare.

 

♣ Concursul va avea loc în data de 14 martie 2015.

 

♣ Înscrierea participanţilor se va face în perioada 2 februarie 2015 – 9 martie 2015 prin completarea fişei de înscriere (Anexa 1) şi trimiterea ei, împreună cu acordul de parteneriat semnat şi ştampilat în două exemplare (scanate) pe adresa de e-mail: scoalaactiva1@yahoo.ro sau în original la sediul şcolii.

 

♣ Proiectul WebQuest şi prezentarea lui în PowerPoint realizată de elevi vor fi inscripţionate pe un C.D. şi aduse cel târziu cu o zi înaintea desfăşurării concursului la sediul şcolii sau transmise prin poşta electronică la adresa de mai sus.

Persoană de contact: Prof. Petru Daniela, tel.0740172429; e-mail: danielapetru1968@gmail.com

În ideea că v-am trezit interesul, vă așteptăm să ne fiți alături în desfășurarea acestui concurs.

 

Interes general | Toate disciplinele | Evenimente

Propus de: danielapetru | 02.02.2015 17:30 | 942 vizualizări

Articole recomandate de comunitatea SuntParinte.ro

Comentarii (1)

0 0

14.02.2015 16:35 vivica57

Exista si participare indirecta?

Autentificaţi-vă pe site pentru a putea publica un comentariu.

Azi: 17 evenimente

«IULIE 2024»
LuMaMiJoViSaDu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Toate evenimentele

Fotografia zilei


Lucrarile copiilor

Propus de: SperantaNeda

Sondajul zilei

Ce părere aveți despre introducerea camerelor de supraveghere în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al elevilor? Comentați!

675 voturi | 9 comentarii Vedeţi rezultatele
Propus de: emil Propuneţi un sondaj

Nou pe didactic.ro

Publicați în REVISTA CU ISSN